09.05.07, 21:04
Czy ktoś z Was mierzy saturację w domu? Jeśli tak to jakie macie wahania
saturacji? Zosi znowu trochę spada (88) ale nie ma na razie cech infekcji. Ja
zazwyczaj reagowałam gdy spadek wynosił poniżej 80%. Ciekawa jestem jak jest
u innych dzieci.
Obserwuj wątek
    • niinka Re: Saturacja 09.05.07, 21:28
      Jestem mamą wcześniaka z 30 tyg.Teraz ma juz 2 latka ale na temat saturacji wiem
      duuzo.Igorek długo wymagał tlenu bo miał poniżej 83%.Teraz jego saturacja wynosi
      w granicach 95-98.
      • traganek Re: Saturacja 09.05.07, 22:14
        Rozumiem, że poniżej 83 % podawaliście mu tlen. Mi lekarze zabraniali podawać
        tlen powyżej 80%. Zosi normalna saturacja to 94% ale dziś ma 88 i trochę mnie
        to niepokoi, jest trochę bledsza niż zwykle. Jak długo wasz synek dochodził do
        obecnego poziomu? Wiem, że trwa to długo. U nas nic się nie zmieniło przez
        ostatnie 3 miesiące.
        • niinka Re: Saturacja 09.05.07, 22:42
          Igorek wymagał tlenu do 1 roku, ale to było związane z jego problemami
          neurologicznymi.Gdy tylko zabrałam go do domu to powoli się poprawiało.Przez ok
          4-5 mc saturacje miał właśnie tak od 88-do 92 ale z czasem płucka rosną i jest
          już ok.Generalnie ja już nie sprawdzam mu saturacji (tylko jak jest chory) bo
          wcześniej to nie wyobrażałam sobie życia bez pulsoksymetru.Masz rację co do
          podawania tlenu, nie można za bardzo wspomagać bo organizm bardzo szybko się
          przyzwyczaja.A ten spadek u Zosi to może spowodowany być po prostu gorszym
          samopoczuciem, złą pogodą (oj na Igora to tez źle działa).Zyczę powodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka