24.12.11, 09:35
Dziś rano się rozmarzyłam. Przypomniały mi się te cudowne rurki z bitą śmietaną, serniki i lody włoskie waniliowo-kakaowe. Ponieważ od wielu lat mieszkam już w innej dzielnicy proszę o info czy ta cukiernia jeszcze tam jest, sprzedaje te cudowne przysmaki i jeśli tak to w jakich godzinach, w jakie dni pracuje, i czy np w te święta też, dajmy na to jutro? Bo będę przejazdem i na pewno wstąpię.
Obserwuj wątek
    • sibeliuss Re: Betula 25.12.11, 11:29
      Nie, tam jest na wpół zrujnowany pawilon.
      • lelu Re: Betula 25.12.11, 18:42
        Betula jest obok tego zruinowanego pawilonu (dawniej był tam zakład fotograficzny Pana Grobelnego, tego od (Nie)Bezpiecznej Kasy Oszczędności). Jest tam teraz solarka, ale latem widuję tam ludzi z lodami z automatu.
        • xeroce Re: Betula 26.12.11, 21:46
          Kilka lat temu obok była pizzeria Grande Azuro. Potem jedna sławna pani z telewizji udzieliła porady jak poprawić lokal. Zmieniła nazwę na Alpejską Dolinę. Na ścianie nalepili wielką krowę i Alpy. Doszły mnie słuchy, że ta pani często doradza konkurencji skutecznie... smile
          Słyszałam, że w rodzinę tej pani wżenił się wielki mentor lewicy sam tow. Piotr Ikonowicz, co z cygarem do bezdomnych wychodził współczuć im, ale cygarem nie czętował.
          • pieskuba Re: Betula 27.12.11, 09:32
            Xeroce, masz nieświeże dane. Magda Gessler jest siostrą Piotra Ikonowicza, nie musiał się wżeniać.

pies
            • xeroce Re: Betula 29.12.11, 22:49
              o ja głupia blondynka. Tyle lat działałam w SLDe i myślałam, że to on się wżenił. A to to by było kazirodztwo... - kolejne zboczenie na lewicy.
    • dominika_t Re: Betula 28.12.11, 12:10
      Betula istnieje, niestety całorocznie to tylko solarium ale latem są lody, takie same jak kiedyś.... dzieciaki też za nimi przepadają.
      • bishkopt Re: Betula 28.12.11, 20:17
        A gzie ta Betula jak można wiedzieć?
        • brombaiglus Re: Betula 29.12.11, 16:03
          Ogińskiego 5a
        • hakunamatataa Re: Betula 23.01.12, 23:39
          Na przeciwko "miasteczka ruchu drogowego" wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka