Dodaj do ulubionych

Percy Jackson vs. Ulysses Moore

01.12.11, 09:14
Ostatnio zapytał się młodociany czytelni czy mamy te dwa tytuły. Koniec roku się zbliża i można kupić je w pakietach taniej. Chciałabym do biblioteki. Nie czytałam żadnego tytułu z serii, bo moje dziecko już za duże było, jak się zaczęły ukazywać.
Co jest lepsze, bardziej interesujące, co warto kupić? Proszę o radę.
Obserwuj wątek
    • domil Re: Percy Jackson vs. Ulysses Moore 01.12.11, 10:01
      Według mojej 11-latki zdecydowanie Percy, podobnie uważa dwójka innych znanych mi wczesnych nastolatków. Ulysses z kolei wydaje się lepszy dla ciut młodszych i mniej zaawansowanych czytelników; czcionka jest stosunkowo duża, a książki krótsze.
      • violik Re: Percy Jackson vs. Ulysses Moore 01.12.11, 10:16
        Ulisses tak od 9+, Percy od 11+ - to tak na oko. Polecam obejrzenie listy.
    • zo_79 Re: Percy Jackson vs. Ulysses Moore 01.12.11, 13:48
      Według mojej 9-latki zdecydowanie Percy. Przeczytała wszystkie części zarywając noce. Z Ulyssesem tempo zdecydowanie słabsze i tylko dwa tomy na koncie, chociaż nie zaprzecza, że też lubi. A poza tym w Percym potężna dawka naprawdę rzetelnej wiedzy mitologicznej.
    • gopio1 Re: Percy Jackson vs. Ulysses Moore 01.12.11, 17:24
      Mój syn - miłośnik obu serii - powiedział, że Percy dużo lepszy.
      Od siebie dodam, że przeczytałam po pierwszym tomie obu i rzeczywiście bez porównania bardziej wciągający i przygodowy jest Percy. No i skończony - 5 tomów. We "Wrotach..." już jest 11 tomów i zapowiadają się następne...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka