ewa4111 09.11.05, 20:23 Mam pytanie jak podajecie jajko w zupce, czy zagotowujecie zupkę z surowym żółtkiem czy dodajecie do zupy żółtko ugotowane na twardo. Ja osobiście wolałabym ten drugi sposób ale nie wiem czy tak można. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tabaluga0 Re: Zupki z jajkiem 09.11.05, 20:32 Dostałam od nutricii poradnik zywienia i tam napisali, zeby ugotowac zółtko na twardo i starte lub pokruszone dodac do zupy. Ja dawalam kiedys surowe i zagotowywałam. Odpowiedz Link
mamaigora1 Re: Zupki z jajkiem 10.11.05, 07:29 Do zupki takie ugotowane na twardo, do domowego budyniu surowe zagotowywuje z mlekiem Odpowiedz Link
ewa4111 Re: Zupki z jajkiem 11.11.05, 09:50 Podałam pół żółtka na twardo do zupki i na jednym policzku pokazały się krosteczki, pewnie alergia. Wcześniej podawałam już owoce z Gerbera z jogurtem (nabiał) i nic mu nie było to dlaczego taka reakcja na żółtko? Czy podawać je nadal? Odpowiedz Link
anna_sla Re: Zupki z jajkiem 06.02.06, 23:10 jeśli nie przeszkadzają, czyli nie swędzi, nie prowadzi do zmiennych nastrojów to podawać.. W przeciwnym razie nie podawać. Odpowiedz Link