Dodaj do ulubionych

6 osób ugodzonych nożem

01.01.07, 14:00
W sylwestrową noc na szczycie Gubałówki w Zakopanem 6 osób zostało ugodzonych
nożem. Z licznymi ranami kłutymi klatki piersiowej, brzucha i pleców trafili
do szpitala. Przeszli operacje, ale ich życiu nie zagraża niebezpieczeństwo.
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3822604.html
Obserwuj wątek
    • Gość: Ciupazka Re: 6 osób ugodzonych nożem IP: *.it-net.pl 01.01.07, 17:57
      Tak sie bawioą Warsiawiali z Poznaniakami? Jee, cemu tak brzyćko? Jesce na
      góroli nieftorzy składajom, he? Powtorzom ftorysi roz, ze na ok.30 tys. tzw.
      Zokopianów momy ino ok. 5 tysięcy góroli, a kie przyjechało pod Tatry ok. 300
      000 gości, nie ino z Polski, to dejcie se siana nieftorzy i odczepcie sie od
      Bogu ducha winnyk góroli,ftorzy Wos obsługujom i ni majom cau na takie figle,
      haj.
      • Gość: Ciupazka Re: 6 osób ugodzonych nożem IP: *.it-net.pl 01.01.07, 18:12
        Wątpliwa zabawa...

www.tygodnikpodhalanski.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=3773
      • Gość: poraj Re: 6 osób ugodzonych nożem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.07, 20:04
        Gość portalu: Ciupazka napisał(a):
        Tak sie bawioą Warsiawiali z Poznaniakami? Jee, cemu tak brzyćko?

No faktycznie "brzydko" się zabawili. Dali się porżnąć jakimś łobuzom.
        Czemu nie dziwi mnie wcale Twój prymitywny komentarz tego tragicznego wydarzenia?
        • morfeusz_1 Re: 6 osób ugodzonych nożem 01.01.07, 22:58

no,ja bym zaczekał na twoim miejscu z komentarzami w stylu że tak się bawi,tak
          się bawi stolica do czasu zatrzymania przez policję tych bandytów

nikt nie idzie na zabawę sylwestrową z zamiarem wyjścia z niej z nożem w
          plecach
          nie rozumiem tego,nie osądzam - nie kaleczę ... do czasu,bo
          jestem morfi i jestem z Polski!
          • Gość: Ciupazka Re: 6 osób ugodzonych nożem IP: *.it-net.pl 01.01.07, 23:12
            Ciekawość, cy ik chycom??? Cy sprawcy bedom nieznani. Moze wyreżyserowana
            zadyma, podobno sami sie o to prosili...coby ik podziubać...Moze poskładocie
            wine zaś na Gertycha, he?
          • Gość: poraj Re: 6 osób ugodzonych nożem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.07, 23:15
            Nawet jeśli, jak pisano, to ofiary rozpoczęły bójkę, nic nie usprawiedliwia
            bandytów. Nóż zawsze był i jest bronią bandycką. No ale według Ciupażki
            Warszawiak jest winny nawet wtedy, kiedy dostanie nożem w plecy.
            • Gość: Ciupazka Re: 6 osób ugodzonych nożem IP: *.it-net.pl 01.01.07, 23:29
              poraj, lubisz się znęcać i pastwić, wybierz inną ofiarę. A jak Ci sie podoba
              siekierka? Bo ja od pewnego czasu, schodząc tylko do piwnicy też mam ją w
              siatce tak na wszelki wypadek. W obronie własnej przyłożę. Ktoś i tam
              musiał zacząć. Skutki i nauczka.
              • Gość: Turysta Re: 6 osób ugodzonych nożem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.07, 23:37
                Ciupazka gdyby nie Warszawiacy, Krakusy i inni turysci nie mielibyscie
                dutkow!!! A wy za te dutki to byscie sie pozabijali... Jestescie tacy pobozni,
                a chytrzy jak nie wiadomo co!!! A propos nozy - za same ich noszenie powinna
                byc kara wiezienia!!!
                • ciupazka Re: 6 osób ugodzonych nożem 01.01.07, 23:42
                  To wsadź mnie do więzienia, bo tyz przy sobie mały nożyk nose, hehe...I jak
                  sie przydaje! Kozdy powinien nosić broń palną, wte moze byłby spokój.
                  • morfeusz_1 Re: 6 osób ugodzonych nożem 02.01.07, 00:07
                    ciupazka napisała:

> To wsadź mnie do więzienia, bo tyz przy sobie mały nożyk nose, hehe...I jak
                    > sie przydaje! Kozdy powinien nosić broń palną, wte moze byłby spokój.

Tak ma według Ciebie wyglądać Prawo i Sprawiedliwość ?....
                    To niech od razu ustawa przejdzie w sejmie coby można noże,kastety,kije
                    bejsbolowe,noże,kosy,tomahawki,siekiery,lancety,pi..lety itp gadżety nosić
                    za gumowymi paskami gaci - będzie bezpieczniej - przynajmniej w górach ;)
                    • ciupazka Re: 6 osób ugodzonych nożem 02.01.07, 00:21
                      Teroz Ty prymitywnie potraktowałeś problem, przecież i tak. i tak noszą
                      ludziska broń (niektorzy z urzędu) i narzędzia ze sobą, którymi mogą
                      wyrządzić krzywdę. Zwykły dobry but do tego wystarczy, a sztuki walki, które
                      tak propagujecie wśród dzieci i młodzieży też mają służyć do załatwiania
                      przeciwnika. Mnie raczej dziwnym sie wydaje, że tam nie było służb na
                      stoku i nie miał kto interweniować. To jest podejrzane.
                      • Gość: poraj Re: 6 osób ugodzonych nożem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 07:53
                        Ciupazko to co Ty proponujesz to Prawo Pięści i Sprawiedliwość Silniejszego. To
                        tak ma wyglądać ta wielka NMAPRAWA? Wydawało mi się zawsze, że prawo ma chronić
                        przede wszystkim tych najsłabszych. Broń dla każdego? Dla skina, dresa,
                        nauczyciela w szkole, gospodyni domowej, sprzedawcy? No a co z dziećmi i
                        kobietami w ciąży? Chyba się gaździnko za dużo westernów w święta naoglądałaś w
                        tvi;))
                        • billy.the.kid Re: 6 osób ugodzonych nożem 02.01.07, 08:41
                          łojezuniu,wydarzenie które mogło się zdarzyc w kazdym miejscu w polsce.
                          a ze przypadkiem na gubałówce?
                          • Gość: poraj Re: 6 osób ugodzonych nożem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 09:39
                            Fakt. Po co zaraz winę zwalać na "samych sobie winnych warszawiaków". Na ich
                            miejscu mógł się znaleźć każdy. Przypadkiem trafiło na właśnie na nich. Eh, ta
                            ciupazkowa logika...
                            • Gość: Turysta Re: 6 osób ugodzonych nożem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 11:30
                              Pewnie gdyby nie ten noz, skonczylo by sie na lekkim potloczeniach, a co mamy
                              Ciupazko? 6 rannych, a gdyby bylo 6 martwych? Pomyslales o tym? Tylko nie mow
                              mi ze byla to obrona konieczna, bo wynika z tego, ze jeden dryblas powalal
                              wszystkich piescia. Zniszczyli sobie idioci zycie, bo na pewno ich znajda
                              wkrotce i dostana po 25 lat
                              • Gość: Ciupazka Re: 6 osób ugodzonych nożem IP: *.it-net.pl 02.01.07, 13:30
                                Musieli być fest pijani kie ik jedyn powalył. A nie przysło Wom do głowicki,
                                ze ftosi ik nasłoł, moze nawet celowo, kie pon burmistrz miasta Zakopanego
                                w nolepse sie bawi, to ftosi przestoł "cuwać" nad nim, he? To syćko
                                podejrzane....
                                • Gość: poraj Re: 6 osób ugodzonych nożem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 13:51
                                  No i mamy jeszcze jedną spiskową teorię dziejów w wykonaniu Ciupazki;))))
                                  Wykształcona z Ciebie kobita, a pomysły masz rodem z...Samoobrony;))
                                  Alkohol, tłum ludzi i wystarczy bez wielkich spisków aby doszło do tragedii.
      • paarabola Re: 6 osób ugodzonych nożem 04.01.07, 15:05
        Gość portalu: Ciupazka napisał(a):

<< Tak sie bawioą Warsiawiali z Poznaniakami? Jee, cemu tak brzyćko? Jesce na
        góroli nieftorzy składajom, he? >>

A kto powiedział, że ci nożownicy to Górale...?
        I za co tak niecierpisz Warszawiaków i Poznaniaków...?

Dawno już nie czytałem tak bzdurnych i kretyńskich postów jak ten, Ciupazka.
        Widzę, że masz dużo wolnego czasu, więc zamiast wypisywać te debilne teorie
        lepiej byś się wzięła, Ciupazka, do jakiejś pożytecznej pracy.
        pozdraviam
    • kumoter40 Re: ludzie ! ja znam tych bandytów ! 02.01.07, 14:04
      z rysopisu wynika że to Asterix i Obelix !
      • Gość: Ciupazka Re: ludzie ! ja znam tych bandytów ! IP: *.it-net.pl 03.01.07, 00:00
        Taaak, jedni w tym samym czasie, beztrosko się bawią

www.watra.pl/rozne/zakopane/sylwester06.html
        a drugich biją i to nie wiadomo kto???
    • Gość: . Już są podejrzani!!! IP: 212.106.131.* 03.01.07, 18:08
      Hej!
      Pragnę poinformować, ze podejrzanych juz mają! Mieszkańcy
      zachodniopomorskiego...Dziś przewieziono ich do Zakopanego! Jednego namierzyli w
      Sczecinie, a drugiego w Międzyzdrojach (wypoczywał sobie w kurorcie nadmorskim).
      Oboje mieszkańcy miasta wojewódzkiego! W przeszłości mieli problemy z prawem
      (znaczy notowani): pobicia, włamania, posiadanie broni, itp.
      • ciupazka Re: Bijom nie ino u nos w Zakopanem ? 03.01.07, 23:22
        Agresywny mężczyzna, który 27 grudnia we Wrocławiu zaatakował żonę i dziecko
        Dawida Jackiewicza, posła PiS-u, zmarł dzisiaj rano w szpitalu. Jackiewicz
        odepchnął mężczyznę w szamotaninie, do której doszło w ubiegłą środę.
        Prokuratura na razie wyklucza postawienie posłowi zarzutów.
        27 grudnia nietrzeźwy 47-letni mężczyzna zaatakował w autobusie żonę i
        pięcioletniego syna Jackiewicza. Kobieta wysiadła wraz z dzieckiem na jednym z
        przystanków, schroniła się w sklepie i zadzwoniła po męża. Przybyły na miejsce
        Jackiewicz tak niefortunnie odepchnął napastnika, że ten upadł na krawężnik i
        rozbił głowę. Od tygodnia leżał w śpiączce we wrocławskim szpitalu. Zmarł
        wczoraj nad ranem.

Prokuratura nie wyklucza, że poseł działał w obronie koniecznej

Jackiewicz: Każdy mąż i ojciec na moim miejscu zrobiłby to samo

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34397,3825953.html
      • Gość: Ciupazka Re: Już są podejrzani!!! IP: *.it-net.pl 04.01.07, 12:00
        Hale nie winowaci!
        "Na razie nie jesteśmy w stanie stwierdzić, czy mieszkańcy Szczecina to
        rzeczywiście poszukiwani przez nas sprawcy - mówi asp. Monika Kraśnicka-Broś,
        oficer prasowy Komendy Powiatowej Policji w Zakopanem. - Współdziałamy z
        policją na terenie całego kraju i napływają do nas informacje z wielu miejsc,
        które musimy sprawdzać i weryfikować"

Hehe, a dzisiok tvn podaje, ze majom alibi i to som jest nie Ci! Sorawcy
        nieznany, skąd my to znamy?!. Kielo roków bedom sukać? Pewnie telo , kielo
        zabójców Popiełuszki, Przemyka i inksyk? Manipulacja i telo i zaś prociw
        rządzącym!!! Precki z manipulacjom!!!
        • Gość: Ciupazka Re: Już są podejrzani!!! IP: *.it-net.pl 04.01.07, 12:44
          Jeden s nik spędzoł Sylwestra w Szczyrku, a drugi w Międzyzdrojach
          nei wniosek prosty: to oni nojprowdopodobniej wywołali zadyme na Gubałówce.
          Hehe, a to Wom sie syćkim udało!

Paranoja! Daje głowicke se uciąć, ze ik nie nońdom... , moze po 20 rokak,
          hehe...
          • morfeusz_1 Re: Już są podejrzani!!! 04.01.07, 16:54

To posiedzą do 1 kwietnia ;)

• Gość: . Re: Już są podejrzani!!! IP: 212.106.131.* 04.01.07, 17:29
              No tak-raczej to nie oni! A już była prawie pewność! Owszem-jeden ponoć był w
              Sylwestra w Międzyzdrojach, a drugi 400 km od Zakopanego...to raczej nie w
              Szczyrku! No ale nie ważne...Jakies dowody mają, ze to nie oni (a i fotki z
              imprezy sylwestowej także).
              • ciupazka Re: Już są podejrzani!!! 04.01.07, 20:45
                Dalyj wyjaśniajom, pytajom o kontakty, co sie znacy, ze dalyj g...
                wiedzom. A ta takie proste, sami swoi.... hehe...
                • Gość: Ciupazka Re: Som sie zgłosiył???! IP: *.it-net.pl 06.01.07, 09:57
                  No wiecie, wiecie, trendy teroz to, cy jako, dziubać, bić sie, a pote samemu
                  zgłosić sie na Policje??? Policja ni mo wte nic do roboty, hehe, ino
                  zatrzymać!
                  "W Bydgoszczy zatrzymano w czwartek wieczorem 24-letniego Tomasza P.,
                  podejrzewanego o udział w zranieniu i pobiciu turystów witających Nowy Rok na
                  zakopiańskiej Gubałówce. Mężczyzna sam zgłosił się na policję. Wczoraj
                  zakopiańska prokuratura postawiła mu zarzuty."
                  • goscgosc Re: Som sie zgłosiył???! 06.01.07, 10:27
                    Nie gadaj Ciupazko, duża w tym Twoja zasługa. Kamera to wszystko zarejestrowała.
                    I w moherku nie chodzisz. Jesteś zajefajna.

img459.imageshack.us/img459/7779/p1055333kq5.jpg
                    • ciupazka Re: Som sie zgłosiył???! 06.01.07, 10:35
                      Ty se obejrz mojom fotogalerie, to wreście uwidzis, jako jo wyziyrom, bo
                      przecie wstyd, ze jesce mnie kojarzys, hehe. Nie zauwozyłeś, ze górolki
                      głowicke nosom bez nakrycio .I młode i stare.. Musi fest duć, coby jaki
                      szol goralski, abo wielgi, mróz , wte barankule zaruciyły na głowe. Głowa
                      wolno!!! Rod widzis mi dokucać! To se ide!
                      • Gość: poraj Re: Som sie zgłosiył???! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 11:22
                        ciupazka napisała:

> Ty se obejrz mojom fotogalerie,

Ciupazko mogłabyś wrzucić na FZ swoją fotogalerię jako osobny wątek. Może w ten
                        sposób udałby sie zapoczątkować fotoforum na FZ.
                        • goscgosc do pana Admina 06.01.07, 11:30
                          FotoForum należy przyszpilić na samym początku FZ. Śpi moderator, cy jako?
                          • Gość: poraj Re: do pana Admina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 11:32
                            FZ nie ma moderatora, musimy poradzić sobie sami.
                            Ponieważ fotoforum Ciupazki zawiera zjęcia z jej prywatnego życia, to uważam ,
                            że tylko ono ma prawo je tu zamieścić.
                            • ciupazka Re: do pana Admina 06.01.07, 11:44
                              Kie bede fciała to zamieszcze. Nic z przymusu.
                              • Gość: poraj Re: do pana Admina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 11:46
                                ok:)
                            • goscgosc Re: do pana Admina 06.01.07, 11:49
                              Gość portalu: poraj napisał(a):

> FZ nie ma moderatora, musimy poradzić sobie sami.
                              > Ponieważ fotoforum Ciupazki zawiera zjęcia z jej prywatnego życia, to uważam ,
                              > że tylko ono ma prawo je tu zamieścić.

Nie masz racji! Każdy może umieszczać tam zdjęcia. Oczywiście musi je
                              zaakceptowac moderator FotoForum.

FotoForum zainicjowane przez Ciupazkę nosi tytuł "Ludzie gór"
                              Z regulaminu tego FotoForum wynika, że każdy może wklejać i czynić uwagi na tym
                              forum. Jest ono ściśle powiązane z z Forum gazeta pl
                              Umieścić wątek FotoForum na górze FZ , w ten sposób wątek się nie zgubi i
                              wklejać zdjecia, wklejać....

fotoforum.gazeta.pl/3,0,414324,2,42.html
                              • Gość: poraj Re: do pana Admina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 11:56
                                Gościu wydaje mi się, że po prostu dobry obyczaj nakazuje Ciupazce pozostawić
                                decyzję w sprawie dysponowania JEJ(!) fotogalerią.
                                Oczywiście fajnie by było gdyby zdecydowała się utworzyć z niej osobny wątek na FZ:)
                                • goscgosc Re: do pana Admina 06.01.07, 12:05
                                  To jest FotoForum i tam jest regulamin i o dobrych obyczajach nie musisz mi
                                  przypominać. Ciupazka zaś może zdjęcia, jak będzie miała takie życzenie, usunąć.

fotoforum.gazeta.pl/00,0,0.html
                                  • Gość: poraj Re: do pana Admina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 12:10
                                    Pisząc o dobrym obyczaju nie miałem na myśli żadnego regulaminu;))
                              • Gość: Ciupazka Re: do pana Admina IP: *.it-net.pl 06.01.07, 11:57
                                I tak nos załatwiyli...Nei i naryktowano na mnie "teczka" przez poraja
                                bedzie puchła i bedzie gotowo, hehe... Syćko bez tyn miełość bliźniego,
                                hehe.
                                • Gość: poraj Re: do pana Admina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 12:01
                                  .Nei i naryktowano na mnie "teczka" przez poraja
                                  > bedzie puchła i bedzie gotowo, hehe...

Właśnie Ci proponujemy żebyś sama sobie "teczkę" zalożyła;)))

Inna sprawa, że zawsze zadziwiają mnie ludzie upubliczniający w internecie swoje
                                  i swoich bliskich oblicza;)
                                  • Gość: Ciupazka Re: do pana Admina IP: *.it-net.pl 06.01.07, 12:06
                                    Mnie juz blizyj jako dalyj, nic ni mom do ukrycio, nie byłak SB-kiem, nikogo
                                    sie nie boje, a kieby fto mnie fcioł załatwić, to od tego nie uciekne, a kie
                                    sie podsywac pode mnie, to tyz se na to nie pozwole. A Wy tyz piykny do cudu
                                    wątek wybraliscie mna tyn dyskusje o mnie. Dziękuje wom "nozownik" za to.
                                    Precki z moik ocysk!
                                    • Gość: poraj Re: do pana Admina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 12:14
                                      Fakt, że wątek do tej dyskusji nie najlepszy.
                                      Tak już na koniec, to czy jesteś pewna, że Twoja rodzina akceptuje bez
                                      zastrzeżeń umiszczanie ich zdjęć na forum?
                                      • Gość: Ciupazka Re: do pana Admina IP: *.it-net.pl 06.01.07, 14:37
                                        Nie jedno juz mieli, hehe tak sie składo, ze w ciągu zywobycio tyz ni majom
                                        nic do ukrywanio. Udajes Greka, cy jako? Bedzie w razie cego na mnie
                                        a nie Cie. Mało zeście sie wyzywali nad siostrzenicom rok temu? Wolno Wom
                                        było żle pisać o niej, mało roźnica, bo jo żle nie pise, casami
                                        z przymruzyniym oka. Te Wase Fora nudne jak flaki z olejem. W Regionie
                                        powinno byc regionalnie i z zycio wzięte, a nie ino świata bandytów cy tyk
                                        przy władzy... Zdaje mi sie ze jo to starom sie robić. A moze mi sie ino
                                        zdaje, panie Adminie? He?
                                        • Gość: gosc Re: do pana Admina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 15:40
                                          Gdyby to forum było nudne jak flaki z olejem to bym tu nie przychodził, to ja Ci
                                          to mówię -gosc. Nie wiem tylko dlaczego zrobiła się niepotrzebna awantura ze
                                          zdjęciami.
                                          • Gość: ciekawy Re: do pana Admina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 19:52
                                            ciuapzka jak zwykle zwietrzyła podstęp i zamach na jej osobe. to jaks mania
                                            przesladowcza albo moze ma powody - na zlodzieju czapka gore.
                                            • Gość: Ciupazka Re: do pana "ciekawego" IP: *.it-net.pl 06.01.07, 20:00
                                              A Tyś nieciekawy, a kielo sympatyczny...Kozdy sądzi wedle siebie...Iście
                                              SB-kie podejście. Fto na drodze, to nieprzyjaciel...Fto s Wami wytrzymie.
                                              Przeniese sie ka indziej. Nic tu po mnie.
                                              Telo.
                                              • Gość: poraj Re: Nożownik na wolności !? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 14:17
                                                wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3833765.html
                                                Czy ktoś z Was to rozumie?
                                                • Gość: Ciupazka Re: Nożownik na wolności !? IP: *.it-net.pl 07.01.07, 14:22
                                                  Dlo mnie nie dziwota. "Sami swoi" o tym decydujom. Zas węse i woniom nowom
                                                  atrakcyjnom robote i afere prociw... PiS-ioro, tak to ik nazywocie?
                                                  Burmistrz swój i tom robote tyz poprze, hehe... Nie dziwota.
                                                  • Gość: Ciupazka Re: Nożownik na wolności !? IP: *.it-net.pl 08.01.07, 11:07
                                                    A dyskusja jak kryminał... prociw Warszawce i GW!

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=55081172&a=55095961
                                                  • Gość: Ciupazka Re: Wreście jaki taki "sukces" IP: *.it-net.pl 08.01.07, 22:42
                                                    Sukojcie a nońdziecie ... i naśli. Moze okoze sie, ze s nowa nie tyn?

Wołajom o pomoc w sukaniu...

"Prokuratura Rejonowa w Zakopanem wydała list gończy za Waldemarem
                                                    Wiszniewskim. Jest on podejrzany o zranienie nożem sześciu osób w czasie
                                                    sylwestra na Gubałówce.

Waldemar Wiszniewski s. Andrzeja, ur. 13.12.1982 r. nie ma stałego miejsca
                                                    pobytu. Ostatnio był zameldowany w Bydgoszczy przy ul. Swobodnej. Policja
                                                    ostrzega, że za ukrywanie poszukiwanego lub dopomaganie mu w ucieczce grozi
                                                    kara więzienia do 5 lat."

www.tygodnikpodhalanski.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=3812
    • Gość: gosc a w Lublinie ...7 razy ugodzony nożem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 18:13
      Siedem ciosów nożem za zwrócenie uwagi w autobusie. Policja zaapelowała o
      zgłaszanie się świadków tego wydarzenia, którzy mogą pomóc w ustaleniu
      wszystkich jego okoliczności.
      wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8685816&rfbawp=1168621361.905&ticaid=13073
      • Gość: gosc Zakopane dla nożowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 00:17
        No proszę jaka łaskawość górali dla bandytów
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3848170.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka