jo-asiunka 07.01.12, 13:10 Nigdzie nie mogę ich dostać, a może wiecie, czy jeszcze gdzieś są? Jesli nie, czy możecie polecić coś takiego fajnego z ruchomymi częściami? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kazia4 Re: Co zamist Mysi i Pana Kłapa? 07.01.12, 13:18 W Badecie sprawdź. W Drewniaczku też są. (Mysia) Odpowiedz Link
mochito Re: Co zamist Mysi i Pana Kłapa? 07.01.12, 14:13 moja córka do dnia dzisiejszego, a minęło już ponad pół roku chętnie przegląda Mój wspaniały wóz strażacki - wartka akcja, przesuwane postaci i wielki wóz strażacki w środku :) swego czasu hitem było też Życie w mieście. wiem, że z tej serii są jeszcze inne tytuły. a skąd jesteś. ja z Wawy i pod nosem mam wspaniałą księgarenkę dla dzieci z półką pełną Mysi :) mogę podać adres. z tego co wiem nie będzie już dodruku tej serii. Odpowiedz Link
mochito Re: Co zamist Mysi i Pana Kłapa? 07.01.12, 14:19 i ta książka też był na topie przez długi czas - na każdej stronie duża klapka, a za nią niespodzianka :) mała, poręczna dla małych rączek i baaardzo wytrzymała :)My Peekaboo Fun Odpowiedz Link
bruy-ere Re: Co zamist Mysi i Pana Kłapa? 07.01.12, 14:56 Pan Kłap i Mysia faktycznie chyba już znikają ze sprzedaży (choć Mysia mignęła mi w Kultowych Dobranockach). Godne polecenia z tego rodzaju książek są Muminki. Otwórz okienko. Odpowiedz Link
pepperann Re: Co zamist Mysi i Pana Kłapa? 07.01.12, 15:23 Dziś widziałam w Kalimbie Mysię. "Gdzie się podział Skwarek" z Loli i Charliego cieszyło moją Helenkę już kiedy miała 14 miesięcy - wiele okienek. Odpowiedz Link
rykam Re: Pana Kłap 07.01.12, 16:21 Może to aktualne: www.cudanakiju.pl/Puk_Puk_Panie_Klapie_t2387.html Odpowiedz Link
niebioska Re: Co zamist Mysi i Pana Kłapa? 07.01.12, 19:18 I Mysia, i Kłap mignęli mi niedawno na allegro. Z okienkami niezmiennie będę polecać "Zobacz, gdzie mieszka miś Bodo". Była to codzienna lektura mojego syna przez cały drugi rok życia. Odpowiedz Link
rzezucha.ma Re: Co zamist Mysi i Pana Kłapa? 07.01.12, 20:14 Mysi jeszcze sporo jest, zwłaszcza w "tematycznych" księgarniach dzieciowych. W Bajarce dużo bardzo. Sporo bywa tez w różnych księgarniach językowych. Po polsku fajne dla najmniejszych są okienka z Muminkami (poszukiwanie Małej Mi), ćwiczymy właśnie od Gwiazdki. Odpowiedz Link
rzezucha.ma Re: Co zamist Mysi i Pana Kłapa? 07.01.12, 20:17 Tu np. dużo: houseofalbums.pl/pl/searchquery/maisy/1/full/5?url=maisy Zawsze zostaje Book depository (nie mówiąc o Amazonie): www.bookdepository.com/search?searchTerm=maisy&search=search Odpowiedz Link
steffa Re: Co zamist Mysi i Pana Kłapa? 07.01.12, 20:28 Brr... Nie polecam Book Depository ;) Książka, którą kupiłam na początku listopada jeszcze do mnie nie doszła. Odpowiedz Link
rzezucha.ma Re: Co zamist Mysi i Pana Kłapa? 07.01.12, 20:33 No, ja jeszcze nie miałam z nimi żadnego kłopotu. Ale mają kiepsko jakoś oznaczoną przedsprzedaż, w dodatku z mega długimi terminami... i kiedyś o mało się nie złapałam. Czekałabym jakieś ...4 miesiące na realizację ;) Odpowiedz Link
steffa Re: Co zamist Mysi i Pana Kłapa? 07.01.12, 20:39 Tym się różni Amazon od BD. Jeśli jest kłopot, Amazon załatawia wszystko od ręki (szczególnie, jeśli już wydałaś u nich majątek), BD nie dość, że odpowiada na maile niechętnie lub wcale, to jeszcze nie idzie ci na rękę. A korzystają z Poczty Polskiej i przesyłek nierejestrowanych, więc można sobie wyobrazić, jak to jest. Poza tym trzeba uważać przy składaniu zamówienia, jeśli adres z karty nie równa się adresowi do wysyłki - wprowadzili nowy system, który automatycznie wysyła na adres z karty (trzeba zaznaczyć małe okienko, które łatwo przeoczyć). I nie jest ważne, że masz ustawiony ''default address" na rzeczywisty adres zamieszkania. BD to teraz taka biedna siostra Amazona. Odpowiedz Link
rurka-z-kremem Re: Co zamist Mysi i Pana Kłapa? 30.01.12, 20:47 Ja zamawowilam z BD kilka ksiazek i zadnych klopotow jeszcze nie bylo. Tylko przesylki szly chyba tydzien (do Irlandii), no i kazda ksiazke wysylaja oddzielnym poleconym listem... Oplaca im sie to? Kupuje tam ze wzgledu na to, ze niektore ksiazki (nawet nowosci albo bestsellery) mozna 'wyrwac' za kilka euro, a w ksiegarni trzeba zaplacic niestety duzo wiecej. Ostatnio 'The Help' bylo za 4 euro... :) PS. Z Amazonu jeszcze nigdy nie korzystalam. Maja przystepne ceny? Odpowiedz Link
jo-asiunka Re: Co zamist Mysi i Pana Kłapa? 07.01.12, 21:42 Dziękuję! Zamówiłam w badecie, w poniedziałek zadzwonię do Cudanakiju z pytaniem o Kłapa i oglądam właśnie Wasze inne propozycje:) Odpowiedz Link
rykam Kłapy do wygrania :) 18.01.12, 22:38 miastodzieci.pl/konkursy/868:portret-babci-i-dziadka Odpowiedz Link
niebioska Re: Co zamist Mysi i Pana Kłapa? 01.02.12, 21:37 Przypadkiem znalazłam Mysie w pikinini.pl. Nie byłam pewna, czy zamiast paczki nie dostanę maila "Bardzo przepraszamy, ale brak...", ale są - właśnie rozpakowałam paczkę :). Jeszcze kilka pozycji z tej serii mają. Swoją drogą - fajnie, jak maila z potwierdzeniem zamówienia dostaje się od człowieka, a nie od automatu :). Odpowiedz Link
rykam Pikinini 02.02.12, 09:47 O Pikinini pisałam wyżej, że mają :) Kiedyś przed wznowieniem poszukiwałam "Gdzie jest moja siostra?" i tam właśnie znalazłam. Nauczona niemiłymi doświadczeniami z Czułym Barbarzyńcą, napisałam do Pikinini z zapytaniem czy faktycznie mają tą książkę na stanie i dostałam szybką odpowiedź: "Jeśli coś jest u nas niedostępne, wtedy brak koszyczka i towaru po prostu nie można dodać do zamówienia." Gdyby tak wszystkie sklepy się do tego stosowały (zwłaszcza małe). W ogóle cała korespondencja z Panią Agnieszką była przemiła (tu pozdrawiam serdecznie! :) Odpowiedz Link
niebioska Re: Pikinini 02.02.12, 11:04 No, faktycznie :). Nie doczytałam, bo specjalnie nie szukałam Mysi - kupiłam ją przy okazji. Tym samym przeszłam samą siebie w kupowaniu książek "na zapas" - kto to widział, żeby dziecko kieszonkowe miało już swoją biblioteczkę :)... Odpowiedz Link
rykam Re: Pikinini 02.02.12, 11:19 :) Myślę, że większość mam tutaj takie zapasy robiła ;) Ja to teraz przy 2-latce żałuję, że nie zrobiłam większych, mniej by budżet cierpiał z miesiąca na miesiąc :P Odpowiedz Link
niebioska Re: Pikinini 02.02.12, 23:23 Pierwsze dziecię moje takowej biblioteczki nie miało :). No, poza Dziećmi z Bullerbyn, które dostał pod choinkę, gdy był jeszcze kieszonkowcem. A ostatnio tak się zastanawiałam, cóż ja będę z okazji i bez okazji młodszemu dawać, skoro i zabawki, i książki będzie miał "po bracie". Na szczęście książki wychodzą wciąż nowe :D. Bo zabawki to chyba coraz głupsze widuję... Odpowiedz Link
abepe Re: Pikinini 02.02.12, 23:50 Robiąc wczoraj porządki w pierwszych książkach moich chłopców znalazłam kilka Myś i Kłapów. Przez chwilę myślałam, żeby je spakować i wysłać córkom przyjaciół, ale nie potrafię się z nimi rozstać. Poza tym dziewczynki dostały od nas rok temu kilka Kłapów kupionych na tej szalonej wyprzedaży w amazonce. I podobno są przebojem. Nasze zostaną dla wnuków. Odpowiedz Link
kropkaa17 Re: Co zamist Mysi i Pana Kłapa? 20.02.12, 20:06 Kłapy mignęły mi tu, szkoda, że wysyłka tylko w Uk www.wolumen.co.uk/search,basic A tak mi się Pan Kłap dla synka marzy :( Odpowiedz Link
edyta0 Re: Co zamist Mysi i Pana Kłapa? 20.02.12, 20:09 Moja prawie dwulatka uwielbia Pana Klapa i na szczescie sie go nie boi, bo roznie to z dziecmi jest. Nawet moj 5 latek ogladal jedna czesc z zainteresowaniem ;-) Odpowiedz Link
yantichy Re: Co zamist Mysi i Pana Kłapa? 20.02.12, 23:17 Może "Fik w dżungli"? Kupiliśmy w Drewniaczku Odpowiedz Link