wegielek 23.01.08, 23:03 sumatra urodzila dzis o 19.15. nic wiecej nie wiem, tyle mi napisala. w kazdym razie, bardzo sie ciesze i sciskam wirtualnie buuuziakow moc. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hyris Re: Sumatra urodzila! 24.01.08, 00:19 Kasiu, wielkie gratulacje! Cieszę się wraz z Tobą. Buziaki dla Helenki. Wracajcie do nas szybo i opowiadajcie co i jak Odpowiedz Link
asia889 Re: Sumatra urodzila! 24.01.08, 11:12 Już??? Tak szybko ))? Wielkie gratulacje!!! Odpowiedz Link
sumatra1 Hej! 26.01.08, 23:21 Dzieki za gratulacje! Rzeczywiście urodziłam Pojechałam na ktg i usg w srodę. Wód było za mało, na patologii nie było miejsc więc poszłam na oksytocynkę na porodówkę Chciałam poczatkowo rodzić na zbiorczej sali ale była wybitnie małointymna wiec skończyłam na płatnej i nie załuję. Posiedziałam sobie w wannie przynajmniej a w tle leciał Sinatra Poród był szybki ale nie wspominam go dobrze. Moza za szybki... W kazdym bądź razie od dzis boję porodów. O 19.15 w moje urodziny urodziła sie Helenka. Wg lekarzy po 3 godzinach i 10 minutach walki, moim zdaniem - to musiało trwac duuuuuzo dłuzej. Potem leżalyśmy na patologii ciązy i było... ciasno. No ale to nie aż tak wazne. A dzis jestesmy w domu. Chłopcy sie cieszą, bardzo. w ogóle jest super. A, Helena miała 3690g i 53 cm. Buziak Córa!!! ))) T S Odpowiedz Link
sumatra1 Re: Hej! 27.01.08, 00:29 Zmieniłam sobie sygnaturkę z tej okazji. To jest jej próba generalna Odpowiedz Link
asia889 Re: Hej! 27.01.08, 06:01 Podobno po oksytocynie ból jest straszny... Najważniejsze, że już po wszystkim i dziecię zdrowe. Fajnie, że już w domku i chłopcy zadowoleni. A mała wagowo całkiem nieźle . Jeszcze raz gratuluję. Podobno na wielodzietnych konkurs wygrałaś. Odpowiedz Link
wegielek Re: Hej! 27.01.08, 10:00 porod twoj podobny do mojego trzeciego, tez malo wod, tez 3 godziny. i tez dla mnie za szyyybko. tyle ze bez oxy. dobrze, zescie juz w domu. w domu najlepiej.)) Odpowiedz Link
hyris Re: Hej! 27.01.08, 10:24 Sumatro, dobrze, że wszystko ok. Piszesz, że w wannie. A rodziłaś do wody? A tym trzecim porodem mnie nastraszyłyście. Mam jeszcze wybór więc.... Odpowiedz Link
sumatra1 Re: Hej! 27.01.08, 18:40 Nie, nie rodziłam do wody. Tylko sobie tam posiedziałam A trzecim porodem się nie przejmuj, przynajmniej szybko Dzisiaj już wydaje mi sie to wszystko odrobinę mniej przerażające. Odpowiedz Link
milorzab Re: Hej! 27.01.08, 19:55 Dwa porody z oksytocyną, trzeci bez. I naprawdę bez - boli inaczej!!! Odpowiedz Link
hyris Re: Hej! 27.01.08, 23:09 Ja drugi poród miałam już ekspresowy i prawie bezbolesny (poza parciem, o dziwo), więc szybkością mnie nie skusisz Mam nadzieję, że złe wspomnienia szybko wyparują. A czy Ty dalej planujesz czwarte??? Odpowiedz Link
sumatra1 Re: Hej! 27.01.08, 23:21 > A czy Ty dalej planujesz czwarte??? Wahamy się. Jeśli w ogole to niedługo. Zobaczymy jak będzie nam się zyło z Helutkiem na pokładzie Odpowiedz Link
hyris Re: Hej! 28.01.08, 20:18 Czyli plan "czwórka przed trzydziestką" nadal aktualny? Ja mam plan zdecydowanie mniej ambitny i coraz mniej realny " dwójka i doktorat przed trzydziestką" Dobrze, że przynajmniej ta ważniejsza część się udała Odpowiedz Link
sumatra1 Re: Hej! 28.01.08, 21:58 Za to mój doktorat odszedł w niepamięć a miałam juz chyba z 40 stron... moze 50, nawet nie pamiętam. Odpowiedz Link
hyris Re: Hej! 28.01.08, 22:39 Może pozdrowię xJ.N. od Ciebie? Zobaczę go w piątek. Kończy mi się macierzyński i wracam do roboty, aaaaaaa Odpowiedz Link
sumatra1 Re: Hej! 29.01.08, 00:25 Ojejuniu już do roboty??? współczuję... A xJ pozdrów serdecznie ode mnie. Odpowiedz Link
hyris Re: Hej! 29.01.08, 00:55 20 tygodni jak w mordę strzelił a Ty idź spać zamiast siedzieć przed komputerem ja to co innego: 1. z dr walczę i mam rozproszenia w kierunku forum 2. mąż w stanach w pracy siedzi, więc przez gg gadamy Odpowiedz Link
27agnes72 Re: Sumatra urodzila! 27.01.08, 23:39 Ja też gratuluję!!! Nie piszę za często ale jestem na bieżąco......Duuuuuuuużo zdrowia i mało problemów........ Odpowiedz Link
ememka1 Re: Sumatra urodzila! 28.01.08, 19:03 Gratulujemy kolejnej szczęściarze!!!!! JA miałam pierwszy z oxy, następne bez.........i zdecydowanie po oxy boli mocniej. Trzymam kciuki za "zachowanie starszaków poprawne")) Odpowiedz Link