trevistas 25.04.12, 01:03 Jedyna budka, ktorej lokalizacje sobie przypominam w Warszawie, to budka na rogu Wronskiego i Gornoslaskiej. Byla koloru zoltawego z duzym metalowym blatem. Byla ciagle oblezona. Czy pamietacie inne lokalizacje? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
horpyna4 Re: Budka z piwem 25.04.12, 08:18 Były wszędzie. Jak szłam do szkoły (koniec lat 50, podstawówka na Wiktorskiej), to mijałam takową. Była koloru zielonego i też wiecznie oblężona (i obsikiwana). Wtedy jeszcze nie było przepisów odnośnie odległości punktów sprzedaży napojów alkoholowych od szkół. A sikanie odbywało się "na widoku", chociaż z tyłu budki - była wolnostojąca i odsunięta od budynków. Stała prawie przy jezdni. Póżniej w tym miejscu zrobiono kiosk ruchu. Odpowiedz Link
horpyna4 Re: Budka z piwem 25.04.12, 08:19 Oczywiście "Ruchu", nie "ruchu". Chyba się jeszcze niezupełnie obudziłam. Odpowiedz Link
dwa-filary Re: Budka z piwem 25.04.12, 20:06 Nowolipki/Zamenhofa, była zielona i zawsze oblężona. Jako dziecko nie lubiłam tamtędy przechodzić, bo bardzo śmierdziało moczem i piwem. Hmm teraz lubię piwo:) Odpowiedz Link
marcin_95 Re: Budka z piwem 30.04.12, 23:35 W Warszawie: jedna na Platerce koło Świętokrzyskiej na pasie rozdzielającym jezdnie, druga przy Pańskiej niedaleko Żelaznej, obie uwiecznione w „Nie lubię poniedziałku”. Dzisiejszy wygląd obu miejsc (Google Street View): u.42.pl/2Isu_Miejsce_po_budce_z_piwem_na_E_Plater_W-wa u.42.pl/2Ist_Miejsce_po_budce_z_piwem_na_Panskiej_W-wa Odpowiedz Link
loczek62 Re: Budka z piwem 07.05.12, 19:08 Ul. Skaryszewska przy Targowej, al. Jerozolimskie przy Żelaznej, bazar Banacha "Harnaś". Odpowiedz Link
ampolion Re: Budka z piwem 19.06.12, 21:28 t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQe53XR4O8v1pM7_7Gh_IrSjaKc698xRuAy7aQGg7wRurHJutqF Odpowiedz Link