16.07.07, 12:23
wiem, ze ten temat to raczej na forum "zdrowie kobiety", poneiwaz jednak jestescie specjalistkami postanowilam Was poprosic o pomoc.
od pewnego czasu zauwazylam u siebie zmiane w sluzie, raz dwa razy dziennie wyplywa ze mnie troche bardzo bialego dosc gestego sluzu, nie jest lepki, jest raczej jakby zlozony z takich podluznych "wlosow", to takie podluzne zlepki czegos :) nie zauwazylam innych objawow typu swedzenie czy zmiana zapachu. zaznacze, ze seks uprawiam z jednym partnerem, z prezerwatywa, czasem z globulka dodatkowo. czy ktoras z Was moze mi cos doradzic?poza wizyta u ginekologa. po prostu moze wiecie co to moze byc, co zrobic? a moze to reakcja na seks, bo wkroczylam w te sfere dosc niedawno :D
Obserwuj wątek
    • aguita5 Re: pilne :) 16.07.07, 15:33
      Niestety nie mam pojecia, ale moze te wlosy to sluz plodny, bo on moze byc w
      postaci nitek ..? Czy te 'wlosy' sie rozciagaja i sa przejrzyste?
      • biedronka986 Re: pilne :) 16.07.07, 19:14
        kurcze mam nadzieje, ze nie płodny, bo kochałam się w piątek i sobotę w nadziei że ok dziś dostanę okres. tymczasem okresu nie ma, ja dostaję ciążowych schiz i wszystko zle :(
        a przejrzyste nie bardzo są, nie rozciągają się, raczej rozpadaja....
        • bystra_26 śluz 16.07.07, 20:08
          Nie wszystkim kobietom po owulacji zanika śluz - najczęsciej zanim zaniknie robi
          się mętny, nieciągnący, może wyglądać jak grudki, włókna itp. Potem w lutealnej
          ze względu na to, że ciałko żółte produkuje oprócz progesteronu pewne ilości
          estrogenów, też może się pojawić śluz bardziej płodny, ale ponieważ jest już po
          owulacji (3 wyższe temp. po szczycie śluzu, czyli ostatnim dniu z sluzem o
          cechach płodnych) na pewno poczęcia nie będzie.

Twój opis to śluz bez cech płodności, więc głowa od góry.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka