Dodaj do ulubionych

Internet jako zagrożenie

02.02.11, 21:34
Przeczytałem teraz informację o nowej akcji mającej na celu zwrócenie uwagi na zagrożenia jakie dla dzieci niesie internet.

wiadomosci.onet.pl/kraj/grozne-zjawisko-w-internecie-bijemy-na-alarm,1,4162581,wiadomosc.html
W pierwszym momencie trochę zszokował mnie pomysł informowania o zagrożeniach za pomocą dziecięcych majtek. Ale może to rzeczywiście dobry pomysł?
Ponieważ na forum przeważają - jak mi sie wydaje - młodzi rodzice do nich kieruje właśnie pytanie - jak postrzegacie potrzebę takich akcji oraz formę , no i przede wszystkim jak w praktyce wygląda kontrola dzieci jeżeli chodzi o internet.

Niestety, ale te szczęsliwe lata kiedy to moje dzieci były małe już dość dawno za mną, za to uświadomiłem sobie że być może niedługo wnuki mnie obsiądą więc trochę praktycznej wiedzy na pewno przyda się.

Tak więc czy jako rodzice jesteśmy w stanie realnie kontrolować to, do czego nasze dziecko ma dostęp w internecie? czy też tak naprawdę rola rodziców w praktyce ogranicza się do jak najczęstszych rozmów, no i po prostu dawania dobrego przykładu?
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka