robert.jordan
29.04.05, 13:20
Witam,
Dostałem dofinansowanie na realizację projektu doktoranckiego "w ramach badań własnych". I teraz nie wiem, czy cieszyć się czy martwić, bo ze słów Pani Urzędniczki odpowiedzialnej za rozliczenia w ramach tego typu dofinansowań wynika, że właściwie to nic nie mogę za to kupić. Laptopa - nie, nawet części do komputera nie (chociaż materiały eksploatacyjne do niego - owszem; czy nie jest to trochę sprzeczne? sam nie wiem...). Z tego co widzę będę miał problem nawet z literaturą, którą chcę sprowadzić z zagranicy --> "niech sobie pan sprowadzi przez którąś naszą księgarnię" (jasne, tylko dlaczego mam jeszcze dorzucać naszej księgarni marżę; poza tym myślałem że w UE istnieje coś takiego jak swobodny przepływ towarów :-\).
Tak czy owak, drodzy Bracia i Siostry w Klawiaturze, pomóżcie! Podpowiedzcie mi, proszę, jak się za to zabrać, może istnieje jakiś "specjalny" akt prawny (pewnie wewnętrzny - UW) regulujący te kwestie; podpowiedzcie jak w sensowny sposób wydać te pieniądze. Wiem, że potrzebuję określonej literatury (na to pewnie pójdzie gros tej niewielkiej w sumie kwoty), tyle tylko że jest to lit. zagraniczna; wiem też, że najchętniej bym za nią kupił części do laptopa/ samego laptopa jako że dużo podróżuję i zbieram materiały "w terenie". Jakieś sugestie?
Z góry dzięki za pomoc
rj