Dodaj do ulubionych

POMOCY.!! CZY KTOS PRZYJMOWAL CLOPIKSOL DEPOT ??

10.01.09, 17:14
MAM WLASNIE PROBLEM JA TO PRZYMUJE OBECNIE I JESTEM CALA ZDRETWIALA, JAKBY
KTOS MI KIJ OD SZCZOTKI W TYLEK WSADZIL, MAM PRZYKURCZE MIESNI I DRZENIA
RAK,PSYCHICZNIE JESTEM SPOKOJNA I ZROWNOWAZONA, ALE TO USZTYWNIENI JEST
STRASZNE, POJECHALAM OSTATNIO DO LEKARKI I DOSTALAM AKINETON NA TO, ALE
NIEWIELE MI PRZESZLO, MOZE TO DOPIERO POCZATEK, ACZKOLWIEK SLYSZALAM NIEDOBRE
OPINIE O TYM LEKU, BOJE SIE ZE TO MI TAK ZOSTANIE, NIE MOGE ZEBOW UMYC BO
MAM SZTYWNE RECE. CLOPICSOL MAM DOSTAWAC RAZ NA DWA TYGODNIE W INIEKCJI.

jESLI KTOS TO PRZYJMOWAL, I MA JAKIES STANOWISKO WOBEC TEGO LEKU, TO PROSZE O
WYPOWIEDZENIE SIE.
mOZE ZNACIE JAKIES NAUROLEPTYKI KTOE SA W MIARE DOBRE I NIE POWODUJA TAKICH
STRASZNYCH SKUTKOW UBOCZNYCH.
pRZYMOWALAM TEZ KETREL WCZESNIEJ ALE MIELAM CISNIENIE BARDZO WYSOKIE, I BIALKO
W MOCZU WIEC MI CHCA ZAMIENIC.
STABILIZATOR PRZYJMUJE TEGRETOL, JEST ON PODOBNO NA TYLE DOBRY I PO NIM SIE
NIE TYJE.

POZDRAWIAM CIEPłO
Obserwuj wątek
    • aniamaczek2 Re: POMOCY.!! CZY KTOS PRZYJMOWAL CLOPIKSOL DEPOT 10.01.09, 17:23
      moja mama przyjmowała ten lek i też co 2 tyg. w iniekcjach a skutki uboczne
      były jeszcze ostrzejsze niż u Ciebie czyli tak silne zesztywnienie mięśni że
      miała problemy z mową ,poruszaniem sie a nawet jedzeniem, również dostała na to
      akineton który jednak nie zniwelował tych objawów więc chyba po 4 iniekcjach
      zrezygnowaliśmy z tego leku i też chętnie dowiem się o leku podobnie działającym
      ale bez tych skutków ub.
    • lolinka2 Re: POMOCY.!! CZY KTOS PRZYJMOWAL CLOPIKSOL DEPOT 10.01.09, 17:50
      Proszę, pisz normalnie, bez capsa, to jest nieczytelne po prostu.
      • 36.a Re: POMOCY.!! CZY KTOS PRZYJMOWAL CLOPIKSOL DEPOT 10.01.09, 17:56
        pls...nie piszmy nowym osobom o pisaniu normalnie, bo TO JEST CZYTELNE. taką uwagę mozna zamieścić na końcu.
        • lolinka2 Re: POMOCY.!! CZY KTOS PRZYJMOWAL CLOPIKSOL DEPOT 10.01.09, 18:15
          mnie (i nie tylko mnie) bolą oczy od czytania capsa,
          w netykiecie forumowej caps lock to krzyk, dlaczego ktoś ma do mnie
          wrzeszczeć?
          normalnie takie posty są usuwane, w wyjątkowych przypadkach
          opatrywane komentarzem moderatora o niestosowaniu caps locka
          A dlaciemu tu ma być inaczej???
          • 36.a Re: POMOCY.!! CZY KTOS PRZYJMOWAL CLOPIKSOL DEPOT 10.01.09, 18:20
            ludzie czy zasady? bo nawet CapsLock jest czytelny.
            • nowako-wa Re: POMOCY.!! CZY KTOS PRZYJMOWAL CLOPIKSOL DEPOT 10.01.09, 20:27
              Ja przyjmowałam będąc dwukrotnie w szpitalu, okropne wspomnienia.
              Nie dość ,że musiałam odespać go dwa dni to póżniej nastąpiła
              straszna depresja, rozchwiała mi się gospodarka hormonalna,
              przestałam miesiączkować, objawy jak w menopauzie. Drugim razem
              dostałam tylko na wejście, poprosiłam lekarkę ,opowiedziałam o
              skutkach i więcej mi go nie podawano. Za to obyło się bez depresji,
              potem brałam tylko lit i welbutrin. Narazie mam 8 miesięcy spokoju,
              w tym 3 m-ce bez leków( bo ciąża). Jak długo trwała u was remisja
              najdłużej?
              • alfa.omega Re: POMOCY.!! CZY KTOS PRZYJMOWAL CLOPIKSOL DEPOT 20.01.09, 13:46
                Ja też otrzymałem w szpitalu. Zabrali z podejrzeniem samowolnego odstawienia
                leków i jak to nazwali 'ukrywanej' manii. Prosiłem, by zostać przy
                stabilizatorze - nic z tego ! Po zastrzyku straciłem kontakt z rzeczywistością.
                Nie wiem, co się wtedy działo. Nie pamiętam odwiedzin, przesłuchania (skierowali
                sprawę na tory leczenia bez zgody, bo śmiałem sprzeciwić się woli lekarza.
                Życzliwi koledzy z oddziału okradli, korzystając z okazji. Podobno chodziłem jak
                lunatyk, trzymając się ścian. Na szczęście dla mnie po kilku dniach lekarz
                wypłukał to ze mnie za pomocą kroplówek. Zostawili jednak neuroleptyk w
                tabletkach i wypuścili po 4 tygodniach z wspaniałą depresją, z której lizałem
                się prawie rok. Nigdy więcej szpitali i wszechmocnych lekarzy !
                • ditta12 Re: POMOCY.!! CZY KTOS PRZYJMOWAL CLOPIKSOL DEPOT 20.01.09, 21:12
                  Brałam to dawno.Usztywniło mi rękę a z twarzy zrobiło maskę.Spałam
                  tylko i to wyłącznie sprawialo mi przyjemnośc,myślałam o tym żeby
                  się juz nigdy nie obudzić.Byłam niezdolna do niczego,nie żylam
                  prawie,bylam roślinkąsad
              • dr.zabbon Re: POMOCY.!! CZY KTOS PRZYJMOWAL CLOPIKSOL DEPOT 20.01.09, 21:38
                Moja najdłuższa remisja i bez leków - 7 lat.
                Moja najmłodsza córeczka ma półtorej roku i też nie brałam leków w ciąży. Nie
                miałam się jednak najlepiej. Nie będę o tym pisać, bo chcę, żebyś Ty czuła się
                jak najlepiej. 7 lat remisji i tak trzymać!
    • bonus1985 Re: POMOCY.!! CZY KTOS PRZYJMOWAL CLOPIKSOL DEPOT 10.04.09, 20:40
      clopiksol to masakra - mialem to dawno temu... bylem jak skała... nawet nie chce
      myslami do tego wracać wrr
      • bartek27411 Re: POMOCY.!! CZY KTOS PRZYJMOWAL CLOPIKSOL DEPOT 02.02.19, 16:04
        Witam ja biore clopixol 75 mg w tabletkach i powiem szczerze ze nie jestem zadowolony bo kreci mi sie w glowie tzn dostaje nerwow oczy leca mi do gory jak nie wezme tabletki na uspokojenie ketilept i mysle ze jak bym nie bral tego clopixolu to bym nie musial brac tych uspokajaczy na dzien bo juz kiedys probowalem nie brac tego clopixolu i innych lekow i mi sie nic nie dzialo tylko nie spalem ale jak chodzi o sen i o usypianie to jest bardzo dobrym lekiem nasennym a jak chodzi o clopixol w zastrzykach to masakra bardzo silny lek jest po czworna sila tego leku wiec jak ktos jest pobudzony to polecam
    • condor88 Re: POMOCY.!! CZY KTOS PRZYJMOWAL CLOPIKSOL DEPOT 11.04.09, 18:00
      Ja biore Clopixolek od ponad 10 lat razem z Tegretolem i bardzo sobie go chwale
      Biore w tabletkach i w zastrzykach i bardzo dobrze mi służy.
      Tabletkami sobie reguluje jak chce jak mam problemy z zasnięciem albo za dużo
      zaczynam myslec - 10 mg bardzo ładnie wyłącza myślotok
      A Depot 200 mg biore 1x na 3 -4 tygodnie od kilku juz lat i żyje w bardzo dobrym
      stabilnym stanie - ostatnia mania 4,5 roku temu.
      Doszedłem do takiej wprawy że jeśli zdarzy mie się gdzies wyjechać np za granice
      to sam robie sobie zastrzyk - w udo można to na spokojnie samemu zrobić.
      Jęsli chodzi o Twoje bardzo złe samopoczucie to norma przy wprowadzaniu leku
      zwłaszcza na dzień dobry w dużych dawkach
      W drugim tygodniu po iniekcji powinno być lepiej - mniej objawów niepożądanych
      Jesli chodzi o Clopixol w szpitalu to oni tam dają Clopixol Accufase a to dział
      dużo gwałtowniej i mocniej niz Depo który uwalnia się powoli w organiźnmie

Także życzę Ci szybkiej adaptacji do nowego leku.

Podsumowując - bardzo się ciesze ze jest coś takiego jak Clopixol bo na pewno
      służy on bardzo dobrze wielu osobom.....

Pozdrawiam
      Condor
    • bartek27411 Re: POMOCY.!! CZY KTOS PRZYJMOWAL CLOPIKSOL DEPOT 12.02.19, 21:21
      Sprostuje bo biore clopixol w tabletkach i wlasnie myslalem ze to po nim mam takie stany nerwowe i niespokojnosc ruchowa a tak naprawde czytalem o neureleptykach ze po wszystkich ma sie akatyzje takie pobudzenie ruchowe i nie moznosc usiedzenia w jednym miejscu i jak nie wezme uspokajaczy ketilept to to sie nasila do wariacji
    • gutek666 Re: POMOCY.!! CZY KTOS PRZYJMOWAL CLOPIKSOL DEPOT 04.02.20, 17:11
      Tableteczka pierwsza słodycze pod kazdym względem wszystko możliwe pączki drożdzówki napoleonki wszystko co z masą lody różnorakie cukiereczki cukierki batony czekolady wafle ciastka różniste lizaki landrynki chrupki tłuste jedzenie kawa wszystkie tytoń papierosy cygaraa cygaretki alkohol obserwowane bez 3 dni brak otyłości wagi-nadwaga rośnie plus spanie nie działa na maksa tableteczka bez okey upały nie wychodzić potem stopnowo albo zero. Nerwowość ustępuje schizofremia spacery zalecane czytanka .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka