Dodaj do ulubionych

dziwne zachowanie

19.02.09, 10:26
Martynka brała na pneumokoka w nosku zinnat przestała jeść i pić i odwodniona tydzień temu trafiła do szpitala w szpitalu dostawała dożylnie augmentin i kroplówki jednego dnia jak rano wstała ok.6 to zauważyłam że ma nóżkę całą we krwi odkryłam kołdrę i byłam w szoku całe prześcieradło też we krwi przestraszyłam się bo myślałam że pękła jej żyłka ale jak się okazało pielęgniarka źle zakręciła welfron (antybiotyk dostała o 5 więc spała ok. godziny) nie zgłosiłam tego lekarzowi a teraz mam wyrzuty sumienia ile mogło jej krwi wylecieć bo teraz w domu jest strasznie dziwna dzisiaj nie chciała a może nie miała siły wstać z łóżka pokłada się cały czas na podłogę nie uśmiecha się jest po prostu dziwna nie wiem co robić nasz lekarz będzie dopiero w poniedziałek czy ona może mieć anemię?czy to zachowanie może być spowodowane braniem antybiotyków? teraz bierze amoksiklav i po południu jadę na kontrolę do laryngologa napiszcie proszę bo się martwie
Obserwuj wątek
    • 100ania Re: dziwne zachowanie 19.02.09, 10:41
      nie wiem, czy zachowanie małej ma związek z incydentem w szpitalu, ale moim zdaniem bardzo źle, że tego nie zgłosiłaś.
      Przecież gdyby pielęgniarka zrobiła coś takiego dziecku, przy którym np. przez dłuższy czas by nikogo nie było, to aż strach pomyśleć o konsekwencjach sad

Swoją drogą kolejny antybiotyk może malutką osłabić, ale i tak zrobiłabym morfologię. Po co się zadręczać?
    • mama-cudownego-misia Re: dziwne zachowanie 19.02.09, 11:18
      Laryngolog też lekarz, poproś, żeby zerknął na śluzówki, czy jego zdaniem nie ma
      anemii. Zresztą sama oglądnij śluzówki, czy nie są blade.
      Nie powinna dostać anemii. To strasznie wygląda, ale ile jej mogło wycieknąć? 5
      ml? 10? Już pewnie bardziej ją choroba wykańcza, chociaz oczywiście niedobrze,
      że tak się stało.
    • mimi0080 Re: dziwne zachowanie 19.02.09, 11:23
      Oj biedne dziewczyny sad kiedy to skończy!? mam nadzieję, że szybko
    • mama-cudownego-misia Re: dziwne zachowanie 19.02.09, 18:57
      i co laryngolog powiedział?
    • gandzia4 Re: dziwne zachowanie 19.02.09, 19:19
      Marynka napisz co lekarz powiedział.
      • marynka07 Re: dziwne zachowanie 19.02.09, 21:54
        Dziewczyny ja dopiero wróciłam oczywiście chcieli ją wziąć do szpitala ale ja
        się nie zgodziłam bo z oskrzelami ok tylko odwodniona i to była przyczyna tego
        że tak zamulała ja już nie wiem skąd to się bierze przecież wciskam jej picie na
        siłę ale ona nie chce pić pije tylko 150ml dziennie i trochę mleka mam odstawić
        antybiotyk tylko dawać lacidofil 2x dziennie, przed chwilką dałam jej 120ml
        mleka i śpi zobaczymy jutro kurcze jestem zła na siebie mogłam jej więcej
        wciskać picia to pewnie moja wina,a o tym incydencie z źle zamkniętym welfronem
        powiedziałam p. doktor nie była z tego zadowolona.Pobrali jej krew na morfologię
        wynik będzie jutro
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka