28.01.13, 16:37
co polecacie jaki termometr dla dzieci żeby pomiar był dokładny
Obserwuj wątek
    • mama-cudownego-misia Re: termometr 28.01.13, 16:56
      Dopóki dzieć da, to zwykły "nieelektroniczny" pod pachę. A jak już nie da, to z tych kilku, które testowałam, najlepiej sobie radziły philips i braun douszne, ale wyniki pokrywały się z tym na zywkłym termometrze nie przy pierwszym, a przy drugim mierzeniu. Wtedy wychodziło idealnie to samo.
      • anias2000 Re: termometr 28.01.13, 17:46
        Ja mam browna do ucha, takiego jak pielęgniarki używały na noworodkach, twierdziły, że dokładny. Ale potem pediatra mnie wyedukowała, że kilka kresek różnicy nie jest dla niej jakieś super ważne. Chyba, że dziecie ma tendencje do drgawek już przy 37 i trzeba szybko reagować.
        • aga-600 Re: termometr 28.01.13, 20:05
          u nas sa chyba wszystkie mozliwe.jak mala zasnela to dawalam zwykly pod pache.do ucha tez ok, a termometr bezdotykowy do czola tez wlasciwie szybko daje wynik.tylko trzeba doczytac bo juz nie pamietam dokladnie ale od wyniku odejmuje sie kreski albo dodaje.tak wiec wynik ktory pokazuje nie jest dokladny.my kupilismy bezdotykowy BREMED ale zepsul sie bardzo szybko a kosztowal ponad 100 zl.!!!!! najlepiej sprawdza sie chyba najzwyklejszy termometr....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka