Dodaj do ulubionych

Ruch przy MB

08.03.12, 11:39
Otworzylam nowy topik, bo moze wiecej osob bedzie zainteresowanych tematem ruchu przy diecie MB.

Jak to wyglada od strony teoretycznej? Sa jakies wytyczne co do tego, ile i jaki rodzaj najlepiej? Wiadomo, ze sport dodatkowo podkreca metabolizm dzieki temu, ze zmusza do pracy miesnie, czy przez to mozemy/powinnismy jesc wiecej?

Jakie sa wasze doswiadczenia? Czy w procesie chudniecia cwiczyliscie? Jak czesto/intensywnie? Nie brakowalo sily?
Obserwuj wątek
    • rotkaeppchen1 Re: Ruch przy MB 08.03.12, 12:06
      W drugiej fazie mb należy bezwzględnie przestrzegać ilości podanych w planie. Nie wolno jeść ani więcej ani mniej.

W czasie pierwszych 14 dni (faza 2 bez oleju) radzi się rezygnację ze sportu. Organizm przestawia się na inne działanie. Zbyt duza ilość ruchu w tej razie może przyczynić się do pojawienia się napadu niczego apetytu na słodycze.

dietydobryolej.Jeżeli już po 14 dniach osiągnęło się planowana wagę ,
      • rotkaeppchen1 Re: Ruch przy MB 08.03.12, 12:08
        Po 14 dniach należy wprowadzić dobry olej i jeżeli osiągnęło się planowana wagę można przejść do 3 fazy. I wtedy powoli wprowadzać ruch. Stopniowo.
      • goere Re: Ruch przy MB 08.03.12, 12:23
        Dzieki za odp., Rotkäppchen!
        A jak to bylo u Ciebie? Uprawiasz regularnie sport?
        • rotkaeppchen1 Re: Ruch przy MB 08.03.12, 12:34
          Sportu jako takiego nie uprawiam, bo nie mam czasu i nie lubie. Za to dużo chodzę. Codziennie 30 min szybkiego marszu na dworzec. Wczoraj np strajkowaly pociągi i autobusy, doszlam więc do pracy pieszo w półtorej godziny :-)
          Czasem chodzę na zumbe ale bardzo rzadko. Nie mam kiedy a szkoda, bo to fajowa sprawa!
          • natalia_29 Re: Ruch przy MB 08.03.12, 13:08
            mnie tez zalecono sport po jakims czasie. dokladnie z tych powodow co wymienila rotkaeppchen1. mam jeszcze chwile czasu, ale tez nie bardzo lubie cwiczyc :( moze jak sie cieplej zrobi to to rower?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka