Dodaj do ulubionych

witajcie!;-)

16.06.09, 08:14
Pisze do Was bo juz kiedyś mi bardzo pomogałyście w moich problemach z
NPR.Niestety tak sie stało ze dziecka nie było a planowanie było odłożone z
uwagi na moja chorobe.
Przestalam stosowac NPR-powodem była operacja i długoterminowe leczenie.
Nie o tym chce jednak pisac.
mam pytanie i licze ze "znawczynie tematu" a jest tu ich wiele podpowiedza co
to moze być???

Chodzi o to ze zaczełam w tym cyklu badac szyjke i od 12 Dc zamaiast byc
otwarta jest twarda i mocno zamknieta.Ostatnia @ trwała tylko 3 dni ale C nie
było...Śluz płodny juz od 7-8 DC a od 12Dc zamknieta szyjka???zastanawiam sie
co to moze byc??Powinna byc przeciez teraz lekko otwarta!

dzis ide na usg wiec zobaczymy co tam sie dzieje?

Licze na odpowiedzi--Pozdrawiam Ika

Obserwuj wątek
    • horpyna4 Re: witajcie!;-) 16.06.09, 10:47
      Kochaniutka, bez mierzenia temperatury nie będziesz wiedzieć wiele.
      Przecież w jednym cyklu może być kilka nieudanych podejść do owulacji
      i dopiero to ostatnie udane. A bez pomiaru temperatury jesteś jak
      dziecko we mgle.

W opisywanym przypadku mogła być bardzo wczesna owulacja. Możesz być
      już w fazie lutealnej (lub w ciąży).
      • ika78 Re: witajcie!;-) 17.06.09, 08:57
        Witam;-)

wczoraj bylam na usg i nie wiem co o tym myślec.

Zacytuje WAm wynik mojego monitoringu..

trzon macicy w przodozgieciu.49x34x51mmEndometrium szer 9mm(12DC) Jajnik prawy
        23x20mm.Lewy 39x24..i tu wielki PECHERZYK JAKI MA AZ 23 MM PRZY 12 dc NA 32!!!!

One powiedziała ze to niemozliwe aby juz w 12 DC byl tak wielki....ze albo to
        ciaza!!!12DC!!!jakies jaja!!Albo ...stary niepęknięty z poprzedniego cyklu!i nie
        miałam wcale owu....

co Wy o tym sadzicie?jestem dzis w 13DC i zaczynają mnie naprawdę boleć
        piersi...Śluz jest jak jako kurze....

już sama nie wiem co o tym myśleć...

moze dostane jakieś Wasze przemyślenia odnośnie tematu???..;-);-);-)
        • horpyna4 Re: witajcie!;-) 17.06.09, 10:13
          Czas pokaże.
          Owulacja w okolicach 7-10 dc jest jak najbardziej możliwa, taki cykl
          będzie wtedy krótszy. Mnie to się zdarzyło raz w życiu, przy długich
          zwykle cyklach. Ten miał wyjątkowo 21 dni.
          Długość cyklu nie jest wielkością stałą daną raz na całe życie. Jest
          efektem terminu owulacji, który może się zmienić - nawet raz w życiu.
          Choć nie musi.
          Jeczcze nie wiesz, ile dni będzie miał bieżący cykl.
          • ika78 Re: witajcie!;-) 17.06.09, 10:23
            dziekuje Ci horpyna za odp. a co sadzisz o tym pecherzyku...??
            Myslisz ze to stary...z tamtego cyklu..?a nie nowy..?
            dzis bola mnie piersi...zreszta od wczoraj lekko...a dzis sie to
            nasiliło...nigdy tak wczesnie nie mialam takiego oznaku..;-) mam nadzieje ze
            moze pekł i ...cos sie tam dzieje..;-)Wczoraj sie koclaismy z Mezem...tak bym
            chciała...
            Ale widzisz matrwie sie ze moze ja nie mam owu..tak ja dr. zasugerowała i one
            nie pekaja i sa takie przerośniete?
            zobaczymy..;-)
            • horpyna4 Re: witajcie!;-) 17.06.09, 11:24
              Tak jak już napisałam, naprawdę warto jest mierzyć temperaturę. Bo
              to jest podstawa w diagnostyce wszelkich problemów.
              • ika78 Re: witajcie!;-) 24.06.09, 08:52
                witam po paru dniach przerwy.;-)

wiec jesli dobrze pamiętacie to bylam na USG w 12DC gdzie był duzy pecherzyk
                jaki mial 23mm endo miało 9mm.
                Nie moglam isc na kolejne USG w czwartek i piatek bo moja ginek. miala kurs i
                nie przyjmowała.
                od 7-8 DC mialam objawy płodnosci jakie baardzo nasiliły sie po 12 DC bol
                jajanika ok 14 DC i od 15 Nagle biały śluz i mocna boleśność piersi...Wczoraj
                bylam na USG czyli w 19DC i BRAK TEGO PECHERZYKA!!!!!CZYLI OWU BYŁA!?????Oan
                stwierdzila ze tak;-)

Endo 17mm. brak tego pechcerzyka i brak śladu po nim!!!Wiec jak myslicie ta owu
                była...?

Ja czułam bol owulacyjny jakos z czwartku na piatek ale caly czwartek coś mnie
                ciągnęło...

A mam pytanie jesli szczyt śluzu był w środe i czwartek a od Piątku raczej
                sucho i szyjka zmknięta to znaczy ze juz po owu...?
                Od czwartku bol piersi jest z kazdym dniem wiekszy.
                Załuje ze nie robilam pomiaru temp. ;-(

dziewczyny-co o tym sadzicie..?A orientujecie sie kiedy najszybciej mozna
                zrobic test na BETE!???
                • weronika1978 Re: witajcie!;-) 24.06.09, 09:08
                  witam Cię IKA:)
                  z całą pewnością miałaś owulację, bo po owulacji już nie widać
                  pęcherzyka na usg:))
                  zrób betę najwcześniej po ok 11 dniach po owulacji bowiem zarodek
                  zanim się zagnieżdzi to mija 6-10 dni i musisz jeszcze dodać 2 dni
                  na wzrost gonatropiny kosmówkowej, ale pewnie po 8 dniach od
                  owulacji też by beta wyszła.....wszystko zależy od tego po jakim
                  czasie się zagnieżdził zarodek, a tego nie wie nikt

ja zrobiłam betę wczoraj po 14 dniach od owulacji i beta 166:))))))))
                  ale test ciązowy rano pokazał bladą kreskę
                  powodzenie i daj znać jak zrobisz betę:) bądz dobrej myśli!!!pzdr
                  • ika78 weronika!!!!! 24.06.09, 09:41

GRATULUJE!!!!!!!!!!!!!!!!

jejku napisz jak sie czujesz..?
                    Czy tez masz takie bóle piersi?napisz cos wiecej..?

Na kiedy wychodzi Ci termin?;-);-):-)
                    • weronika1978 Re: weronika!!!!! 24.06.09, 09:51
                      jak urodzi się bobo to będę dziękować:)
                      oprócz bólu jajników to nic nie czuję, kompletnie nic, jedynie
                      zmęczenie i śpię po pracy w dzień, co mi się nie zdarza normalnie..
                      a termin gdzieś chyba na luty/marzec, choć z kalkulatora
                      internetowego wynika 15 luty
                      czekam teraz na Ciebie Ika z niecierpliwością, i trzymam cały czas
                      kciuki żebyś do mnie dołączyła już za parę dni:)))wierzę, że Ci się
                      uda:))

ps. ja planowałam zrobić betę w 10dpo ale mąż mi nie zostawił
                      fotelika do samochodu i nie miałam jak zabrać synka do przychodni, a
                      potem był weekend i nie po drodze było, tym bardziej że czułam się
                      raczej tak jakbym miała dostać @
                      • ika78 Re: weronika!!!!! 24.06.09, 10:31
                        weroniczko!!!

ja mam ogromny bol piersi!I to od samej owu.???

Nigdy tak nie miałam zawsze lekkie nabrzmienie przed@.Szyjka teraz zamknieta i
                        twarda...

Juz sama nie wiem...kurcze to czekanie mnie dobija!
                        Cos mi mowi ze sie udało...ale nie wiem.Myslisz ze tydzien po owu moge bete zrobic?
                        • weronika1978 Re: weronika!!!!! 24.06.09, 10:48
                          z Twojego opisu wynika, że to mogą być objawy wskazujące na ciąże a
                          szczególnie, że nie są to typowe jakie zwykle miałaś, ale poczekaj
                          chociaż do 10dpo z betą, no chyba że nie możesz wytrzymać to
                          najwcześniej bym zrobiła betę w 8 dpo, ale wcześniej nie ma sensu bo
                          może nic nie wyjść, zresztą ten 8dpo też taki wątpliwy troszkę
                          a na pewno nie rób testu ciążowego wcześniej!!!
                          mi po 14 dpo wyszła blada kreska na teście ciążowym i to dopiero po
                          3 min! więc myślałam już że nici z tego...

a który dziś dzień po owulacji u Ciebie Ika?
                          wiem, że Ci ciężko, ale co ma być to i tak będzie...
                          trzymaj się ciepło i napisz który dziś dpo
                          • ika78 Re: weronika!!!!! 24.06.09, 11:29
                            wiec pierwsze usg było 16 czerwca i to był moj 12 DC i pechcerzyk 23 mm i endo 9
                            mm i gin mowiala ze to zbyt duzy i ze na100%stary z poprzedniego cyklu....

wczoraj czyli 23 czwrwca czyli 19Dc bylam znowu na USG i nic!!!!!!!Brak sladu po
                            pecherzyku..:-)wiec Gin swterdzial ze to byl ten jaki pekł , o czym tez siadczy
                            lekko zajeta zatoka Douglasa.powiedzialam jeje jak sie czułam w srode czw i
                            piatek wiec powiedziala ze owu byla pewnie w czwratek. wiec teraz gdzies krazy
                            moja kruszynka po jajowodzie..;-)
                            ale zastanawia mnie ten bol piersi...
                            przeciez piersi powinny reagowac dop[iero kiedy ma miejsce implantacja zarodka w
                            sciance macicy???czyz nie??

zawsez pobolewaly mnie piersi ale tylko kilka dni przed @, nie wczesniej..

kiedy moge bete zrobic?
                            • weronika1978 Re: weronika!!!!! 24.06.09, 13:47
                              no właśnie a ta kruszynka teraz gdzieś krąży:)
                              zrób betę 27 czerwca, powinna juz być pozytywna:))

no ale warunki na ciążę po 16 czerwca miałaś Ika doskonałe- ja
                              właśnie przy endo 9mm i pęcherzyku 22 mm co pękł zaszłam 9
                              czerwca:)))
                              • weronika1978 Re: weronika!!!!! 24.06.09, 13:48
                                a co do bólu piersi to nic nie powiem, bo nic nie wiadomo mi na ten
                                temat, ale nie stresuj się z tego powodu!!!!plisss
                                • ika78 Re: weronika!!!!! 24.06.09, 22:15
                                  ;-);-);-)

to czekanie mnie dobija!!!Ktos kto tego nie przezył nie jest w stanie zrozumiec
                                  ze te kilka dni to wiecznosc!!ja juz nie moge!

jutro minie tydzien od owu...Ale moze juz w srode byla. owu??Albo we
                                  wtorek..?przeciez pecherzyk mial 23 mm we wtorek..?;-);-);-)I sama sie tak
                                  nakrecam;-)

jak to przeczekac....?naprawde tak długo trzeba czekac z beta..?

dzieki Weroniko ze chociaz Ty mnie rozumiesz,,,;-)
    • ika78 Re: witajcie!;-) 25.06.09, 21:19
      Dzis zrobilam test NEGATYWNY!!!!!!!!JESTEM ZAŁAMANA;-(
      • kozica111 Re: witajcie!;-) 25.06.09, 21:22
        Na test za wcześnie.
        • ika78 Re: witajcie!;-) 25.06.09, 21:29
          ALE minał juz tydzien od OWU!!!;-(;-(;-(

Owu mialm albo 16 czerwca albo 17....ale to na1000% pewne! a dzis jest 25!!!
          • kozica111 Re: witajcie!;-) 25.06.09, 21:49
            Czyli jeszcze pewnie nie doszło do potencjalnego zagnieżdżenia, które może mieć
            miejsce do 12 dni po zapłodnieniu, wtedy trzeba jeszcze odczekać ze 2 dni by
            poszedł sygnał hormonalny do ciała, wiec na co liczyłaś po tygodniu?
            • ika78 Re: witajcie!;-) 25.06.09, 22:31
              Kozica !!!!

wklejam cos co znalam w necie i ....???sama juz nie wiem

cyt."Zasada działania testów ciążowych jest podobna - wykrywają w moczu
              obecność hormonu ciążowego produkowany przez tkankę syncytiotrofoblastu jaja
              płodowego lub zarodka. Gonadotropina kosmówkowa jest wykrywana w porcji moczu
              porannego już po 9-12 dniach od zapłodnienia. Jeszcze wcześniej można wykryć
              ciążę oceniając stężenie podjednostki beta HCG we krwi, zazwyczaj już po 3-5
              dniach od zapłodnienia. Test ciążowy można wykonać o każdej porze dnia czy
              nocy, jednak zaleca się, aby badanie wykonać z pierwszego moczu porannego
              (zwłaszcza w przypadku wczesnej ciąży), gdyż wtedy poziom HCG w próbce moczu
              jest najwyższy.
              • kozica111 Re: witajcie!;-) 25.06.09, 22:55
                Ale to sa pewne średnie.Nie u każdego jest tak samo.Nie bez powodu testy z moczu
                zaleca wykonać sie najwcześniej w 1 dniu potencjalnego okresu.U jednej kobiety
                do zagnieżdżenia dojdzie 6 dni po owulacji, u innej po 10 a u jeszcze innej po
                tych skrajnych 12.Dlatego sa kobiety które maja pozytywny wynik jeszcze przed
                terminem prognozowanej miesiączki, a inne dopiero po upływie tego
                terminu.Pozostaje Ci cierpliwie czekać, ewentualnie zrobić bete, choć tez nie
                wiem czy nie za szybko bo jeśli zaciążyłaś zagnieżdżanie mogło sie dopiero zacząć.
                • ika78 WERONIKA 26.06.09, 10:34
                  weronika odbierz maila ode mnie;-)
                  • ika78 Re: WERONIKA 26.06.09, 21:46
                    ;-(;-(;-(;-(

dzis po tyg od owu beta 0,100 wiec nic z tego...!!!!;-(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka