kotkowa
28.03.11, 14:47
Nie wiem, czy znany jest Wam temat szczepionek dla dzieci - i to obowiązkowych, które są produkowane z udziałem ciał dzieci z aborcji? To nie są mity, to jest absolutnie pewny fakt, który potwierdzają sami producenci. Np. szczepionka MMR na różyczkę, odrę i świnkę jest właśnie w ten sposób produkowana. Producenci piszą, że wirusa odry i świnki udało się wyhodować na zarodkach kurzych, ale różyczki niestety tylko na ludzkich. Dla mnie to niepojęte! Nie dość, że czytam teraz mnóstwo niepokojących danych na temat szczepień, to jeszcze coś takiego! Coraz więcej rodziców odmawia szczepienia z tego powodu. Zgodnie z polskim prawem szczepienia są obowiązkowe, choć zniesiono sankcje karne za nieszczepienie. Ale Sanepidy i tak ścigają rodziców w drodze administracyjnej, nakładają grzywne, ciągają po sądach. Stanowisko Watykanu z tego, co znalazłam jest stosunkowo "luźne". Nie rozumiem dlaczego. Powinni przecież stanowczo zaprotestować, a zgodnie z Konstytucją ludzie, którym sumienie na to nie pozwala, powinni mieć możliwość odmowy przyjęcia takiej szczepionki.