Dodaj do ulubionych

Gdzie nad morze z szóstką?

22.02.06, 16:47
Chcielibyśmy pojechać nad morze na początku wakacji całą rodziną (2+6), czy
zna ktoś dobre tanie miejsce? Ze względów komunikacyjnych najbardziej
odpowiadałaby nam Mierzeja Wiślana, okolice Władysławowa, Słupska. Pozdrawiam
wszystkich wielodzietnych smile)
Piotr
Obserwuj wątek
    • jol5.po Re: Gdzie nad morze z szóstką? 22.02.06, 23:31
      znalazłam tylko to w archiwum forumowym
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16714&w=20066825&v=2&s=0
      ale nie wiem czy akurat się przyda
    • karolina_w_gazecie Chłapowo 23.02.06, 14:55
      Byliśmy tam 2 i trzy lata temu (w zeszłym roku nie - ze względu na moją
      zawansowaną trzecią ciążę).Mieszkaliśmy w prywatnej kwaterze.
      To miejscowośc tuż obok Władysławowa, na zachód (kilka km plażą).
      Mniej kurortowa niż Władysławowo (odrobinę mniej pokus dla dzieciaków wink.
      Fantastyczne żarcie w lokalu Klif (to wspominam ze szzególnym rozrzewnieniem),
      ale można też było wykupic klasyczne "stołówkowo-obiadowe" w innych miejscach.
      Plaża świetna - jeśli przeszło się kawałek, to dało się nawet nie leżeć sobie i
      innym na plecach.
      W tym roku tez się tam wybieramy - mam nadzieję że przez 2 lata nie zmieniło
      się jakoś drastycznie.
      Wklejam linka.
      www.chlapowo.pl/
      • mamaanieli Re: Chłapowo 23.02.06, 15:01
        Potwierdzam, Chłapowo jest super! Byliśmy trzy lata temu.
        W ubiegłym roku, w czerwcu, wyjechaliśmy do Władka - przed sezonem, nie było
        tłumów, a kwaterodawcy - świetni: mili, czyści i tani.
        W tym roku jedziemy (chyba) do Ostrowa. Pierwszy raz, więc trochę w ciemno. Ale
        właścicielka kwatery opowiadała, że rokrocznie gości jakąś rodzinę z piątką
        dzieci, więc nasza trójka jej nie wystraszyła. Jak ktos chce - podam namiary.
        Pozdrawiam.
        • niespodziewanka Re: Chłapowo 23.02.06, 20:25
          Witam, proszę o podanie namiarów(może być na priv), to może i my z naszą piątką
          się wybierzemy.
          • barbamama Re: Chłapowo 23.02.06, 23:43
            W Chłapowie jest bardzo strome zejscie na plażę, z wózkiem może być ciężko.
            Mamoanieli ja tez do Ostrowa smile Bylismy w zeszłym roku i bardzo nam sie
            podobało bo i morze i las blisko: ok 1 km i pełno łąk i 4-5 sklepów na krzyż, 3
            budki z lodami. Trzeba pilnowac dzieci po drodze nad morze bo wiele osób ten 1
            km jedzie autem a chodnik jest bardzo wąski. Myslę jednak ze sa to
            ostatnie "tchnienia" spokojnego Ostrowa. Za 3-5 lat bedzie jak w Karwi brrrr
            Będę tam jak dobrze pójdzie cały lipec, na Dożynkowej, a jak nie to od 16 do
            końca.
            • mamaanieli namiary:) 01.03.06, 13:14
              Zarezerwowaliśmy pokój w domu "Magnolia" - wklikajcie w google, to wyskoczy.
              Przed domem jest plac zabaw - duży i porządny. I nie daleko do plaży w sumie.
              Jedziemy w sierpniu - pierwsze dwa tygodnie. Pa
              • mamaanieli Re: namiary:) 01.03.06, 13:24
                Magnolia Ostrowo - bo wiem, ze jest jakaś inna.
                Barba, a nie możesz poczekać na nas - choć parę dni sierpnia? fajnie by byłosmile
                • barbamama Re: namiary:) 02.03.06, 12:06
                  No kurczę będziemy w lipcu a byłybyśmy do siebie jakies 100-150 m idąc z tyłu
                  uliczkami a w zasadzie drogami. Wiesz, ze ten plac zabaw nie jest własnoscią
                  Magnolii tylko jest na orodzonym wspólnym terenie dla całej miejscowości-
                  chodzilismy tam co wieczór zeszłego roku.
                  • mamaanieli Re: namiary:) 03.03.06, 11:15
                    no wiem. magnolia ma jakiś mały z drugieh strony, z tego co wiem. Kurcze, mój
                    mąż coś jęczy, że jak bedzie deszcz to dzieci nam oświrują z nudów. No więc co?
                    Władysławowo? Kurcze, on się stary i sentymentalny robi... Zadnych zmianwink
                    Łobacym co będziesmile A gdzie się stołowaliście? MAgnolia niestety nie ma
                    stołówki. A swoją drogą - wiesz coś na jej temat? Jak pisałam - nigdy tam nie
                    byliśmy. A.
                    • barbamama Re: namiary:) 03.03.06, 13:51
                      My się stołujemy u naszej gospodyni na Dozynkowej 10- ma jadłodalnię, kazdy
                      może przyjśc i wykupic obiad: w zeszłym roku 12 zł za dwa dania+ kompot+ ciacho
                      na deser, mozna wykupic połówki, jeśli się chce niezabieloną zupke tez odleją.

Nie wiem co lubicie, my własnie szukamy miejsc gdzie na maksa można sie
                      wynudzić. Ostrowo jeszcze jest taka miejscowościa ale widzac ile tam juz
                      pensjonatów wybudowanych to chyba czas jeżdzić do Rusinowa k/Jarosławca.
                      Zdecydowanie przeciskanie sie na chodniku przez tłum + techno z kazdego kramu-
                      nie dla nas. W zeszłym roku byłam m-c: 2 tyg. w Ostrowie- na poczatku szok ze
                      robisz kilka króków i już jestes na polnej drodze pośród wrzosowisk,
                      rewelacyjne warunki dla puszczania latawcówsmileJest kilka małuch koloni bo tam
                      nie ma duzychj ośrodków- słychac spiew dzieci ptrzy ognisku, czy odgłosy
                      kolonijnych dyskotek ale w porównaniu z nadmorskimi miasteczkami to pikus;
                      potem 2 tyg. w Jastarni- mimo ze kwatere miałam na samym skraju Jastrani-
                      bardzo "płakałam" za spokojem i nudą Ostrowa i mimo ze wlasciwie było fajno-
                      byłam z kolezanka i dziećmi to do Jastarni więcej nie pojadę- choć morze ma tam
                      kolor jak te ciepłe ze zdjęć NG smile)))
                      • barbamama Re: namiary:) 03.03.06, 13:53
                        Tak mi sie nasuneło- mamy kilka filmów z Ostrowa, jesli chcielibyscie
                        popatrzec - dajcie znac smile))))))))))))
                        • mamaanieli Re: namiary:) 03.03.06, 17:20
                          Kobieto! Ty w reklamie powinnaś pracowaćsmile !!! Normalnie przeforsowałaś chyba
                          Ostrowo - niech mąż nie kwęka...
                          Pewnie że chcemy obejrzeć filny! smile
                          • barbamama Re: namiary:) 03.03.06, 18:57
                            Teraz własnie rozpoczynamy remont sad( wrrrrrr juz nie rozmawiam z Olem a to
                            dopiero poczatek. Po wszytskim dam znac na gg ( mam Twój nrsmile ) I zaprosze
                            do "kina" smile
                          • barbamama Re: namiary:) 08.05.06, 09:17
                            Mamoanieli coprawda kwiecień juz dawno minął, mnie w tym tygodniu stawiają
                            ostatnią szafę, więc już będę mogła uprzątnąć moja "norkę" , daj znac czy macie
                            jeszcze ochote popatrzeć na Ostrowo przed wyjazdem smile
                            • mamaanieli Re: namiary:) 09.05.06, 20:34
                              jasne że mamysmile ale najwcześniej w czerwcu, bo mamy teraz mnóstwo spraw. a może
                              byś mi coś ładnego na priw wysłała?
                              • barbamama Re: namiary:) 11.05.06, 05:58
                                W tym sęk ze filmy są długie, mamy caly czas rozbabrany sprzęt bo panowie nam
                                szafe postawią może za dwa tyg. a tam ma byc miejsce na gabinet, nie ma mowy
                                teraz o zgraniu tego wszytskiego. Mam jedno zdjęcie na naszym placku zabaw,
                                mogę na gazetowy wysłać?
                                • mamaanieli Re: namiary:) 11.05.06, 10:53
                                  Pewnie, przysyłajsmile I napisz mi, czy w tej rzeczułce mozńa sie kąpać? A
                                  przynajmniej beltać?? NO i kiedy dokładnie jedziecie?
                                  • barbamama Re: namiary:) 11.05.06, 20:31
                                    W rzeczułce nie można się kapać tzn mnie zdecydowanie kolor odstrasza, nawet na
                                    plazy uciekam dalej od miejsca gdzie ona wpada bo mam wrażenie że bałwany
                                    morskie są tam pomarańczowe sad

Olu Kuźnica jest cudowna i plaże w tamtych okolicach są przepiękne i pustawe.
                                    Nawet szukaliśmy wlasnie na Syberii kwatery, ale dla nas było za drogo (pełnia
                                    sezonu i za duzy pokój tam chcieli więcej niż płacilismy za domek w Jastarni).
                                    jedno mnie z lekka odstraszało od kawtery w tamtym miejscu oprócz ceny ofkoz-
                                    bliskośc pociągów...
                                    i hałas z tym związany
    • mamaanieli Re: Gdzie nad morze z szóstką? 03.03.06, 19:59
      To Ty Barba z Wawy? Kurcze, a może byśmy wykombinowały i my jakies spotkanko?
      Nie mówię, że teraz- zaraz, ale np. w kwietniu? I zeby wszystkie miały w miare
      blisko - to np. w Centrum - jakaś knajpka, albo Hula-Kula (to z dzieciakami
      łocywiście...). Natomiast co do filmu - jeśli to na CD, to zapraszam do siebie.
      Tyle, że ja teraz pracuję, więc tylko sobota wchodzi w grę. Pozdrawlajemsmile
      • niespodziewanka Re: Gdzie nad morze z szóstką? 04.03.06, 10:01
        Witam, jestem za spotkaniem warszawskim, co prawda jestem z Legionowa, ale do
        W-wy blisko.
    • olioliwa Kuźnica 11.05.06, 09:21
      A my lubimy Kuźnicę,w zeszłym roku mieszkaliśmyna "Syberii"-kuźnicka osada
      bardzo uroczy właściciele, podwóreczko z chuśtawkami i stołem pod drzewami
      śniadanka i kolacje w ogrodzie - super sprawa
      pan domu zajmuje się naprawą sieci rybackichsmile
      pan domu
      www.eholiday.pl/noclegi-7008.html
      zaletą tego domu jest usytuowanie w wewnętrznej uliczce, poza główną osią
      mierzei helskiej, bliskość plaży, jeden z pokoi, w którym mieszkaliśmy miał
      osobne wejście, jest miejsce w garażu na rowery
      dla zainteresowanych mogę na priva napisać więcej, my byliśmy pod koniec
      sierpnia, więc ceny nie były wygórowane

Biedroneczka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka