barbarasz3 20.06.12, 17:43 bladość po alkoholu u czynnego alkoholika który jest cukrzykiem i wysokociśnieniowcem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
7zahir Re: alkoholizm 20.06.12, 17:50 Może to być fizjologiczny odruch naczynio-ruchowy. Alkohol sprawia, że naczynia rozszerzają się, więc skóra jest zaczerwieniona ale nadużycie powoduje na następny dzień bladość skóry. Warto również zrobić podstawowe badania krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
barbarasz3 Re: alkoholizm 20.06.12, 18:08 7zahir może to co napiszę jest okropne,ale ja chciałabym uwolnić się od tego alkoholika i każda zmiana na jego ciele daje mi nadzieję,która jest itd.Nie tłumacz mi bo na AL-ANON uczęszczam już 15 lat,chodzę na otwarte mitingi jeżdzę na pielgrzymki i to chyba powoduje,że staram się obok, ale żyć normalnie.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
7zahir Re: alkoholizm 20.06.12, 18:20 barbarasz3 napisała: > 7zahir może to co napiszę jest okropne,ale ja chciałabym uwolnić się od tego al > koholika i każda zmiana na jego ciele daje mi nadzieję,która jest itd.Nie tłum > acz mi bo na AL-ANON uczęszczam już 15 lat,chodzę na otwarte mitingi jeżdzę na > pielgrzymki i to chyba powoduje,że staram się obok, ale żyć normalnie.Pozdrawia > m> Masz rację - okropne jest to co napisalaś, ale mysle, ze Cię rozumiem. Naprawdę wykorzystałas wszystkie drogi, żeby uwolnic się od - " tego alkoholika" - jak napisałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: alkoholizm 20.06.12, 18:40 7zahir napisała (do barbarasz3): > Naprawdę wykorzystałas wszystkie drogi, > żeby uwolnic się od - " tego alkoholika" - jak napisałaś? ______________________________________________. Zycie to jest jeden wielki deal...! Znalem kobiete, ktora "uwolnila" sie od "takiego alkoholika" dopiero wtedy kiedy on nie mial juz nic do zaoferowania jej...! A... Odpowiedz Link Zgłoś
barbarasz3 Re: alkoholizm 20.06.12, 20:51 aaugustwJa uwolniłam się juz 10 lat temu zero uczuć i rozwód ,bałam się gróźb łotra i nie zrobiłam eksmisji.Wszystko jest proste jak ma się kasę i sąsiadów mądrych a nie takich którzy szukaja sensacji i sprzyjają niby współczują ajak idzie policja po wywiad nikt nic nie wie i nie słyszał wtedy też nie przeszkadza im sąsiad leżący na schodach. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: alkoholizm 20.06.12, 21:58 barbarasz3 napisała: > aaugustwJa uwolniłam się juz 10 lat temu zero uczuć i rozwód ,bałam się gróźb ł > otra i nie zrobiłam eksmisji.Wszystko jest proste jak ma się kasę i sąsiadów mą > drych a nie takich którzy szukaja sensacji i sprzyjają niby współczują ajak idz > ie policja po wywiad nikt nic nie wie i nie słyszał wtedy też nie przeszkadza i > m sąsiad leżący na schodach. _______________________________________________. Wiem Barbara... - To nie jest proste, ale mysle ze teraz ulozylas juz sobie zycie od nowa i na nowo...(!?). A... Ps. Czytajac Twoj list zadzwonilo mi w uszach to slowo; "łotr", czy naprawde jestes juz od siebie samej uwolniona i zero uczuć do chorego czlowieka "łotra"...? :-( Odpowiedz Link Zgłoś
barbarasz3 Re: alkoholizm 21.06.12, 07:35 aaugustw odpowiedz mi na pytanie dlaczego ja starsza osoba/7lat już na emeryturze/ z różnymi chorobami żyję normalnie?.Ja wiem przeszłam wiele i dużo terapii,że alkoholizm to choroba taka jak inne i nikt chorób sobie nie wybiera ale jeśli ten chory nie chce się leczyć , utrudnia życie pozostałym mieszkańcom mieszkania nie może być izolowany.Nasze Sądy często bronią takiego delikfenta ,piszę prawdę bo uważam siebie za bardzo silną osobę ,ale dość mam życia pod dachem ze śmierdzuchem,brudasem itd.Policji nie dam się manipulować bo też często stają w obronie kata,mówią takie są przepisy.Ja nie ułożyłam sobie ponownie życia z przyjacielem np z AA choć bardzo szanuję tych ludzi dają mi dużo dobrej energii napędzają pozytywnie moje akumulatory.Nie jestem też szarą zagubioną myszką . Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: alkoholizm 21.06.12, 15:51 barbarasz3 napisała: > aaugustw odpowiedz mi na pytanie dlaczego ja starsza osoba/7lat już na emerytur > ze/ z różnymi chorobami żyję normalnie?... ________________________________________________. Nie. Nie zyjesz normalnie i przez to masz różne choroby...! A... Odpowiedz Link Zgłoś
dluga36 Re: alkoholizm 21.06.12, 00:18 czy ja dobrze zrozumiałam jesteś po rozwodzie ,ale wciąż mieszkacie razem ? pytam bo ja jestem w separacji ,ale wciąż mieszka ze mną ,ja nie daje rady nie wiem jak się od niego odseparować, mieszkając razem .... Odpowiedz Link Zgłoś
barbarasz3 Re: alkoholizm 21.06.12, 07:56 dluga36 Nie przejmuj się idź na terapię dla współuzależnionych,trzymaj się tych ludzi z AA i AL-Anonu.Pamiętaj nie każdy alkoholik dostaje dar życia w trzeźwości.Ja nie miałam odwagi wywalić alkoholika ponieważ bałam się spełnienia jego gróźb.Dziś za to płacę tym,że w mieszkaniu mam brud smród i częściowo osiedlowe śmietniki choć emerytury ma 40%więcej ode mnie Odpowiedz Link Zgłoś
dluga36 Re: alkoholizm 21.06.12, 11:07 kurcze, bardzo potrzebuje terapii bo on idzie na dno a ja razem z nim każdy na własny sposób... tylko ze ja mieszkam w UK w somerset , najbliższe terapie AA 3- 4 godziny autobusem w jedna stronę z przesiadka ( nie mam prawka ) autem ok 60 min .... Odpowiedz Link Zgłoś
7zahir Re: alkoholizm 21.06.12, 11:42 Sprawdzałaś tutaj mityngi Al Anon? www.al-anon.org.pl/spis.html#english Odpowiedz Link Zgłoś
dluga36 Re: alkoholizm 21.06.12, 14:11 7zahir , dziękuje za linki ,na pewno przeczytam AL anon ,wszystko bardzo daleko całkiem inna cześć Anglii nawet jak bym miała jechać choć raz w tygodniu ,ale jednym autobusem pojechała bym ,ale mam przesiadki :/ potrzebuje terapii , maż mi ostatnio powiedział ze dawał mi znaki ,ze zbliża się ciąg...tylko ze ja tego nie dostrzegłam.... w sumie nie mam wyrzutów ,ze nie dostrzegłam bo czy była bym w stanie go uchronić ,skoro on sam podja decyzje ze chce się napić ? pokazałam mu to forum ,kilka wpisów '' motywacja żeby nie pic '' czytał i płakał,nie wiem czy to alkohol przez niego płakał czy coś do niego dotarło .... powiedział ze jak do niedzieli stanie na nogi ,pojedzie na terapie do Bristolu .... tylko ze on jak staje na nogi zamyka się w swojej skorupie ,jest innym człowiekiem ,jest ''macho '' i juz w du... ma mitingi , i cale to '' piep ...'' pokazałam mu 12 kroków , powiedział ze nawet pierwszego nigdy nie przerobił ,a już jest po dwóch terapiach ,po pierwszej ponad 6 lat był w trzeźwości ,a później już tylko chwile .... ja bym chciała przestać żyć jego życiem ,czasem mam wrażenie ze wysysa ze mnie życie.... zawsze się lituje i ulegam ,zawsze mowie dość już nie będę i zawsze lamie dana sobie obietnice i jestem zła kolejny raz mnie złamał ... Odpowiedz Link Zgłoś
7zahir Re: alkoholizm 21.06.12, 14:45 dluga36 napisał(a): > ja bym chciała przestać żyć jego życiem ,czasem mam wrażenie ze wysysa ze mnie > życie.... > zawsze się lituje i ulegam ,zawsze mowie dość już nie będę i zawsze lamie dana > sobie obietnice i jestem zła kolejny raz mnie złamał .> Nie będź na siebie zła - współuzależnienie to też choroba. Postaraj się zdobyć jak najwięcej informacji na ten temat: Znajdziesz je w linkach, które podałam. I tu: www.poradnikmedyczny.pl/mod/archiwum/5260_wsp%C3%B3%C5%82uzale%C5%BCnienie_owini%C4%99ci_truj%C4%85cym.html Dobrze by było, zebyś miała możliwość rozmowy z Al Anonką. Barabasz podaje poniżej swój adres mailowy. Wyciągnęła do Ciebie rękę - podaj jej swoją. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: alkoholizm 21.06.12, 16:05 dluga36 napisał(a): > AL anon ,wszystko bardzo daleko... > potrzebuje terapii... > ... maż mi ostatnio powiedział ze dawał mi znaki ,ze zbliża się ciąg...tylko ze ja tego nie dostrzegłam.... > w sumie nie mam wyrzutów... > pokazałam mu to forum ,kilka wpisów '' motywacja żeby nie pic '' czytał i płak > ał,nie wiem czy to alkohol przez niego płakał czy coś do niego dotarło .... ___________________________________. Ja takze nie wiem, czy mam sie smiac, czy plakac nad tym co teraz przeczytalem...(!?) :-( A...) Odpowiedz Link Zgłoś
7zahir Re: alkoholizm 21.06.12, 11:45 poczytaj tu: forum.gazeta.pl/forum/w,176,132517842,132517842,Pancerz_wspoluzaleznienia.html i u Mony: forum.gazeta.pl/forum/w,176,133042969,133042969,Wspoluzaleznienie.html Odpowiedz Link Zgłoś
barbarasz3 Re: alkoholizm 21.06.12, 13:39 7zahir czytałam wiele razy polecane książki,ba czasem wracam do poszczególnych rozdziałów,miałam swoją bilioteczkę,ale głupia pożyczałam książki podając nr tel.gdyby ktoś zapomniał czyja to własność.Powiem tak dzięki temu co napisałam wyżej i lekturze żyję bez prochów i depresji,jeśli ktoś prosi o pomoc pomagam.Czasem ja też mam dołki i dość czynnego alkoholika. Odpowiedz Link Zgłoś
7zahir Re: alkoholizm 21.06.12, 13:47 barbarasz3 napisała: > 7zahir czytałam wiele razy polecane książki,ba czasem wracam do poszczególnych > rozdziałów,miałam swoją bilioteczkę,ale głupia pożyczałam książki podając nr te > l.gdyby ktoś zapomniał czyja to własność.Powiem tak dzięki temu co napisałam wy > żej i lekturze żyję bez prochów i depresji,jeśli ktoś prosi o pomoc pomagam.Cza > sem ja też mam dołki i dość czynnego alkoholika.> Rozumiem i cieszę się, ze chcesz pomóc dziewczynie o nicku długa36. Mam nadzieję, ze uda jej się znaleźć terapię i grupę wsparcia tam gdzie jest. Moje książki też " rozeszły sie po ludziach " :-) Odpowiedz Link Zgłoś
barbarasz3 Re: alkoholizm 21.06.12, 14:31 moja poczta to barbaraslob@wp.pl chętnie pomogę o ile będę umiała,a druga osoba będzie chciała tej pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś
dluga36 Re: alkoholizm 22.06.12, 01:52 dziękuje już teraz ,na pewno skorzystam z Twojego doświadczenia my nie mamy wlasnego mieszkania ,wynajmujemy ,prosze go daj nam zyc i sie wyprowadz ,tobie bedzie latwiej ,niz mi z 3 dzieci ,ale on uwaza ze jak mam problem to zebym sama sie wyprowadzila ,on problemu nie widzi .... on nie ulatwia ,a kobiecie z cala świta ....to nie takie proste zadanie ,powiedziec latwo wyprowadz sie ... Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: alkoholizm 22.06.12, 10:30 dluga36 napisał(a): > ....to nie takie proste zadanie ,powiedziec latwo wyprowadz sie ... ____________________________________________________. Skoro uwazasz, ze to zlo jest mniejsze, trzeba dalej cierpiec...! Pamietaj tylko, ze Twoje dzieci juz sa poddane tej patologii i nie beda znaly innego zycia w przyszlosci, wiec albo wybiora pijaka albo sami stana sie alkoholikami... A... Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: alkoholizm 21.06.12, 15:56 dluga36 napisał(a): > kurcze, bardzo potrzebuje terapii bo on idzie na dno a ja razem z nim każdy na > własny sposób... > tylko ze ja mieszkam w UK w somerset , najbliższe terapie AA 3- 4 godziny aut > obusem w jedna stronę z przesiadka ( nie mam prawka ) autem ok 60 min ... __________________________________________________. Co to jest 60 min w porownaniu z wiecznym cierpieniem....!? Domyslam sie, ze masz Bristol na mysli... - Tam sa regularne polskojezyczne Mityngi AA w niedziele... A... Odpowiedz Link Zgłoś
dluga36 Re: alkoholizm 22.06.12, 01:43 aaugustaw ...60 minut jak sie ma prawo jazdy .... autobusem ponad 3 godziny z przesiadka ,miting AA o 20 , niestety Anglia a zwłaszcza mniejsze miejscowości ,nie maja tak wspaniale zorganizowanego transportu miejskiego ,jak w Polsce ,w dzień co poniektóre autobusy jeżdżą co godzinę ,a ostatni kurs o 18 , maż pracował w komunikacji miejskiej 7 lat wiec ,ta kwestie mam obcykana gdyby to było takie proste nie wspominała bym o tym tylko już była po pierwszej terapii... dla tego jestem tutaj , żeby choć trochę skorzystać z Waszej wiedzy Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: alkoholizm 22.06.12, 10:25 dluga36 napisał(a): > aaugustaw ...60 minut jak sie ma prawo jazdy .... > autobusem ponad 3 godziny z przesiadka ,miting AA o 20 , > niestety Anglia a zwłaszcza mniejsze miejscowości ,nie maja tak wspaniale zorga > nizowanego transportu miejskiego ,jak w Polsce ,w dzień co poniektóre autobusy > jeżdżą co godzinę ,a ostatni kurs o 18... > dla tego jestem tutaj , żeby choć trochę skorzystać z Waszej wiedzy _________________________________________________________. Jezeli masz telefon stacjonarny (domowy) moge zaproponowac Tobie moj numer domowy, wtedy z moja zona moglybyscie sobie porozmawiac w tym temacie... A... Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: alkoholizm 21.06.12, 15:53 barbarasz3 napisała: > ... nie miałam odwagi wywalić alkoholika ponieważ bałam się spełnienia jego gróźb.D > ziś za to płacę... __________________________. Dlaczego sama nie odeszlas...!? A... Odpowiedz Link Zgłoś
barbarasz3 Re: alkoholizm 21.06.12, 16:40 aaugustw ja już z Tobą kiedyś dyskutowałam i wiesz co Ci powiem każdy jest mądry jak nie jego dotyczy .miałam dzieci w wieku szkoły podstawowej i marną urzędowską rencinę tu wcześniej wpieprzyłam swoje pieniądze i co?miałam zostawić mieszkanie i dzieci/tak robią /dzieci teraz gniją w więzieniach lub pod śmietnikami na szczęście nie moje.Teraz co mam zostawić na melinę,a sama pójść do rodzin z przemocy.Na szczęście daję sobie radę alkoholik nie może tego strawić,że jeszcze nie gryzę korzonków od spodu. Odpowiedz Link Zgłoś
barbarasz3 Re: alkoholizm 21.06.12, 16:45 cd.mieszkanie jest moje i jeszcze troszkę jak alkoholik dostanie eksmisję ,wszystko się przedłuża bo nie mam świadków sąsiedzi nie chcą sie wtrącać ale lecą do mnie jak nie mogą przejść i co ja mówię proszę na tapczanik do pokoju swojego jak wam szkoda człowieka bo u mnie nie ma izby wytrzeźwień.Jak widzisz nie pindolę sie ale pomalutku pomalutku już mam kuratora z urzędu a nie społecznego.a to wszystko terapia Al-Anon! Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: alkoholizm 21.06.12, 19:15 barbarasz3 napisała: > ... i co?miałam zostawić mieszkanie i > dzieci/tak robią /dzieci teraz gniją w więzieniach lub pod śmietnikami na szczę > ście nie moje.Teraz co mam zostawić na melinę,a sama pójść do rodzin z przemo > cy.Na szczęście daję sobie radę alkoholik nie może tego strawić,że jeszcze nie > gryzę korzonków od spodu. _______________________________________________________. Co ta gorzala moze z czlowieka niepijacego zrobic... - Smutne to...! :-( A... Odpowiedz Link Zgłoś
grazkavita Re: alkoholizm 22.06.12, 10:08 Przypomniał mi sie teraz mały książe : jeśli się kogoś oswoi to się jest za niego odpowiedzialnym.....To dobrze , że się Pani usamodzielniła, ale ze złymi uczuciami trzeba walczyć inaczej samemu ma się nogi w błocie no i są dzieci, które nie widzą dzielnej kobiety tylko ..zło Prosze się tak nie nakręcać Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
barbarasz3 Re: alkoholizm 23.06.12, 08:39 co Ty wiesz na temat życia?moje dzieci są już dorosłe mam bardzo dobry z nimi kontakt,a ja zyję swoim życiem.Wiem popełniłam błąd/nie jeden w życiu/ ale nie jestem wiedźmą.Jestem atrakcyjną emerytką tak postrzegają mnie ludzie nie mam na czole wypisanego cierpienia ani tego ,że mieszkam z czynnym alkoholikiem.Tobie też życzę tyle pogody ducha i radości jaką posiadam. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Mamo chwala nas...! ;-) 23.06.12, 18:18 barbarasz3 napisała: > co Ty wiesz na temat życia? ________________________. Pytasz, wiec odpowiadam: Wiedziec to ja wiem malo... - Ty wiesz o wiele, wiele wiecej, jak cie tu czytam...! Ja mam tylko duze doswiadczenie zyciowe... - To wszystko... A... Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Mamo chwala nas...! ;-) 23.06.12, 18:23 barbarasz3 napisała: > ... moje dzieci są już dorosłe mam bardzo dobry z nimi k > ontakt,a ja zyję swoim życiem.Wiem popełniłam błąd/nie jeden w życiu/ ale nie j > estem wiedźmą.... ______________________________________________________________. Moje dzieci takze sa juz dorosle... - Jest bardzo duzo milosci miedzy nami...! Zyje dla dla nich i innych. Nie popelniam juz wielkich bledow...! A... Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Mamo chwala nas...! ;-) 23.06.12, 18:31 barbarasz3 napisała: > ... Jestem atrakcyjną emerytką tak postrzegają mnie ludzie nie mam na > czole wypisanego cierpienia ani tego ,że mieszkam z czynnym alkoholikiem.Tobie > też życzę tyle pogody ducha i radości jaką posiadam. _____________________________________________. Czy taka Pogode Ducha masz na mysli, (cyt.): "ja chciałabym uwolnić się od tego alkoholika i każda zmiana na jego ciele daje mi nadzieję,która jest itd.Nie tłumacz mi bo na AL-ANON uczęszczam już 15 lat,chodzę na otwarte mitingi jeżdzę na pielgrzymki i to chyba powoduje,że staram się obok, ale żyć normalnie." A... Ps. Nie rozumiem takze co ma tu atrakcyjnosc do zycia z alkoholikiem...!? Dziekuje za zyczenia, ale ja juz mam te Pogode Ducha...! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
barbarasz3 Re: Mamo chwala nas...! ;-) 23.06.12, 23:20 a czemu mam się nie chwalić? odpisałam grazkavita a to,że poza mężem mam udane życie to co nie dar od Boga?.A po co ja jeżdzę od 10 lat na pielgrzymki przepraszam spotkanioa AA w miejscach świętych.Nikomu chłopa nie zabrałam i nie zabieram,walczyłam o alkoholika a to,że on wybrał butelkę to ja mam całe życie nad nim ubolewać?.To prawda czasem dopada mnie handra i mam dość mieszkania z czynnym alkoholikiem,ale nie znaczy ,że papram się w błocie i gównach. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Mamo chwala nas...! ;-) 24.06.12, 09:38 barbarasz3 napisała: > ... A po co ja jeżdzę od 10 lat na pielgrzymki przepraszam spotkanioa AA w miejscach świętych.Nikomu chłopa nie zabrałam i nie zabieram... ____________________________________________. Nie wiem po co jezdzisz juz 10 lat na takie spotkania, skoro nic z nich nie wynosisz dla siebie...? Moze ta "atrakcyjnosc" w miejscach świętych jest temu winna...!? A... Odpowiedz Link Zgłoś
barbarasz3 Re: Mamo chwala nas...! ;-) 24.06.12, 18:20 aaugustw nie wiem po co Ty się w piep....! ja nie pisałam tego do Ciebie a odpowiadałam grazkavita.Uważam,że najlepiej będzie abyś się zajął swoimi sprawami nieraz czytałam Twoje wypowiedzi/odpowiedzi/nie wiem kogo/co reprezentujesz aleuważasz sie za najnajmądrzejszego,a może pozjadałeś wszystkie rozumy?i stąd masz tyle jadu? Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Trafiona... - (ta Pogoda Ducha...!) ;-) 24.06.12, 19:45 barbarasz3 napisała: > aaugustw nie wiem po co Ty się w piep....! ja nie pisałam tego do Ciebie a odp > owiadałam grazkavita.Uważam,że najlepiej będzie abyś się zajął swoimi sprawami > nieraz czytałam Twoje wypowiedzi/odpowiedzi/nie wiem kogo/co reprezentujesz ale > uważasz sie za najnajmądrzejszego,a może pozjadałeś wszystkie rozumy?i stąd mas > z tyle jadu? _______________. Gubisz sie Barbarasz a przez to krecisz (niektorzy nazywaja to klamaniem)...! :-( Malo tego wciskasz ciemnoty...! Grazkavita pisala tylko raz i to w tytule: "Alkoholizm", nie "Mamo chwalla nas...!" Popatrz sama na co (niby) jej odpowiedzialas, cyt. Grazke: "Przypomniał mi sie teraz mały książe : jeśli się kogoś oswoi to się jest za niego odpowiedzialnym.....To dobrze , że się Pani usamodzielniła, ale ze złymi uczuciami trzeba walczyć inaczej samemu ma się nogi w błocie no i są dzieci, które nie widzą dzielnej kobiety tylko ..zło Prosze się tak nie nakręcać Pozdrawiam" I gdzie tu mowa o "chwaleniu"...!? A... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Zapomnialem podziekowac...! 24.06.12, 20:25 barbarasz3 napisała (do A...): > ...nieraz czytałam Twoje wypowiedzi/odpowiedzi/nie wiem kogo/co reprezentujesz ale > uważasz sie za najnajmądrzejszego,a może pozjadałeś wszystkie rozumy?... _________________________. Dziekuje za zainteresowanie...! A teraz na mecz... - Trzeba poznac przeciwnika...! ;-) A... Odpowiedz Link Zgłoś
e4ska Re: Mamo chwala nas...! ;-) 24.06.12, 20:37 August daje mądre pytania. Może dlatego mądre, ze te same nasuwają mi się... Jak to, tyle lat Al-Anonu i de. zbita. To na co tobie chodzić na te spotkania, jeśli nic z nich nie wyciągnęłaś. To ty dajesz okropny przykład... Wbrew założeniom ruchu, wyglądasz śmierci partnera. Różowy, blady... Zdechnie, nie zdechnie... - tak to rozumiem. Dlaczego długie lata znosiłaś alkoholizm męża? Jeżeli go wspierałaś, to na tak zw. głupi rozum - trzeba było się zbuntować. Silna kobieta z ciebie, więc nie dziw się Augustowi. To mądry gościu. Zaryzykuję, że bardzo mądry. Odpowiedz Link Zgłoś
barbarasz3 Re: Mamo chwala nas...! ;-) 25.06.12, 07:34 e4ska co ty kobieto wiesz o mnie o moich przeżyciach ,uczuciach o moim stanie zdrowia?NIC,ale odrazu wydajesz opinie,osądzasz i krytykujesz!Ja jestem osobą dorosłą i mam prawo żyć swiom życiem.Nie mam zamiaru opuszczać swojego mieszkania,to ,że po 15 latach mam prawo do normalności i czasem tak jak napisałam mam doła i jestem takim stanem rzeczy zmęczona to nie znaczy,że już że mam siąść iubolewać nad kimś kto nie chce się leczyć.Na pielgrzymki jadę tak jak na rewie mody i nikt mi nie może gadać po co jeżdże.Na głupie pytania głupie odpowiedzi."żyj i daj innym żyć"Pewnie na twojej grupie każą ci krytykować innych,bo taka prawdziwa Alalonka to jeśli już zabiera głos powinna drugą osob potrzebującą pomocy wesprzeć itd...............Ty co z tą grazkąvta?pocztyaj dokładnie a potem zabieraj głos Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Mamo chwala nas...! ;-) 25.06.12, 09:45 barbarasz3 napisała (do Eski): > ... co ty kobieto wiesz o mnie o moich przeżyciach ,uczuciach o moim stanie zdrowia? - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Gdybys mnie o to zapytala, odpowiedzialbym: Wiem to, co sama o sobie tu napisalas...! ______________________________. barbarasz3 napisała (do Eski) dalej: > ... NIC,ale odrazu wydajesz opinie,osądzasz i krytykujesz! - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Nic takiego z jej (Eski) slow nie wyczytalem, wrecz przeciwnie tam "bije" Prawda...! ______________________________. barbarasz3 napisała (do Eski) dalej: > ... Ja jestem osobą dorosłą i mam prawo żyć swiom życiem.... - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Wszyscy tu jestesmy "dorosli", (przynajmniej wiekiem)...! ______________________________. barbarasz3 napisała (do Eski) dalej: > ... Nie mam zamiaru opuszczać swojego mieszkania,to ,że po 15 latach mam prawo do normalności i czasem tak jak napisałam mam doła i jestem takim stanem rzeczy zmęczona to nie znaczy,że już że mam siąść iubolewać nad kimś kto nie chce się leczyć. - - - - - - - - - - - - - - - - - - To mieszkanie jest Twoim wiezieniem... - 15 lat odsiaduja skazani na dozywocie... ______________________________. barbarasz3 napisała (do Eski) dalej: Na pielgrzymki jadę tak jak na rewie mody i nikt mi nie może gadać po co jeżdże... - - - - - - - - - - - - - - - - - Domyslalem sie tego...! :-( ______________________________. barbarasz3 napisała (do Eski) dalej: > ... jeśli już zabiera głos powinna drugą osob potrzebującą pomocy wesprzeć itd... - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Nic innego ona (Eska) tu nie robi... - Ona prawdziwie chce ci pomoc...! (zeby to zrozumiec, potrzeba do tego dorosnac...!). ______________________________. barbarasz3 napisała dalej (do A...): > ... ty z tą grazkąvta?pocztyaj dokładnie a potem zabieraj głos - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Mowi sie: "prosze przeczytac...!" Twoje postepowanie na zewnatrz jest lustrzanym odbiciem twojeg wnetrza...! A... Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Mamo chwala nas...! ;-) 25.06.12, 09:40 e4ska napisała: > August daje mądre pytania. Może dlatego mądre, ze te same nasuwają mi się... - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Super zdanie, moze dlatego super, bo dotyczy mnie...