17.04.06, 00:00
Wlasnie w tv leci "Dracula" Coppoli. Jeden z moich ulubionych filmow.

A dla milosniczek Syriusza - Gary Oldman w swojej LEPSZEj ;-) roli.
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • ksara44 Re: Dracula 18.04.06, 01:44
      o tak, z kina wyszlam swego czasu oszolomiona Garym :-))))
    • langolier_maximus Re: Dracula 18.04.06, 08:56
      tak tak Gary w swoich najlepszych latach..Gary ma piekn rakie czasem puste
      spojrzenie hyhy kochalabym go na zaboj gdybym nie poznala meza ;-P

choc wole go w Leonie, jest taki zabawny i okrutny ;-)
      • ksara44 Re: Dracula 18.04.06, 11:48
        w Leonie dla mnie za okrutny, ale jako Vlad Dracula w scenie lozkowej z
        Winona pobudza moje zmysly, oj niezle nawet :-))))
        • ewengarda Re: Dracula 18.04.06, 15:53
          No wlasnie na tle swoich wczesniejszych rol, zwlaszcza obu wymienionych, jego
          kreacja postaci Syriusza wypadla raczej blado - ale jeszcze sie nie czepiam, dam
          mu sznse - zobaczymy, jak sobie chlopak poradzi w ekranizacji ZF - wtedy bede
          mogla ocenic to w pelni.
    • ewengarda Cytaty z Draculi w HP ff 18.04.06, 16:28
      Podczas ogladania tego znakomitego filmu po raz n+1, zauwazylam przy okazji, ze
      nie tylko ja go uwielbiam - pozwole sobie zamiescic dwa znakomite cytaty z
      Draculi wykorzystane w fanfikach:
      1. w bardzo starym polskim fanfiku wykorzystany zostal uroczy tekst:
      "przemierzylem oceany czasu by Cie odnalezc" (niestety, tekstu juz w sieci nie
      znalazlam, wiec nie umieszcze linka, tekst byl autorstwa Maelen de Witch - mam
      nadzieje, ze nie przekrecilam nicka)

2. kolejny sliczny fragment dialogu znalazlam w opowiadaniu anglojezycznym, wiec
      i cytat zamieszcze oryginalny (tutaj z linkiem nie byloby problemu, gdyby nie
      fakt, ze opowiadanie jest tylko dla doroslych i to tych o mocnych nerwach -
      dlatego pozwole sobie nie podawac linka, tytulu i autora - jak ktos jest bardzo
      zainteresowany, prosze o kontakt na maila):

“The Green Fairy,” he said, “who lives in the Absinthe, wants your soul…but you
      are safe with me.”
      Ach, jako milosniczka literatury modernistycznej swojego czasu, nie moge nie
      docenic tego tekstu - no i zawsze chcialam sprobowac absyntu;)
      Chcialam dac zagadke, z czyich ust mogly pasc te slowa w fanfiku, ale czy to nie
      oczywiste, drogie panie??
      :-)
      • eeela Re: Cytaty z Draculi w HP ff 19.04.06, 09:28
        Dzisiejszy absynt juz nie jest halucynogenny, a poza tym smakuje jak zwykla
        nalewka anyzkowa, kiedy sie przepusci przepisowo przez cukier. Jak sie nie
        przepusci, jest po prostu nie do picia. Ble ;-P
        • ewengarda Re: Cytaty z Draculi w HP ff 19.04.06, 14:46
          Czy ja gdzies napisalam, ze chcialabym ten dzisiejszy absynt? Nie, nie, juz jako
          licealistka chcialam sie cofnac o jakies 100 lat, zeby sprobowac tego wlasciwego.
          I jakos mi nigdy nie przeszkadzalo to, ze mam odruch wymiotny na sam zapach anyzu;-)
          Pozdrawiam!
          • eeela Re: Cytaty z Draculi w HP ff 20.04.06, 09:47
            No wlasnie ten anyzek mnie odrzuca. To ja juz wole na indyjski sposob sie
            odurzac, metody europejskiej cyganerii mnie jakos nie ciagna :-D
            • ewengarda Re: Cytaty z Draculi w HP ff 20.04.06, 12:12
              Widze, ze doszlysmy do podobnych wnioskow - a Zielona Wrozka nie tylko w
              absoncie mieszka ;-)
              • trosca Re: Cytaty z Draculi w HP ff 20.04.06, 13:08
                Hm, a jesteście pewne z tym anyżkiem?Bo mi się kojarzy że absynt swe
                właściwosci zawdzięcza piołunowi z którego jest robiony.I podobno dlatego jest
                gorzki i lekko halucynogenny.
                • ewengarda Re: Cytaty z Draculi w HP ff 20.04.06, 14:30
                  Trosca - masz racje:
                  pl.wikipedia.org/wiki/Absynt
                • langolier_maximus Re: Cytaty z Draculi w HP ff 20.04.06, 18:07
                  ..i tam halucynogenny...faktycznie chyba nie ten wspolczesny bo wypilam swego
                  czasu naprawde sporo i jedyne co mi sie nasuwa na wspomnienie to paskudny smak.w
                  kazdym razie ten co "rozpracowywalam"byl z czech i nawet mnie nie upil za bardzo ;-P
                  • ewengarda Re: Cytaty z Draculi w HP ff 20.04.06, 22:06
                    langolier_maximus napisała:

> ..i tam halucynogenny...faktycznie chyba nie ten wspolczesny bo wypilam swego
                    > czasu naprawde sporo i jedyne co mi sie nasuwa na wspomnienie to paskudny smak.
                    > w
                    > kazdym razie ten co "rozpracowywalam"byl z czech i nawet mnie nie upil za bardz
                    > o ;-P

I tak upadaja legendy !!! :-D
    • kasztannova e 18.04.06, 17:27
      Witam.
      Ja lubię Oldmana, ale tu biedaczek ma mało okazji do wykazania się, poza tym
      zbyt szybko okazał się dobry, a Oldman jako poczciwy tatulo chrzestny,
      wielbiący ojca Harrego...eee
      To nie przystoi, toć to nie rozmemłany tatusiek Rona!
      • langolier_maximus Re: e 18.04.06, 19:44
        i dubbinguje go jakis stary piernik (z calym szacunkiem dla tegoz..)Haaary,
        haaary ciagle mi ten starczy glos dzwoni w uszach..grrr..wrr..Taki kochany
        emerytowany wujaszek,to juz chyba ojciec Rona, zywa definicja ofiary losu, ma
        lepszy "podklad"...
    • ksara44 Re: Dracula 19.04.06, 01:15
      tez racja, glos ma do d......
    • kira_18 Re: Dracula 21.04.06, 19:54
      Kocham ten film, a Oldman w roli mlodego ksiecia Vlada jest no..boski po
      prostu. Moja ulubiona scena to ten moment w kinie, kiedy razem glaszcza wilka,
      zawsze sie rozplywam:-))))No i to slynne "There is much to learn from the
      beasts", kiedy zawsze sie zastanawiam o kim on wtedy mowi: o wilku czy o sobie:-
      )))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka