Dodaj do ulubionych

Prezent na chrzest

23.03.12, 16:40
Poszukuję pomysłu na prezent książkowy na chrzest (będę chrzestną). Mam na myśli lektury o tematyce religijnej lub jakoś z religią czy wartościami chrześciajńskimi powiązane.

Myślałam o książce "na teraz", czyli dziecięcej oraz o jakiejś pozycji ponadczasowej, która byłaby pamiątką na całe życie. Dodam jeszcze, że rodzice dziecka są bardzo wierzący, należą do jednej ze wspólnot.

Dodatkowo chętnie poznam też pomysły na prezenty nieksiążkowe.
Obserwuj wątek
    • alistar1 Re: Prezent na chrzest 23.03.12, 17:57
      To może "Minibiblia w obrazkach" Dwóch Sióstr? Ukaże się w kwietniu:
      wydawnictwodwiesiostry.pl/tytuly/minibiblia/minibiblia.html
      • bruy-ere Re: Prezent na chrzest 23.03.12, 21:15
        Właśnie na początku kwietnia jest chrzest. Jeśli zdąży się ukazać, to bardzo chętnie bym to kupiła.
      • steffa Re: Prezent na chrzest 26.03.12, 22:45
        Ciekawam tej książki - mały format - 14x14 i sto stron. Fajna "cegiełka" może być.
    • toris_a Re: Prezent na chrzest 23.03.12, 21:52
      Biblia dla maluchow red. ks. Waldemar Chrostowski
      Dobra juz dla roczniakow.

https://www.lideria.pl/img_big/179838.jpg
      • toris_a Re: Prezent na chrzest 23.03.12, 21:54
        Do dostania w ksiegarniach stacjonarnych (religijnych) badz na allegro.
      • aneladgam Re: Prezent na chrzest 23.03.12, 22:14
        tę Biblię kupuję wszystkim dzieciom w rodzinie, jest pięknie wydana i bardzo fajnie pomyślana, poszczególne postaci "witają się" z dzieckiem i przedstawiają.
        polecam również :)
      • mama_kasia Re: Prezent na chrzest 24.03.12, 10:37
        Od lat przez nas kupowana różnym dzieciom z okazji chrztu :)
        • bruy-ere Re: Prezent na chrzest 24.03.12, 13:41
          Dzięki za rekomendację, nie wiedziałam o tek książce :-)
    • ciocia_rada Re: Prezent na chrzest 27.04.12, 15:47
      Z religijnych nie polecę raczej nic innego niż tu już wyżej było, ale ja osobiście dostałam pięknie wydane baśnie Andersena. Mam je do dziś i czytam teraz swojemu synkowi :).

Natomiast prezent nieksiążkowy to np. karuzela nad łóżeczko, mata edukacyjna, kasa na szczepionki dodatkowe (my np. chcieliśmy taki prezent) czy koc z indywidualnym haftem - tez dostaliśmy, świetna sprawa, przydaje się teraz, potem tez będzie fajny do używania, a przy tym będzie pamiątką.
    • lunatica Re: Prezent na chrzest 27.04.12, 18:45
      U nas chrzciny w najbliższą niedzielę - nie będę pomocna, bo dla malucha zamówiłam Powiastki Beatrix Potter wersję lux ;-))) mam nadzieję, że się spodobają.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka