Dodaj do ulubionych

wolf? i co z tego ?

09.04.10, 09:10

www.youtube.com/watch?v=VS02xaTIdRI

und...

www.youtube.com/watch?v=W6pRo2pqzd8
and :

www.youtube.com/watch?v=2jXxtQRy47A
Obserwuj wątek
    • pierzchnia Powrót Króla Biebrzy 09.04.10, 11:04
      www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090109/REG05/688072694
    • aaugustw Re: wolf? i co z tego ? 09.04.10, 14:13
      wolfigen przypial: ................
      pierzchnia przylatal: .............
      __________________________________.
      Jak nazywa sie to Wasze uzaleznienie...!?.
      Czy wy tylko tak, z przyzwyczajenia o innych...(!?).
      A...

• wolfigen Re: wolf? i co z tego ? 09.04.10, 15:53
        www.youtube.com/watch?v=F6J_JROaIxs
    • autobusniebieski Re: wolf? i co z tego ? 05.05.10, 12:49
      cos Wam powiem.
      jesteci tak nabzdyczeni swoim ego i własnymi problemami. że ani
      widu , ani słychu cudzych.
      a probolem jet banalnhyLjadac do Kmieńczyka nad Bugiem raz w
      tygodniu , dla grilla na własną posesję......kogo widzę za płotem?

bande niedorosłych chłopców ,co za pomoca quadów /obciach
      straszny dla faceta, moc tego wynoci 4i pół koniamechanicznego --
      czyli tyle cio kosiarka/
      cvhca udpownić swoje libido.
      a prawda jest taka: w piatkowy wieczór , gdy ponad połowa tych
      samców kkwiczy z zachwytu pierdoły............mogłbym bzykac
      ichs amice jakbym chciał!!! 111

i wiem co mpissz i wiem co oni nie napisali.
      to sie nazywa u szekspira :
      ...
      sami się domuyślcie .
      • autobusniebieski Re: wolf? i co z tego ? 05.05.10, 12:57
        znacie?,.................to sie doinformujcie !!!
        Franco....to maly chuligan..............uratował swa politylka
        ponad poł milona ludzi w czasie 2 www.
        Stalin ?......zabił o wiele wiecej niż komukolwiek przyzło by
        do głowy ................N.Michałkow zagrał o ty6m wspaniały
        film "spaleni słoncvem,"....stalina
        • autobusniebieski Re: wolf? i co z tego ? 05.05.10, 13:00
          kołyma und auschweitz .................das ist normal oder
          blementhal.
          ich bin gardener......................bist du jude?
          du , bist nach freu und piezz !
          • e4ska Wielonikowość 05.05.10, 14:01
            Po kiego, wolfinio, uciekasz się pod jakieś dziwne nicki, kiedy ty zawsze ten
            sam: wolfinia.

A ta twoja kaleka niemczyzna to co ma i komu udowodnić?
            Że marzysz o etnicznej czystce w Elblągu - o tym już wiadomo choćby w
            zamaskowanym wątku na FU i nie tylko.

Masz pecha: nazizm miał swoje wielkie pięć minut w latach 1939-45. Urodziłeś się
            nie w sam raz.

Potrzebujesz żydowskich ogrodów - jedź do Izraela. Tylko grzecznie się zachowuj
            i powstrzymuj swoje chęci, bo tam podobne wolfinie muszą sprostać pewnym
            oczywistym wymogom cywilizacji. Gdybyś pokwikiwał w FU-stylu, szybko by ci
            spuchł ryjek. Razem z twoim libido.

• e4ska Re: wolf? i co z tego ? 05.05.10, 13:13
        Chorzyście mocno, wolfinio.

Jak was zdemaskował po koleżeńsku niejaki Jerzy, leczycie się już 25 lat, a
        rozum to wy macie gorszy niż mój krewny, co w Wielki Weekend otrzymywał Pierwsze
        Prezenty.

O tyle milszy ten mój krewny, bo nie pije ani nie chla, wierzy za to w istnienie
        sił cudownych i utożsamia się z nadprzyrodzonymi mocami. Ale jemu dopiero
        dziewiąty rok idzie. Libido u niego jeszcze takie, jak u każdego polskiego
        chłopczyka.

Gorzej, kiedy rozumek dziewięciolatka, a libido bzykające jak u muchy plujki po
        detoksie.

"a prawda jest taka: w piatkowy wieczór , gdy ponad połowa tych
        > samców kkwiczy z zachwytu pierdoły............mogłbym bzykac
        > ichs amice jakbym chciał!!! 111"

Czyli mógłbyś bzykać samice tych, co jeżdżą motoryzacyjnymi potworkami?

Obiliby ci ryjka, wolfinio...

Ale swoją droga ucieszne muszą być widoki, jak się przystawiasz do zapewne
        fajnych dziewcząt.

Nie ma albowiem bardziej uciesznego widoku ponad widok starego pijanicy, który
        przystawia się do młódek i wierzy, że im, młódkom, podoba się okrutnie.

Jak i starkom też nie za bardzo ;-)

I przestańże podpierać się Szekspirem, bo mi się FU zacznie kojarzyć z Krwawą Mary.
        A pomidory dopiero kiełkują.
    • e4ska Upowszechnianie nazistowskich treści 05.05.10, 15:08
      Sz.P. Kropko.

Twój pupilek to czasem nie podpada?

Rada byś mu nieba przychylić, tymczasem...
      Zobacz sobie teksty pisane w sąsiednim wątku.

Nie jest ważne, że wypowiada się osoba, która - pod innym nickiem, na co z
      upodobaniem pozwalasz, jakbyś nie widziała adresów - ale ta sama wolfinia co
      zawsze, stwierdza:

"u mnie w domu patologia alkoholowa i inne
      wi34zięnne były standardem.

to rozumiemy. Forum pijackie w końcu.

ale:

"żyj sobie kobieto w nieświadomosci
      zwierzęcej i nie zwracaj innym głowy.
      zwięrzeta się reprodukują i tym się zajmij.
      a ja się zajmę selekcją niedorówków".

I najcudniejsze:
      "Takie kobiety , jak Ty, powinny być STERYLIZOANE !!!! by
      nie mnozyły swej głupoty i naiwności na przyszłe pokolenia
      "

Propagowanie nazistowskich treści, nieblokowanie for (tutaj alkoholowych) dla
      wypowiedzi rasitowskich, nazistwoskich (STERYLIZACJA KOBIET!!!) jest, moja pani,
      ZABRONIONE!!! I to w prawie międzynarodowym!

Ja ze swej strony protestuję - jak też wcześniej protestowałam, dzięki czemu
      miałam okazję czytać rozmaite opinie na swój temat...

Faszyzm, nazizm - to JEST ZABRONIONE.

Osobę, która takie treści zamieszcza na forach PUBLICZNYCH, powinno się postawić
      przed sądem.

Nie ukrywa się takich, moja pani, nie wspiera!!!

Jak też kładzie się odpowiedzialność na takie osoby, które - wbrew prawu -
      chronią nazistów.

Hejki.

• autobusniebieski Re: Upowszechnianie nazistowskich treści 05.05.10, 15:43
        jakie pupilki? / pomijam semantyke tego wyrazu po łacinie itd
        etc: und jakie fiki miki: oder taty-sraty/ wydaja sie Tobie
        Esko niewskazane?/
        z samej polemiki dla mnie samego ,chcesz nagle stwierdzic , ze
        matka dziwkowata w swej naiwnej dziewiczości infantylnej i
        jej syn -pasierb niemotny /jak mniemam/ to ideały rustykalnej
        cnoty dziewiczej z statystyczntycznego pospołu?
        ja kumem , ze siebie Esko nie lubimy...lecz zawsze mi
        siewydawało ,że : głupi to głupi, złodziej to złodziej, a
        dziwka to dziwka...........alewidać obecnie na potrzeby chwili ---
        Kajda jawić Cisie będzie jako : ofiara parytetu
        symbolicznego..

wyjasnie może: ja takie dziewczyny jak Kajda poznałem one face.
        i było mi ivh szkoda. aleco ciekawe. tym dziewczynom
        wcalenie było zkoda jak mi wuybili dwa zeby w obronie ich
        godności. bo ich godność leżała całókiem gdzie indziej , niż
        jsa ją widzialem w pijanym widzie.
        a gdzie ona leżała/ owa godność/ .........przewqżnie nigdzie, lub
        w "pisdu" ....tpo takie roamntyczner określenie podbutych
        slepiów i opuchniętych policzków.

-ps - negacja dla amej negacji Esko....jest bezproduktywna.
        podobniejak bezproduktywne jest twierdzenie ,że alkoholiczka
        trzeźwa ,nie jest zapuchnieta na ryju./bo jest i to widac do
        końca jej zycia/

Kajda to biedna kobieta , wyposazona w internet i jednego pijaka
        w domu . Ty masz Eskoinnych pijaków pod reką, ale niestety nie
        pod *****( i to Ciebie boli suko .
        \hej
        • e4ska Re: Upowszechnianie nazistowskich treści 05.05.10, 16:25
          Dostałeś ode mnie szansę.

Jestem - o czym jakoś zapomniało się - osobą o demokratycznych poglądach.

Nazizm jest karalny. Za zdjęcia upowszechnione w Internecie - w geście Sigh heil
          (pewnie źle zapisałam)- były kary sądowe. Za to, co ty wypisujesz na tymże
          forum... heh, z Gazetą i Wybiórczą nic wspólnego - to jest, miły, bardzo niemiłe
          spotkanie przed prokuratorem.

Ja ci dałam szansę. Mimo wypchanej po brzegi skrzynki pocztowej.

Ale NAZI STOP!

Żeby nazistów won ze służb wojskowych, choćbyś miał tam jedynie skarpetki
          wąchać. Wynocha z naszego polskiego wojska, nazistowska wolfinio. Poszukaj se
          wermachtu.

• pierzchnia Re: Upowszechnianie nazistowskich treści 05.05.10, 16:45
            Przepraszam bardzo, ale mój kolega/bardzo mocno lubiący piwo 12 sztuk dziennie/ostatnio zakupił pełne umundurowanie wermachtu ponieważ występuje, w grupach rekonstrukcyjnych.
            Raz jest, w polskiej piechocie, a innym razem w Waffen ss.
            Ma przepiękną kolekcje bagnetów-około 500 sztuk!
            Co wy tam wiecie o alkoholikach...
            • e4ska Re: Upowszechnianie nazistowskich treści 05.05.10, 17:08
              mój kolega/bardzo mocno lubiący piwo 12 sztuk dziennie/
              > ostatnio zakupił pełne umundurowanie wermachtu

Też ma ochotę na propagowanie sterylizacji kobiet non profit? Albo na czystki w
              Elblągu?

Pierzchnio...

Propagowanie nazizmu jest, wiesz, wedle prawa międzynarodowego, karalne. Osoba,
              ktora nie kryje takich poglądów... ba, propaguje je w mniej lub bardziej otwarty
              sposób, jest...

Moderator, który mimo tylu (co najmniej siedmiu z mojej strony) ostrzeżeń
              pozwala na coś takiego, musi ponieść odpowiedzialność. Bo sam jest nazistą.

Nazistowski moderator (zapewne jest nim Chilum albo Tynia) musi odpowiedzieć
              przed sądem.

Bo wiesz... że alimenty spłaca twoja mama czy cóś... a to całkiem inna sprawa.
              To z kim i po jakim pijaku spłodziłeś? Żebyśmy tu nie przeczytali, że robisz
              gejom laskę przy śmietniku - akurat wyposażyła cię bozia w odpowiedni wykrój
              ust. Dla dzieci... czego się nie robi dla dzieci. Z powołaniem na prywatną
              korespondencję.

;-)))
              • pierzchnia Re: Upowszechnianie nazistowskich treści 05.05.10, 17:15
                Do kogo,eska, skierowujesz ten tekst:
                "Bo wiesz... że alimenty spłaca twoja mama czy cóś... a to całkiem inna sprawa.
                To z kim i po jakim pijaku spłodziłeś? Żebyśmy tu nie przeczytali, że robisz
                gejom laskę przy śmietniku - akurat wyposażyła cię bozia w odpowiedni wykrój
                ust. Dla dzieci... czego się nie robi dla dzieci. Z powołaniem na prywatną
                korespondencję."
                • e4ska Re: Upowszechnianie nazistowskich treści 05.05.10, 18:31
                  Do kogoś, kto nie ma na tyle rozumu, żeby zobaczyć, co się dzieje w przypadku
                  niektórych osób... co do których lepiej z nimi nie pisywać.
                  Mnie o takich sprawach nie pisałeś, a jakbyś i pisał, nikt by nie wiedział.

Swoją drogą - nic w tym okropnego. Znaczy w samej wiadomości. Ja też mam matkę
                  (rodziców) i ona (oni) nieraz mi pomagała (pomagali) finansowo.

Okropne jest to, że ja, po kilku bodaj dniach nieobecności, mogłam przeczytać
                  podobne histerie.

Okropna jest moderacja. I za to powinna odpowiedzieć. A jak nie panuje nad
                  niczym - forum należy zamknąć.
                  !!!
                  • pierzchnia Re: Upowszechnianie nazistowskich treści 05.05.10, 21:23
                    Nie rozumiem, eska, sensu Twoich pouczeń skoro sama padłaś ofiarą czyjejś niedyskrecji.

Za mnie nikt nigdy żadnych alimentów nie płacił, tym bardziej moja matka-to ja,naiwnie,łaziłem po sądach by uregulować kontakty z dzieckiem, ale później tego żałowałem ponieważ sąd /żeby opóźnić sprawę/ przez trzy miesiące, nie wysyłał powiadomień do specjalistycznego ośrodka.
                    Miałem okazję się przekonać jak skorumpowane są polskie sądy.

Jestem człowiekiem otwartym-nie zmienię swojego postępowania ponieważ nie uważam tego za naiwność.
                    Chory jest ten, kto ma psychopatyczną osobowość.
                    Jak widać trudno się zaprzyjaźnić z człowiekiem okaleczonym-potrafię to zrozumieć, tak samo zresztą jak poglądy wyrosłe na urojeniach.
                    Ludzie niestety mają to do siebie, że nie potrafią znieść odmienności, w czymkolwiek.
                    Z gara im nie ubywa, ale nie mogą się powstrzymać od wydawania sądu-
                    tak właśnie postępują jednostki pospolite-tzw.motłoch.

• e4ska Re: Upowszechnianie nazistowskich treści 06.05.10, 09:24
                      padłaś ofiarą czyjejś niedyskrecji
                      E tam, co innego niedyskrecja, a co innego patologiczne urojenia.

Ty padłeś ofiarą niedyskrecji - bo jeśli sam nie pisałeś na publicznym forum o
                      tym czy o owym - to nie powinniśmy, śladowi czytelnicy, wiedzieć o twoich
                      perypetiach.

A zastanawiająca łaskawość śladowych czytelników wobec idei sterylizacji
                      osobników nieprzystosowanych do życia w doskonałym społeczeństwie... ??????

Jak to jest? - pytam siebie, że w pokoleniach wyedukowanych na Zofii
                      Nałkowskiej, Tadeuszu Borowskim, Hannie Krall - nikt nie zwraca uwagi na podobne
                      treści. Przecie na maturze ostatniej był do analizy fragment o zagładzie Żydów.

Czy to świadczy, że idea sterylizacji jest jak najbardziej na czasie? Że naszą
                      forumową pisarkę, Kajdę, należy wysterylizować, bo się puszcza z elementem L.? I
                      kto powinien zadecydować o sterylizacji? Zdaje się - psycholodzy i terapeuci
                      uzależnień.

Jak myślisz? Czy np. pacjentów z odwyku, którzy znajdują się w wieku rozrodczym
                      (młodzi), powinno się sterylizować? Wszakże spłodzą potomstwo... pijak z
                      pijaczką, alkoholik z alkoholiczką... A najważniejsze jest dobro dziecka. Czyż nie?

Oczywiście, w kontraktach terapeutycznych zabrania się swawoli kanapowych, ale -
                      te okropne pijaki łamią zasady, spółkują, kopulują, alimenty matka płaci... A
                      fe:-(

Może lepiej - niech się mnożą, ale zaraz im dzieci odbierać i wychowywać w
                      utrzymywanych przez państwo "rodzinach zastępczych"?

A jak się pijaczka mnożyć nie chce, to wpuścić jej wolfinię z podkręconym
                      procentami libido?

Pierzchnio. Peryferia kultury są papierkiem lakmusowym centrum kultury.
                      Cokolwiek przez kulturę rozumieć będziemy :-)))
                      • pierzchnia Re: Upowszechnianie nazistowskich treści 06.05.10, 11:15
                        Zastanawiam się-jaki typ kultury reprezentujesz Ty ,skoro robisz przypisy do prywatnej korespondencji i to, w obsceniczny sposób.
                        W zasadzie to nie ma już czego sprawdzać dlatego papierki lakmusowe na nic się zdadzą-zresztą nie wykrywają one tej części spektrum.
                        Odnosząc się do wypowiedzi Wolfa jako zasłony dymnej ,przed przyznaniem się do własnego błędu, zakładasz, że u innych osobników występuje kompletny imbecylizm.
                        Widocznie, w Twoim pojęciu, ta kakofonia to śpiew słowika.
                        • e4ska Re: Upowszechnianie nazistowskich treści 06.05.10, 13:53
                          "Jeżeli ktoś- informacje, z prywatnej korespondencji, przedstawia na
                          ogólnodostępnym forum, to nie tylko jest kapusiem, ale zwykłym ścierwem i gnidą.

Skoro twój chory,psychopatyczny łeb, nie potrafi niczego konstruktywnego
                          stworzyć to nie wycieraj sobie gęby tymi,łachudro, którzy po prostu są mądrzejsi
                          od ciebie.
                          Robisz z siebie wielkiego wolfa, a tak naprawdę idziesz pod kościół i się
                          zwyczajnie masturbujesz".

Pojęcie kultury - w sensie tego, co wypada, a co nie wypada - sam napisałeś, co
                          powyżej cytuję, drogi Pierzchnio.

Natomiast... pasują ci faszystowskie idee, bez przeszkód manifestowane na
                          FU?
                          to jasno napisz: Tak, sterylizacja osób psychicznie chorych (a w tej
                          kategorii mieszczą się alkoholicy) jest jak najbardziej oczywista, na czasie i OK.

Zastanawiam się-jaki typ kultury reprezentujesz Ty ,skoro robisz przypisy do p
                          > rywatnej korespondencji i to, w obsceniczny sposób.

Nie kłam i nie matacz. Mnie z prywatnej korespondencji nic nie wiadomo o twoich
                          problemach z alimentacją... tak więc o tym, że matka utrzymuje ciebie i twoje
                          dziecko - dowiedziałam się z forumowych wpisów wolfini. I odnoszę się do tychże
                          informacji wolfini z wielką niechęcią.

Bo ja, osoba postronna, nie powinnam o tym wiedzieć, tak czy nie!

Odnosząc się do wypowiedzi Wolfa jako zasłony dymnej ,przed przyznaniem się do
                          > własnego błędu
                          , zakładasz, że u innych osobników występuje kompletny
                          imbecylizm

Przepraszam, czy mógłbyś sprecyzować, o jaki błąd MÓJ chodzi?
                          Że jestem przeciw jakiejkolwiek formie propagowania nazistowskich treści?
                          Przeciw ujawnianiu na publicznym forum informacji pochodzących z prywatnej
                          korespondencji - że o pomówieniach już nie wspomnę;-)

Tak więc tkwię w swoim błędzie. Czystki etniczne oraz sterylizacja są zakazane.
                          I nie wolno propagować podobnych treści pod żadną postacią.

A tobie podoba się ta idea? Widocznie, w Twoim pojęciu, ta kakofonia to śpiew
                          słowika.
                          • pierzchnia Re: Upowszechnianie nazistowskich treści 06.05.10, 14:27
                            Zaczyna mnie już to wszystko wku...
                            Odpierdolcie się ode mnie i już.
                            Ile razy mam powtarzać,że moja matka nie płaci żadnych alimentów-nigdy nie miałem żadnych spraw alimentacyjnych-dociera to do was?
                            Nie muszę się z niczego tłumaczyć ponieważ wiem jakim jestem człowiekiem-intrygi mnie nie interesują.
                            Wszedłem na to forum ponieważ chciałem przestać pić i to mi się udało.
                            Nie interesuje mnie jakiś domniemany nazizm Wolfa ponieważ forum uzależnień ma swoją specyfikę-jak sama nazwa wskazuje.
                            Dokopywanie drugiemu mnie nie rajcuje-użycie przeze mnie określonej formy wynikało z sytuacji, w której się znalazłem.

Mój zmarły kolega miał rację gdy mówił:
                            "Nie bądź zbyt miły bo zrobią z ciebie pedała."
                            Tak właśnie wygląda ludzka mentalność-matka płacąca alimenty za syna, którego nigdy nie zaskarżono.

• ela_102 Pierzchnia :-) 06.05.10, 15:30

Wszedłem na to forum ponieważ chciałem przestać pić i to mi się udało.
                              Brawo (!)
                              Jeśli udało Ci się to w takich warunkach (panujących tutaj) osiągnąć, to każde
                              inne(warunki) już będą wydawały się głaskaniem Anioła. Zrodzony z gniewu, potu i
                              żelaza. Podkarmiany niestrawialnym wścibstwem i chamstwem, uszczypliwością,
                              podstępem - wykułeś swą lepszą przyszłość. Ty już wiesz, czym się karmić a komu
                              mówić dziękuje ;-) więc spoko pierzchnia, rób swoje, bo to co ludzi wkurza
                              najbardziej to czyjś sukces ;-)
                              • pierzchnia Re: Pierzchnia :-) 06.05.10, 15:44
                                Dziękuję, ale ja nie uważam siebie za ideał.
                                Jest, we mnie jakaś podświadoma chęć odnalezienia raju-bywało, że w kontakcie z drugim człowiekiem, odnajdywałem go przez krótką chwilę.
                                Ja już to widziałem-ale nie mogę odnaleźć bramy-domyślam się, że taka przemiana jest nie do wyobrażenia.
                                PS 500 km/trzy razy w tygodniu/ nie dam rady.
                                • ela_102 Re: Pierzchnia :-) 06.05.10, 16:44
                                  Dziękuję, ale ja nie uważam siebie za ideał.

Ja Ciebie też za takowy nie uważam pierzchnia ;-)
                                  Siebie również nie, jakby co, choć jest wokół mnie kilkoro ludzi idealnych dla
                                  mnie. Dopasowanych jak należy. Ja dla nich również mieszczę się w takim
                                  "przedziale" - idealni dla siebie wzajemnie - a to skarb w życiu największy. Być
                                  może o takim raju piszesz?
                                  Ja chodziłam, chodziłam, aż wychodziłam ;-)
                                  Ale to przecież nie znaczy, że nie ma Cię za co pochwalić.
                                  Nie musisz być ideałem, aby zasłużyć na garść dobrych słów.
                                  Nie musisz być ideałem, aby kilka dobrych słów napisać do innych.

Nie pijesz, bo tego właśnie chciałeś.
                                  • pierzchnia Re: Pierzchnia :-) 06.05.10, 22:01
                                    Ponieważ dotknąłem nieznanego ,nie potrafiłem pozostać wobec tego obojętny-stąd bierze się moja niechęć do pychy z tytułu posiadanego wielkiego intelektu.
                                    Można się bawić tym narzędziem na forum i być dumnym ze swoich znakomitych wpisów, ale to wszystko jest niewiele warte.
                                    W moim przypadku to rodzaj zawieszenia/blokady/-tamto mam za nic,a tego nowego nie osiągam.
                                    Oczywiście jestem niezmiernie zadowolony z odniesionego sukcesu, ale droga wydaje się nie mieć końca.
                                    • aaugustw Re: Pierzchnia :-) 06.05.10, 22:30
                                      pierzchnia napisał:
                                      > ... Oczywiście jestem niezmiernie zadowolony z odniesionego
                                      sukcesu, ale droga wydaje się nie mieć końca.
                                      ____________________________________________.
                                      "To droga...
                                      To nie jest zadna brama, a jednak ją przekraczam.
                                      Przekraczam ją, mimo ze sie nie poruszam.
                                      Nie poruszam sie, a ide naprzod.
                                      Ide naprzod, a mimo to dalej znajduje sie w swoim centrum.
                                      Pozostaje w centrum, ale jestem we wszystkim.
                                      Jestem we wszystkim, choc jestem jednostka...!."
                                      A...
                                      Ps. Za 30 godzin wyjezdzam w niekonczaca sie dalsza droge... -
                                      Na Zlot AA...
                                      • aaugustw Re: Pierzchnia :-) 07.05.10, 10:00
                                        aaugustw napisał:
                                        > Za ... godzin wyjezdzam w niekonczaca sie dalsza droge... -
                                        > Na Zlot AA...
                                        _______________________________________.
                                        Przede mna droga ponad 1600 km i dobrze jest...!
                                        A swoja droga, jakim trzeba byc "kopnietym" (a moze wdziecznym...!?),
                                        aby pokonywac taka trase tylko po to, aby spotkac tam pareset
                                        pijackich mord, ktore dzisiaj sa trzezwe...!?
                                        A...
                                    • ela_102 Re: Pierzchnia :-) 07.05.10, 10:23
                                      stąd bierze się moja niechęć do pychy z tytułu posiadanego wielkiego
                                      intelektu.

o ile to pycha. Nie sądzę aby człowiek wielkiego intelektu miał czas na
                                      popisywanie się nim na FU. Uważam, że ludzie marni szybciej będą "grać" pysznych
                                      intelektualistów z beznadziejnym zresztą skutkiem.
                                      I to nie pycha nimi powoduje, lecz poczucie niskiej wartości.
                                      Człowiekowi z wielkim intelektem, jak najbardziej należy się uwaga i w moim
                                      przekonaniu "szacunek". Ja nie dopatruję się w nim "pychy" lecz większe od
                                      innych możliwości myślowe, dedukcyjne i wnioskowe.
                                      Spotkałam w necie ludzi, którzy potrafią wklejać mądrości innych i z polecanych
                                      przez nich lektur można by mniemać, że są intelektualni, jednak gdy napiszą
                                      cokolwiek sami od siebie to już tylko słoma z bucików ;-) wiocha, jakiej nawet
                                      wieś nie zna.

Szanujmy więc intelektualistów, uczmy się od nich, nawet jeśli w naszym odczuciu
                                      są pyszni, bo nasze odczucia nie raz nas zwiodły ;-)
                                      Liczy się treść przekazu....

ja niechęć czuję jedynie do "agresorów" netowych, a tutaj prym niestety wiodą
                                      kobiety ;-)
                                      • aaugustw Re: Pierzchnia :-) 07.05.10, 10:35
                                        ela_102 napisała:
                                        > ... ja niechęć czuję jedynie do "agresorów" netowych,
                                        a tutaj prym niestety wiodą kobiety ;-)
                                        _________________________.
                                        Zeby tylko tutaj...!? :-(
                                        A... ;-)

• pierzchnia Re: Pierzchnia :-) 07.05.10, 11:55
                                        Pisząc o wielkim intelekcie, nie miałem nikogo konkretnego na myśli.
                                        Człowiek, jako istota niedoskonała, czując swoją przewagę nad innymi popada, w pychę-nie wierzę pozorom.
                                        Potrzeba tylko odpowiedniego zdarzenia aby prawda wypłynęła na wierzch.
                                        Czesław Miłosz ,u kresu swego życia, podczas jednego z wywiadów, wyznał, że lepiej być dobrym niż mądrym.
                                        Powiedział to prawie szeptem jakby się obawiał czyjegoś potepienia.
                                        • aaugustw Re: Pierzchnia :-) 07.05.10, 12:20
                                          pierzchnia napisał:
                                          > Czesław Miłosz ,u kresu swego życia, podczas jednego z wywiadów,
                                          wyznał, że lepiej być dobrym niż mądrym...
                                          ____________________________________________________________.
                                          Poznal te klucz do wolnosci i szczescia, bo byl jednym z naszych...!
                                          A...
                                        • ela_102 Re: Pierzchnia :-) 07.05.10, 12:37
                                          Najlepiej to być mądrym, zdrowym, młodym, bogatym i pięknym ;-)
                                          Pomimo mądrości ludzkiej zdobytej przez stulecia, powielanej, spisywanej,
                                          przekazywanej człowiek pozostaje ciągle taki sam.
                                          Nie ufa sprawdzonej mądrości innych i odwołując się do "nierozsądnej" potrzeby
                                          doświadczania życia na własnej skórze, błądzi do samej śmierci, aby na koniec
                                          mądrość zasłyszaną już we wczesnym dzieciństwie od babki uznać za odkrycie
                                          własnego jestestwa ;-) ja od 6 roku życia wiem, że Miłość do siebie i innych
                                          jest najistotniejszą filozofią ludzkości, i co z tego? wiedzieć, a poczuć to
                                          ogromna różnica. Natomiast umieć zastosować w życiu to już szkoła wyższa, choć
                                          mogło się to w dzieciństwie wydawać najprostsze.
                                          Ulegamy jednak rożnym wpływom. Wchodzimy w dzikie ostępy, zbaczamy z drogi,
                                          ulegamy ciągłemu kuszeniu. Większość rzeczy się nam zwyczajnie wydaje, jest
                                          złudzeniem. Człowiek prawdziwie mądry wie, jakim jest pyłkiem, marnością i jak
                                          mało zależy od niego samego.
                                          Może na tej bazie stać się dobry lub okrutny.
                                          Może też przemieszczać się między dobrem i złem nieustannie zanim osiądzie na
                                          stałe w jednej z tych opcji.
                                          Ja wybieram dobro, ale nie zawsze udaje mi się dobrą być.
                                          • pierzchnia Re: Pierzchnia :-) 07.05.10, 13:21
                                            Chęć doświadczania jest rzeczą całkowicie naturalną-nie mozna nauczyć się życia przez opowiastki.
                                            Ja bazuję na rzeczach sprawdzonych-tylko, że trochę późno.
                                            Największą jednak uciechę sprawia mi informacja z zewnątrz.

Miałem kiedyś wykonać opierzenie na łukowatym gzymsie przy zastosowaniu zwykłego ocynku.
                                            Uparłem się, że brzeg blachy będzie zaokrąglony - pięknie ją wyprofilowałem i na tym etapie musiałem przystanąć.
                                            Po dwóch dniach, przeróżnych kombinacji,nie myśląc, w ogóle o tym zadaniu, nagle otrzymałem sygnał-coś co później zostało zamienione na słowa-"możesz zrobić to za pomocą pręta"
                                            Pojechałem na budowę, wsadziłem pręt, w zaokrąglenie i wyprofilowałem
                                            arkusz-cacko.
                                          • ela_102 p.s 07.05.10, 13:21
                                            Ostatnimi zdaniami, jakie wypowiedziała do mnie moja Mama, w rozmowie
                                            telefonicznej na dwa dni przed śmiercią (umarła 21 kwietnia tego roku)
                                            były - poczochraj ode mnie włosy Jarkowi, a Asię ucałuj w nosek
                                            Radosna była i spokojna w tle bardzo dobra.
                                            Pomyślałam idąc za karawanem - i tak żona wraca do męża - leżą razem.
                                            • aaugustw Re: p.s 07.05.10, 15:05
                                              Moje wyrazy wspolczucia...
                                              A...
                                              • ela_102 Re: p.s 07.05.10, 17:00
                                                Dziękuję August.
                            • e4ska Re: Upowszechnianie nazistowskich treści 06.05.10, 16:06
                              Dobrze już dobrze, Pierzchnio...

Wiesz, co jest miłe i dobre w tym, co się ujawniło? Że masz następcę. Szczerze
                              gratuluję i z belferską fantazją podpowiem: rodzicielstwo to bardzo
                              odpowiedzialna funkcja.

Natomiast nie masz kogo bronić. Ktoś cię oślinił, a ty! Nadstawiasz za kogoś
                              tyłek, kto nie jest wart splunięcia.

I nie uważaj sobie czasem, że rasizm, faszyzm, nazizm mogą mieć swoje nisze. Że
                              dla trzeźwiejącego alkoholika nie istnieją problemy społeczne. One
                              istnieją - i to w skali niewyobrażalnej.

Zobacz, co się dzieje w USOwie. Kto wpakował mocarstwo w dwie kosztowne i
                              jeszcze bardziej głupie wojny? Podobno facet wychowany w AA.

Czy w USOwie zabrakło mądrych ludzi? Nie. Ale oni milczeli. Bo to niemożliwe.
                              Bo to margines.

Ja siebie do mądrych nie zaliczam, jednak nazistę, który pisze o niebieskich
                              oczętach córecznych (żebyśmy jej przypadkiem nie wysterylizowali) i który
                              wielokrotnie propagował idee faszystowskie - będę tępić. Nie będę zamykać oczu
                              na fantazje dzidziusia pułkowego, która w siedemnastym roku życia, bida, musiał
                              do wojska. Znaczy w PRLu nie było szkół, internatów, zara trzeba było się pchać
                              do armii - jak na Białorusi w 1943.

Jeśli - co tutaj zostało ujawnione - w naszym wojsku toleruje się nazistowskie
                              poglądy, jeśli uczy się tam "sterylizacji" niesłusznych...

- przecie wolfinia bredzi cudzymi poglądami.

To jest bodajże... nieswojo.

"Jest się boć i cygo" - jak mawiają w pewnej mazowieckiej wiosce.

• pierzchnia Re: Upowszechnianie nazistowskich treści 06.05.10, 16:42
                                Nie jestem tym człowiekiem, za którego mnie bierzesz/sądząc, z treści Twojego wpisu/.
                                Nie zastanawiam się nad rodzicielstwem-zawsze miałem doskonały kontakt z dziećmi-paradoksalnie.
                                Nikt mnie nie olśnił-wielu ludzi przeszedłem, w swoim życiu-to zwykła gra pozorów, masek...
                                Do tego dochodzą różne skrzywienia, stanowiące nieraz śmiertelne zagrożenie, wypaczone umysły etc.
                                Jak dla mnie ,strasznie dużo tu psychopatii.
                                Ktoś kiedyś coś...
                                Tego nie da się ogarnąć, a ekshibicjonizm Wolfa traktuję z przymrużeniem oka, co nie znaczy, że wolno pozwalać na wszystko.
                                Człowiek, który się pyszni np.zajmowanym przez siebie stanowiskiem, to najczęściej osobnik zakompleksiony-może nie byłby taki, ale ktoś kiedyś coś...
                                Może właśnie dlatego jest to takie trudne.
                                • e4ska Re: Upowszechnianie nazistowskich treści 06.05.10, 16:55
                                  ekshibicjonizm Wolfa traktuję z przymrużeniem oka,

Nie można, Pierzchnio, traktować z przymrużeniem oka - podobnych tekstów.

Oczywiście, ty przestałeś pić, czytałeś to i tamto... Uważasz, że świat
                                  alkoholika kończy się na kacowej maślance?

A nie pomyślałeś o tym, że taka osoba - jest blisko naszej armii? Że - takie
                                  osoby - mogą wejść do twojego domu, mogą zgwałcić twoją dziewczynę, bo akurat
                                  dziewczyna ma brązowe oczy. Niearyjka po prostu.

Pomyśl tylko. Ja na takie myślenie strawiłam około pół roku.

Było mi ciężko. Po prostu było mi ciężko :-(
                                  • pierzchnia Re: Upowszechnianie nazistowskich treści 06.05.10, 20:26
                                    Ja nie mogę,Wolfowi, postawić takiego zarzutu ponieważ byłoby to zwykłe oszczerstwo.
                                    Wypowiadanie różnych bluźnierstw nie jest jednoznaczne z popełnieniem czynu karalnego.
                                    Zresztą niejednokrotnie się zdarzało, że tzw. przyzwoity obywatel ,siekierą wymordował całą swoją rodzinę.
                                    Ja po prostu tego nie wiem.
                                    • e4ska Re: Upowszechnianie nazistowskich treści 07.05.10, 09:39
                                      Zresztą niejednokrotnie się zdarzało, że tzw. przyzwoity obywatel ,siekierą wym
                                      > ordował całą swoją rodzinę.

Małżonkę też? Siekierą za małżonką aryjską nie trafił?

Najlepiej zgonić wszystko na alkoholizm. Problem u nas ujawniony - jakie męty
                                      ustawiają się w kolejce do wypasionych wojskowych emeryturek -to was nie mdli...
                                      A moim zdaniem - czemu ja i moje dziecko mamy płacić na utrzymanie nazistowskiej
                                      wolfini?
                                      To i płaćmy, nie ma sprawy...
                                      :-)
                                      • aaugustw Re: Upowszechnianie nazistowskich treści 07.05.10, 10:03
                                        e4ska napisała:
                                        > A moim zdaniem - czemu ja i moje dziecko mamy płacić na utrzymanie
                                        nazistowskiej wolfini?
                                        > To i płaćmy, nie ma sprawy...
                                        > :-)
                                        ____________________________________________.
                                        Co to jest Eska, tych pare tysiecy nazi w Polsce...
                                        Ja to musze placic na milionowa rzesze Grekow...
                                        A... ;-)
                                      • pierzchnia Re: Upowszechnianie nazistowskich treści 07.05.10, 12:23
                                        Alkoholizm nie ma tu nic do rzeczy.
                                        Nie wolno skazywać ludzi na podstawie jakiś imaginacji.
                        • e4ska Re: Upowszechnianie nazistowskich treści 06.05.10, 14:20
                          No i żeby śmieszniej było: obaj pilnowaliście siebie co do wielonikowości.
                          wolfinia demaskowała twoje nowe nicki, ty się pieniłeś.

No i teraz wychodzi, że autobus jest to sam wolfinia. Se założył podstępnego
                          nicka nr - który to już będzie? Czterdziesty czwarty?

Heh, pozwolisz, że się mocno uśmieję :-)))

Czego to ja się nie dowiaduję na forach... o sobie, o innych, o kulturze w
                          sensie wirtualnym... i jak najbardziej - współczesnym.

A tak naprawdę zastanawia mnie, jak to się dzieje: taki spirytysta jak ty,
                          Pierzchnio - po drodze tobie z wolfiniami? Też byś sobie pozapładniał i
                          posterylizował? Hm?

????
                          • pierzchnia Re: Upowszechnianie nazistowskich treści 06.05.10, 14:53
                            Dodatkowe nicki służyły wyłącznie do robienia żartów.
                            Miałem pretensje do Wolfa wyłącznie o to,że informacje o moim dodatkowym nicku, z prywatnej korespondencji, przedstawia na forum-zwyczajnie kapuje.
                            Zapomniałem o tym, ale jak widać, nie wolno zapominać chyba, że się zmieni bajkę.
                            Złośliwość nie leży, w mojej naturze-staram się zrozumieć drugiego człowieka, ale to nie powód żeby pozwalać sobie na zniewagi.
                            • aaugustw Re: Upowszechnianie nazistowskich treści 06.05.10, 15:05
                              pierzchnia napisał:
                              > ... staram się zrozumieć drugiego człowieka.
                              ________________________________.
                              Siebie samego juz zrozumiales...!?
                              A...
                              • pierzchnia Re: Upowszechnianie nazistowskich treści 06.05.10, 15:07
                                To zależy. co rozumiesz pod tym pojęciem.
                                • aaugustw Re: Upowszechnianie nazistowskich treści 06.05.10, 15:10
                                  pierzchnia napisał:
                                  > To zależy. co rozumiesz pod tym pojęciem.
                                  __________________________________________.
                                  To, co Ty sam chcesz zrozumiec u innych...!
                                  A...

• pierzchnia Re: Upowszechnianie nazistowskich treści 06.05.10, 15:21
                                    Człowieka nie można poznać dogłębnie-jest to dla mnie oczywiste.
                                    Natomiast można prześledzić pewne powierzchniowe struktury i na tej podstawie np. wyznaczyć rodzaj terapii.
                                    • e4ska Re: Upowszechnianie nazistowskich treści 06.05.10, 16:10
                                      Najlepsza jest metoda Tamerlana.

Co nie?
                                      • ela_102 Re: Upowszechnianie nazistowskich treści 06.05.10, 17:01
                                        Metoda
                                        bez klucza

zakupić za pieniądze wydane na wódkę.
                                        Wyremontować za forsę wydaną na piwo.
                                        Zapełnić piwniczkę alkoholami nie wypitymi już - na chwałę abstynencji.
                                        Wynajmować innym i żyć długo oraz szczęśliwie gdzieś z dala od Florydy.

Tak?
      • b.u.r.a.t.i.n.o Re: Upowszechnianie nazistowskich treści 06.05.10, 21:44
        e4ska napisała:
        > Propagowanie nazistowskich treści, nieblokowanie for (tutaj
        alkoholowych) dla
        > wypowiedzi rasitowskich, nazistwoskich (STERYLIZACJA KOBIET!!!)
        jest, moja pani
        > ,
        > ZABRONIONE!!! I to w prawie międzynarodowym!
        >
        > Ja ze swej strony protestuję - jak też wcześniej protestowałam,
        dzięki czemu
        > miałam okazję czytać rozmaite opinie na swój temat...
        >
        > Faszyzm, nazizm - to JEST ZABRONIONE.
        >
        > Osobę, która takie treści zamieszcza na forach PUBLICZNYCH,
        powinno się postawi
        > ć
        > przed sądem.
        >
        > Nie ukrywa się takich, moja pani, nie wspiera!!!
        >
        > Jak też kładzie się odpowiedzialność na takie osoby, które - wbrew
        prawu -
        > chronią nazistów.
        >
        > Hejki.
        >
        ---

Sterylizacja jak sterylizacja - zabieg medyczny.
        Bywa w wielu przypadkach dobrodziejstwem.
        Na przykład - ktoś nie chce z ważnych powodów mieć (lub mieć jeszcze
        więcej) dzieci, to dlaczego nie?
        Po co truć się środkami antykoncepcyjnymi? Niezdrowymi a do tego
        czasem nieskutecznymi?
        Jeśli ktoś wie, że jest poważnie obciążony genetycznie i jest
        wielkie prawdopodobieństwo, że urodzi martwe lub poważnie kalekie
        dziecko?

Przymusowa sterylizacja jest sprawą dyskusyjną, w ostatnich latach
        raczej demode w "cywilizowanym świecie".
        Ale, gwoli prawdy, to nie naziści wymyślili programy przymusowych
        sterylizacji, tylko wzorowali się w tym zakresie na demokratycznych
        Stanach Zjednoczonych, gdzie zreszta prowadzono powszechnie taki
        praktyki jeszcze do lat 60-tych, czy 70-tych, XX wieku.
        A i żeby daleko nie szukać, to w bratniej Czechosłowacji (tak
        bliskiej Ci ustrojowo), przymusowo sterylizowano na dużą skalę aż do
        końca lat 80-tych, czyli końca trwania tam Twojego ukochanego
        systemu politycznego.

Nie ma co na temat tej sterylizacji aż tak histeryzować, a tym
        bardziej bredzić przy tej okazji o nazizmie czy rasizmie, bo to
        żałosne manipulacje, lub przejaw zwykłej głupoty
        (ale stawiam na to pierwsze)

Znowu Eska starasz się prowokować awantury i nakręcać napięcie w tej
        forumo-noweli?

Ale kto się jeszcze na to nabierze?

hej,
        :)

• e4ska Re: Upowszechnianie nazistowskich treści 08.05.10, 08:09
          Buratino chonotu.

Rozumiem, że nasi południowi sąsiedzi są obrzydłymi faszystami i nazistami.
          Trudno się im dziwić, bo od klęski pod Białą Górą, dodając spalonego Jana Husa -
          jeszcze się, faszysty, nie pozbierali.

A czemu się śmieję?
          Czytam oto cudne wypociny historyczne.
          Ale, gwoli prawdy, to nie naziści wymyślili programy przymusowych
          > sterylizacji, tylko wzorowali się w tym zakresie na demokratycznych
          > Stanach Zjednoczonych, gdzie zreszta prowadzono powszechnie taki
          > praktyki jeszcze do lat 60-tych, czy 70-tych, XX wieku.

No, co do demokracji USOwskiej - to się zgadzam. W końcu u nich żadnej
          demokracji nie było i nie ma. Jak ci ustrój nie pasuje - na terapię albo na
          krzesło.

Nie ma co na temat tej sterylizacji aż tak histeryzować, a tym
          > bardziej bredzić przy tej okazji o nazizmie czy rasizmie, bo to
          > żałosne manipulacje, lub przejaw zwykłej głupoty
          > (ale stawiam na to pierwsze)

Nie, mój drogi Chonotu. Treści faszystowskie i nazistowskie należy tępić. Tym
          bardziej, że są one tolerowane przez wojsko.

Podobają się nam jazdy po pijaku z rozweseloną małżonką? a jakże! Czystki
          etniczne? super!

A mnie się to nie podoba.

NAZI stop!
          • b.u.r.a.t.i.n.o Re: Upowszechnianie nazistowskich treści 08.05.10, 12:29
            e4ska napisała:
            >
            > NAZI stop!
            >

W 1990 roku, gdy w Stanach Zjednoczonych już się rozwijał Internet,
            Mike Godzin sformułował prawo, zwane obecnie prawem Godwina:
            "As an online discussion grows longer, the probability of a
            comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."

Po polsku:
            "Wraz z trwaniem dyskusji w Internecie, prawdopodobieństwo
            przyrównania czegoś lub kogoś do nazizmu bądź Hitlera dąży do 1."

Obecnie już w dobrej tradycji internetowej jest, że wątek, w którym
            w jednej z wypowiedzi pojawia się porównanie do nazizmu lub Hitlera,
            uważany jest za skończony, a ponadto uznaje się, że osoba, która
            użyła tego porównania, "przegrała" dyskusję.
            W 2007 "The Economist" stwierdził, że "w większości dyskusji dobrą
            zasadą jest, że pierwsza osoba, która wyzwie drugą od nazistów,
            automatycznie przegrywa dyskusję".

Więc Eska, przegrałaś kolejną formową dyskusję z kretesem.
            Nie ma wątpliwości.

Ale jest na to rada: nie myślałaś może kiedyś, by miast napadać
            wybranych internatów ostrzem szydersta, manipulacji, czy pomówienia,
            popracować nad życzliwością, empatią, czy po prostu nad dobrocią
            swojego serca…
            I używać wówczas tych narzędzi w komunikacji netowej!
            Twoje wypowiedzi, skąd inąd zwykle bardzo ciekawe, mogą tylko na tym
            zyskać.

życzliwie,
            Buratino
            • pierzchnia Re: Upowszechnianie nazistowskich treści 08.05.10, 20:15
              Małe kino
              czy pamiętasz małe, nieme kino?
              Na ekranie Buratino Valentino
              a w zacisznej loży ty i ja...

Na ekranie
              on ją kocha i umiera dla niej.
              My wierzymy, bośmy zakochani
              dla nas to jest prawda, a nie gra.

To jakby o nas był film
              więc my wpatrzeni
              ach, jak wzruszeni miłością swą.

W małym kinie
              nikt już nie gra dzisiaj na pianinie.
              Nie ma już seansów w małym kinie.
              W małym niemym kinie "Ptit Tria-non".

Nic tak nie przypomina
              dawnych odległych chwil
              jak muzyczka z niemego kina
              rzewna jak stary film.
              • b.u.r.a.t.i.n.o Re: Upowszechnianie nazistowskich treści 09.05.10, 07:40
                pierzchnia napisał:

> Na ekranie Buratino Valentino

---

Rudolf Valentino

jak renifer:

Renifer Rudolf już grzeje kopyta,
                Mikołaj w pośpiechu prezenty chwyta,
                niech wszystkie smutki wnet pójdą w kąt
                - już dziś Ci życzę Wesołych Świąt!

• e4ska Re: Upowszechnianie nazistowskich treści 09.05.10, 19:07
              Chonotu, gdy zdarzy się taki czas, że sam co wymyślisz, a nie przerżniesz z Netu
              - to może się ucieszę... albo zmartwię, żeś mądrzejszy ode mnie. To już lepiej
              kopiuje - w świętej naiwności - pewna Zahir.

O tym, jak rozwijał się Internet, to ty mnie nie musisz pisać, bo wiem dużo
              lepiej. Od wojskowości się zaczęło... a dalej, to trzeba iść na studia, żeby
              wiedzieć, co i jak.

Treściom nazistowskim będę mówiła" NIE! - choćbyś pękł. A że se kropka co
              wykasuje - jej sumienie. Zapewne żyje innymi sprawami...

Ledwo facet bredzi - z polszczyzną ma problemy. Niech go tam, pijaka parszywego,
              co rozjeżdża ludzi w nietrzeźwości, weźmie na utrzymanie armia niemiecka, skoro
              mu się niemczyzną koślawą czka.

Na razie u nas gada się po polskiemu!

a takie gie., jak wpisy w stylu:

"z samej polemiki dla mnie samego ,chcesz nagle stwierdzic , ze
              matka dziwkowata w swej naiwnej dziewiczości infantylnej i
              jej syn -pasierb niemotny /jak mniemam/ to ideały rustykalnej
              cnoty dziewiczej z statystyczntycznego pospołu?
              ja kumem , ze siebie Esko nie lubimy...lecz zawsze mi
              siewydawało ,że : głupi to głupi, złodziej to złodziej, a
              dziwka to dziwka.."

Czemu ten idiota podłapuje pojedyncze słówka w stylu "rustykalny"? Co oznacza
              "pasierb niemotny"? :-)))

I co bida sobie marzy o dziwkach? w zamtuzie pracuje? Zapewne...

Weź sobie pod uwagę, burak, że paskudzi głupiec całe forum... a może komu na
              rękę, coby sobie tutaj popisał.

• e4ska Re: Upowszechnianie nazistowskich treści 09.05.10, 19:09
                Pochylone się mi rozlało... jak to w pośpiechu.
                ;-)
              • b.u.r.a.t.i.n.o Re: Upowszechnianie nazistowskich treści 10.05.10, 18:17
                e4ska napisała:
                > Chonotu, gdy zdarzy się taki czas, że sam co wymyślisz, a nie
                przerżniesz z Netu
                > - to może się ucieszę... albo zmartwię, żeś mądrzejszy ode mnie.
                ---
                "Porównując się z innymi możesz stać się próżny i zgorzkniały,
                bowiem zawsze znajdziesz lepszych i gorszych od siebie."
                cały tekst, który Ci życzliwie polecam znajdziesz tutaj:
                www.fuw.edu.pl/~jziel/dezyderata.html

e4ska napisała:
                > Weź sobie pod uwagę, burak, że paskudzi głupiec całe
                forum... a może komu na
                > rękę, coby sobie tutaj popisał.
                ---
                ja - burak, a Ty - cebula?

Burak stroni od cebuli,
                A cebula doń się czuli:
                "Mój Buraku, mój czerwony,
                Czybyś nie chciał takiej żony?"
                Burak tylko nos zatyka:
                "Niech no pani prędzej zmyka,
                Ja chcę żonę mieć buraczą,
                Bo przy pani wszyscy płaczą."

hihihi....
                ;)
                • e4ska Re: Upowszechnianie nazistowskich treści 10.05.10, 18:41
                  Ja - burak, a Ty - cebula?

Pomarzyć dobra rzecz.

Po prostu nie zaciemniaj forumowych wypowiedzi.

Jeśli wolfinia jeździ pod drogach pijana w trzy deupy, co widać na forum -
                  przeświadczona, ze jej wszystko wolno - to dlaczego nie drżysz o los ludzi,
                  których taki bydlak zajedzie? Matko, przecież na tych drogach jeżdzą ludzie
                  przyzwoici!

O znajomościach na drogach publicznych to bym sporo opowiedziała. Wystarczy
                  kacyk miejscowy: telefon tu i tam, kolego, możesz jechać.
                  Ale czy są w stanie powiadomić każdego z ewentualnych użytkowników dróg, że
                  akurat pojedzie tędy uwalony wolfinia? któremu akurat przyjdzie do głowy
                  zadowolić równie uwaloną żoneczkę, że zadośćuczynieniem za pijacki wieczór
                  będzie taka bezkarna przejażdżka?

To, kurczę, nie trzeba Szekspira, żeby się taką parą Makbetów przerazić!...

A ty mi klepiesz Brzechwą.

Się trochę zastanów, co piszesz - i w czyjej obronie, burasie!

zdrufka ;-)
                  • pierzchnia Re: Upowszechnianie nazistowskich treści 10.05.10, 19:03
                    Parówkowym skrytożercom mówimy NIE!
                    www.youtube.com/watch?v=ykxt8sxeI5A
                  • b.u.r.a.t.i.n.o Re: Upowszechnianie nazistowskich treści 10.05.10, 21:02
                    Eska,
                    ja tu nikogo nie bronię bo nie wiem nawet o czym zmyślasz.
                    Jeśli bronię - to potrzeby elementarnego sensu forumowych wypowiedzi.

Piszę z troską. Dlatego, że się martwię o Ciebie.
                    Nie wiem czy jesteś po prostu pijana czy niezdrowo pobudzona w inny
                    sposób, ale tak czy siak martwi mnie Twój stan.
                    Bądź co bądź, jesteś forumową weteranką "samodzielnego trzeźwienia".
                    Wypadałoby trzymać jakiś fason.
                    Ale po tym co teraz się z Tobą wyprawia - pomownie apeluję, żebyś
                    zgłosiła się na leczenie.
                    Domyślam się, że odrzucisz tą pomocną radę.
                    Ale mimo to nie miałbym spokojnego sumienia, gdybym do Ciebie
                    chociaż nie zaapelował.

hej,

• e4ska Re: Upowszechnianie nazistowskich treści 11.05.10, 08:41
                      Hej, Buraczku :-)

nie wiem nawet o czym zmyślasz.

Ano, to nie pij więcej, a też ci się przypomni, co kolega twój ulubiony pisywał
                      na forum. Pisywał z dumą, jak to sobie po pijanemu jeździł z szanowną małżonką,
                      oboje rozanieleni - no bo są w końcu wyjątkowymi ludźmi. W żadnym razie nie
                      opuchli ani się nie pomarszczyli od gorzały... hej!

Choćby pokasowano pół wpisów twojego ulubieńca - patrz, ja pamiętam doskonale.

Jak na osobę nietrzeźwą, która natychmiast powinna na odwyk, mam niezłą pamięć.

Co gorsza, Buraczku, mam też - psychopatyczną zapewne - potrzebę protestowania
                      przeciw takim zachowaniom jak twoje czy wolfini: aprobaty chamstwa, krętactwa,
                      zaczepek i poniżania nowych uczestników forumowych. O nazistowskich,
                      wielokrotnie powtarzanych bredniach już dość napisałam.

Mogę cię pocieszyć, że w chwili, gdy przestaniesz pić, twoja pamięć ulegnie
                      poprawie, zdolność kojarzenia wzrośnie i będziesz mógł od czasu do czasu
                      wymyślić coś własnego zamiast kopiować z Googli. I zrozumiesz, że jazda po
                      pijanemu zagraża innym, szczególnie gdy kierowca jest przeświadczony o własnej
                      wyjątkowości, pełen agresji i nienawiści do innych - oczywiście niearyjczyków.
                      Może się nawet zastanowisz nad sobą?

Dzięki wielkie za troskę, ale zanim zaczniesz apelować - przetrzeźwiej troszkę.

Z czystym sumieniem i bez niezdrowego pobudzenia ślę pozdrowienia dobremu znajomemu
                      • wolfigen Re: Upowszechnianie nazistowskich treści 12.05.10, 06:51
                        oj Eska, Eska.......czepiasz sie jak pijana płotu. dawno,
                        dawno temu opisałem pewna sytuacje z alkoholowej przeszłości.
                        która notabene nie jest niczym dziwnym pomiędzy pijakami.
                        a wracasz do niej z taka monotonią i pietyzmem, jakbym
                        codziennie woził moją Wilczyce , w stanie upojenia
                        permanentnego, w dodatku Manem TGS 6X6..
                        własnie Twoja pamięć Esko jest powodem Twej zguby.....zbyt wiele
                        pamiętasz, ze zbyt wielu forów, meili, pw, plączesz pojedyncze
                        wypowiedzi, dopowiadasz sobie całe dalsze ciągi wydarzen o
                        których nic nie wiesz, budujesz sobie malownicze portrety
                        userów, kompilujesz ich zyciorysy ze skrawków informacji i
                        fotografii , w dodatku w to sama wierzysz Esko.

nie wiem czy Buratino to ten Buratino co myslę, ale myśle,
                        że ma jednak racje.
                        zreszta kogo obchodzi co ja mysle?
                        • e4ska Re: Upowszechnianie nazistowskich treści 12.05.10, 09:53
                          jakbym
                          > codziennie woził moją Wilczyce , w stanie upojenia
                          > permanentnego, w dodatku Manem TGS 6X6..

W dodatku tak to widzę. Ponieważ jesteś w stanie permanentnego upojenia, ty i
                          ta twoja, to Bogu dziękuję, że jeździsz na podrzędnych drogach.
                          Nie obchodzi nikogo, co ty myślisz, ale obchodzi zwykłych ludzi, kogo chcecie
                          rozjechać.

Po pijanemu się nie jeździ - bo zabijesz niewinnych ludzi. zwłaszcza Manem
                          TGS 6X6..
                          • wolfigen Re: Upowszechnianie nazistowskich treści 12.05.10, 10:03
                            e4ska napisała:

>
                            > W dodatku tak to widzę. Ponieważ jesteś w stanie permanentnego
                            upojenia, ty i
                            > ta twoja,

no i własnie w tym cały Twój problem Eska.........chyba od
                            jakichś 4-5 lat ?......widzisz duchy. jak Pierzchnia.
                            całe te forum , łacznie z moimi własnymi wpisami, kojarzy mi
                            się z metabolizmem rozwielitki. nic nie żre, a wydala.
                            cud prawdziwy.
                            wiesz?......siedzę własnie sobie od rana na tarasie i
                            przesadzam kwiaty w nową ziemie. przesadzizłem już 6. jak
                            zabraknie mi ziemi.to pojade rowerem po kolejny worek. Mana
                            zostawie na placu......a co mi tam.
                            mam nowy rower.wiesz?
                            28 cali koła-rama extremum ,podwójnie amortyzowana, przezutka
                            colnago-schimano .....zebatki w kasecie. marzenie nie rower.
                            hej
                            • wolfigen Re: Upowszechnianie nazistowskich treści 12.05.10, 10:07
                              ciekawi mnie tylko jedno.....jak zaczniesz okreslac moją żonę
                              za jakiś czas.bo już teraz piszesz o niej "ta twoja".....a
                              jeszcze niedawno opisywałaś ją w białym szaliku na szyi i
                              zapraszałas nas na nocleg na podłodze u siebie.
                              skąd wziął Ci sie ten biały szalik Eska?......
                              jeszcze gdyby żółty, to bym zrozumiał. ale biały?
                              biały szalik u kobiet kojarzy mi sie tylko z Isadorą Duncan i
                              Jesieninem.
                              ale ja sie nie znam na poezji.......choć rosyjska, jakoś mnie
                              nastraja , choć mało co kumam o czym jest.
                              jakaś taka piekna sama w sobie.z rytmu słowa, melodyki
                              akcentów i lekkiego oddechu pomiędzy frazami strof.
                              hej
                              • wolfigen Re: Upowszechnianie nazistowskich treści 12.05.10, 10:22
                                polecam ...świtny film i do bólu prawdziwy. zwłaszcza finał :
                                a teraz nieco weselej :
                                www.youtube.com/watch?v=pbvHKNlUry8&feature=related
                                www.youtube.com/watch?v=m9gzHOg354k&feature=PlayList&p=46F8FC2077FBACAB&playnext_from=PL&in
                                dex=0&playnext=1

a tak sie to skończyło naprawdę :
                                nie tylko dla Jesienina :
                                www.youtube.com/watch?v=XFwLTDilATk&feature=related
                            • pierzchnia Re: Upowszechnianie nazistowskich treści 12.05.10, 11:18
                              Kiepski z Ciebie psycholog-Wolf.
                              Wykazujesz swoją domniemaną normalność poprzez nabywanie przedmiotów i wycieranie się Eską, a tak naprawdę, jesteś tylko kierowcą, który woził dyrektora.

Ludzie wyjątkowo inteligentni, a do tego sensytywni, bardzo często tworzą imaginację-ale do Ciebie to nie dociera ponieważ jesteś normalny -dlatego wozisz worki rowerem.
                              • wolfigen Re: Upowszechnianie nazistowskich treści 12.05.10, 11:23
                                no to sie zdecyduj Pierzchnia, czy jestem inteligentny ,
                                czy normalny?

bo jakoś na codzień uzywam ręcznika. z Eski kiepski jest
                                wyciruch. bo nie wsiąka w niego.
                                kumasz mój Ty błędny rycerzu?
                                Eska to dla Ciebie Pani Eska.......zanim osiągniesz jej poziom.
                                to ja już dawno umrę.
                                a niby czym innym mam byc niż kierowcą?
                                to zdaje się nie ja opowiadam o duchach i braku potrzeby
                                cielesności.
                                a przy okazji ........znalazłeś już prace, czy nadal bimbasz
                                na złomowisku?
                                • wolfigen Re: Upowszechnianie nazistowskich treści 12.05.10, 11:27
                                  jakies wymierne zyski poprosze Pierzchnia z Twojej trzeźwości, czy
                                  tez abstynencji / jak sobie wolisz/
                                  inaczej nadal bedziesz mi się jawił, jako zagubiony w
                                  bezmiarze lekarstw , infantylizmu , niewątpliwej inteligencji i
                                  jałowej pseudoduchowości alkoholik internetowy.
                                  kumasz?
                                  kiedys Ci pisałem prywatnie....to forum nie jest miejscem dla
                                  Ciebie. na pewno nie teraz .
                                  nie masz dystansu, ani do tego forum, ani do samego siebie na
                                  nim.

powodzenia Pierzchnia.......będzie Ci potrzebne.
                                  • pierzchnia Re: Upowszechnianie nazistowskich treści 12.05.10, 12:12
                                    Ty masz taki dystans, że już zdążyłeś dwa wpisy władować.
                                    Nie pouczaj mądrzejszych od siebie-nie ucz Więcławskiego pacierza.
                                  • e4ska Re: Upowszechnianie nazistowskich treści 12.05.10, 17:07
                                    Mieszasz, wolfinio, wiadomości z prywatnych postów z postami forumowymi.

Co do ewentualnego zaproszenia - myliłam się. Przepraszam. Nigdy takim ludziom
                                    drzwi nie otworzę. Faktycznie, szalik jest piękniejszy od tej twojej. Pokaż ją
                                    na forach publicznych, to przynajmniej zrozumie się twój alkoholizm.

Na twoim miejscu też bym piła.

A wydłubanie problemów Pierzchni - to jest inny problem. Ja sobie nie życzę o
                                    nich wiedzieć. Szanuj prywatną korespondencję, stertylizatorze.

Nie zasłaniaj się kwiatkami. Bo brzydko pachną.

A tak w ogóle - to po co tobie nowe nicki? Podsuwam nick Wolfświnia. Pasuje jak
                                    ryjka nalał.
                                    • wolfigen Re: Upowszechnianie nazistowskich treści 13.05.10, 11:13
                                      e4ska napisała:

> Mieszasz, wolfinio, wiadomości z prywatnych postów z postami
                                      forumowymi.
                                      >
                                      > Co do ewentualnego zaproszenia - myliłam się. Przepraszam. Nigdy
                                      takim ludziom
                                      > drzwi nie otworzę. Faktycznie, szalik jest piękniejszy od tej
                                      twojej. Pokaż ją
                                      > na forach publicznych, to przynajmniej zrozumie się twój
                                      alkoholizm.
                                      >
                                      > Na twoim miejscu też bym piła.
                                      >
                                      >
                                      > A wydłubanie problemów Pierzchni - to jest inny problem. Ja sobie
                                      nie życzę o
                                      > nich wiedzieć. Szanuj prywatną korespondencję, stertylizatorze.
                                      >
                                      > Nie zasłaniaj się kwiatkami. Bo brzydko pachną.
                                      >
                                      > A tak w ogóle - to po co tobie nowe nicki? Podsuwam nick
                                      Wolfświnia. Pasuje jak
                                      > ryjka nalał.

mój chwilowy nik w stylu autobusuniebiskiego.......to był
                                      ukłon w strone pierzchni.on pasjami lubi pisywac sam do
                                      siebie pod róznymi nikami i sam ze soba prowadzic polemiki
                                      ot taka siurpryza.

i dajze spokój expiacjom na tematy mojej Zuzi.........bo
                                      naprawde uwierzę ,że jesteś o nią zazdrosna.....jak zresztą
                                      o wiele innych żon i partnerek innych userów płci męskiej z
                                      tego czy tamtego forum..
                                      oj Eska Eska.......czy dłużej tu przebywasz, tym bardziej
                                      tracisz dystans, i stajesz się przewidywalna.....a co
                                      najsmieszniejsze....wyłazi z Ciebie za każdym razem skrzętnie
                                      ukrywane, prostackie zachowanie, nieskonsumowanej , podstarzałej
                                      fammewirtualle

pa moja droga
                                      ide umuć zęby
                                      • wolfigen Re: Upowszechnianie nazistowskich treści 13.05.10, 11:29
                                        o jejku..........dopiero teraz doczytałem......ze Eska sobie nie
                                        zyczy czytywania o prywatnych info itd.a sama jakiś czas
                                        temu głośno wołała, że gdy z info prywatnych wynika co
                                        innego ,niz z forumowcyh publicznych, nalezy natychmiast dla
                                        dobra ogółu ukrócić taki proceder........no i skróciła Janu o
                                        głowę..........a przy okazji dorobiła zonie Janu rogi
                                        a tu prosze, prosze ........Eska jako synonim dyskrecji i
                                        subtelności
                                        moja zona paskuda-pczyczyna mojego nałogu
                                        .niemal jak przetłuszczone zbyt długie włosy Jarasa, świdczące
                                        o jego degeneracji i tym ,że tylko taka paskuda jak Ela102
                                        mogła na niego polecieć
                                        ot takie sobie tutaj czasami pisujemy pamiętniki

hej
                                        robaczki

po nazistowsku : heil trottel
                                        • wolfigen Re: Upowszechnianie nazistowskich treści 14.05.10, 11:32
                                          srały muchy -juz jest wiosna
                                          siedzi se Eska i Pierzchnia przed Wolfowym pisaniem. paznokcie
                                          zżarli do samych knykci. Lecz ?
                                          nie napisza słowa polemiki
                                          conajmniej przez 4 dni.
                                          coby nie stracic twarzy.
                                          a jaka ich twarz?
                                          -Pierzchniowa : sugeruje sympatie, zainteresowanie i kompletne
                                          zagubienie pomiędzy kioskami Ruchu
                                          -Eskowa : a kto ją tam wie ...........na mój rozum - nie ma
                                          sensu nawet wiedzieć
                                          • wolfigen Re: Upowszechnianie nazistowskich treści 10.08.10, 11:59
                                            czesc robaczki z niemojej paczki /tak sie to pisze po polsku?/
                                            jakby , co -mieszkam obecnie w elblagu /komus to chyba jest
                                            bliskie miasto???/ hle hle...i sobie zyje.
                                            raz lepiej , raz gorzej. choc przyznam , ze przewanie mam
                                            gorzej. ale to zwykle demony przeszlosci.
                                            to fajne miasto elblag, zaczynam je lubic i co wqzniejsze mam z
                                            nim wlasne rodzinne porachunki. pozdrawiam wszystkich
                                            abstynentow. pijakow tez- bo ich zycie jest wazniejsze niz
                                            banda nabzdyczonych trzezwialkow
                                            hej
                                            • aaugustw Wolf i co z tego...!? 10.08.10, 20:24
                                              wolfigen napisał:
                                              > czesc robaczki z niemojej paczki /tak sie to pisze po polsku?/
                                              > jakby , co -mieszkam obecnie w elblagu /komus to chyba jest
                                              bliskie miasto???/ hle hle...i sobie zyje. raz lepiej , raz gorzej.
                                              choc przyznam , ze przewanie mam gorzej. ale to zwykle demony
                                              przeszlosci. to fajne miasto elblag, zaczynam je lubic i co
                                              wqzniejsze mam z nim wlasne rodzinne porachunki. pozdrawiam
                                              wszystkich abstynentow. pijakow tez- bo ich zycie jest wazniejsze
                                              niz banda nabzdyczonych trzezwialkow
                                              > hej
                                              _____________________________.
                                              No i co z tego - wolfiku...!?
                                              ze interesujesz sie dalej innymi, zamiast soba...!
                                              A...
    • e4ska Rozanielone małżonki i dobrze... 10.05.10, 17:16
      Swoją ścieżką - wracając upierdliwie do tego, co zostało na tym forum przez
      wolfinię ujawnione - obraz szczęśliwej małżonki obok pijanego małżonka... to
      jest, ludzie, próba zabójstwa.

No ale starzy bywalcy forum nie rozumieją, co to znaczy pijak na publicznej
      drodze. W jego pijackim mniemaniu rozjechać może jedynie to, co się nadaje do
      wysterylizowania. On jest pan - a ci, co ida poboczem - czystka i amen.

No bo kto oprócz wojskowego pijaka ma prawo jechać całą drogą o świcie?

A jakbym ja, która uwielbiam ranne przejażdżki, wyjechała na drogę? To pijane
      małżeństwo rozjechałoby mnie w majestacie prawa?

Taki dowód na to, że nie mam urojeń, tylko widzę autentyczne niebezpieczeństwo
      ze strony pijaka i jego rodziny, ot:
      wiadomosci.wp.pl/kat,1023499,title,Kierowal-autem-i-byl-tak-pijany-ze-zabraklo-skali,wid,12251592,wiadomosc.html
      Niejeden forumowy uczestnik byłby się pod samochodem małżeństwa położył, zanimby
      napisał coś stosownego. Chronić pijaka, jeszcze raz chronić, dbać o samopoczucie
      pijanego bydlęcia...

To wam się podoba. Bo swój jest!

Się proszę zastanowić... jeśli można.

• wolfigen Re: wolf? i co z tego ? 13.05.10, 10:11
      wszystkim na dzień dobry :
      www.youtube.com/watch?v=pWa-ryKkCA0&feature=related
      ....a w dolinie , chłopak dziewczynie warkocz ściął ...
      • e4ska Re: wolf? i co z tego ? 13.05.10, 10:59
        Ci wszyscy, którzy czytają podobne wynurzenia, to jestem ja, ty, szanowna
        małżonka twa, bidny buraczek... raptem cztery osoby.

Nikogo to nie obchodzi, ile połówek zaliczyłeś dzisiaj.

I na tym kończę wpisywanie w twoim biednym wątku. Biednackim - jak mawiają Rosjanie.
        • wolfigen Re: wolf? i co z tego ? 13.05.10, 11:07
          wszyscy to wszyscy
          nawet i 4
          sądzisz ,ze urazisz buraczka buraczkami, lub mnie połówkami?
          oj Eska
          jak Ty jednak kiepsko znasz się na ludziach.......hej
          moja małzoznka szanowna........o ile ją znam. czytuje tutejsze
          forum by mieć się z czego pośmiać.
          to taki śmiech przez łzy.......
          sadzisz ,że mnie jest potrzebna akceptacja Esko bogactwa
          watków?
          że mnie tu potrzebne czyjeś pochwały,m akceptacje?
          nigdy tego nie mogłaś pojąć, że pisuje tutaj, lub kiedys
          gdzie indziej ze zwykłej przyjemności. a nie po to by cos
          zyskać.i po temu wypisywałas rózne peany na mój temat ,
          rózne pochwały sprawy godnej itp.
          wydaje Ci się ,że każdy łaknie takich pochlebstw,
          głaskań ....owszem
          każdy.........ale każdy normalny łaknie ich w realu
          a każdy nienormalny, rekompensuje je sobie tutaj
          www.youtube.com/watch?v=sOnSf2Zt3rI&feature=related
          powodzenia
          - ps..zaopiekuj się Pierzchnią. bo sie facet zupełnie pogubił .
          naprawde sie nim zaopiekuj
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka