04.12.12, 12:26
Poszukuję smaku z dzieciństwa.
Były to wafelki przekładane jakąś masą, nie oblewane czekoladą. Było ich chyba ze 3 rodzaje, a na pewno 2. Produkowała być może Olza, ale pewności nie mam. Oczywiście nie było ich w ciągłej sprzedaży, trzeba było stać w kolejce gdy rzucili, ale za to można było kupić cały komplet.
Obserwuj wątek
    • minerwamcg Re: pytanie 06.12.12, 13:33
      Czy to przypadkiem nie nazywało się "Wafer bar" i nie było produkowane na eksport? Miało smak waniliowy, owocowy (nie wiem czy nie bananowy!) albo kakaowy, było przekładane tylko raz, ale za to grubo i pakowane pojedynczo i kolorowo, jak dzisiaj batoniki. Jeżeli to coś takiego, to pamiętam.
      • kapitan_marchewa Re: pytanie 06.12.12, 13:37
        Nie przypadkiem trzy smaki: kakaowy, waniliowy i taki lekko szczypiący w język, jakby owocowy, cytrynowy?
    • tamsin Re: pytanie 07.12.12, 02:30
      podlaczam sie pod watek ale nie o smakolyk.
      czy ktos pamieta jak sie nazywala grupa ktora przyjechala na koncert do PRL (wystepowali w Hali Ludowej we Wroclawiu), solista byl lysy oprocz dlugiego kucyka?
      • duplo102 Re: pytanie 07.12.12, 18:39
        Classix Nouveaux a wokalista to Sal Solo !
        pl.wikipedia.org/wiki/Classix_Nouveaux
        jeżeli pomogłam to się ciesze, pzdr
        • tamsin Re: pytanie 07.12.12, 18:58
          Dziekuje!!!! caly dzien bezowocnie szukalam po internecie, bo usiadlo mi na mozgu :-)
          • lustroo Re: pytanie 17.12.12, 21:23
            Wafelki "Wafer bar" były pakowane osobno, ale nie były oblewane czekoladą, czasem się udało takiego zjeść, jak się dostało. W podstawówce kolega mi wrzucił do kieszeni, mniam :)
            • kapitan_marchewa Re: pytanie 18.12.12, 04:16
              Ten kwaskowaty też był?
              Kojarzy mi sie ten Wafer bar
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka