Gość: kkkk IP: *.static.akk.net.pl 01.12.07, 10:48 Mam pytanie na jakie miejsca trzeba zwrócić szczególną uwagę podczas jazdy na egzaminie w Czestochowie?. Chodzi mi o jakieś newralgiczne miejsca gdzie łatwo można się zamotać.Z gory dzieki ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: Czestochowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.07, 23:09 miasto jak miasto, wszedzie moze byc prosto/trudno. radze sie zapoznac z tzw. "rondem mickiewicza" gdzie pierwszenstwo ma wjezdzajacy na rondo, no i wiedziec ktore ulice sa jednokierunkowe :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkkkkk Re: Czestochowa IP: *.static.akk.net.pl 01.12.07, 23:20 o to chodzi ze sie nie zapoznam bo mam daleko do czestochowy ;)bede uwaznie patrzec na znaki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uska Re: Czestochowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.07, 09:57 dobre pyt, ktore ul w Czewie sa jednokierunkowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkkkk Re: Czestochowa IP: *.static.akk.net.pl 03.12.07, 10:37 uska kiedy zdajesz w czestochowie ? ktory raz ? jesli chodzi o jednokierunkowe to znaki sa od tego bardzo widoczne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość ewa Re: Czestochowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.07, 10:48 Napewno trzeba uważać na znak stop za katedrą (należy zatrzymać się nie przy samym znaku, ale troszkę za, w miejscu gdzie dobrze widać).Musisz zaliczyć ronda - albo Dąbie (duże, z rozwidleniami przy wjeździe)albo przy Tesco(to z kolei bardzo ciasne)- oba ze znakami "ustąp pierszeństwa "przed wjazdem, czyli typowe. Rondo Mickiewicza jest nietypowe. Tam nie ma tego znaku, więc poruszający sie po rondzie nie ma pierszeństwa. Trudne jest skrzyżowanie Ogrodowej ze strazacką, trudny jest plac Daszyńskiego i skręty z Alei w Ogrodową, Piłsudzkiego(gdzie często się parkuje) oraz ew. zawracanie w Alei od placu Daszyńskiego po Biegańskiego(tam można zawracać na odcinku między Kilińskiego a Dąbrowskiego). Zwróć też uwagę na ostatni odcinek ulicy, którą wracając do ośrodka dojeżdżasz do Hallera. Jest tam ograniczenie predkości. I sam skret w hallera też dość ciasny a z podwójną linią.Radzę przejechac sie do Czestochowy. Wcześniej wydrukować sobie przynajmniej te trudne miejsca z planu miasta. Zrobic ew. szkice(szczeg. myślę o Alejach i tych skretach, bo tam w każdym miejscu inna wyspa i inaczej się jeździ)Egzamin i tak nie łatwy więc warto sobie pomóc.Powodzenia!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkkkk Re: Czestochowa IP: *.static.akk.net.pl 03.12.07, 10:53 ewa teraz to mnie przestraszylasz ;)ale dzieki za info ,bede musial sobie tak poradzic bo mam troche daleko do czestochowy zeby se tam pojezdzic ;)) pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkich zdajacych ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uska Re: Czestochowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.07, 11:04 w tym tyg bede sie zapisywac na exam a Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkkkk Re: Czestochowa IP: *.static.akk.net.pl 03.12.07, 11:06 ja mam 6 grudnia ;)o 13:45 ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uska Re: Czestochowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.07, 11:08 opowiedz jak bylo bede trzymac kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkkk Re: Czestochowa IP: *.static.akk.net.pl 03.12.07, 11:11 ok a ty wogole ktory masz exam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uska Re: Czestochowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.07, 11:18 a czy mozna sobie wybrac godzine? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkkkk Re: Czestochowa IP: *.static.akk.net.pl 03.12.07, 12:30 no ja sobie wybralem ,bo przypadla mi na 8:30 ale powiedzialem ze nie zdaze dojechac wiec spytala sie ktora ci pasuje wiec powiedzialem ze 13:45 ;)i tak mam ;] Odpowiedz Link Zgłoś