kola2005 27.08.08, 20:57 zawsze miałam temp. do 37,5 dzisiaj 14 dc temp. w pochwie 38, a temp. ciała 37,1 czy to może świadczyć o owulacji czy może o początku ciąży Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nglka Re: pytanko o temperaturę 27.08.08, 21:00 1. Temp ciała nijak ma się do cyklu 2. Czy pomiar w pochwie = 38 dokonywany był "jak powinien", czyli z rana, zaraz po przebudzeniu, jeszcze przed wstaniem i o stałej godzinie dokonywania pomiaru? Bo to już jest gorączka i należałoby raczej zgłosić lekarzowi Odpowiedz Link
skrzynka3 Re: pytanko o temperaturę 28.08.08, 09:47 Jak napisala Nglka + czy nie bylo jeszcze innych czynnikow mogacych zawyzyc pomiar (wstawanie w nocy, alkohol, stres, podroz itp), ten sam termometr? Dodam jeszcze, ze pojedyncza wyrwana z calego cyklu temperatura nie swiadczy o niczym ale taka wysoka jest troche niepokojaca i moze wskazywac na jakas infekcje, stan zapalny itp. Odpowiedz Link
kola2005 Re: pytanko o temperaturę 28.08.08, 10:08 pomiar był zrobiony popołudniu, ale nigdy mi coś takiego nie wyskakiwało a poza tym czuję się ok, tylko jakoś bardziej mi ciepło Odpowiedz Link
nglka Re: pytanko o temperaturę 28.08.08, 12:09 Pomiar, który nie spełnia warunku ma się nijak do NPR co znaczy, że bardziej należałoby się z tym zwrócić na forum dot. zdrowia. Mierzymy o jednej stałej godzinie codziennie, zaraz po przebudzeniu i jeszcze przed wstaniem. Brak spełnienia któregokolwiek z warunków powoduje, że, jak napisałam na początku - z NPR nie ma to nic wspólnego. Odpowiedz Link