11.07.14, 20:37
Przede wszystkim gratuluję narodzin synka! Szkoda, że znów wcześniaczek, ale trzeba przyznać, ze jak na tak wczesny tc to ma rewelacyjna wagę. Mam nadzieję, że ominą was wszystkie wcześniacze problemysmile

Ponieważ kiedyś wypowiadałaś się w moim watku odnośnie prowadzenia ciąży z zagrożeniem gestozy, hypotrofii, etc. powiedz proszę kto prowadził Twoją drugą ciążę? Jesteś zadowolona z lekarza? Jakie badania miałaś przed ciążą i jakie leki brałaś w ciąży? No i co się stało, ze jednak poród był wcześniejszy?sad

Ja już wstepnie znalazłam dobrego lekarza gin, rewelacyjną lekarkę hematolog, która prowadzi kobiety w trudnych ciążach również. Porobiłam milion dodatkowych badań, wszytsko ok, teraz tylko w te ciąże zachodzićsmile Ale oczywiście strach i stres jestuncertain
Obserwuj wątek
    • beeti137 Re: Beeti137 11.07.14, 20:44
      Podaj mi swojego maila to Ci wszystko opiszę, jeżeli tu nie chcesz to na gazetowy prześlij.
      • polaa27 Re: Beeti137 13.07.14, 15:40
        Ok, napisałam do Ciebie na gazetowegosmile
        • zosiak29 Re: Beeti137 14.07.14, 16:21
          Hej Pola z tego co pamiętam jesteś z Wawy. Proszę napisz mi nazwisko lekarza którego znalazłaś. Ja też jestem po gestozie i 29 tyg urodziłam Zosie. Poproszę o namiary na emaila m-rydz1984@o2.pl Byłam u Zduna zlecił mi masę badań, które na dzień dzisiejszy wykonuję ale jakoś nie poczułam od niego zainteresowania moją osobą. Ty Beeti też napisz jaki był powód wcześniejszego rozwiązania. Pozdrawiam
          • polaa27 Re: Beeti137 14.07.14, 19:16
            Hej dr to prof Smolarczyk (przyjmuje prywatnie na Żoliborze, pracuje państwowo na Karowej). Spokojny, rzeczowy lekarz, wywarł na mnie dobre wrażenie, a przede wszystkim profesjonalnie podszedł do mojego przypadku. On mi polecił dr Kopeć, hematolog, przyjmuje prywatnie w Babka Medica. Też polecam, bardzo profesjonalna babka, przejrzała moje dotychczasowe badania, zleciła nowe, rozwiała wiele wątpliwości. Prowadzi też ciąże takie jak nasze, pod katem hematologicznym właśnie.
            • est-ii Re: Beeti137 14.07.14, 23:05
              Beti gratuluje synka.Waga piękna na ten tydzień.Proszę napisz co się stało że znowu wcześniak czy gestoza wystąpiła ponownie?
              • beeti137 Re: Beeti137 15.07.14, 06:52
                Witaj Esti smile. Ja gęstozy nie miałam, u mnie problemem jest niewydolna szyjka, tym razem skróciła się w 20tyg, w 22 założono mi pessar, w 26tyg odpłynęły mi wody i jeszcze przez 15 dni na karowej utrzymali mi ciążę. Niestety pojawiły się silne skurcze, fenoterol w kroplówce przestał działać i przez cc musiałam rodzić. Przyczyna porodu tak jak i w pierwszej ciąży niestety nieznana. Crp szalało od 20 do 250 po porodzie, więc wskazuje to na infekcje, ale wymazy zewsząd wyszły jałowe. Ostatnio na warsztatach dla rodziców wcześniaków słyszałam że wczesne porody coraz częściej przypisuje się uwarunkowaniom genetycznym. Niektóre kobiety zawsze będą rodziły wcześniaki a inne nigdy. No i dochodzi jeszcze teoria że organizm zapamiętuje pierwszą ciążę i kolejne są takie same. Mi wody odeszły dokladnie w 26tyg i 3 dniu, identycznie jak z córką, więc może coś w tym jest. Synek na szczęście duzy, wagą zadziwił wszystkich, 300g więcej ważył niż wskazywało na to usg. Wczoraj z wagą 2940g i 51cm długości przyjechał do domku smile.
                • beeti137 Re: Beeti137 15.07.14, 06:54
                  A i ja chodziłam do dr Moniki Kalinowskiej, polecona została mi przez naszą wspólną pediatrę Estii smile, mimo tego że nie udało mi się utrzymać ciąży to jestem zadowolona z jej opieki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka