vandikia 28.01.10, 20:56 skrajne opinie, od ochów i achów po kompletnie do bani co byście zrobili? znalzałam wycieczkę, ostatnie miejsca, wychodzi 2 osoby w cenie jednej no i się waham. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kadfael Re: hotel 28.01.10, 21:11 Tak myslałam, że gdzies daleko i trudno zweryfikować opinie. Ryzyk- fizyk. Ja bym chyba zaryzykowała-tym bardziej, że już mam dość zimy! Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: hotel 28.01.10, 21:15 No ja też mam dość od poniedziałku i postanowiłam się nie umartwiać do kwietnia tylko coś z tym zrobić. Nie zamierzam popadać w depę. Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: hotel 28.01.10, 21:03 akurat moja przyjaciółka bywa rezydentką, dlatego wiem że czasami opłaca się sprzedać niezapełnione miejsca po kosztach niż mieć puste w hotelu normalnie ceny w tej okolicy kształtują się inaczej i w innych terminach również Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: hotel 28.01.10, 21:01 ale co, gdzie i jak??? "wycieczkę" - dokąd, kiedy, z kim? Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: hotel 28.01.10, 21:05 z misiem gogo :P z mężem, nie z kochankiem przecież :) muszę dać jutro odpowiedź, bo ją wstępnie kupiłam, tzn. jeszcze bez podpisania umowy, a że pomysł dzisiejszy to dopiero czytam o wyspie i o hotelach. generalnie spałabym tam tylko i jadła, czas spędzałabym na plaży Amadores, no napaliłam się i nie chcę się sparzyć Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: hotel 28.01.10, 21:09 vandikia napisała: > z misiem gogo :P > z mężem, nie z kochankiem przecież :) a niby dlaczego z kochankiem nie, hę? Odpowiedz Link Zgłoś
bijatyka Re: hotel 28.01.10, 21:11 vandikia, ale w czym problem ? Przyjaciółka jest rezydentką, to chyba najlepiej Ci powie, jaki hotel. Grand Canaria jest świetna na ten okres roku. Go ! Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: hotel 28.01.10, 21:14 No ale ona akurat tam nie bywa :) Zdradza tylko tajniki pracy jak ogólnie gdzieś wyjeżdżamy i mówi jak rezydentom nie działać na nerwy :) Narazie jestem bardzo na tak :) Lubię hiszpańskie klimaty, a ze zdjęć wynika że tam jest naprawdę bajecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: hotel 28.01.10, 21:16 najwyzej wez namiot 4-ke na wszelki wypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: hotel 28.01.10, 21:18 hehe przy tamtejszych wielgaśnych karaluchach kompletnie odpada :) nie lubię sytuacji "chciałabym, a boję się" wrr Odpowiedz Link Zgłoś
bijatyka Re: hotel 28.01.10, 21:20 wyspa fajna, niewielka, można pojechać na fajne wycieczki. dużo różnego klimatu, trochę pustyni, trochę buszu. ogólnie bez tłoku. No i tam chyba teraz jest karnawał. Ja byłam w październiku parę lat temu. Ludzie mówili, że fajnie o tej porze. Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: hotel 28.01.10, 21:24 no jest karnawał :) ja chcę się głównie nasłonecznić, bo zaczynam wariować :) A jak podobają Ci się tamtejsze klimaty i nie będziesz kiedyś miała pomysłu na wycieczkę, to polecam Majorkę, a noclegownię - Magaluf. Nieziemskie miasteczko. Odpowiedz Link Zgłoś
bijatyka Re: hotel 28.01.10, 21:28 Nie byłam ma Majorce. Jak się uda, to skorzystam. Gran Canarię wspominam jako jedno z ładniejszych miejsc, w których byłam. niektórzy mówią, że to trochę wyspa dla emerytów, bo spokojnie i bez nachlanych turystów. Więc na czytanie książeczek i nasłonecznienie - super... Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: hotel 28.01.10, 21:31 no dobra, to jak pojadę, dam znać póki co mąż każe mi zrobić liste rzeczy, które chcę na bank zrobić, bo ja mam co 2 dzień inną koncepcję :) no ale na wyjazd się godzi, więc kwestia czy to strawię czy nie z tym hotelem :D Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: hotel 28.01.10, 21:24 karaluchy odpowiednio przyrzadzone i podane i calkiem smaczne Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: hotel 28.01.10, 21:26 na ognisku rozpalonym na plaży ah jak romantycznie ale na walentynki tam ewentualnie bym się nie załapała Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: hotel 28.01.10, 21:13 a konkrety? Jak wyglądają i z jakiego okresu są komentarze, że do bani? Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: hotel 28.01.10, 21:16 No właśnie różnie. Okresy zbliżone 2009 i 2010. Tyle że w styczniu wlasnie teraz było jakieś zbiorowe zatrucie żarciem i to mnie trochę boli. Chociaż łudzę się, że może wywalili kucharza po aferze. W sumie jak się raz zdarzyło, to nie znaczy że się zdarzy więcej nie? No ale takie opinie teoretycznie powinni dyskredytować dany hotel. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: hotel 28.01.10, 21:17 nie pojechałabym. Już wolałabym hotel bez achów i ochów, ale i bez zbiorowych zatruć. Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: hotel 28.01.10, 21:23 a ja mam dylemat, ochy i achy to być może u osób, które pierwszy raz były tak daleko, bo nie spodziewam się niewiadomo czego pewnie przeciętny hiszpański hotelik, byłam już w takim i nic mnie nie zaskoczyło ani negatywnie, ani pozytywnie, spaliśmy tam tylko i jedliśmy, posprzątane i tyle no sama nie wiem, to jest naprawdę cenowo dobra oferta, napisałam @ do chłopaka który też tam był w tamtym okresie i pisze, żebym się w ogóle nie zastanawiała tylko jechała, a do zatrucia może dojść na dobrą sprawę wszędzie. prześpię się z tym chyba i już. Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: hotel 28.01.10, 21:30 a tam, przezywasz vandikia. Jakbys spala w wery najs rum za $20,00 noc gdzies w zapadlej dziurze u hindusow w Kentucky to bysmy mogli pogadac o drobnych niedogodnosciach :) Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: hotel 28.01.10, 21:34 no to opowiedz jak było :) ja do przeżycia miłego urlopu potrzebuję jedynie bieżącej wody, najlepiej ciepłej - chociaż i to niekoniecznie i wychodka :) w różnych spartańskich warunkach spędzałam czas i wbrew pozorom to lubię, tylko jeżeli już za coś płacę - nawet taniej ale jednak nie tak, żeby sobie olać warunki, to chciałabym jednak wiedzieć, że będzie ok Odpowiedz Link Zgłoś
skara Re: hotel 28.01.10, 21:28 Jeśli nie jesteś bardzo wybredna to jedź. Hiszpania to nie Egipt lub Tunezja, hotele z reguły bywają przyzwoite. Nastaw się na coś pośredniego i na niesiedzenia w hotelu i będzie git. Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: hotel 28.01.10, 21:30 znam mniej więcej hiszpańskie standardy :) nie jestem wybredna, w sumie głównie chodzi o zatrucie pokarmowe w hotelu, o którym pisałam alpepe Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: hotel 28.01.10, 22:37 jedz bez wahania. Dla mnie jedynym kryterium podczas lotu na Kanary jest cena bo i tak w życiu nie siedziałem tam w hotelu. Za fajnie poza :) A Gran Canaria może nie jest najfajniejsza ale nudzic sie nie ebdziesz na pewno :) Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: hotel 28.01.10, 22:59 no wlasnie cena cena cena dlaczego nie mam tyle pieniedzy, zeby to olac i wziąć najlepszy? :) dobra, olewam to żarcie, włączam sobie relaksowanie się przed lotem i liczę na to, że mąż dostanie urlop i że cena jest aktualna. uf. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: hotel 29.01.10, 11:55 zmien podejscie wolę 3x w roku tani hotel w zajebistym miejscu niz 1 x super hotel. Kanary to mój ideał wakacyjny ze wzgledu na klimat i mam serdecznie w d*pie jak wyglada hotel. Plazuje poza, jem poza i zwłaszcza pije poza :) Odpowiedz Link Zgłoś
margie Re: hotel 28.01.10, 22:50 wandzia, byle w miare czysto bylo, toz wy tam tylko spac bedziecie w tym hotelu., Zarcie jest tanie, wiec jakby co, mozna zjesc na miescie:) ja bym brala:) Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: hotel 28.01.10, 22:58 no to zobaczę co pani powie jutro :) oby to nie był lot o 3 rano, bo już jeden taki przeżyłam :D Odpowiedz Link Zgłoś
marguyu Re: hotel 28.01.10, 23:09 vandikia, jedz, kto nie ryzykuje ten nigdy niczego nie zobaczy. Nic dziwnego, ze w czasie gdy z powodu kryzysu spadla frekwencja w hotelach, a na dodatek w polsezonie, oferuja wycieczki za pol ceny. Lepsze to niz pustostan. A i marze sa takie, ze moga sobie na to pozwolic. Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: hotel 28.01.10, 23:23 :) będzie dramat coś czuję, jak mąż urlopu nie dostanie :) bo ja już wątpliwości nie mam żadnych. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: hotel 29.01.10, 11:59 marguyu napisała: > A i marze sa takie, ze moga sobie na to > pozwolic. > Nie do końca tak. Jak biuro wykupuje cały hotel to przez cały sezon płaci ryczałt za kazdy pokój. Dodatkowo płaci za charter niezaleznie czy jest pusty czyt pełny. Nieraz lepiej odzyskac 1/2 zainwestowanej sumy niż stracić wszystko za jedno miejsce. Stad własnie na Kanary można smignac z Niemiec na tydzień za 200 euro (hotel + lot) a to w zyciu nie pokryje kosztów najtanszego lotu i hotelu wykupionego indywidualnie Odpowiedz Link Zgłoś
yoko0202 Re: hotel 29.01.10, 12:10 wydaje mi się, że o ile nie jest to hotel najwyższej klasy, to opinie na plus i na minus są raczej normalne; nie spotkałam się jeszcze z tym, żeby hotele 3-4 gwiazdkowe miały wyłącznie dobre opinie, zawsze komuś coś jednak nie pasuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: hotel 29.01.10, 13:14 Dokładnie. Moja mama opowiadała mi o kobicie, która w hotelu 5- gwiazdkowym w RPA, wypasione wszystko, jedzenie super, narzekała,że ona tu tylko pomidory je:/ Odpowiedz Link Zgłoś