(!?) ;-) Eska, pozdrawiam i dziekuje za to porownanie z sama Toba...! ______________________________. e4ska napisala dalej (do barbarasz): > Jak to, tyle lat Al-Anonu i de. zbita. To na co tobie chodzić na te spotkania, je > śli nic z nich nie wyciągnęłaś. To ty dajesz okropny przykład... - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Zeby ten przyklad "oczyscic" z zarzutow pod katem Al-Anonu i dac nowa nadzieje naszym "al-anonka" musze tu powiedziec prawde, ze nasza pani wspoluzalezniona jezdzi 10 lat nie na spotkania Al-Anon lecz na spotkania AA...! - Ha...! cyt: "... A po co ja jeżdzę od 10 lat na pielgrzymki przepraszam spotkanioa AA w miejscach świętych." (no wlasnie; po co...!?) ______________________________. e4ska napisala dalej (do barbarasz): > Wbrew założeniom ruchu, wyglądasz śmierci partnera. Różowy, blady... Zdechnie, > nie zdechnie... - tak to rozumiem. > Dlaczego długie lata znosiłaś alkoholizm męża? Jeżeli go wspierałaś, to na tak > zw. głupi rozum - trzeba było się zbuntować. Silna kobieta z ciebie, więc nie d > ziw się Augustowi. To mądry gościu. Zaryzykuję, że bardzo mądry. - - - - - - - - - - - - - - - - Podpisuje sie w pelni pod tym slowami Eski...! ;-) Przynajmniej w czesci, ktora mnie dotyczy, bo co do Barbarasz moge tylko na podstawie jej wlasnych slow podejrzewac DEAL z jej strony, dlaczego tak a nie inaczej postepuje...(!?) :-( A... Odpowiedz Link Zgłoś
grazkavita Re:Dzieci i małe i duże 27.06.12, 20:22 Jestem bardzo dużym dzieckiem , bo 57letnim, a mimo to gdy moja mama coś mi powie biorę sobie to do serca....Przejmuję się tym....Nawet jeśli nie ma racji, bo jest podejrzliwa itp.itd.Mamą się jest przez całe życie....Dzieckiem swoich rodziców też. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re:Dzieci i małe i duże 28.06.12, 08:30 grazkavita napisała: > Jestem bardzo dużym dzieckiem , bo 57letnim, a mimo to gdy moja mama coś mi pow > ie biorę sobie to do serca....Przejmuję się tym....Nawet jeśli nie ma racji, bo > jest podejrzliwa itp.itd. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Bo mama takze jest dzieckiem... - Zwlaszcza w tym wieku...! ;-) ______________________. grazkavita napisała dalej: Mamą się jest przez całe życie....Dzieckiem swoich rodziców też. - - - - - - - - - - - - - - - - - Mamą się nie zawsze jest... - Dzieckiem zawsze...! A... Odpowiedz Link Zgłoś
barbarasz3 Re:Dzieci i małe i duże 28.06.12, 09:19 aaugustw Dziękuję ci za mądrości, " grazkavita napisała dalej: > Mamą się jest przez całe życie....Dzieckiem swoich rodziców też. > -aaugustw - - - - - - - - - - - - - - - - > Mamą się nie zawsze jest... - Dzieckiem zawsze...! > A..." Popatrz tyle lat przeżyłam a aaugustw dopiero tu na forum napisał czy kobieta jest czy nie jest MATKĄ ,gdyby nie on pewnie nigby bym się o tym nie dowiedziała.Mądry ten aaugustw no,no,no Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re:Dzieci i małe i duże 28.06.12, 09:36 barbarasz3 napisała: (A...): Mamą się nie zawsze jest... - Dzieckiem zawsze...! - - - - - - - - - - - - - - - > Popatrz tyle lat przeżyłam a aaugustw dopiero tu na forum napisał czy kobieta > jest czy nie jest MATKĄ ,gdyby nie on pewnie nigby bym się o tym nie dowiedzia > ła.Mądry ten aaugustw no,no,no _______________________________________________________. Dziekuje ci barbamama... - Ty pierwsza docenilas moja madrosc...! A... ;-) Ps. Nie kazda kobieta jest matka i nie kazda matka jest matka...! (pomijam tu kobiecosc i madrosc, bo to nie u wszystkich kobiet idzie w parze...!) Odpowiedz Link Zgłoś