Dodaj do ulubionych

Aqua Blue**** - Hurghada

21.11.06, 16:31
Hotel położony jest około 20 km od centrum Sakkali i 10 km od Village Road. (
a może mniejsmile. Nie ma problemu z dostaniem się do jednego bądź do drugiego
centrum, busiki kursują na okrągło jak zresztą w całej Hurghadzie. Wspólnie z
hotelem Alb...
Egipt - Hotele (opinie turystów) więcej z tego forum autor: cle_oo 2006-
09-02 19:11:57

Więcej można będzie się dowiedzieć o tym hotelu, jeśli osoby które skasowały
ten wątek przywrócą go do życia.
Obserwuj wątek
    • miriam_73 Re: Aqua Blue**** - Hurghada 21.11.06, 21:59
      Re: Aqva Blue
      Autor: cle_oo
      Data: 02.09.06, 19:11

+
      Hotel położony jest około 20 km od centrum Sakkali i 10 km od Village Road. ( a
      może mniejsmile. Nie ma problemu z dostaniem się do jednego bądź do drugiego
      centrum, busiki kursują na okrągło jak zresztą w całej Hurghadzie. Wspólnie z
      hotelem Albatros Resort tworzą jeden rozległy teren ładnie zagospodarowany i ze
      wszystkiego można korzystać niezależnie od tego w którym z nich jest się
      zameldowanym. Na terenie jest chyba 7 basenów (w tym jeden ze sztuczną falą i
      jeden ze zjeżdżalniami dość wysokimi), przy każdym z nich znajduje się bar co
      jest udogodnieniem dla osób z opcją all , jest też plac zabaw dla dzieci. Na
      plaże oddaloną około 800m dowozi darmowy busik do Beach Albatros. Plaża
      żwirkowa , dość duża i nie ma problemu z leżakami, ręczniki należy wziąć ze
      sobą (wydawane są przy basenie). Na plaży jest basen i tawerna w której można
      ugasić pragnienie i coś zjeść, nie musicie wracać do hotelu na obiad,
      przeważnie są frytki, pizza (bardzo smaczna i robiona na miejscu) , mięso z
      grilla, ryby, sałatki, ciasta i owoce.Napoje nalewa się samemu zarówno na plaży
      jak i przy basenach ( oprócz piwa i napojów alkoholowych, które podają barmani)
      dzięki temu nie ma kolejek i tłoku, woda mineralna butelkowana bez ograniczeń.
      Pokoje duże, czyste, ręczniki wymieniane codziennie ogólnie bez zarzutu.
      Animacje (takie sobie widziałam już lepsze) są codziennie i rozpoczynają się
      zabawą dla dzieci, po tygodniu powtórka. Największą ilość gości stanowią
      turyści z Niemiec. Nie wiem co by tu jeszcze opisać, jakby kogoś coś jeszcze
      interesowało to proszę pytać, postaram się odpowiedzieć. Na zakończenie dodam
      że moim zdaniem ten hotel zasługuje na swoje 4* i życzę równie udanego urlopu
      jak nasz.
      • ika99 Re: Aqua Blue**** - Hurghada 04.07.07, 15:50
        zgadzam sie z przedmowczynia
        hotel bardzo nam sie podobal, zreszta osoby ktore mialy porownanie z 5* w
        Sharmie tez byly zachwycone
        zwlaszcza dzieci wrocily zadowolone, ilosc basenow, zjezdzalnie, plac zabaw i
        animacje nie pozwalaly im sie nudzic
        jedzenie pyszne i urozmaicone
        bylismy 16-30.06 i ogolnie bylo super, ale ostatnie trzy dni zrobil sie juz
        tlok, poprzyjezdzalo wiecej gosci i w restauracji ciezko bylo o stolik i z
        recznikami przy basenie tez byl problem
        nie ma tez zadnej polskiej stacji w TV
    • 21-y Aqua Blue**** - Hurghada 16.12.07, 18:01
      Oto moje uwagi. Pobyt grudzień 2007.
      1. Hotel ładny, dużo basenów, park wodny, nie można mieć zastrzeżeń. Pokoje ładne.
      2. Goście - 95% ruscy, obsługa też mówi po rusku, zresztą b. dobrze. czujesz się
      jak w Moskwie. A rusek + all inclusive=...
      3. Na plaży i przy basenie muchy, trzeba się odganiać. Rafa bardzo zniszczona,
      ale kolorową rybkę można wypatrzeć.
      4. Animacja słabiutka, ale dyskoteka hotelowa fajna.
      5. Hotel wyłącznie dla niewymagających gości. All inclusive marniutkie, głodny
      nikt nie będzie, ale za lepsze rzeczy każą płacić. Więc nie jest to all.
      6. W grudniu wieczorami silne, zimne wiatry. Trzeba mieć ciepłe rzeczy.
      Dużo opinii jest na www.wakacje.pl
      • msmimm Re: Aqua Blue**** - Hurghada 03.01.08, 21:28
        zgadzam sie z 21-y w calej rozciaglosci...co wiecej wiekszosc rosjan
        zachowuje sie jak u siebie w kolchozie..zenada
        • cle_oo Re: Aqua Blue**** - Hurghada 04.01.08, 09:10
          Widzę po Waszych opisach, że hotel w którym byłam w czerwcu 2006r
          zmienił się na gorsze. Do swojego pobytu nie mam zastrzeżeń, ale czy
          wybrałabym go jeszcze raz? Raczej nie!!!
      • altyn Re: Aqua Blue**** - Hurghada 20.01.08, 11:27
        Proszę, wytłumacz mi co znaczy "rusek + all inclusive=..."? Jestem "rusek" (raczaj ruskawink), wybieram się do tego hotelu w marcu i... jak mam się zachowywać?? Do tej pory jakoś ani ja ani znajomi Polacy nie zauważyli żeby moje zachowanie różniło sie od zachowania Polaków....
        • mgurniak Re: Aqua Blue**** - Hurghada 07.06.08, 21:46
          ja potwierdzam to co napisała miriam smile

co do gości to górowali POLACY , także czułam się jak u siebie wink,
          animatorka polka Ewa - super kobietka, inni animatorzy rozśmieszali nas do łez codziennie ...
          pokoiki czyściutkie, ręczniki przy basenach nieco zużyte ale mogą być od biedy wink

minusem jest to ,ze codziennie podlewają trawę i rośliny szambem i śmierdzi w trakcie tego podlewania ....

starac sie o opaskę zieloną ( w aqua vista - niekoniecznie pokój ,bo i w aqua blue jest ok ) ale bardziej urozmaicone jedzenie jest w restauracjach z zieloną opaską smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka