Dodaj do ulubionych

Paracetamol bez E

27.01.14, 18:59
Czy istnieje? Ewentualnie inny lek naturalny o podobnym dzialaniu?
Obserwuj wątek
    • wiwi1 Re: Paracetamol bez E 28.01.14, 11:05
      Zdaje sie, ze nie ma jakiegos odpowiednika paracetamolu, ktory bylby naturalny i bez konserwantow czy sztucznych barwnikow.
      Sa naturalne metody obnizania temperatury, ale to raczej jakies ziola czy oklady, kapiele.
      Pamietam maz mi wspominal jakis czas temu, ze byla afera, ze barwnik dodawany do paracetamolu byl wycofany z uzycia w zywnosci kilka lat wczesniej a w paracetamolu wciaz stosowany, ale nie sprawdzalam tej informacji i nie wiem na ile jest prawdziwa.
      Pozdrawiam:)
      • espionka Re: Paracetamol bez E 28.01.14, 11:39
        raczej nie da sie wyprodukowac leku bez konserwantu, albo to bedzie alkohol albo inna substancja. Syrop z brzozy obniza temperature ale to zalezy od infekcji. Do glowy przychodza mi jeszcze banki, oklady, moze jakis kompleksowy lek homeopatyczny (kiedys byly takie krople L23 bodajze - ale to raz pomoze a raz nie). Przeciwbolowo to raczej chemia.
        • liley11 Re: Paracetamol bez E 28.01.14, 17:26
          W szpitalu corce podali Ibuprofen i po nim z zezwloka zrobil sie dzieciak nadaktywny, gadajacy jak katarynka, bawiacy sie i latajacy jak kot z pecherzem, mimo poznej nocnej pory i zlego samopoczucia wczesniej!
          Rozumuje tak, ze jak cialo chore to ma oszczedzac energie na walke z choroba a nie skakac jak malpa.
          Tak ja trzymalo do okolo poludnia dnia nastepnego, po czym powrocila do chorowania.
          Sprawdzilam skladniki i wygladaja nieciekawie.
          Ten wycofany skladnik to pewnie sorbitol?

Jak nie pozwoli sie cialu poradzic z choroba samemu, to pozniej nie bedzie umialo sie leczyc bez chemii- taka teorie wysnulam. Ciekawe, czy sa jakies badania na ten temat?
          • espionka Re: Paracetamol bez E 28.01.14, 21:56
            dobrze napisalas
            paracetamol opoznia proces leczenia, a jak sie stlumi chorobe to i tak wyjdzie czym innym
            www.homeopathica.pl/medicalia/mity-medycyny/77-czy-bac-sie-goraczki
            • justincase987 Re: Paracetamol bez E 01.02.14, 22:44
              Zgadzam sie z Wami dziewczyny. Jezeli jestescie na facebooku to tam jest swietna grupa Arnica-promoting natural immunity, kopalnia wiedzy I doswiadczenia. Bardzo polecam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka