mandinka83 11.08.10, 21:10 wiem że były tu kiedyś Mamy z Kalisza... orientujecie się, czy można gdzieś w Kaliszu dostać oprawki Fisher Price? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga-mama-tosi Re: KALISZ-oprawki FISHER PRICE 13.08.10, 10:18 jestem z Kalisza, sama myślałam nad kupnem fisher price, ale nie zdążyłam się nawet zorientować, bo ostatecznie kupiłam inne w Poznaniu. Dwa duże salony są w Rynku, tam warto popytać. Albo zamówić w sieci i dogadać z optykiem wstawienie szkieł. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
mandinka83 Re: KALISZ-oprawki FISHER PRICE 13.08.10, 13:53 Dzięki Aga. A mogłabyś napisać, jakie w końcu kupiłaś? Mnie proponowali jeszcze zwykłe metalowe (o niebo ładniejsze od fisher price...), ale Tosia jest bardzo energiczna i do tego wiecznie się przewraca, więc trochę się boję. Odpowiedz Link
aga-mama-tosi Re: KALISZ-oprawki FISHER PRICE 13.08.10, 15:53 kupiłam bam'boo, koooszmarnie drogie, ale rewelacyjne, jeśli chodzi o noszenie- giętkie zauszniki, taki miękki nosek, za piękne nie są, ale stwierdziliśmy, że na takie metalowe za mała jeszcze. Zobacz sobie na foto Tosi- tam na zdjęciu portretowym dobrze widać, tylko prawy zausznik jej się przekrzywił. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
mandinka83 Re: KALISZ-oprawki FISHER PRICE 18.08.10, 22:20 Aga, jeszcze jedno pytanie... czy te okularki trzymają się same, czy mają z tyłu jakąś gumkę? My właśnie kupiliśmy fisher price, i jestem bardzo niezadowolona z zakupy... zdaje się, że wywaliliśmy 350 zł w błoto. Nie mogliśmy ich porządnie zmierzyć u optyka- kupowaliśmy będąc przejazdem we Wrocławiu,a Tosia akurat miała zły dzień. W domu okazało się, że zupełnie nie trzymają się na nosku, mimo że to podobno najmniejszy rozmiar, a o noszeniu ich na gumce Tosia w ogóle nie chce słyszeć... szukałam tych Waszych okularków w necie, ale niestety znalazłam je tylko w jakimś salonie w Wa-wie, a to nam kompletnie nie po drodze. Jakbyś mogła to proszę napisz mi gdzie je kupiłaś w Poznaniu, i ewentualnie ile kosztowały... Odpowiedz Link
aga-mama-tosi Re: KALISZ-oprawki FISHER PRICE 19.08.10, 11:28 Pojechaliśmy do optyka, który poleciła nam okulistka- Rynek Wildecki, ul 28 Czerwca 115, tel. 61-8330868. Były tam w sumie do wyboru tylko dwa rodzaje oprawek- te nasze i metalowe. Nie zastanawialiśmy się więc za bardzo ani nie mielismy w czym wybierać. Oprawki kosztowały prawie 400 zł (!!!), wiem, masakra, ale sprawdzają się (zonk tylko na początku- dali chyba jakiś starszy model??? bo zaraz się złamały w zawiasie, wymienili i te obecne mają trwałą konstrukcję, Tosia nie daje im rady, a parę razy dziennie zdejmuje) Oprawki trzymaja się same, mają elestyczny zausznik, który mozna doginać samemu; taka gumka też jest, ale w ogóle nie używamy- nie służy ona mocowaniu okularów, a tylko ma zapobiegać spadnięciu, jesli maluch zdejmie. W razie, gdym mogła jeszcze pomóc, to pisz. Pozdrawiam. Odpowiedz Link