joanna1082 11.10.07, 21:25 Dziewczyny mam pytanko, w którym dniu cyklu mogę zrobić badanie na poziom prolaktyny?na początku roku robiłam takie badanie miałam 25 z małym kawałkiem. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiosenka1 Re: prolaktyna 11.10.07, 21:33 prl przed owulacja, dzień dowolny, byle naczczo Odpowiedz Link
joanna1082 Re: prolaktyna 11.10.07, 21:47 a które badanie lepiej zrobić, z obciążeniem czy bez obciazenia, ma w ogóle to jakieś znaczenie? Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: prolaktyna 11.10.07, 21:53 jedni pisza że ma znaczenie, inni znów że na zachodzie odchodza od tego badania u mnie to jest tak, naczczo mam prl podwyzszoną, czyli mam prolaktynemie spoczynkowa, rosnie mi w nocy, czyli przyjmuje castagnus na noc, natomiast w ciągu dnia prl mam ok, ok 20 jednostek po obciążeniu ma w normie natomiast inna znajoma forumka ma po obciążeniu prl duzo za wysoką, co oznacza prolaktynemie czynnościową, czyli pod wpływem bodxca zewnetrznego prl wzrasta i to czasem bardzo mocno może byc sytuacja że prl naczczo wyjdzie w normie, a po obc bedzie za duza zrobiłabym prl po obciążeniu równiez i zobaczysz jaka ona bedzie pozdrówka Odpowiedz Link