Dodaj do ulubionych

Trzydniówka

26.04.07, 14:32

Obserwuj wątek
    • magda011 Re: Trzydniówka 26.04.07, 14:39
      Drogie mamy.Z nerwów za szybko enter wcisnęłam.Proszę powiedzcie czy Wasze
      dzieci przechodziły trzydniówkę i jak to się objawiało.Moja Wiktoria z wtorku
      na środę bardzo źle spała i nawet zastanawiałam się czy nie ma gorączki ,ale
      rano wstała uśmiechnieta i było wszystko ok.Jednak po południu miała
      temperaturę 39,7 a nawet 40 stopni.Byliśmy u lekarza i powiedział ,że
      najprawdopodobniej to to ,bo reszta jest ok-nie mainnych objawów.Ja jednak
      denerwuję się czy to nie coś innego bo tak teraz głośno o tych chorobach.Je
      chętnie nie wymiotuje tylko jest umęczona tą temperaturą.Poza tym mieliśmy
      pobrać mocz a udziewczynki to nie jest prosta sprawa i nie udało się.Podaje jej
      leki obniżające gorączkę i cały czas modlę się żeby to nie było coś
      gorszego.Proszę o odpowiedź .
      Pozdrawiam Magda
      • marta.bartek Re: Trzydniówka 26.04.07, 21:05
        Karolek przeszedł gorączkę trzydniową w grudniu, gdy miał 11 miesięcy. Trzy dni
        wysokiej gorączki, trudnej do zbicia, a na trzeci czy czwarty dzień wysypka. I
        po wszystkim. Bez stresu. Jedyny dodatkowy objaw jaki może wystąpić to
        zapalenie gardła, ale tylko na początku. Jak je to pownie gardziołko jest OK.
        Karolowi po wysypce temperatura spadła do 35 st. Nie denerwuj się, to się
        przechodzi tylko RAZ i dobrze, że lekarz nie wlpił Ci bezsensownych leków.
    • bzet Re: Trzydniówka 26.04.07, 21:10
      Witaj, jestem mamą 3 dzieci, prawdę mówiac mój najmłodszy wcześniaczek (ma
      teraz prawie 10 miesięcy) nie miał trzydniówki bo w ogóle nie choruje
      (odpukać!) ale stersze córki miały. Trzeba zrobić badanie moczu (kupiłaś
      woreczki? - najlepiej przykleić przed karmieniem bo jak zauważyłam dzieci
      często siusiają podczas karmianie lub po nim), obserwować, dawać leki zbijajace
      temperaturę i chłodzić ciałko... Gdy nie minie po 3 dobach to trzeba iśc znowu
      do lekarza bo może coś się zaczyna - ostanio tak miała u najstarszej i po 3
      dniach była ospa. Wiec sprawdzaj czy nie ma wysypki, bo moze też być różyczka
      (jej odmiana niemowlęca).
      Pozdrawiam
      Beata

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka