megimac 26.08.05, 11:59 Kochani! Mam kłopot potrzbuję kontakt do szpiatala w Trzebnicy k. Wrocławia tak podobno robią zystografię maluchom bez niepotrzebnego bólu i stresu. prosze o pomoc Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziulec Re: Cystografia dla malucha 26.08.05, 12:14 Przeciez cystografia jest i tak bezbolesna. I tak i tak trzeba zalozyc cewnik. Bez cewnika sie nie obejdzie. Odpowiedz Link
megimac Re: Cystografia dla malucha 27.08.05, 21:57 tak zdaję sobie sprawę z tego, że jest to bolesne, ale dla prawie 2 letniego dzieciaka jest to tak duży stres, że warto skorzystać z dostępnych metod, które pozwola mu uniknąć stresu. Chodzi mi o podanie lekarstwa które eliminuje tzw. pamięć wsteczną dziecko nie pamięta co się z nim działo a jednocześnie ten środek nie wpływa na wynik badania. Takie lekarstwa nie są podawane w szpitalu na Korczaka, a podaje się je w Trzebnickim Szpitalu. pozdro Odpowiedz Link
agagor2 Re: Cystografia dla malucha 26.08.05, 23:41 Szpital Powiatowy im. św. Jadwigi Śląskiej 55-100 Trzebnica, ul. Prusicka 55 tel. (071) 312-09-20; fax (071) 312-01-63 a znalałam tutaj: www.irbis.home.pl/region/p_trzeb/trzebn/informat/kf_t_s.htm ---- kacperekreszka.alpha.pl/ Odpowiedz Link