Dodaj do ulubionych

Czerwona kartka dla Sprężyny

11.09.09, 09:41
www.nk.com.pl/engine/index.php?page=ksiazka&id=860&tytul=Czerwona%20kartka%20dla%
20Sprężyny&autorzy=Autor:%20Jacek%20Podsiadło

Czy Wasze dzieci miały już to w ręce??? Mój syncio wczoraj kusdzony
tym przeze mnie w księgarni lekceważąco wzruszył ranionami i poszedł
po "Kapłankę w bieli". A tak chciałam, zeby poczytał trochę książek
przeznaczonych dla niego - ma 11 lat.
Obserwuj wątek
    • mama_kotula Re: Czerwona kartka dla Sprężyny 11.09.09, 09:57
      =======================================
      A tak chciałam, zeby poczytał trochę książek
      przeznaczonych dla niego - ma 11 lat.
      =======================================

Może po prostu woli fantasy niż "książki przeznaczone dla niego" :), wydaje mi się, że w wieku 11 lat ma się już sprecyzowane zainteresowania czytelnicze i niewiele jest osób, które pochłaniają wszystko jak leci, niezależnie od tematyki (owszem, są takie, wiem, bo sama taka byłam).

Mój syn też woli Kroniki Spiderwick (czyta od wczoraj, zawziął się i sie męczy okrutnie - bo nie mamy polskiego tłumaczenia) i Opowieści z Narnii niż np. przeznaczone dla jego wieku "Plastusiowy pamiętnik" oraz "Jacek Wacek i Pankracek". Tylko, że mi to obojętne, co on czyta. Będzie miał na bank problem z lekturami szkolnymi, ale przecież nie zmuszę aby dla przyjemności czytał coś, co go nie interesuje. Chociaż szkoła ma dobry wpływ, wczoraj czytał również pogardzanego wcześniej Emila ze Smalandii (syn wzgardził Emilem, ponieważ w tej książce jest zdecydowanie za mało smoków, zaklęć i elfów :D:D:D). Tak, że może nie będzie tak źle.

A "Kapłanka w bieli" wygląda bardzo smacznie ;-).
      • nashle Re: Czerwona kartka dla Sprężyny 14.09.09, 16:00
        "Czerwona kartka dla Sprężyny" to chyba bardziej dla fanów futbolu
        niz fantastyki, niezależnie od wieku :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka