Gość: mrowka85... IP: *.merinet.pl 25.05.06, 10:41 Prosze, powiedzcie jakie sa światla w Corsie, gdzie sie je wlacza i jak wygladaja. dzisiaj mam egzamin i nic nie wiem! :(:(:( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
queen-of-angels Re: światła!!! 25.05.06, 10:50 Gość portalu: mrowka85... napisał(a): > Dzisiaj mam egzamin i nic nie wiem! :(:(:( To szczerze współczuję... A tu jest opis świateł w corsie (kilka wątków niżej...): www.prawojazdy.com.pl/forum/viewtopic.php?t=4266 Powodzenia ! pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sven Re: światła!!! IP: 199.67.203.* 25.05.06, 10:52 Po lewej stronie kierownicy jest włącznik. Pozycja na maxa w lewo - wyłączone, środkowa - pozycyjne, na prawo - mijania. Światła drogowe - wajcha po lewej stronie kierownicy - włączasz w kierunku od siebie, na chwile - do siebie. Przeciwmgłowe pod pokrętłem od mijania. Awaryjne na środku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrowka85... Re: światła!!! IP: *.merinet.pl 25.05.06, 11:01 dzieki! :) a np światła postojowe, jest cos takiego w corsie? a światła cofania sprawdzam wrzucajac wsteczny bieg? tylko wtedy juz nie zbacze czy dzialaja? :| Odpowiedz Link Zgłoś
queen-of-angels Re: światła!!! 25.05.06, 11:09 Postojowe to światła nieobowiązkowe - nie ma. Co do stopu i cofania (oczywiście, że musisz wrzucić wsteczny!!!) to poproś egzaminatora, żeby on sprawdził albo zapytaj czy on włączy a Ty masz sprawdzić. Pamiętaj o sygnale dźwiękowym i podświetleniu tablicy rejestracyjnej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: światła!!! IP: *.u3d.net / *.u3d.net 25.05.06, 11:28 cofania wychodzisz i zobaczysz, stopu nie zobaczysz, musisz poprosić egzaminatora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: światła!!! IP: 62.29.136.* 25.05.06, 11:28 queen-of-angels napisała: > Postojowe to światła nieobowiązkowe - nie ma. Nie jestem pewien czy postojowe to jakiś nowy typ świateł, ale wiekszość i ja też jak słyszy postojowe i pozycyjne to rozumie przez to to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
queen-of-angels Re: światła!!! 25.05.06, 12:50 Gość portalu: Andrzej napisał(a): >wiekszość i ja też jak słyszy postojowe i pozycyjne to rozumie przez to to samo. To źle rozumie. Polecam lekturę podręcznika kierowcy kat. B Henryka Próchniewicza str. 162 - 165. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrowka85... Re: światła!!! IP: *.merinet.pl 25.05.06, 12:55 hmm to światla drogowe moge wlaczac i od siebie i do siebie?? na pewno tak jest ze jak w jedna strone to na chwile a jak w druga to na dluzej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: światła!!! IP: 199.67.203.* 25.05.06, 13:16 Jeśli chcesz dać komuś sygnał światłami to ciągniesz dzwignię do siebie. Jeśli chcesz włączyć na dłużej to do przodu. Tak przynajmniej jest w Corsie, którą ja jeżdżę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrowka85... Re: światła!!! IP: *.merinet.pl 25.05.06, 14:45 moze glupie pytanie, ale swiatla mijania sa tylko z przodu?? ;p Odpowiedz Link Zgłoś
queen-of-angels Re: światła!!! 25.05.06, 14:49 Gość portalu: mrowka85... napisał(a): > moze glupie pytanie, ale swiatla mijania sa tylko z przodu?? ;p tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrowka85... Re: światła!!! IP: *.merinet.pl 25.05.06, 14:53 dzieki wielkie:) w ogole dzieki za wszystkie odpowiedzi, troche mi to rozjasnilo. no to ide.. eh Odpowiedz Link Zgłoś
queen-of-angels Re: światła!!! 25.05.06, 14:55 Gość portalu: mrowka85... napisał(a): > no to ide.. eh Jeszcze raz powodzenia! Daj znać jak poszło:) PS. Kciuki trzymam :) Dobrze będzie ! pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrowka85... Re: światła!!! IP: *.merinet.pl 25.05.06, 21:50 zdałam, zdałam, zdałam!!!:D:D:D niesamowite!!!:)) strasznie sie ciesze!!! mialam kilka pytan o światla, wielkie dzieki za odpowiedzi!!!:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marysia Re: światła!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 21:52 Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
queen-of-angels Re: światła!!! 25.05.06, 21:55 Nooo!!!! SUPER !!! GRATULUJĘ !!!! PS. Przysięgam, że przed chwilą myślałam jak Ci poszło...Szerokiej drogi !!! pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrowka85... Re: światła!!! IP: *.merinet.pl 26.05.06, 10:16 hehe dzieki!:)))) wiecie, chyba mialam tez dobra godzine, moze komus sie przyda taka rada, egzamin na 18.00, nie ma totalnie ruchu, wszyscy w domach (tym bardziej ze jezdzilam juz przed 19.00) i sie bardzo prosto jezdzi:) poza tym egzaminatorzy sa zmeczeni, moj mi dal prosta trase :) dzieki jeszcze raz:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
queen-of-angels Re: światła!!! 26.05.06, 11:50 Gość portalu: mrowka85... napisał(a): > taka rada, egzamin na 18.00, nie ma totalnie ruchu, wszyscy w domach potwierdzam, te zdałam wieczorem - nikt sie tak juz nie spieszy jak rano...duzo przyjemniej sie jezdzi. Zdaj relacje z pierszej jazdy osobistym... :) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś