abepe 04.11.08, 11:59 :))))))))))))))))))))))) www.wydawnictwo-debit.pl/offer,list,83,479,dinotopia.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pa_yo Wyprawa do Chandary 04.11.08, 12:15 Zjadłas 'do' :) A tak a propos, ja nie znam ksiązkowego pierwowzoru, widziałam w weekend wyciagniety gdzies z czeluści wypozyczalni film Hallmarku pt Dinotopia 2002 (3 CD) - przyjemny, dzieciowy - czy ktos wie czy on ma wiele wspólnego z ksiązką? Odpowiedz Link
pa_yo Re: "Dinotopia. Wyprawa Chandary" 17.11.08, 10:22 Abepe, a czy możesz mi podpowiedzieć czy Dinotopia nadaje się do czytania 5-ciolatkowi? Wciagnie go, czy jest za trudna? Odpowiedz Link
joanna05 Re: "Dinotopia. Wyprawa Chandary" 17.11.08, 12:24 Ja nie Abepe, ale mogę Ci napisać. Jeśli pytasz o "Wyprawę Chandary", to IMHO nadaje się dla dzieciaków gdzieś tak 7+. Dorwał ją mój 8-latek (choć wydawało mi się, że dobrze ukryłam, bo chciałam na Mikołajki mu dać :)) i przepadł w niej na godzinę z kolegą. Powiedział, że i tak chciałby dostać, bo tylko oglądali obrazki (świetne!), nie czytali - ale musiał się powstrzymywać. Ja trochę czytałam - fragmenty fabularne mieszają się z czymś w rodzaju encyklopedii świata Dinotopii, więc ciągłej akcji nie ma. To raczej album z fragmentami historii z poprzednich części cyklu, do zaglądania i cztytania od dowolnego miejsca. Nie pokazywałam mojemu 5-latkowi, ale widział, jak brat przegląda i się nie rzucił na to. Ja bym chciała mieć tę książkę nawet dla siebie - bardzo podobają mi się takie realistyczne ilustracje, pełne szczególików do wypatrywania, aż sama siebie zaskoczyłam :) Pozdr., Joanna Odpowiedz Link
abepe Re: "Dinotopia. Wyprawa Chandary" 17.11.08, 12:40 Powoli zbieram się do czytania "Dinotopii" (ale pierwszej części) pięciolatkowi, wcześniej był za mały na treść. To historia przygodowa - trochę wędrówki, trochę opisów świata, w którym ludzie zyją z dinozaurami (G. jest niesamowicie wiernym słuchaczem rozbudowanych opisów:) Ale kupiłam tę książkę, gdy miał chyba z 2 lata i do dziś pamiętam, jak wzdychał do ilustracji (a mój mąż z nim, bo mu się kojarzyło z wizjami świata z gry "Schizm", w którą graliśmy razem będac jeszcze bezdzietną parą ludzi z dość dużą ilością wspólnego WOLNEGO czasu:) Odpowiedz Link
bea-sjf Re: "Dinotopia. Wyprawa Chandary" 17.11.08, 22:36 Moja 13-latka chce drugą część koniecznie ( a pierwszą czytaliśmy gdy miała właśnie ok. 5 lat ) . Tyle miłych wspomnień mamy z Dinotopią związanych :) . Odpowiedz Link
pa_yo Re: "Dinotopia. Wyprawa Chandary" 18.11.08, 07:35 Dziekuje Wam wszystkim :) A czy pierwsza częśc jest w ogóle gdzies dostępna? Mi udało sie wyguglac tylko anglojezyczną :( Odpowiedz Link
abepe Re: "Dinotopia. Wyprawa Chandary" 18.11.08, 10:17 Pa-yo - pierwsza część bywa regularnie na allegro, tylko zwróć uwagę na stan, nasza była kupiona w idealnym stanie, ale po kilku latach studiowania wymaga opieki introligatora. Więc - jak brać to tylko w stanie bdb. Odpowiedz Link