Dodaj do ulubionych

OSK Kursant we Wrocławiu - instruktorzy

• Gość: Ania Re: OSK Kursant we Wrocławiu - instruktorzy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.05.11, 23:36
      Gorąco polecam współpracę z Panem Robertem Zaborowskim. Szkolenie przebiegło sprawnie, nauka przekazana przyswajalnym językiem- Egzamin Państwowy zdałam za pierwszym razem :)
      Życzę Wszystkim zdającym takiego nauczyciela!!
    • kasiagromnicka Re: OSK Kursant we Wrocławiu - instruktorzy 10.05.11, 23:45
      Witam. Kilka miesiecy temu zaczelam kurs prawa jazdy w szkole Kursant. Zdalam egzamin wewn. teoretyczny i praktyczny bez problemu,poniewaz przygotowywal mnie swietny instruktor Robert Zaborowski. Jest cierpliwy,mily,ma poczucie humoru i mozna na luzie podejsc do jazdy. Ja jako kursantka,ktora pierwszy raz siadla za kolko,bylam bardzo pozytywnie zaskoczona. Jazdy sprawialy mi przyjemnosc,nie denerwowalam sie co wiazalo sie z tym,ze mialam ochote umawiac sie na kolejne godziny,ale od niedawna przeszlam do nowo otwartej szkoly EGZAMINATOR-polecili mi ja moi dobrzy znajomi,ktorzy zdali w niej egzaminy. Kierownikiem jest moj instruktor Robert Zaborowski,co dla mnie jest na plus,bo dalej moge doszkalac sie u tego samego instryktora. Jestem bardzo zadowolona z nowej szkoly,poniewaz wszystko jest w niej przemyslane,starannie podchodza do wyk. zawodu. Mila obsluga oraz instruktorzy. Naprawde polecam EGZAMINATORA!! :)))
      • correc OSK Egzaminator - obciach na całego :) 11.05.11, 13:22
        Pan Zaborowski to chyba lubi robić z ludzi idiotów, ponieważ dziwnym trafem, nagle po jego odejściu z Kursanta i niby założenia własnego osk, wszyscy wypisują same pochlebne opinie na jego temat..

Dla zainteresowanych tu jest link do UM, gdzie podają aktualny wykaz ośrodków działających na terenie Wrocławia:

http://bip.um.wroc.pl/wps/portal/bip/!ut/p/c5/04_SB8K8xLLM9MSSzPy8xBz9CP0os3hHFwt_y2AXYwMLo2AXA0_nMCNXFw8XYwtXc30_j_zcVP1I_ShznKpCzfUjc1LTE5Mr9Quy3RwB21HWlw!!/dl3/d3/L0lJSklna21BL0lKakFBRXlBQkVSQ0pBISEvNEZHZ3NvMFZ2emE5SUFnIS83X0FEOE85U0QzMDgyU0QwSUNWMkVESEQzOFU3L2NQVkdDMjQ0ODAwMDQ!/?PC_7_AD8O9SD3082SD0ICV2EDHD38U7015045_WCM_CONTEXT=/wps/wcm/connect/bip_pl/bipsite/serwisbiparea/sprawy/osrodki_szkolenia_kierowcow

i jakoś Egzaminatora tam nie widzę?????
        Trochę obciach wypisywać posty, jak to się w Egzaminatorze kurs robiło, a ośrodek nawet nie jest zarejestrowany... he he he
        • Gość: Klaudia Re: OSK Egzaminator - obciach na całego :) IP: *.static.korbank.pl 16.05.11, 21:36
          Uczyłam się jazdy u Roberta Zaborowskiego, który genialnie przygotowuje, tłumaczy i zwraca uwagę na każdy detal.
          Ma rewelacyjny sposób nauki, zero stresu, dopasowuje sposób wykonania stałych elementów jazdy do predyspozycji kursanta.
          Egzamin państwowy zdałam za pierwszym razem bez większego stresu. Wynikało to z tego, że byłam bardzo dobrze przygotowana, tym samym pewna siebie.
          Teraz Robert ma własną szkołę EGZAMINATOR (od 10.05.2011)! Gorąco polecam naukę u Roberta.
          • Gość: t Re: OSK Egzaminator - obciach na całego :) IP: 94.42.104.* 23.05.11, 14:10
            Średnio rozgarnięty człowiek stwierdzi, że to reklama
        • Gość: obserwator Re: OSK Egzaminator - obciach na całego :) IP: *.internetia.net.pl 17.08.11, 22:24
          kogoś widać zabolało,w dodatku kogoś kto nie umie czytać ze zrozumieniem,opinie są o instruktorze,który założył ten ośrodek. . .
      • Gość: Bartek Re: OSK Kursant we Wrocławiu - instruktorzy IP: *.static.korbank.pl 16.05.11, 21:44
        Rok temu 3 razy nie zdałem egzaminu państwowego, dobra znajoma poleciła Roberta Zaborowskiego.
        Po obowiązkowych 5 lekcjach u Niego miałem wrażenie jakby ktoś ściągnął mi ciemne okulary... Robert zwrócił mi uwagę na wiele spraw, nawet szczegóły, które miały spore konsekwencje w mojej jeździe.
        Gość jest konkretny i do tego ma świetne podejście.
        Polecam jazdy u Roberta Zaborowskiego, ma własną szkolę EGZAMINATOR!
        • Gość: ktoś Re: OSK Kursant we Wrocławiu - instruktorzy IP: *.play-internet.pl 16.05.11, 21:53
          przynajmniej adres zmień, odpisz z inngo kompa, ty, panie zaborowski :)))
        • Gość: marrr Re: OSK Egzamnator we Wrocławiu - instruktorzy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.05.11, 12:20
          Witam.Widzę że Pan Zaborowski to złoty człowiek i brylancik wsród instruktorów. Niestety .Na miasto nie wyjechałem do 20 godziny.Zawsze słyszałem że mam jeszcze czas.Uwagi kierowane w moja stronę Pan Zaborowski wypowiadał w tonie lekceważącym i uszczypliwym .Nie mogłem sie z nim dogadać.Dopiero po zmianie instruktora okazało sie żę moża normalnioe pracować.Zacząłem jeździć z Panią Magdą Nycz z Kursanta , która polecam, a nad tym brylancikiem wśród instruktorów Panem Z bardzo bym się ZASTANOWIŁ.Pana Zaborowskiego nie polecam.
          • Gość: Aga Re: OSK Egzamnator we Wrocławiu - instruktorzy IP: 82.160.91.* 30.05.11, 20:04
            Popieram!!!Robercik jest milutki jak sie śmiejesz z jego durnych żarcików ale troche krytyki i wyłazi z niego BUC.Zero podejścia do kursanta !!

• Gość: mk cafe Re: OSK Egzamnator we Wrocławiu - instruktorzy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.06.11, 09:27
              brawo! zgadzam sie z tym w zupelnosci! Robercik nie przyjmuje krytyki......uwaza sie za cos doskonalego a w rzeczywistosci jest wyrosnietym zmutancialym ograniczonym instruktorkiem
              • Gość: obserwator Re: OSK Egzamnator we Wrocławiu - instruktorzy IP: *.internetia.net.pl 17.08.11, 22:44
                ciekawe słowa konkurencji
            • Gość: elmo Re: OSK Egzamnator we Wrocławiu - instruktorzy IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.11.12, 18:47
              Miałem z nim lekcje w 2011 roku, uczy nienajgorzej, ale jego sposób zachowania jest nie do przyjecia! Durne zarciki, jakies debilne aluzje, nie polecam nikomu jazdy z tym czlowiekiem. Zwykly cwaniak. Do tego naciagacz na kase jak zaden! Dodatkowe lekcje i dodatkowe lekcje, dramat, Zaborowskiego nie polecam!!!
          • Gość: Robert Zaborowski Re: OSK Egzamnator we Wrocławiu - instruktorzy IP: *.internetia.net.pl 17.08.11, 22:36
            chociaż się przedstaw ...
    • Gość: Egzamin we Wro?? Re: OSK Kursant we Wrocławiu - instruktorzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.11, 16:41
      Strefawroclaw.pl jedyna strona internetowa poświęcona Wrocławskiej strefie egzaminacyjnej. Porady, zdjęcia , filmy , linki , obsługa pojazdów, opisy i filmy z manerwów. Najprecyzyjniejszy katalog szkół we Wrocławiu z podziałem na dzielnice, opisy, recenzje. Zdałeś prawko i kupiłeś Swoje pierwsze auto- podziel się z nami swoimi przygodami. Giełda instruktorów - gdy do egzaminu 2 dni a Twój instruktor nie odbiera telefonu. Już niedługo ruszamy w Twoim mieście...
    • Gość: Obserwator Re: OSK Kursant we Wrocławiu - instruktorzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.11, 14:59
      No właśnie.. szkołę ma od 5 maja a wypisujecie bzdury, że kurs robiliście w Egzaminatorze ha ha ha
      To jakiś mega przyspieszony kurs.
      Reklama jest potrzebna żeby przyciągnąć klientów, właściciele firm mają różne metody i czasem popadają w samozachwyt :)
      • Gość: Robert Zaborowski Re: OSK Kursant we Wrocławiu - instruktorzy IP: *.internetia.net.pl 17.08.11, 23:01
        pozdrawiam konkurencję
    • Gość: Marta Re: OSK Kursant we Wrocławiu - instruktorzy IP: *.dynamic.chello.pl 13.07.11, 11:42
      Witam, Polecam Piotrka Wendela. Jest to profesjonalny instruktor, który świetnie potrafi przekazać wiedzę, zwrócić uwagę na popełniane błędy i powiedzieć jak zachować się na drodze. Jeździłam z nim 3 godziny w przeddzień egzaminu (doszlifowaliśmy skręty w lewo, parkowanie równoległe), co pomogło mi zdać egzamin za 1. razem! :).
      Ponadto, polecam też Jurka Zastawnego - jeździłam z nim kilka godzin (dodatki) i to mi dało więcej niż kilkanaście godzin wyjeżdżonych z moim instruktorem prowadzącym (no comments).
      J. Zastawny jest profesjonalny w tym co robi i potrafi nauczyć tak, że jego kursanci zdają egzaminy za pierwszym lub drugim razem. Poza tym, jeżeli chcecie poczuć się jak na egzaminie państwowym, ale w dobrym tego słowa znaczeniu, czyli jako "zaprawa" przed egzaminem, który czeka was w WORDzie, umówicie wewnętrzny właśnie w tym instruktorem (poważna, ale nie „mordercza” atmosfera, komendy i sposób ich wydawania takie jak na prawdziwym egz.).
      Ja wewnętrznego u Niego nie zdałam, co było tylko i wyłącznie moją winą (na swoje usprawiedliwienie mam tylko to, że podczas jazdy słońce cholernie świeciło mi w oczy - była godz.19 i właśnie zachodziło). Ale błędów, popełnionych w trakcie tej godziny jazdy, już nigdy więcej nie zrobiłam, bo omówiliśmy co było źle i dobrze to sobie zapamiętałam.
      Co do samego egz. państw, to polecam pełną koncentrację i nie zastanawianie się czy trafiliśmy na wrednego egzaminatora czy nie. To jest nieistotne. Trzeba „robić swoje”, czyli czytać znaki, wszystko obserwować i słuchać komend-nawet wydawanych oschle.
      Aha, i patrzcie w lustra (wszystkie i często) – to zapewni wam obserwację co dzieje się wokół samochodu a egzaminatorowi da do zrozumienia, że kontrolujecie sytuację i wtedy „wybaczy” wam drobne błędy, które popełnia się na egzaminie.
      Tymczasem, idę wpłacić za prawko i do zobaczenia na drogach :).
      Marta
      • Gość: AnnaMich. Dawid instr. Kursant we Wrocławiu - instruktorzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.11, 10:14
        zdecydowanie POLECAM.

Trafiłam do Dawida i dzieki jego stanowczości, zdecydowaniu, spokoju i profesjonalnemu podejsciu zdałam za pierwszym razem.

Polecam.
        • moni.a.cz Re: Dawid instr. Kursant we Wrocławiu - instrukto 29.09.11, 13:52
          Jeździłam z Panem Dawidem Jankowskim 2h i zrezygnowałam całkowicie ze szkoły KURSANT a przy tym złapałam doła właśnie przez tego Pana. Teraz wiem,że od początku chodzi o pieniądze!!!! dobrze nie wsiadłam do samochodu, a Pan Dawid powiedział,że 10 h mi nie wystarczy!!nie widząc jak jeżdże itd,nie chcą dawać zaświadczeń, a co do Pana Dawida... fakt ma wiedze!ale to jest dołujący człowwiek który powie ci,że jedziesz beznadziejnie tylko dlatego żeby nabić kase!! a wstydź się Dawid!!! Odradzam go..człowiek bez poczucia humoru ,spóźnia się i po chamsku się rozłacza przez tel!!Kursant- jako szkołe też odradzam- za dużo instruktorów i dlatego wszystkim im rybka !!
          • Gość: lili Re: Dawid instr. Kursant we Wrocławiu - instrukto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.11, 13:25
            robiłam kurs w Kursancie, a z panem Dawidem J. miałam 1 egzamin wewnętrzny (oczywiście nie zaliczony). Wiedzę i umiejętności może i ma, ale odebrałam go jako bucowatego, nieprzyjemnego, stwarzającego okropną atmosferę w samochodzie. Tylko wymagał i wymagał, zero poczucia, że jest po to, aby pomóc i doradzić. Widocznie bardzo się wczuł w rolę złego egzaminatora. Nieważne już, mam prawo jazdy i więcej styczności z tym panem mieć nie będę na szczęście.
      • Gość: Aga Re: OSK Kursant we Wrocławiu - instruktorzy IP: 82.160.91.* 13.08.11, 20:59
        No nareszcie ktoś docenił Jerzyka:)Facet naprawdę na poziomie z dużym zacięciem do uczenia.Zero spóżnień czy odwoływania lekcji.Polecam:)i powodzenia na drodze.
        • Gość: Zuzka Re: OSK Kursant we Wrocławiu - instruktorzy IP: *.dynamic.chello.pl 27.11.12, 12:48
          Jesli chodzi o OSK Kursant, to nadal pozostaje wielka fanka p. Andrzeja. Wydaje sie niepozorny a super gosc i swietny instruktor. Nigdy nie widzialam kogos tak opanowaneg, skoncentrowanego. Nie bylo bimbania, tylko nauka. bylo oczywiscie tez milo, ale pracowicie i przede wszystkim KONSTRUKTYWNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak się uczyć to od najlepszych ;)
    • Gość: gosc Re: OSK Kursant we Wrocławiu - instruktorzy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.08.11, 08:29
      proponuje isc do biura, odebrac wszystkie swoje dokumenty i najzwyczajniej w swiecie przeniesc sie do innej szkoly......tam zdac egzamin wewnetrzny i isc na egzamin do word......jasna rzecza jest ze w kursancie beda chcieli cie zatrzymac i beda robic wszystko abys nie odebral swoich dokumentow......musisz byc jednak stanowczy i pewny siebie...zgodnie z prawem mozesz zrezygnowac ze szkoly i odebrac papiery.......pozdrawiam i zycze powodzenia.....
      • Gość: Shrek Re: OSK Kursant we Wrocławiu - instruktorzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.11, 00:42
        Dziękuję za radę. Żałuję, że przed wyborem szkoły nie przejrzałem for o tej tematyce. W moim przypadku boleśnie prawdziwe jest powiedzenie, że chytry dwa razy traci. Znajomi zrobili prawo jazdy za 1200 pln, są zadowoleni i już jeżdżą. Chciałem być sprytniejszy i zapisałem się na tańszy kurs, a jak wyszło? Moje prawo jazdy jak teraz szacuję będzie mnie kosztowało ponad 2000 pln, chociaż miało być 999 ;( W dodatku nie mam gwarancji, że szybko zobaczę ośrodek egzaminacyjny z drugiej strony ogrodzenia. Zdążyłem się już zorientować, że podobne praktyki są stosowane przez Akademię Dobrej Jazdy i bodajże Atut czy jakoś tak. Jak znacie podobnych naciągaczy to dajcie cynk, żebym teraz nie wpadł z deszczu pod rynnę i przez nieprzemyślany wybór nie stracił trzeciego tysiaka...
        Z góry dziękuję za wszystkie pożyteczne rady.
        Pozdrawiam
        Shrek
        • Gość: gosc Re: OSK Kursant we Wrocławiu - instruktorzy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.08.11, 10:26
          przejdz sie do szkoly Basia i marek na ul klimasa.....normalni ludzie, spokojni i konkretni....nie sa naciagaczami
        • Gość: HEHEHE Re: OSK Kursant we Wrocławiu - instruktorzy IP: 78.133.202.* 18.09.12, 19:11
          przestan gadać, zmień instruktora jak Ci nie odpowiada obecny bo ja w kursancie na jednego cwaniaka tez sie nabąknęłam, a w zeszłym tyg zdałam za pierwszym razem, zalezy na kogo trafisz wiekszosc instruktorów jest super, ja tez oblałam raz wewnetrzny praktyczny ale z perspektywy czasu mysle ze słusznie bo niezadobrze jeszcze jezdzilam potem 4 lekcje u Pana Jacka i egzamin zdałam za pierwszym razem w wordzie.. ja jestem zadowolona z kursanta, trzeba sie uczyc .
        • Gość: ziko Re: OSK Kursant we Wrocławiu - instruktorzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.12, 22:54
          No własnie Shreak... Często tak bywa, ze ludzie chca wytanic, a potem przeplacaja dwa razy tyle, albo i wiecej. Szczerze wspolczuje, bo do tego jeszcze frustracja ze tyle kasy sie wydalo, a efektow jak nie bylo tak nie ma. ja mam tak, ze jak podjemuje sie czegos powaznejszego, to wydaje kase rozsadnie. wiadomo, ze jak np. buty kosztuja 50 zl, to zaraz sie rozwala. tak samo jest z uslugami. jak ceny sa zaporowe, to wiadomo, ze cos musi byc nie tak. no i potem masz babo placek. albo nic sie nie nauczysz, albo to jakas firma kogucik czy cos. no a w takim przypadku jak szkola jazdy, to najlepiej sugerowac sie rankingiem. wiadomo kto jest liderem i tam trzeba uderzac. tyle w tym temacie.
          • Gość: dvidiff Re: OSK Kursant we Wrocławiu - instruktorzy IP: *.dynamic.chello.pl 27.11.12, 12:53
            rety! co za wypowiedz. merytorycznie sie zgadzam, ale porownanie do butow totalnie rozlozylo mnie na lopatki. Co brales chlopie? Tez sobie kupie ;) no ale moze jak juz zdam. teraz czeka mnie egzamin wewnetrzny, bo takie wymogi w Kursancie. trzymajcie kciukasy.
    • moni.a.cz Re: OSK Kursant we Wrocławiu - instruktorzy 29.09.11, 14:04
      Hej Shrek! mam podobną sytuację!! Tyle,że miałam 2h jazdy w tej szkole i odrazu wiedziałam co się święci!! odzyskałam pieniądze choć i tak kare kazali zapłacić !!ale zadowolona,że mnie tam nie ma!!teraz zastanawiam się gdzie mam iść... Egzaminator???ale facet z teej szkoły jest z Kursanta...i to mnie zniechęca.. może jednak jest normalny i da się z nim jeździć bezstresowo? nie pytając za każdym razem co jak i dlaczego co mnie rozprasza od cholery!już teorie zdałam więc po co przepytywanki!! jak znajdziesz coś fajnego daj mi znać, ja może postawie na Egzaminatora!?
      • Gość: Annak Re: OSK Kursant we Wrocławiu - instruktorzy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.10.11, 13:38
        Polecam Wam OSK Chill. Chociaż szkoła znajduje się na Muchoborze, a ja mieszkam na Kozanowie, instruktor wielokrotnie pomagał mi w dotarciu na zajęcia, np. odbierając mnie z pętli. Za kurs zapłaciłam 1200 zł i w tej cenie miałam wszystko.
        Jeździć uczył mnie p. Borys. Wszystkim wam go polecam. Uczy, na spokojnie wszystko tłumaczy, nie krzyczy, nie wyśmiewa, jak zdarza się w innych szkołach.
        Przez 30 godz. praktyki nigdy nie jeździłam w aucie z innym kursantem!
        Egzamin zdałam za 2 razem. Teraz jeżdżę sama po mieście problemu, bo trafiłam na dobrego nauczyciela.
      • Gość: Aleksandra Re: OSK Kursant we Wrocławiu - instruktorzy IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.10.11, 10:27
        "KURSANT" JEST TO SZKOŁA NAPRAWDĘ GODNA POLECENIA ! Dziś zdałam egzamin :) , nie powiem za którym bo w 3 razach się nie zmieściłam... ale nie chodzi o to... Instruktorzy nauczą nas z pewnością BARDZO dobrej techniki jazdy, tutaj mam na myśli przede wszystkim Pana GRZEGORZA HAŁASA :) Który wykazał się olbrzymią cierpliwością i umiejętnościami motywacji do działania... nie zawsze będzie miło , a uwagi i krzyk typu " uważaj ! bo urwiesz mi lusterka" zostały mi w pamięci ;d ... jest rewelacyjny :) i był pierwszą osobą , którą zobaczyłam bo zdaniu egzaminu , nawet się tego nie spodziewałam ^^ ... Chciałabym także wyróżnić Pana ARKADIUSZA TANDECKIEGO :) Który nauczył mnie prawidłowego wykonania ŁUKU :) ... jeśli , ktoś ma z tym problemy , to z pewnością przy tej osobie kłopot zniknie :) JESTEM BARDZO ZADOWOLONA, ŻE UKOŃCZYŁAM KURS WŁAŚNIE W TEJ SZKOLE :) :) ... i nie bać się dokupowania dodatkowych godzin , jak trzeba to znaczy, że TRZEBA :) pozdrawiam
        • Gość: Szymon Re: OSK Kursant we Wrocławiu - instruktorzy IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.10.11, 10:28
          PIOTR WANDEL to człowiek dzięki któremu zdałem moje upragnione prawko, wcześniej do egzaminu podchodziłem 2 razy przed 3-cim zapisałem się do KURSANTA na dodatkowe lekcje i trafiłem na p.Piotra. Świetny instruktor udzielił mi "paru" :) naprawdę cennych rad i uwag które zaowocowały zdanym egzaminem,Polecam szkołę KURSANT i p.PIOTRA WANDELA ;)
          • Gość: Konrad Re: OSK Kursant we Wrocławiu - instruktorzy IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.10.11, 10:29
            Serdeczne podziękowania dla panów Jacka i Łukasza przygotowujących mnie do egzaminu na kat. B oraz dla pana Zbigniewa za wprowadzenie w świat motocykli. Pełen profesjonalizm. 100% kompetencji i doświadczenia. W Kursancie dowiedziałem się wszystkiego co konieczne by aspirować o miano dobrego kierowcy. Pełne zaangażowanie panów instruktorów w każdą lekcję zaowocowało zdaniem przeze mnie za pierwszym razem egzaminów na kategorię A i B. Wielkie dzięki jeszcze raz. Polecam Najlepszą we Wrocławiu Szkołę Nauki Jazdy Kursant!!
        • Gość: kris Re: OSK Kursant we Wrocławiu - instruktorzy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.06.12, 11:12
          Jesli chodzi o p.Tandeckiego to nie polecam!!Wydziera jape, dużo gada mało uczy!!
        • Gość: RACJA Re: OSK Kursant we Wrocławiu - instruktorzy IP: 78.133.202.* 18.09.12, 19:24
          ja tez jestem zadowolona z KURSANTA i bede pisac do bólu, jak komus nie odpowiada instruktor można zmienić, ale nie zapomnijmy że trzeba sie uczyć, zdałam za pierwszym razem w wrordzie i ku mojemu zaskoczeniu byl tam na praktykach pan instruktor-egzaminator z kursanta, nie poznał mnie bo tylko raz miałam z nim przyjemnosc, zdawalam u niego wewnetrzny egzamin jest ludzki, zdaje sobie sprawe ze pomyłki przytrafiaja sie wieloletnim kierowcom... obiektywny, rzeczowy, pomocny. Niepamietam jak ten Pan się nazywał, ale nie ma sie czego bać. Mój egzaminator z worda był bardzo wymagający, jestem pewna, że gdyby nie instruktorzy z KURSANTA (ktorzy sprawdzali moje niedociagniecia) - a było ich kilku, nie zdałabym za pierwszym razem!!! TRZEBA SIE UCZYĆ na youtubie są filmiki z trasy egzaminacyjnej, dobre rady, troche z testów pozytywów tez sie wyciągnie i jezdzic, starac sie cos wyciągnąć z kazdej godziny, niezawsze wychodzi ale starac sie, mi po 40 godzinach jazd udało sie i bardzo dziękuje losowi że trafiłam na tą szkołę. Słyszałam przed egzaminem od chłopaka z innej szkoły ze na wewnetrznych egzaminach mu pomagali, dawali podpowiedzi a teraz? 3 raz teoretyczny w wordzie nie może zaliczyć, nie wiem jak jego jazdy ale skoro on liczy ze kiedys mu sie uda to wyrzucił pieniadze w błoto!
    • kosa-1992 Re: OSK Kursant we Wrocławiu - instruktorzy 13.10.11, 15:39
      kumpel zdawał u Michała Brożyny ;P podobno jest spoko;D
      • Gość: Kamil Re: OSK Kursant we Wrocławiu - instruktorzy IP: *.dynamic.chello.pl 25.10.11, 12:19
        Co prawda egzamin państwowy na kat A zdałem za pierwszym razem, ale zbyt dużo dobrego na temat części praktycznej kursu powiedzieć niestety nie mogę.
        Po pierwsze i myślę najważniejsze stan techniczny motocykli jest rozpaczliwy i zagrażający bezpieczeństwu. Niedziałające kierunkowskazy czy światła stopu to standard. Zdarzyło mi się jechać na miasto bez ubezpieczenia OC, bo w biurze ktoś zapomniał opłacić!! A ostatnim "hitem" jest urwany podnóżek kierowcy po stronie hamulca.
        Moim instruktorem był Pan Zbyszek. Człowiek może i sympatyczny ale chyba nie o to chodzi.
        Kolejną sprawą, do której mam zastrzeżenia to fakt stałej obecności dwóch kursantów u jednego instruktora. Opłata za kurs obejmuje 20 godzin z instruktorem, a w rzeczywistości połowę tego czasu spędza się samemu kręcąc ósemki na placu. A w dokumentacji z jazd czysta fikcja literacka, daty w ogóle nie pokrywają się z tym kiedy jazda się odbyła ponieważ trzeba jakoś rozłożyć zdublowane jazdy
        Generalnie radziłbym się poważnie zastanowić.
    • Gość: Ania Re: OSK Kursant we Wrocławiu - instruktorzy IP: *.play-internet.pl 25.10.11, 14:02
      Witam, jeśli mam być szczera to nie zbyt dobre opinie słyszałam na temat KURSANTA i o przewinieniach jakie tam się zdarzają i naciąganie na dokupienie dodatkowych godzin :) ja osobiście ukończyłam kurs w OSK STO, byłam bardzo zadowolona ze szkolenia w WORDzie zdałam za 2 razem co sądzę, że to bardzo duże osiągnięcie biorąc pod uwagę, że przy pierwszym podejściu stres zeżarł mnie totalnie i moje ciało odmawiało posłuszeństwa ale każdy kto już tam był wie jakie to są emocje :) instruktorzy pierwsza klasa, ośrodek nie narzuca kursantowi dobierania dodatkowych godzin poza tym sądzę, że są one zbędne gdyż szkolenie jest w pełni profesjonalne i 30h jest wystarczające jeśli chodzi o praktykę.
      • Gość: Ania Re: OSK Kursant we Wrocławiu - instruktorzy IP: *.wroclaw.vectranet.pl 27.10.11, 17:20
        Potwierdzam powyższą opinię dot. OSK KURSANT. Dodam tylko, że zdanie egzaminu wewnętrznego w tej szkole jest trudniejsze od samego egzaminu państwowego. Jeżeli się go już jakimś cudem zda, to dowiadujesz się, że NIE MASZ SZANS ZDAĆ EGZAMINU PAŃSTWOWEGO I MUSISZ DOKUPIĆ DODATKI. Poza tym, żeby w ogóle dopuszczono kursanta do tego wewnętrznego trzeba dokupić kilka/kilkanaście godzin.

Zirytowana długim czekaniem na dopuszczenie mnie do wewnętrznego, kiedy to na egzamin państwowy łączony trzeba było czekać ok 2 tyg, pożegnałam się z tą szkołą i wzięłam kilka lekcji w innej, małej szkole, z czego jestem bardzo zadowolona, bowiem egzamin zdałam za pierwszym razem.

Wniosek: jeśli ma się dużo czasu, dużo pieniążków na dodatkowe lekcje i za wszelką cenę chce się zdać egzamin za pierwszym razem, to ucząc się w tej szkole macie na to duże szanse. Tylko nie zdziwcie się jak PO PARU GODZINACH Z INSTRUKTOREM USŁYSZYCIE, ŻE BEZ DODATKOWYCH GODZIN SIĘ NIE OBĘDZIE i że lepiej dać 40 zł za godzinę jazdy, niż zapłacić 112 zł za kolejny egzamin :P (Ja na dodatki wydałam 520 zł. Można łatwo policzyć, że ta suma wystarczyłaby na kilka egzaminów w WORDzie, WIĘC JAKA TO OSZCZĘDNOŚĆ?)
        • Gość: aga Re: OSK Kursant we Wrocławiu - instruktorzy IP: 78.133.202.* 18.09.12, 19:36
          nie wiem u kogo sie uczyłas skoro cie naciągał.. ja nie polecam Dawida! ten instruktor powinien wyleciec z pracy! Całą droge nadaje o pierdołach, cokolwiek człowiek zrobi podczas jazdy jest zle, kazdy ma swoja technike jazdy wazne aby nie stwarzac zagrozenia na drodze a ten Pan uwaza sie za boga dróg! Obraził mnie i dawał do zrozumienia ze sie nienadaje, poczatkujacego kierowce trzeba skrzesic aby uwierzyl w siebie dodac mu odwagi to pomaga w nauce a ten Pan podcina skrzydla jak tylko ktos mu sie nie spodoba jest stracony.. za drugim razem spytał mnie z ironicznym uśmiewszkiem czy jestem pewna ze chcem z nim jezdzic.. jego uwagi to "do Pani mówić to do jakiegoś murzyna".. i pouczył mnie.. że u niego komentuje sie coś tylko trzy razy NO TAK MA WŁADZE ODEZWE SIE TO UWALI MNIE I SIĘ STAŁO! Poza tym wyjatkiem bylam bardzo zadowolona ludzie sa wspaniali i pomocni, jak tam zdasz jak cie wypuszczza to w wordzie sobie poradzisz! trzymam za wszystkich kciuki i powodzenia!
    • Gość: Małgorzata Re: OSK Kursant we Wrocławiu - instruktorzy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.11.11, 22:03
      Polecam zdecydowanie Pana Sylwka Butwickiego.... bardzo sympatyczny z ogromna wiedzą która jasno i przejrzyście przekazuje.... cierpliwy... :) zdałam dzięki dodatkowym jazdom u tego instruktora.
      • Gość: frajer Re: OSK Kursant we Wrocławiu - instruktorzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.11, 00:25
        ta szkoła to istna żenada
        może i jest kilku solidnych instruktorów, ale ja nie miałem szczęście trafic na takiego
        pewnie dałoby się ich policzyc na palcach jednej ręki
        życzę wszystkim kursantom dużo szczęścia
        na pewno się przyda
      • Gość: Ania Re: OSK Kursant we Wrocławiu - instruktorzy IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.06.12, 20:42
        Serdecznie polecam instruktora p. Sylwestra Butwickiego bardzo dobry człowiek i nauczyciel, spędziliśmy wiele godzin ze sobą, rozumie każdy problem. Pomógł mi pokonać wszystkie przeciwieństwa (na kursie) jakie myślałam, że są nie do pokonania:):). Zdałam egzamin państwowy za pierwszym razem tylko dla tego, że p. Sylwek we mnie wierzył..... Dziękuję bardzo za cały kurs...
        P. Sylwestrze powodzenia:*
    • Gość: anja Re: OSK Kursant we Wrocławiu - instruktorzy IP: *.internetia.net.pl 14.12.11, 17:00
      Pana sławka nie ma już w OSK EFEKT . Czy zna ktoś jego nazwisko ,albo namiary ?
    • Gość: gość23456 Re: OSK Kursant we Wrocławiu - instruktorzy IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.12.11, 13:35
      Zdecydowanie nie polecam szkoły jazdy Kursant!!!! Zapisując się, myslałam ze opinie znajomych i na forach były przesadzone, a jednak okazały się prawdziwe. Faktycznie, to jest szkoła, której zależy głównie na tym, by jak najwięcej zarobić na kursantach. Na początku jazd mówią, że dobrze jeżdzisz, chwalą i motywują, a po 15 godzinach nagle słyszysz, że jeździsz coraz gorzej, by po ostatniej powiedzieli Ci, że nie znasz przepisów, czy jazda 46km/h jest zbyt mało dynamiczna, dlatego nie dopuszczą Cię do egz wew. i musisz dokupić dodatkowe godziny. Porażka! Nie polecam też instruktora Dawida J., który potrafił zachować się bardzo niekulturalnie, i strzelić focha na kursanta, który nie zgodził sie z jego opinią.
    • Gość: koper Re: OSK Kursant we Wrocławiu - instruktorzy IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.12.11, 21:19
      na koniec sierpnia zdecydowałam sie wybrac szkołę kursant. wraz z chlopakiem rozpoczelismy kurs. zdecydowalismy sie na teorie w tygodniu, niestety wykładowca troszke nam nie podpasował dlatego przenieslismy sie do pani urszuli na wyklady. świetna kobieta !! po skonczeniu kursu teoretycznego rozpoczelam jazdy u pana łukasza ci. niesety kończylismy szybciej i rozpoczynalismy z opóźnieniem około 10 minutowym, szybko sie zreflektowalam i zmeniłam instruktora na instruktorkę panią marte b. gdy ją zobaczylam wiedzialam ze bedzie super. kobieta jest pełna profesjonalizmu, za 2 minutowe spoźnienie zawsze przepraszała albo pytała czy moze sie spoznic. zdazało sie jej to naprawde bardzo zadko., miałam chwile zwatpienia w zdanie egzaminu, lecz ona podbudowała mnie. Na prosby zmiany auta z disla na benzyne, pocwiczenia na łuki, parkowania, zmiany pasa ruchu nigdy nie przeczyła. miałam okolo 4 godzin zamiany instruktora za moja zgodą. zzawsze gdy chca wam zmienic instruktora na godzine zrobcie to ! naprawde przydaje sie tez nauka z inną osobą. Egzamin wewnetrzny zdalam w kursancie za pierwszym razem oraz co najwazniejsze państwowy równiez. wszystko zawdzieczam to pani Marcie.
      jednak znajomi mieli nieprzyjemne sytuacje na egzaminach, musieli dokupic dodatkowe jazdy itd. ja miałam szczescie ;D
    • Gość: Joasia Re: OSK Kursant we Wrocławiu - polecam! IP: *.1and1.pl 20.01.12, 10:45
      Hejka :) Polecam szkołę jazdy Kursant a przede wszystkim instruktora pana Roberta Staszkiewicza. Obecnie odbywam kurs na motorniczego tramwaju , uczęszczanie na zajęcia to czysta przyjemność ze względu na sposób przykazywanych informacji oraz indywidualne podejście instruktora do kursanta . Pan Robert jest osobą z poczuciem humoru, konkretny ,całe godziny poświęca w całości na naukę - jest BARDZO PROFESJONALNYM INSTRUKROREM.
    • Gość: beata Re: OSK Kursant we Wrocławiu - instruktorzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.12, 12:59
      Jestem bardzo zawiedziona na tej szkole. Wysoka zdawalność to jedynie wynik dodatkowych godzin, które moim zdaniem, ok może i są przydatne, ale niestety świadczy to o tym, że przez 30 godzin instruktorzy nie zajmują się kursantem wystarczająco dobrze. Po za tym wracanie pod szkole 10 min przed czasem jest moim zdaniem niedopuszczalne, bo troche sie tych godzin nazbiera przez takie marnotrawienie czasu. tak samo rozpoczynanie jazdy po czasie. rozumie, musi byc czas na przerwe, ale ileż można czekać na tego instruktora:/
      kolejny problem - zabranie dokumentów z tej szkoły. wielkie problemy, ze chcesz sie wynieść.masz takie prawo, wiec musimy byc stanowczy;/ ja na razie zmienilam szkole, bo nie byłam zadowolona z żadnego instruktora, a teraz jeżdże z zupełnie innym, niezależnym od Kursanta ze małej, innej szkoły jazdy. dużo lepsza atmosfera i nie ma nakręcania na KASE i ambicje! uczę się dużo więcej zdala od tej szkoly.
      jeszcze jedno - rozmawiałam ze znajomymi, którzy mają podobne zdanie na temat tej szkoły - panuje tam jakas dziwna tendencja do mówienia kursantom w połowie kursu, że jeżdża coraz gorzej, gorzej... i na pewno będą musieli dokupić godziny, że 30h to za mało. no ok, zgadzam się, ze kazdy potrzebuje wiecej praktyki, ale po co takie gadanie, dopiero się okaze, może postępy pojawią się szybciej... a potem sie okazuje, ze przetrzymuja kursantow dodatkowe 20h albo wiecej ;/ nieszanowanie czasu!
      wierze, ze część z was jest zadowolona, bo moze od poczatku trafiliście na dobrych i uczciwych instruktorów. ale jeśli ktoś tego szczęscia nie ma - uciekać z tej szkoły!
      • Gość: lili Re: OSK Kursant we Wrocławiu - instruktorzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.12, 13:57
        taka jest ich polityka i forma działalności - najważniejsza jest kasa, potem ranking (w którym i tak nie mają już 1 miejsca), a dopiero potem uczniowie. Jeździ się, uczy się nowych rzeczy, za kierownicą czuje się coraz pewniej, ogólnie się człowiek czuje, że idzie to w dobrym kierunku - a instruktor z kursanta tak jak pisze Beata - coraz gorzej, uwagi, narzekanie, sugerowanie dokupowania dużej ilości godzin itd. Ja egzamin wewnętrzny u pana Andrzeja (szefa) zdałam za 3 razem - ale słyszałam o ludziach co zdawali 7,8 razy. Ostatecznie zrezygnowałam z kursanta (kiedy musiałam mieć doszkolenie po 3 egzaminach) i 5 godzin wyjeździłam w małej szkółce z cudowną atmosferą - bardzo żałowałam, że od razu nie poszłam na naukę do tej właśnie szkoły. Zdałam egzamin, jeżdżę swoim autem bez problemów. Na sam kurs w kursancie nie mogę jednak narzekać - teoria była prowadzona ciekawie i sympatycznie, auto przyzwoite i zadbane, instruktorka grzeczna ale polityka szkoły nie do przyjęcia. Zajęcia praktyczne raczej wtórne i mało urozmaicone - w końcu po zrobieniu prawa jazdy nie śmiga się tylko po okolicach Hubskiej i Glinianej :)
    • Gość: domenix Re: OSK Kursant we Wrocławiu - instruktorzy IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.04.12, 12:32
      Ja bym ci poradzil Andrzeja. jest na prawde spox gosc. dobrze uczy i nie daje gwarancji zdania za pierwszym razem, ale uwierz ze zdasz ;)
    • Gość: Ania Re: OSK Kursant we Wrocławiu - instruktorzy IP: *.wroclaw.klm-internet.pl 22.04.12, 21:57
      Jeżeli chcesz zdać prawo jazdy szybko i skutecznie bez marnowania kasy na dodatkowe godziny i oblane egzaminy, to zapisz się szybko do instruktora Roberta Zaborowskiego,ze szkoły Egzaminator, który uczy profesjonalnie, rzetelnie, z dużym zaangażowaniem od pierwszej do ostatniej godziny, oczywiście towarzyszy przy tym miła atmosfera.
      Polecam!
    • Gość: Abel Re: OSK Kursant we Wrocławiu - instruktorzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.12, 16:01
      Ja tam polecam p. Andrzeja. Koleś na poziomie. Dobrze uczy, nie stresuje, jest profesjonalny od początku do konca. Nie olewa, nie spoznia sie i w ogole jest godny polecenia. On jest tam chyba szefem i to jest spoko, bo wie jak jego firma funkjonuje "od srodka". No coz, pozdrawiam i polecam.
      • Gość: matt Re: OSK Kursant we Wrocławiu - instruktorzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.12, 18:35
        Zgadza sie, potwierdzam - Andrzej jest super. w ogole Kursant to szkola na poziomie.
        www.facebook.com/szkolakursant
        • Gość: Amika Re: OSK Kursant we Wrocławiu - instruktorzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.12, 11:54
          zgadzam sie, ostatnio pokazali ranking - sa pierwsi we Wrocławiu :))) Niemala w tym moja zasluga, bo zdalam za pierwszym razem. Pozdrawiam innych!
    • Gość: kobieta Re: OSK Kursant we Wrocławiu - instruktorzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.12, 22:55
      polecam pana Henryka!! Jest wymagający, stanowczy, ale zdałam za 1 razem!!
    • Gość: kierowca Re: OSK Kursant we Wrocławiu - instruktorzy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.09.12, 16:53
      Gorąco polecam szkołę Autofan! Zdałem za pierwszym razem u Sebastiana Wróbla, ale znajomi chwalą sobie również innych instruktorów. Tutaj www.youtube.com/watch?v=PLmyIvagXNQ znajdziecie serię filmików, wypuszczonych przez Autofan, które mogą pomóc dobrze przygotować się do egzaminu. Z tego co wiem jak na razie jest 6 odcinków o ciekawej nazwie Autofaniak. Polecam :)
    • Gość: kursant OK! Re: OSK Kursant we Wrocławiu - instruktorzy IP: 78.133.202.* 18.09.12, 19:07
      Byłam zadowolona z Pana Jacka Boś, przygotował mnie świetnie zdałam w zeszłym tyg na kat B za pierwszym razem.. bardzo dużo mi pomógł za co bardzo dziękuję, a szkołe KURSANT bardzo miło będę wspominać, to bardzo dobra szkoła dla tych którzy się uczą i chcą coś wynieść z zajęć teoretycznych jak i praktycznych. Z siebie też musimy coś dać aby zdać w WORD. Pozdrawiam!
      • Gość: aga Re: OSK Kursant we Wrocławiu - opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.12, 18:50
        Witam. A ja mam pytanie do tych co korzystali z usług szkoły "kursant" we wrocku. Jak to jest z tym egzaminem wewnętrznym praktycznym, czy rzeczywiście mamy taki obowiązek płacić za niego 40zł? a co jeśli instruktor specjalnie będzie mnie oblewał i tak kilka razy? czy szkoła kursant ma takie prawo? Ogólnie z teorii jestem zadowolona, Pani uczy nas rzeczowo i można się od niej dowiedzieć wiele interesujących rzeczy. Ale nie wiem na kogo trafię na kursie praktycznym, czy będzie ten ktoś umiał też tak dobrze przekazać swoją wiedzę? Piszcie co wiecie???
        • Gość: Gość Re: OSK Kursant we Wrocławiu - opinia IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.10.12, 21:49
          Ja miałam na dniach swój pierwszy wewnętrzny i płaciłam za niego 40zł. Wewnętrzny jest traktowany jak dodatkowa jazda więc się za niego płaci. Egzaminu nie zdałam, bo z moim instruktorem jeździłam przeważnie po łatwych skrzyżowaniach, rzadko zawracaliśmy, i jak się okazało później na wewnętrznym, mój instruktor wcześniej nie zwracał mi uwagi na różne -jakże ważne- szczegóły...
          Żałuję, że zapisałam się do tej szkoły, zajęcia (tak jak piszą inni) zaczynają się z jakims 7 min. opóźnieniem i kończą o 5 min. za wcześnie. Z teorii byłam bardzo zadowolona, prowadziła ją sympatyczna pani Ula, pełna profesjonalizmu i zaangażowania.
          Zastanawiam się nad przeniesieniem dokumentów do innej mniejszej szkoły, rozmawiałam ze znajomymi, którzy roibili prawo jazdy w mniejszych szkołach i u nich nie do pomyślenia było to, że instruktor się spóźnia, lub kończy za wcześnie. Byłam naiwna zapisując się do "najlepszej" szkoły jazdy. Szkoda gadać. :(
    • Gość: Barbara Re: OSK Kursant we Wrocławiu - instruktorzy IP: *.internetunion.pl 25.09.12, 10:23
      Ja przeszłam z Kursanta do Szkoły jazdy Basia i Marek.
      są naprawdę profesjonalni i nie naciągają.
      jestem bardzo zadowolona.
    • Gość: kursantka Re: OSK Kursant we Wrocławiu - opinia IP: *.internetunion.pl 02.10.12, 10:21
      a ja polecam szkołe jazdy Basia i Marek sa uczciwi i dobrze uczą. jestem bardzo zadowolona.
      • nicram1994 Re: OSK Kursant we Wrocławiu - opinia 24.10.12, 16:05
        Ja osobiście nie polecam tej szkoły. Do 30 godziny było wszystko pięknie, potem się okazało, że jednak są poważne problemy z moim prowadzeniem. Po 35 godzinie zamiast po 30 (co jest dla mnie śmieszne) dopiero miałem egzamin wewnętrzny. Z tego co mi powiedział właściciel to w takim tempie nie zdam prawa jazdy do następnego EURO. Sięgnąłem wtedy po rozum do głowy, przepisałem się do autofanu, gdzie instruktor nauczył mnie na prawdę dużo w ciągu kilku godzin i po kilku dokupionych godzinach poszedłem na egz. państwowy. Wczoraj zdałem i był to mój pierwszy egzamin, wiec jakoś udało mi się skończyć przed następnym EURO
        • Gość: roooo Re: OSK Kursant we Wrocławiu - opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.12, 12:46
          Ja też wybrałam szkołę Kursant. Teraz nie wiem czy dobrze zrobiłam. Niestety instruktor którego mi przydzielono jest chyba niezrównoważony psychicznie. To człowiek Kameleon. Pierwsze zajęcia ładnie pięknie, po czym na któreś już tam godzinie Pan instruktor ma zły dzień i na kim się wyżywa? na kursancie. Kolejne zajęcia i powtórka z rozrywki. Pan się grzecznie wita, każe się przygotować do jazdy, a nagle sruuu wskakuje do auta i mnie opieprza za nic. Nie dość, że jestem i tak zestresowana samym faktem jazdy, to ten dodatkowo podnosi mi ciśnienie. A wiadomo nerwy robią swoje i człowiek zaczyna popełniać automatycznie błędy i to na błahych manewrach. Oczywiście za kierownica człowiek powinien nauczyć się panować nad nerwami, ale jak się dopiero zaczyna swoją przygodę z autem, to wiadomo, że początki są ciężkie. Więc instruktor tym bardziej nie powinien wprowadzać nerwowej atmosfery. Obiecałam sobie, że jeśli sytuacja się powtórzy na kolejnych zajęciach, to złożę skargę i zażądam zmiany instruktora. Bo rozumiem instruktora, który wymaga, ok. I on taki jest, ale dlaczego swoje frustracje przenosi na mnie? Niech będzie wymagający, ale nie też nauczy się panować nad swoimi emocjami. Panie instruktorze trochę kultury proszę.

• Gość: Krzychu Re: OSK Kursant we Wrocławiu - opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.12, 14:08
            Ja też jestem kursantem tej szkoły. Mój problem z instruktorem zaczął się na przedostatnich zajęciach. Sprawa wyglądała następująco: otóż mój instruktor musiał załatwić w czasie moich zajęć kilak prywatnych spraw. I w ten sposób z moich 2h jazdy zrobiło się 1,5h. Poza tym tego dnia Pan instruktor był w kiepskim nastroju i swoje frustracje wyładowywał na mnie. Kolejne zajęcia i kolejny zły humor u Pana instruktora. Sytuacja bardzo podobna jak u przedmówczyni. Pomyślałem, że zmienię instruktora i problem będzie z głowy. Ale jak się okazuje w czasie zajęć praktycznych można mieć kilku instruktorów, ale przynajmniej z jednym wyjeżdżone 50%. Więc nawet jak zmienię instruktora, to do tego i tak będę zmuszony wrócić aby podpisał mi kartę. A wiadomo jak to może się skończyć? przeczucie mi mówi, że wtedy moja droga po prawo jazdy wydłuży się przynajmniej o kilka godzin. Do tego wszyscy instruktorzy w tej szkole znają się i jeden drugiemu może przekazać swoje zdanie na mój temat. Zastanawiam się co zrobić jak się okaże, że sytuacja będzie się powtarzać? A i jeszcze jedno mnie nurtuje? czy instruktor który już mi rozpisał godziny jazdy na konkretne dni, ma nagle prawo wykreślić mnie z powodu "bo inni też mają prawo jeździć." ???
            • Gość: a Re: OSK Kursant we Wrocławiu - opinia IP: *.static.tvk.wroc.pl 17.04.13, 21:13
              co miałeś na myśli pisząc "w czasie zajęć praktycznych można mieć kilku instruktorów, ale przynajmniej z jednym wyjeżdżone 50%", też odbywam ten kurs w tej szkole, ale nic o tym nie wiem
              • Gość: tramp111 Re: OSK Kursant we Wrocławiu - opinia IP: *.dynamic.chello.pl 21.04.13, 01:31
                z tego co wiem zawsze możesz dogadać się z instruktorem prowadzącym abyś pojeździł z kimś innym; zwykle się zgadzają . jeździsz z pierwszym min. połowę jazd; potem zmiana instruktora i na koniec pierwszy instruktor wraz z tobą podejmuje ocenę i decyzję o dopuszczeniu do egzaminu wewnętrznego . taką informację uzyskałam na wykładach
        • Gość: mimi Re: OSK Kursant we Wrocławiu - opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.12, 13:57
          przykro to czytać i wspominać własne doświadczenia, ale i mnie to samo spotkało w Kursancie. Czułam się pewnie, sama widziałam po sobie, że radzę sobie z prowadzeniem samochodu, bardzo to polubiłam i szłam na kolejne lekcje z uśmiechem. Mimo to moja instruktorka miała wiele "ale" do mnie. Egzamin wewnętrzny zdałam za 4 razem u właściciela - już naprawdę nie miał się czego czepić w mojej jeździe, więc łaskawie mnie wypuścił na egzamin do WORDu. Po 3 niezdanych egzaminach w WORD (2 razy plac, raz miasto) na doszkalanie poszłam już do innej szkoły, w której przez te kilka godzin więcej się nauczyłam niż w Kursancie i gdzie nie było stresowania i dołowania. Egzamin zdałam, od 2 lat jeżdżę bez kłopotów, ale przed wyborem Kursanta ostrzegam znajomych i radzę, żeby dobrze się zastanowili. Coś w tym jednak jest.
          • Gość: jola Re: OSK Kursant we Wrocławiu - opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.12, 12:51
            Może mi ktoś powiedzieć jak wygląda w szkole Kursant egzamin wewnętrzny praktyczny? ile on trwa i czy ten cały "Pan Egzaminator" czyli właściciel jest wymagający, często oblewa itp? pytam ponieważ już za klika dni czeka mnie ten sprawdzian i nie wiem co o tym myśleć?
            • Gość: Była kursantka Re: OSK Kursant we Wrocławiu - opinia IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.01.13, 20:55
              Ja miałam 2 egzaminy wewnętrzne w tej szkole. Pierwszy miałam z właścicielem i to była jakaś masakra. Do każdej pierdoły sie czepiał i oczywiście oblałam, a drugi miałam z Tadeuszem Biedą i bardzo fajnie wspominam, jazda trwała max 40 min. Pan Tadzio jest bardzo sympatyczny, nie czepia sie np. tego, że jak stoję na światłach to powinnam mieć cały czas ręce na kierownicy.... Polecam Ci pana Tadzia!
              • Gość: Naciągnięty Re: OSK Kursant we Wrocławiu - opinia IP: *.183.157.56.dsl.dynamic.t-mobile.pl 04.07.13, 18:57
                Najlepsze jest to, że w tym durnym ośrodku czepiają się rzeczy które nie są wymagane na egzaminie. Niem a przepisu mówiącego, że masz cały czas trzymać ręce na kierownicy na światłach to tylko ich wymysł. Tak jak nie ma przepisu mówiącego że masz zaparkować bez zatrzymań. "Dynamika Jazdy" jest oceniania jedynie w Kursancie, na egzaminie państwowym może samochodem szarpać ile wlezie i o ile ci nie zgaśnie nie może cię oblać.
    • Gość: M. Re: OSK Kursant we Wrocławiu - instruktorzy IP: *.internetia.net.pl 09.10.12, 20:42
      a mnie Dawid (ten blondyn) uczył cztery lata temu, i bardzo dobrze wspominam ten czas:) poczucie humoru :) lubił docinać innym , miał coś takiego, że lubił "podenerwować" innych, ale było to fajne;) i rzetelnie tłumaczył, nie krzyczał:) i nie był upierdliwy, ani dociekliwy:) pozdrawiam i polecam:)
      • Gość: Igła Re: OSK Kursant we Wrocławiu - instruktorzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.12, 18:52
        Co powiecie o Panu Henryku Guzym?
        • Gość: za_1razem_t.i.prak Re: OSK Kursant we Wrocławiu - instruktorzy IP: 176.199.36.* 24.07.13, 22:44
          Witam

Mój instruktor: Paweł Domański z OSK Kursant we Wrocławiu.

Efekt: zarówno egzamin praktyczny jak i teoretyczny (obecny, czyli po styczniu 2013) zdane za pierwszym razem bez jakichkolwiek trudności.

Szczerze i serdecznie polecam pana Pawła Domańskiego:

- potrafi doskonale połączyć naukę zarówno technik jazdy charakteryzujących bezpiecznego, defensywnego, szanującego innych uczestników ruchu kierowcę jak i elementów starannie sprawdzanych na egzaminie państwowym

- kursant otrzymuje każdorazowo listę (notatki z rysunkami) popełnionych podczas jazd błędów. Są one wyjaśniane tak z perspektywy przepisów jak i zdroworozsądkowego zachowania na drodze. Notatki pozwalają przywołać w pamięci daną sytuację, wyciągnąć stosowne wnioski i dzięki temu unikać w przyszłości podobnych pomyłek. Postępy w jeździe przychodzą dzięki nim znacznie szybciej.

- sytuacje w ruchu pojazdów o coraz większym stopniu trudności, w obliczu których staje kursant, wprowadzane są metodycznie i ćwiczone wielokrotnie, z akcentem na praktyczne, bezpieczne zachowanie przy jednoczesnym pozostawaniu w zgodzie z zasadami ustawy o ruchu drogowym

- pan Paweł z jednej strony imponuje doświadczeniem jako kierowca i bezbłędną znajomością przepisów, z drugiej wrodzonym talentem dydaktycznym i umiejętnością stworzenia bardzo przyjaznej atmosfery. Nawet najbardziej niepewni siebie przyszli kierowcy szybko opanują umiejętności potrzebne do zdobycia upragnionego dokumentu. Jednocześnie Pan Paweł, towarzysząc kursantowi, pozostaje non stop w pogotowiu i pełnej czujności, dzięki czemu początkujący kierowca czuje się dużo pewniej i bezpieczniej podczas jazd

Jeszcze raz dziękuję Panu Pawłowi za wprowadzenie do grona kierowców. Dołączam pozdrowienia, życzenia zdrowia i wszystkiego najlepszego :)
    • Gość: były kursant Re: OSK Kursant we Wrocławiu - instruktorzy IP: *.dynamic.chello.pl 15.04.13, 16:17
      Również dołączam do tej opinii. Jeśli nie jesteś masochistą i nie przepadasz za wiecznym wysyłaniem na dodatki za np. nierówne parkowanie, omijaja Kursanta BARDZO szerokim łukiem
      • tramp211 Re: OSK Kursant we Wrocławiu - instruktorzy 16.04.13, 22:38
        Jakoś nie podzielam negatywnych opinii o szkoleniu w Kursancie. Zaczęłam szkolenie w styczniu i w marcu byłam już szczęśliwym posiadaczem prawa jazdy. Śmigam po Wrocku i okolicy dzięki instruktorom z Kursanta. Jeździłam z Ewą Samuels - fakt od początku kładła duży nacisk na znajomość przepisów (nie rozwiązywanie testów ) . Dzięki mojej pracy własnej w domu nie traciłyśmy czasu na wyjaśnianie przepisów tylko skupiłyśmy się na praktycznym stosowaniu przepisów w praktyce. Czasami wychodziły przekomiczne sceny na drodze, ale moja instruktorka nie straciła zimnej krwi i jak widziała, że pękam dobrym słowem potrafiła mnie zachęcić do dalszych wysiłków. Egzamin wewnętrzny zdawałam 3 razy (dziękuję panu Zbyszkowi Zarębskiemu; Jerzemu Zastawnemu, Robertowi Staszkiewiczowi) - dokupiłam kilka godzin - była to najlepsza inwestycja 2013 roku :) . Zaraz po zdanym za pierwszym razem egzaminie państwowym bez strachu sama wsiadłam w autko - dojeżdżam do pracy poza Wrocławiem i podwożę moich znajomych . Ich też zachęcam do robienia prawka w Kursancie. Czasem lepiej spędzić kilka godzin na doszkalaniu w Kursancie niż wydać kasę na kilka egzaminów państwowych. Polecam instruktorkę i szkołę. Małgorzata
        • Gość: były kursant Re: OSK Kursant we Wrocławiu - instruktorzy IP: *.183.148.209.dsl.dynamic.t-mobile.pl 16.07.13, 17:36
          :zdałam za pierwszym i dodatkowe godziny się opłaciły: bulszit. Ja nie dałem się Kursantowi naciągnąć na dodatki, opuściłem OSK wiedząc już co się święci, w innym wyjeździłem 5 godzin i zdałem państwówkę za pierwszym razem z "zamkniętymi oczami".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka