markiz.de.sade 03.03.06, 17:06 Witam :) Ciekawych zdań w HP wiele. Oto jedno z moich ulubionych: "Neville, który najwidoczniej nie miał już nic więcej do powiedzenia, przyglądał się z czułością swojemu kaktusowi" :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gerciapadfoot Re: Interesujące cytaty 04.03.06, 13:33 W "Harrym Potterze" jest mnóóóóstwo 'ciekawych' fragmentów godnych uwagi:D np: Snape: "Mogę was nauczyć, jak uwięzić w butelce sławę, uwarzyć chwałę, a nawet powstrzymać śmierć... Jeśli tylko nie jesteście bandą bałwanów, jakich zwykle muszę nauczać.":D Ron: "- Taki jesteś słaby w całowaniu?" Harry: "- Czy ja wiem. Może." Hermiona: '- Wcale nie jesteś słaby w całowaniu." Ron "- A ty to skąd wiesz?" :D:D Fleur: "- A co mi tam, jak on wygląda! Ja wyglądam tak dobrze, że starczy na oboje!" Ginny: "- Trzy ataki dementorów w ciągu tygodnia, a Romilda Vane zapytała mnie tylko, czy to prawda, że masz na piersiach wytatułowanego hipogryfa." Harry: "-Co jej powiedziałaś?" Ginny: "-Że nie hipogryfa, tylko rogogona węgierskiego. To o wiele bardziej pasuje do macho." Harry: "-Dzięki. A co jej powiedziałaś o Ronie?" Ginny: "-Że ma pufka pigmejskiego, ale nie powiedziałam gdzie." Odpowiedz Link
maly_jelen Re: Interesujące cytaty 04.03.06, 14:05 W trzeciej części ciotka Margie odleciała w powietrze (FRUUU!) ;) A Wuj Vernon do Harry'ego: "Przynieś ją z powrotem!!!" ;D Odpowiedz Link
eeela Re: Interesujące cytaty 04.03.06, 14:33 > "Neville, który najwidoczniej nie miał już nic więcej do powiedzenia, > przyglądał się z czułością swojemu kaktusowi" A propos Neville'a i kaktusa: "Neville przetransplantowal swoje uszy na kaktus" To na zakleciach bylo, zdaje sie. Umieralam ze smiechu przez okolo pol godziny. Odpowiedz Link
markiz.de.sade Re: Interesujące cytaty 04.03.06, 20:31 Albo taka urocza scenka: "- Próbowaliśmy ją pocieszyć - powiedział Fred - ...ale nie podziałało - dokończył George, częstując się czekoladową żabą - więc zajął się nią Lupin. Chyba najlepiej będzie poczekać, aż ją rozweseli..." Odpowiedz Link
gerciapadfoot Re: Interesujące cytaty 05.03.06, 14:42 Pani Weasley, Fred i Georg: "- A teraz wy dwaj...w tym roku macie mi się zachowywać przyzwoicie. Jak dostanę choćby jedną sowę z wiadomością, że... wysadziliście w powietrze toaletę albo... - Toaletę w powietrzę? Nigdy nie wysadziliśmy żadnej toalety. - Ale to wspaniały pomysł. Dzięki, mamo." Chwile potem: "- Nie płacz, Ginny, wyślemy ci mnóstwo sów. - Przyślemy ci sedes z Hogwartu. - George! - Tylko żartuje, mamo." Uwielbiam jak oni coś mówią:D Odpowiedz Link
ewengarda Re: Interesujące cytaty 05.03.06, 17:06 Tez lubie blizniakow;) "Fred i George mieli na sobie niebieskie swetry; na jednym bylo duze F, na drugim G. (...) - Na twoim nie ma litery - zauwazyl George. - Chyba uwaza, ze nie zapominasz swojego imienia. Ale my nie jestesmy tacy glupi, wiemy, ze nazywamy sie Gred i Forge." (HPiKF, s. 211) Przepraszam za wyciecie paru linijek, to czyste lenistwo. Odpowiedz Link