laelia4
13.08.12, 19:24
Witam,
Może ktoś będzie potrafił mi pomóc lub poradzić. Chciałam zacząć/zaczęłam kurację jedną z nalewek według receptury Św. Hildegardy. Nalewka ma 9% alkoholu, pije się (takie są zalecenia) 20ml przed i po każdym posiłku (6xdziennie).
Ja generalnie alkoholu nie pijam w ogóle, kiedyś pijałam za czasów młodości imprezowo, ale potem miałam problemy depresyjne i poczułam jak alkohol źle na mnie działa więc zupełnie odstawiłam (to już pare lat).
No, ale sądziłam, że taka nalewka to lekarstwo i napiłam się wedle zaleceń 20ml i poczułam się okropnie, nie pijana, ale słabo, zawroty głowy i niepokój psychiczny... Kolejną porcję wypiłam dopiero następnego dnia - jedną łyżeczkę od herbaty, ale efekt podobny...
Czy można mieć aż tak silną reakcję na alkohol? Czy coś to oznacza, czy coś jest nie tak z moim organizmem?
No a druga sprawa - nalewka ma oczyszczać wątrobę, a przecież alkohol chyba jej szkodzi... to jak to z tymi nalewkami jest? Dodam, że nalewka jest na czerwonym winie, zakupiona w sklepie, nie własnej roboty.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.