Dodaj do ulubionych

Brak apetytu

04.02.07, 11:25
Jakie mogą być przyczyny braku apetytu u dziecka? Bartek od kilku dni z
każdej porcji (100ml) zostawia około 50. Karmimy go 7 razy dziennie (2
miesiące kor.). Jesteśmy przerażeni. Jednak przy tym Bart przybiera
180g/tydzień, ma świetne wyniki morfologii i moczu, nic mu nie dolega (no
może z wyjatkiem kupy tylko co drugi dzień). Czy to bardzo niepokojące?
julia k.
Obserwuj wątek
    • yulia19791 Jeszcze dodam 04.02.07, 11:36
      Jeszcze dodam, że Bart nie budzi się na żadne jedzenie. Na każdy posiłek (nawet
      poranny, po 6 godzinach snu) to my go budzimy. Również nigdy nie płacze z
      głodu. A na te 50 ml, które zjada też wcale się specjalnie nie rzuca radością,
      tylko raczej mu wmuszamy. A może to ta bakteria? Czy to możliwe? Poradźcie.
      julia k.
    • aga10000 Re: Brak apetytu 04.02.07, 13:14
      No fakt, trochę mało je. Musisz więc uważać, żeby chociaż sporo pił. Ale wydaje
      mi się, że skoro nic się złego nie dzieje, a sądząc z opisu wręcz przeciwnie, to
      nie ma się czym martwić. Dzieci miewają napady "niejadztwa", które potem
      nadrabiają. Obserwuj dzieciaka. Ty najlepiej wyczujesz, czy coś Mu dolega. A
      jeśli miałabyś jakiekolwiek podejrzenia zasuwaj do lekarza. Chociaż ja staram
      się ich unikać,bo często potrafią tylko nastraszyć i dać antybiotyk. Tak na
      wszelki wypadek. Pozdrawiam AGA
    • oyate Re: Brak apetytu 04.02.07, 13:59
      Przyczyn może być dużo. Może ząbkuje, może jest chory, a może za często dajecie
      mu posiłek??
      Mój mały 100 ml to jadł dopiero jak miał chyba 7 miesięcy!! W szpitalu
      pielęgniarki mi mówiły,że mały zjada 50 ml a ja go wzięłam do domu i szok bo
      jadł 20 ml i ani grama więcej. Ale potem mi się przypomniało jak pielęgniarka
      karmiła małego przy mnie. No to 20 ml on zjadł, a te 30 to mu się wylało.Tak go
      tam karmiła że myślałam że mi syna utopi!!
      Mojej cioci syn jadł 50 ml cały czas i ani grama więcej. Nawet jak skończył
      roczek to 50 ml pił.
    • mamaigora1 Re: Brak apetytu 04.02.07, 16:44
      cóż, Igor do dziś (a za chwile stukna mu 3 latka) nie upomina sie o jedzenie,
      gdyby nie stałe pory i moje nad tym czuwanie to wcale mógłby nie jeść.

Jesli wyniki sa dobre, dzeicko ogólnie wygląda jak zdrowe, przybiera regularnie
      to może po prostu taki jego urok, że nie je zbyt wiele...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka