Dodaj do ulubionych

Co gotowac?

09.01.06, 18:14
Kochane mamy wczesniaczkow i nie tylko, Karolinka wlasnie skonczyla roczek,
nie moge powiedziec ze jest niejadkiem, tylko je bardzo malutko, chcialabym
jej jakos to jedzonko urozmaicic. Co dajecie swoim maluchom do jedzonka, moze
macie jakies wyprobowane przepisy? Co robic jak malutka nie chce pic mleczka?
Jak na razie robie jej kaszki na mleczku ale i tak mi sie wydaje ze wypija za
malo.
Bardzo wszystkim mamom dziekuje i pozdrawiam cieplutko wszystkie pociechy
A oto Karolinka:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=33567148&v=2&s=0
Obserwuj wątek
    • mamaigora1 Re: Co gotowac? 10.01.06, 07:34
      My w okolicach roku całkowice zlikwidowalismy karmienie butelka na rzecz
      łyżeczki - i jakos poszło wink
      Gdy Igor mial rok to jadl jeszcze obiadki Gerbera, Sinlac i kaszki ryżowe
      smakowe na mleku modyfikowanym, jogurty, serki, owoce i ciasteczka Miskopty -
      jak widac żadnych rewelacji smakowych wink))
      • brzozinka Re: Co gotowac? 10.01.06, 07:46
        MAciuś, 14 miesiecy obecnie, 2-3 mieięcy je chleb z masłem, bułki z masłem,
        zupy domowe, owoce ze słoika i starte, mięso w każdej postaci smile Wieczorem
        kasza manna na mleku modyfikowanym oraz często jajecznica na parze wymiennie z
        budyniem na mleku modyfikowanym. To ostatnie to hit jedzeniowy smile
        ----
    • jasti Re: Co gotowac? 10.01.06, 15:46
      Wielkie dzieki. Troche sie uspokoilam z tym mleczkiem. Aha, jeszcze jedno jak
      gotujecie zupki to dodajecie sol, albo jakies inne przyprawy?
      Dzieki i pozdrawiam.
      • klaufil Re: Co gotowac? 10.01.06, 17:55
        Ja dodaję do zupek szczyptę kminku, imbiru i kurkumy, czasami troszkę oliwy z
        oliwek i oczywiście czosnek i cebula obowiązkowo.
        • jasti Re: Co gotowac? 10.01.06, 18:10
          To mnie teraz zaskoczylas, gdzies czytalam ze cebula powoduje wzdecia,wiec nie
          dawalam.
          • klaufil Re: Co gotowac? 10.01.06, 18:22
            Filip nie ma wzdęć, nie przeziębia sie prawie wcale i bardzo mu wszystko
            smakuje. Dodaje tez do zupek czosnek i wszystko miksuje. Cebula i czosnek mają
            właściwiści rozgrzewające i są wskazane zwłaszcza zimą. Po prostu spróbuj, sama
            zaobserwujesz jak reaguje. To nie są moje pomysły tylko dietetyka.
            • jasti Re: Co gotowac? 10.01.06, 19:10
              Alez oczywiscie ze sprobuje, malej gotowalam zupki wlasciwie tylko na marchewce
              z dodatkiem pietruszki i selera ale mysle ze juz jest na tyle duza zeby zaczac
              jej podawac bardziej dorosle jedzonka.
              Dzieki.
              • mlagodna Re: Co gotowac? 11.01.06, 22:47
                Hmm mój młody dostał uczulenie na serki po 12 m-cu jak spróbowałam - te dla
                dzieci. Ale np wczoraj wpylił pół kubka serka ziarnistego ze startą cebulką -
                pycha!!.
                W tamten piątek były pierogi - wpylił 4 sztuki plus słoik średni gerbera
                (chodze na testy konsumenckie i mam za free) - indyka w pomidorach.
                Jak mam wenę do gotowania to w zanadrzu mam różne mrożonki w zamrażarce i biorę
                garść, rozmrażam kulke zmielonego mięsa, dodaję przyprawy (koperek, czosnek,
                majeranek...) plus masełka i wpiernicza jak dziki.
                Na wigilie spróbował kapusty z grzybami - 2 widelce smile) Ale mu smakowało!!! A
                ogórki kiszone to hit sezonu!!! ]
                Więc jak widać - próbujemy w miarę wszystko w rozsądnym tempie i ilości - na
                pocątek smile)
    • anetka110 Re: Co gotowac? 11.01.06, 23:48
      Moja tez Karolinkasmile)i tez nie wiem jak ja przekonac do nowych smakowsmilejak nie
      chce pic mleczka to jej nie zmuszam...czekam az nabierze ochotysmile)ona potrafi
      wypic w ciagu dnia 200ml a innym razem 700ml...Karolinki takie juz sasmile))))Moja
      siostra ma swietne przepisy na wyborne daniasmiledla naszych WIELKOLUDOWsmile)Buzka
      dla Karolinkismile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka