Dodaj do ulubionych

Tussispect - stymulacja

IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 23.09.04, 17:50
Witam,
dzis zazylem dwie tabletki tussispectu (na płuca i oskrzela) dlatego ze
zawiara on efedrynę. Chciałem spróbować czy ten związek pomaga w nauce. Musze
powiedzieć ze tak i to znacznie.
W związku z tym mam pytanie: co mi grozi przy dłuższym zazywanium tussispectu
w ilosciach 2/3 tabletki np raz lub dwa tygodniowo? jakei to moze miec skutki
uboczne i jak niepozadanie moze zareagowac na to moj organizm?
Jestem mezczyzną, mam 18 lat waze 80 kg, nie pale, pije okazyjnie.
Z góry dziękuję za jakeiś wartościowe i budujące odpowiedzi nie w stylu "co
ty wyprawiasz, zgłupiałeś?"
Pozdrawiam serdecznie!
Obserwuj wątek
    • Gość: Patryk Re: Tussispect - stymulacja IP: *.oc.oc.cox.net 23.09.04, 19:44
      Nadżerki,ubytki błony śluzowej.Uszkodzenie mechanizmów obronnych drzewa
      oskrzelowego,podatność na infekcje (poważne i przewlekłe) płuc,oskrzeli,gardła i
      krtani.Astma.Psychozy-przy predyspozycjach.
      Wszystko zależy od tego,jak długo będziesz to łykał,tym poważniejsze będą
      uszkodzenia.Nabłonek rzęskowy oskrzeli,przy utrzymującym sie stanie podostrym
      np.wcale nie musi sie zregenerować.
      Następtwa przedawkowania lub pomieszania z innymi lekami są bardziej niebezpieczne.
      • Gość: rafal Re: Tussispect - stymulacja IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.09.04, 06:48
        a uzywajac tussipectu na gardło? np w syropie?
        • Gość: Patryk Re: Tussispect - stymulacja IP: *.oc.oc.cox.net 24.09.04, 07:19
          Nie ma znaczenia-ta sama substancja czynna.
          • Gość: rafal re: Tussispect i inne - stymulacja IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.09.04, 15:10
            a z takich leków jak Proasthmin (efedryna), Allergoasthmin (efedryna), Sudafed
            (pseudoefedryna)??
            • Gość: x Re: re: Tussispect i inne - stymulacja IP: *.mine.nu / *.02-163-73746f2.cust.bredbandsbolaget.se 24.09.04, 15:16
              Rafał, co Ty kombinujesz jak przysłowiowy koń pod górkę? Jak nie to , to może
              tamto......Czy nauka bez wspomagaczy stała sie w dzisiejszych czasach
              niemożliwa?
              • Gość: rafal Re: re: Tussispect i inne - stymulacja IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.09.04, 16:14
                tak sie pytam z ciekawosci :) nauka jest mozliwa a jakze ale czasem strasznie
                nudna...
            • Gość: Patryk Re: re: Tussispect i inne - stymulacja IP: *.oc.oc.cox.net 24.09.04, 19:33
              A sprawdziłeś,jaką substancję czynną zawiera Tussipex?Taką samą jak ta cała
              reszta-i masz odpowiedz.
              • Gość: metaxa Re: re: Tussispect i inne - stymulacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 11:03
                Co Ty chrzanisz??? 2-3 tabletki??? To lekarz przepisuje 2 tabl. 3x dziennie.
                Jak chcesz sie pozbyc kaszlu to byc moze taka ilosc podziala. Zebys faktycznie
                mogl poczuc dzialanie powinienes wziac okolo 10 tabletek. Ja bralam po 15. Ale
                nie polecam. To juz lepiej pic red bulle. Tylko mozesz sobie zaszkodzic, a po
                co Ci to?
                • Gość: Patryk Re: re: Tussispect i inne - stymulacja IP: *.oc.oc.cox.net 29.09.04, 17:15
                  Nawet 2 tabletki 3x dziennie, stosowane dłużej niz tydzień moga wywołać zmiany
                  martwicze na błonach śluzowych.
                  • Gość: metaxa Re: re: Tussispect i inne - stymulacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 19:26
                    No pewnie! Wiem o tym, między innymi dlatego nie polecam. Chodziło mi o to, ze
                    aby efekt byl taki, o jaki Ci chodzi, tzn. aby tabletki byly pomocne w nauce
                    trzeba wziac wieksza ilosc niz 3 tabl.
    • Gość: KillaBeeZ Re: Tussispect - stymulacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 14:43
      Standardowa dawka dla dorosłego przepisywana przez lekarza to 2 tabl. 3x
      dziennie. 2 tabletki to dawka slaba, ale po wypiciu kawy juz pobudza.
      Normalnie "do nauki" mozesz zjadac 3-4 tabl. i dopijac kawa. Starczy Ci na
      jakies 4-6 godz. Efekt: pobudzenie, bezsennosc, przyspieszone procesy myslenia,
      wzrost ciśnienia tętniczego, moczopęd. Nie ma sensu jesc wiecej niz 10-12 tabl.
      dziennie, bo przekraczasz wtedy dawkę toksyczną. Poza tym uwazaj jesli masz
      problemy z wrzodami żołądka, watrobą , sercem lub nadciśnieniem!!! Efedryna
      szybko powoduje tolerancję - juz po 2-3 dniach zazywania musisz stopniowo
      zwiekszac ilosc polykanych tabletek aby osiągnąć podobny efekt. Wtedy najlepiej
      sobie zrobic dzien przerwy. No i pamiętaj: Twój wybór, ale WSZYSTKO Z UMIAREM!
      Znam osoby które były w stanie zjeść 15-20 tabletek, ale nie polecają już
      takiej zabawy...
      • Gość: ADAM Re: Tussispect - stymulacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 17:23
        Ach jak pięknie....TUSSSIIIPEKCIK mój kochany...parę razy się nim ratowałem
        sama przyjemność...tylko w przeciwieństwie do was , ja reaguję na ten lek
        jeszcze lepiej- mnie wystarczy JEDNA TABLETKA ZEBY BYC NA HAJU !!!!
        pozdrawiam drogich eksperymentatorów NIE POLECAJĄC,BROŃ BOŻE, żadnego ciągłego
        ĆPANIA- od wszystkiego można sie uzależnić, nawet od marchewki, a lek, to
        zawsze lek- musi mieć skutki uboczne...pozdro...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka