mobill 22.02.06, 17:42 Słyszałem, że Cho podobało się Harremu. Czytałem szósta część Hp, ale piątej juz nie. Piszecie, że straciła u Harrego 50 % szans. Co takiego się stało? Czy to prawda, że się całowali? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewengarda Re: Cho Chang i małe pytanie;) 22.02.06, 17:51 mobill napisał: > Czy to prawda, że się całowali? Tak, pod jemiola. Dzielny Gryfon Harry nie ulakl sie nawet nargli. Odpowiedz Link
december_eyes Re: Cho Chang i małe pytanie;) 22.02.06, 21:38 Hej, mi też powiedzcie. |Ale Dokładnie:) Odpowiedz Link
layla12 Re: Cho Chang i małe pytanie;) 23.02.06, 10:34 Może ja spróbuję Wam to wyjaśnić :))) Gdy powstało DG(Grupa o nazwie "Gwardia Dumbledora")która polegała na uczeniu się obrony przed Czarną Magią.Hermiona rzuciła zaklęcie że jeśli ktoś wygada co robią to będzie miał/a napisane na czole "Zdrajca"(czy jakoś tak :)No i okazało się że najlepsza przyjaciółka Cho wygadała(nie pamiętam jak miała na imię).Harry się wkurzył i zaczął ją wyzywać,ale Cho stanęła w jej obronie.I tak się to skończyło :)Pogniewali się na siebie.Nie mają odwagi nawet na siebie spojrzeć! Pozdrawiam! PS.Mam nadzieję że Wam pomogłam :)) Odpowiedz Link
fatalna_jendza Re: Cho Chang i małe pytanie;) 23.02.06, 12:01 ale tak naprawdę to wg mnie poszło o Hermionę! Przecież na ich randce w Hogsmade Harry powiedział Cho, że musi się jeszcze później spotkać z Hermioną, a powiedział to w taki sposób bez żadnego wyczucie, że Cho była chyba po prostu zwyczajnie zazdrosna. Odpowiedz Link
stefan998 Re: Cho Chang i małe pytanie;) 23.02.06, 14:03 Musze te ksiazke przeczytac;) Odpowiedz Link
layla12 Re: Cho Chang i małe pytanie;) 23.02.06, 16:58 Hmm...też masz rację.A więc: 1.Harry i Cho pokłócili się o Hermionę 2.Przez zdradę przyjaciółki Cho :))) Pozdrawiam. Odpowiedz Link
ewengarda Re: Cho Chang i małe pytanie;) 23.02.06, 21:19 layla12 napisała: > Hmm...też masz rację.A więc: > 1.Harry i Cho pokłócili się o Hermionę > 2.Przez zdradę przyjaciółki Cho > :))) > Pozdrawiam. Dodam jeszcze, ze Cho byla chwiejna emocjonalnie i czesto plakala, co niedoswiadczonego Harrego deprymowalo i w efekcie nieco go do niej zniechecilo. Choc warto zauwazyc, ze Cho, moim zdaniem, byla kolejnym bohaterem, ktorego JKR w jednym tomie (CO)opisala pozytywnie, zas w kolejnym (ZF) zrobila wiele, by nas do niego zniechecic. Ciekawa jestem, z czego to wynika. Odpowiedz Link
maly_jelen Re: Cho Chang i małe pytanie;) 23.02.06, 21:25 Postacie książkowe często mają swoją symbolikę już w dzieciństwie pisarza. Pisarz stara się dopasować niektóre osoby do swoich znajomości;) Odpowiedz Link
kimmay Re: Cho Chang i małe pytanie;) 24.02.06, 14:12 Nie bylabym taka pewna, ze w CO Cho jest bohaterem pozytywnym, a w ZF juz nie... Jest po prostu normalna dziewczyna (taka typowa baba :-)))), ktora, kiedy nie wie co robic, placze i mysli, ze to pomoze.. Nie dziwie sie, ze to sie Harremu nie podobalo. Mi tez sie nie podobalo :-) no a poza tym zrobila mu swinstwo i w ogole go nie rozumiala. Jednym slowem nie pasowali do siebie! Odpowiedz Link