Dodaj do ulubionych

SULPIRYD!!!

07.04.09, 22:13
Mam pytanie do osób (głównie do kobiet) które brały kiedyś lub nadal
biorą lek Sulpiryd, otóż podczas brania leku występują u mnie bóle
piersi, o tym wspominał lekarz, lecz nie wspominał,że skutkiem
ubocznym może byc również laktacja,lek biorę już ponad dwa tygodnie
i chyba służy mi jego działanie, czy owe skutki uboczne mogą minąc?
Obawiam się,że ból się nasili i znowu będe musiała testowac na sobie
inną partię leków. Proszę o pomoc.Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • megan.k Re: SULPIRYD!!! 07.04.09, 22:34
      Skutkiem ubocznym prawie na pewno będą również zaburzenia miesiączkowania i wzrost prolaktyny. Nie polecam.
    • megan.k Re: SULPIRYD!!! 07.04.09, 23:15
      I tak kiedyś z niego zrezygnujesz, więc po co się w to bawić, a potem leczyć skutki uboczne.
      • stardusts Re: SULPIRYD!!! 07.04.09, 23:32
        Na psyche boski lek pol roku bylam najpierw 600 mg potem zeszlam do 100, 50 na
        dobe. Czulam sie super i koncentracja i swiat jakis wyrazniejszy, zero lękow,
        pobudzal ale to norma smile. Bosko bylo i na luzie. Lecz: Okres co dwa tygodnie,
        mlekotok- prolaktyna sfiksowała, piersi rwały i skonczyło sie na guzku w piersi-
        niby nie 100 % sulpiryd, ale kanaliki mlekowe w piersiach mialam poszerzone, a
        sutki powiekszone i odstawili mi migiem sulpiryd...mimo psychicznego bosko, nie
        polecam rozpier hormony bardzo, a teraz musze bardzo uwazac na piersi czeste
        USG, badanie prolaktyny itp...eh...
    • ssig.ma Re: SULPIRYD!!! 07.04.09, 23:28
      Brałam trzy miesiące. Dokładnie to co piszecie, prolaktyna
      poszybowała pod niebiosa, a cykl rozlegulował się na kilka kolejnych
      miesięcy. Ja osobiście nie polecam. Megan ma rację, ja brałam
      stanowczo za długo. Lepiej odstawić zanim sie skutki uboczne
      pogłębią.
      • cassandrax Re: SULPIRYD!!! 08.04.09, 21:45
        ...a więc jaki lek jest dobry o działaniu podobnym do sulpirydu,
        chodzi mi o urojenia, i inne takie psychozy...?
        • cassandrax Re: SULPIRYD!!! 08.04.09, 23:15
          wizytę mam dopiero za miesiąc, wiec nie wiem czy lek mam brac nadal,
          czy samodzielnie odstawic bo bardzo poważnie przestraszyłyście mnie
          tymi postami....a już się ucieszyłam ,że ten lek mi
          pomoże....ech... sad
          • majagor Re: SULPIRYD!!! 09.04.09, 00:05
            Ja miałam takie objawy po moim Convulexie i Velafaxie. Zrezygnowałam, gdy
            doszedł ból wątroby.
            A co do Sulpirydu to brałam go swego czasu. Skutków ubocznych nie wywoływał
            żadnych, ale działania terapeutycznego także nie wykazał - miałam po nim próbę
            samobójczą i trafiłam do szpitala..
          • megan.k Re: SULPIRYD!!! 09.04.09, 07:11
            Samodzielnie to Ty go nie odstawiaj, jeśli bierzesz go na urojenia. Psychiatra musi Cię przyjąć poza umówioną wizytą, jeśli coś jest nie tak. Ja urojenia miałam tylko raz w życiu i wtedy brałam bardzo silny lek, który szybko doprowadził mnie do depresji, więc w temacie doboru leku nie pomogę. Sulpiryd brałam na zwiększenie aktywności, ale jak pisałam wcześniej, zrobił więcej szkody niż pożytku.
            • stardusts Re: SULPIRYD!!! 09.04.09, 12:16
              Megan dobrze pisze na dodatkową wizyte musi Cię przyjąć smile. Wiesz nasze
              wypowiedzi to tylko wskazówka. Decyzje najlepiej podejmij z lekarzem,pogadaj tez
              z ginekologiem, zbadaj prolaktyne. Też sie po nim dobrze czułam....
              • cassandrax Re: SULPIRYD!!! 09.04.09, 21:50
                ...boję się,że bez leków coś sobie zrobię...albo moje "wymyślania"
                się nasilą...ech..do dupy z tymi lekami...
    • pokrzyw_dzona Re: SULPIRYD!!! 18.09.15, 15:29
      UWAŻAJ! dopóki to bierzesz laktacja nie minie ja nie biorę od bodajże dwóch miesiecy i nadal troszke mam. PIERSI ZMALAŁY MI Z MISECZKI D DO MAŁEGO B!!!!!!!! i jest to nieodwracalne
    • pokrzyw_dzona Re: SULPIRYD!!! 18.09.15, 15:34
      jeżeli jesteś kobietą i chcesz mieć cycki to ODRADZAM!!!!!!! powoduje on laktację co prowadzi do zmniejszenia piersi, mi z miseczki D zmalały do małego B ! masakra! bóle piersi nie przejdą, ja jestem dwa miesiace po odstawieniu i nadal mam laktacje tylko w mniejszym stopniu. a jeżeli chodzi o stronę psychologiczną to brałam go na somatyczne bóle głowy i brzucha , na to pomógł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka