Dodaj do ulubionych

Addria, mam pytanie

17.09.04, 18:04
Czy nie mozna zrobic tak by na to forum wchodzic po uprzednim zalogowaniu.
Duzo prywatnych tak dziala. Tutaj jak sadze sa restrykcje ze ktos niepozadany
nie moze pisac, ale wydaje mi sie ze wchodzi i czyta bez ograniczen.
Skutki znasz bo czytalem na Chrzescijanstwie.
pozdrawiam
jan
Obserwuj wątek
    • addria Re: Addria, mam pytanie 18.09.04, 13:18
      Owszem można tak zrobić, ale to poważna decyzja.
      Po pierwsze nie ma już od niej odwrotu, jesli przekształcę forum w ukryte (bo
      to jest właśnie ta opcja) to już na amen. Z zamkniętego, jakim jest to forum
      teraz, można wrócić np. do otwartego, zaś z ukrytego, do zamkniętego i
      otwartego - już nie.
      Po drugie zatrzaśniemy na zawsze drzwi wszystkim, którzy tylko nas podczytują i
      w jakis sposób na tym korzystają - czasem dostaję maile, wierzcie mi, że tacy
      są. A nie wszyscy będą chcieli się dostać na forum, które samą nazwą niewiele o
      sobie mówi. Poza tym nie wiem jakie kryteria należałoby stosować przy
      przyjmowaniu osób na forum ukryte, bo jeśli i tak dostanie się ktoś niepowołany
      (a może się to zdarzyć) to i tak przeczyta co będzie chciał, a potem rozpowie.
      No chyba, że juz w ogóle nikogo nie będziemy tu zapraszać, a tego bym nie
      chciała robić.

Jest jeszcze możliwość utworzenia dodatkowego forum (podforum), do którego
      prowadziłby link na wstepie tego (jak do Chrześcijaństwa) i tamto forum byłoby
      ukryte i przeznaczone na bardziej osobiste wyznania, świadectwa itp. Sama nie
      wiem. Trzeba by było to przemyśleć.

Proszę o jakieś uwagi i sugestie jeśli Wam na jakiś zmianach naprawdę zależy.

Pozdrawiam smile
      • mama_kasia Re: Addria, mam pytanie 18.09.04, 13:39
        Traktuję to forum po pierwsze jako rozmowę z przyjaciółmi
        (choć zdaję sobie sprawę, że i wrogowie się przysłuchują),
        po drugie jako dawanie świadectwa. Duża zaletą tego forum
        jest też to, że każdy może wejść i poczytać. Wiem, że jest
        to też wada ..., tak jak cała jawność w internecie. Dużo
        o tym myślałam, zakaładając własną stronę. Mimo różnych
        niepokojów jestem za tym, aby forum pozostało bez zmian.
        Bardzo cieszę się też z tego, że nasze forum jest na stronie
        głównej forum edziecka. Daje to możliwość wejścia tutaj tym,
        którzy chcą o Bogu czytać, czy rozmawiać, którzy poszukują,
        chcą dzielić się swoją wiarą...
        Kiedyś moja bliska koleżanka zarzuciła mi, że mam stronę rodziny,
        że piszę o swojej wierze, że to wręcz może być takie niesmaczne.
        Ale przypomina się też jedno zdanie (nie wiem kogo), że gdyby
        o.Maksymilian Kolbe żył teraz, na pewno wykorzystałby internet
        do rozpowiadania o Bogu (tak mniej więcej to było smile A że jestem
        od franciszkanów, to cieszę się z możliwości świadczenia o Bogu
        w moim życiu właśnie poprzez internet.
        • addria Re: Addria, mam pytanie 18.09.04, 14:02
          > Bardzo cieszę się też z tego, że nasze forum jest na stronie
          > głównej forum edziecka.

Właśnie, zapomniałam o tym. Forum jest na stronie forów eDziecko, bo jeszcze na
          samym początku poprosiłam o to aministratora togoż forum. Sądzę, że gdyby
          zostało przekształcone w ukryte, to zostałoby również wykreślone z głównej
          listy - z wiadomych powodów.

Ps. A Twoja stronka Kasiu wcale nie jest niesmaczna, tak jak i Twoje świadectwo
          na forum. Choć trochę w niektórych sprawach się rozmijamy, to akurat Ciebie
          bardzo przyjemnie mi się czyta smile
    • carla7 Re: Addria, mam pytanie 18.09.04, 15:04
      Ja nie wchodzę na forum chrześcijaństwo z powodu ograniczeń czasowych. Jeżeli
      wygląda ono tak jak nasze forum przed zamknięciem to na pewno tam nie zajrzę.
      Tym samym nie urażą mnie słowa "ekspertów" od ludzkich dusz.
      Niech sobie czytają nasze posty. Naprawdę mi to nie przeszkadza.
      Myślicie, że ich komentaże mogą kogoś np. zrazić do wiary? Sądzę, że mogą tylko
      podnieść komuś ciśnienie.
      U nas ruch może niewielki, ale jest bardzo sympatycznie.
    • neogobbo Re: Addria, mam pytanie 19.09.04, 22:34
      Ja na Chrześcijaństwo zaglądam sporadycznie, bo po co się denerwować. Dziwię
      się - i już nie raz to mówiłem - że tyle osób (jak choćby sion) ciągle z uporem
      godnym lepszej sprawy stara się dyskutować z niektórymi osobami, a to przecież
      nie warto.
      Zamknąć to forum dla niektórych tak, żeby nawet czytać nie mogli, chyba bym nie
      popierał - a nuż ktoś tu coś dla siebie znjdzie. Nawet jeśli jest taka jedna
      szansa na milion, to jednak warto. Ja dwa razy bardzo ciepło patrzyłem na to
      miejsce. Raz na samym początku, a dwa teraz, kiedy autentycznie czuję Waszą
      modlitwę.
      Jedno, co bym zrobił, gdybym to ja decydował, to usunąłbym na początku to
      zaproszenie na to forum Chrześcijaństwo. Ja wiem, Adria, że to Twoje
      drugie "dziecko", ale jeśli tam w dobrej wierze ktoś trafi i będzie chciał
      porozmawiać, to się prędko zirytuje. Albo wyobraźcie sobie kogoś, kto chce się
      spotkać na forum z chrześcijanami, porozmawiać, może się czegoś dowiedzieć, a
      na każdym kroku zostanie ośmieszony, zbesztany i wykpiony. Ja dziękuję i się
      tam nie pojawiam.
      • addria Re: Addria, mam pytanie 19.09.04, 23:15
        No tak, zeszło na temat forum Chrześciajaństwo. Co do Chrześcijaństwa, to już
        czasem zastanawiałam się nad jego usunięciem, a teraz myślę o reformie, choć
        przyznam, że też już mi się znudziła walka z Jajem. Po prostu nie mam chęci, a
        tym bardziej czasu ostatnio, na ciągłe siedzenie na forum i usuwanie. Tak więc
        tamto forum tak sobie samo egzystuje, może kiedyś coś z tym zrobię.

A tutaj lepiej skoncetrować na się na forum Wychowanie w wierze, bo zdaje się
        Janowi tylko o to chodziło, kiedy zakładał wątek. Jednak widzę, że raczej nie
        ma poparcia pomysł ukrycia forum, więc chyba zostawimy to wszystko, tak jak
        jest.
    • sion2 Re: do neo 20.09.04, 09:38
      drogi neo
      jakbys nie zauważył to ja już od dawna nie dyskutuje z jajkiem i nie udzielam
      się na jego forum

jajek nie tylko snuł domysły na temat co ty zrobiłeś albo nie zrobiłes ale
      także bez mojej zgody oraz wiedzy przekopiował mój wątek o mojej chorobie oraz
      szukaniu pracy na swoje forum
      i dlatego zażądłam usunięcia tego, co oczywiście sprawiło że jeszcze bardziej
      jestem tam szkalowana - po tym człowieku niczego innego nie można sie spodziewać

twoja uwaga sprawiła mi przykrość
      • svistak Re: do adrii 21.09.04, 12:10
        hmmm... moze na wychowaniu w wierze powinni wypowiadac się jedynie "zawodowcy",
        tzn. rodzice i ew. nauczyciele-wychowawcy? to ograniczyłoby teoretyzowanie.
        aaaaaaaaa Wy macie na myśli jajka? cóż... są różne modele wychowania, jak sa
        rozne swiatopoglady. Wydaje mi sie, ze admnka powinna po prostu pilnowac by
        posty byly na temat watku i miescily sie w temacie "wych. w wierze" (ktos
        powoedzial ze niewiara to tez wiara, czy cos w tym stylu, wiec jajek dopoki
        pisze na temat i nikogo bezposrednio nie obraza...)
        ---
        moge sie mylic!nie jestem Bogiem.
        --------
        s.
        • skrzynka3 Re: do svistak 21.09.04, 16:53
          Chyba nie chodzi o roznice w stylach wychowania.I o posty ktore Jajek/Kubus
          pisze na temat wychowania bo ich nie pisze. Chodzi o przekopiowanie na ogolne
          forum dosc szczegolnych watkow stad bez wiedzy i zgody glownych
          zainteresowanych z dodatkiem komentarza, ktory pozostawie bez
          komentarza.POzdrawiam Skrzynka
        • addria Re: do adrii 21.09.04, 16:55
          > hmmm... moze na wychowaniu w wierze powinni wypowiadac się
          jedynie "zawodowcy",
          >
          > tzn. rodzice i ew. nauczyciele-wychowawcy? to ograniczyłoby teoretyzowanie.

Hmmm... ciekawe jak mam to rozumieć, czyżby jakiś ukryty sens...? wink

> aaaaaaaaa Wy macie na myśli jajka? cóż... są różne modele wychowania, jak sa
          > rozne swiatopoglady. Wydaje mi sie, ze admnka powinna po prostu pilnowac by
          > posty byly na temat watku i miescily sie w temacie "wych. w wierze"
          (ktos
          > powoedzial ze niewiara to tez wiara, czy cos w tym stylu, wiec jajek dopoki
          > pisze na temat i nikogo bezposrednio nie obraza...)

Gdbyby tak było - nie byłoby problemu.

Pozdrawiam,
      • neogobbo Re: do neo 21.09.04, 21:24
        Sorry, sion, znowu wyszedłem na niewdzięcznika. Ale to dlatego, że
        chrześcijaństwa nie czytam, a tylko widzę, że ciągle ktoś z tym jajkiem
        dyskutuje. A nie patrzyłem dokładnie kto. Jeszcze raz walę się w piersi.
        • jan33 Re: do neo 23.09.04, 05:05
          Wlasnie Gobbo
          Moim zdaniem kardynalne naruszenie "prywatnosci" Sion i Waszej bylo przyczyna
          dla ktorej zaczalem ten watek.
          Nie do konca zgadzam sie z Addria. Duza liczba F-P funkcjonuje na zasadach
          ktore proponowalem. Zreszta Addria tez prosi by nowi chetni zglaszali sie
          uprzednio do niej. Mozna od czasu do czasu zrobic weryfikacje osob. Nie widze
          nic zlego w fakcie gdy ktos tylko czyta, a nie pisze. Natomiast taki troche
          ostrozniejszy regulamin przyczyni sie do ograniczenia ktorych jestesmy
          swiadkami.
          Natomiast cos sie tych wypowiedzi swistaka, to nie rozumiem, pewno glupi
          jestem; zreszta nie pierwszy raz.
          jan
          • addria Re: do Jana 23.09.04, 06:31
            Nie widze
            > nic zlego w fakcie gdy ktos tylko czyta, a nie pisze.

Zaraz, zaraz. Ja też nie widzę w tym nic złego, tym bardziej, że obecnie tak
            właśnie jest wink
            Kiedy przekształca się forum w ukryte, to nie można ani czytać, ani pisać.
            Chyba, że się zostaje pełnoprawnym uczetnikiem tego forum, a nie po zalogowaniu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka