Gość: DUDEK IP: 213.25.47.* 27.06.01, 22:07 SAM PALĘ PAPIEROSY I Z CHĘCIĄ ZAMIENIŁBYM TEN NAŁÓG NA UZALEŻNIENIE OD MARIHUANY -TYLKO ŻE MARIA NIE UZALEŻNIA Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Reakto Re: W POLSCE MAMY 10 MLN. UZALEŻNIONYCH OD PAPIEROSÓW-NO ALE TO LEGA IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.01, 22:50 Właśnie mam brata, który pali, jak on to twierdzi bo lubi, a mi się coś wydaje, że już od paru lat tylko mu się tak wydaje, że "lubi". Jak zabraknie mu nagle fajek to zaraz szuka kiosku i marudzi, że ma ochotę sobie zajarać. Jak mu mówię, że jest uzależniony, to odpowiada że pare papierosków dziennie nie zaszkodzi. I tak to już jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gondola Re: 10 MLN. UZALEŻNIONYCH OD PAPIEROSÓW-NO ALE TO LEGALNE! IP: *.lomza.sdi.tpnet.pl 28.06.01, 11:34 Właśnie. To jest legalne i państwo zdziera od tego podatki. Ale po zwykłym papierosku nikomu nie odbija szajba. A po maryszce zdarza się, oj zdarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ts Re: 10 MLN. UZALEŻNIONYCH OD PAPIEROSÓW-NO ALE TO LEGALNE! IP: *.spectrumhr.com 28.06.01, 22:16 Jakies przyklady? Osobiscie nie spotkalem sie. Gość portalu: gondola napisał(a): > Właśnie. To jest legalne i państwo zdziera od tego podatki. Ale po zwykłym > papierosku nikomu nie odbija szajba. A po maryszce zdarza się, oj zdarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kameleon Re: W POLSCE MAMY 10 MLN. UZALEŻNIONYCH OD PAPIEROSÓW-NO ALE TO LEGA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.06.01, 22:48 trawa uzaleznia tak samo jak papierosy czy alkohol mialem kolege ktory jak sie poznalismy palil raz na dwa tygodnie raz na tydzien po roku palil kilka razy w tygodniu a po dwoch latach jaral trawe codziennie, ale nigdy nie powiedzial ze jest uzalezniony nagle pojawily sie dlugi u dilerow trawa doprowadzila do tego ze wyrzucili go ze szkoly ja osobiscie jestem za legalizacja w koncu kazdy ma prawo zyc jak mu sie podoba a z tymi co jaraja i twierdza ze nie sa uzaleznieni jest tak samo jak z alkoholikami ktorzy dadza sobie glowe obciac za to ze pija tylko sporadycznie kameleon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paszcza Re: W POLSCE MAMY 10 MLN. UZALEŻNIONYCH OD PAPIEROSÓW-NO ALE TO LEGA IP: *.kabatnet.waw.pl 10.08.01, 22:03 To nie takie proste z tym uzależnieniem. Rzeczywiście uzależnia. Pierwszy artykuł w Polsce zdaje się w 1997 roku w Gazecie Lekarskiej. Ale aby się uzależnić trzeba się naprawdę napracować. O wiele łatwiej jest się uzależnić od alkoholu i papierosów. ...długi u dealerów... uzależnienia od alkoholu i papierosów też mają skutki społeczne i zdrowotne. I za leczenie ludzi którzy zepsuli sobie zdrowie paląc papierosy i pijąc alkohol płacimy monstrualne kwoty - o wiele większe od uzyskiwanych ze sprzedaży używek podatki. Z uzależnionym kolegą może być jeszcze tak, że gdyby nie trawa to być może miałby inny nałóg - bardzo możliwe, że gorszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agusja Re: W POLSCE MAMY 10 MLN. UZALEŻNIONYCH OD PAPIEROSÓW-NO ALE TO LEGA IP: *.infinity.net.pl / *.infinity.net.pl 27.05.02, 18:41 Gość portalu: kameleon napisał(a): > trawa uzaleznia tak samo jak papierosy czy alkohol > mialem kolege ktory jak sie poznalismy palil raz na dwa tygodnie raz na tydzien > po roku palil kilka razy w tygodniu > a po dwoch latach jaral trawe codziennie, ale nigdy nie powiedzial ze jest > uzalezniony ale dlaczego mowisz o uzaleznieniach jak o czyms zlym? Odpowiedz Link Zgłoś
olga77 Re: W POLSCE MAMY 10 MLN. UZALEŻNIONYCH OD PAPI 18.07.02, 16:23 Bez przesady...po papierosach nie odbija...każdy inny nałóg ( alkohol, narkotyki itp.) to beznadziejna sprawa. Nie mam tutaj na myśli uzależnionego ale osoby postronne . To one niestety zbierają ,, plony ,, nałogowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIOTR Re: W POLSCE MAMY 10 MLN. UZALEŻNIONYCH OD PAPIEROSÓW-NO ALE TO LEGA IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 17.07.01, 10:50 Gość portalu: DUDEK napisał(a): > SAM PALĘ PAPIEROSY I Z CHĘCIĄ ZAMIENIŁBYM TEN NAŁÓG NA > UZALEŻNIENIE OD MARIHUANY -TYLKO ŻE MARIA NIE UZALEŻNIA DUDKU KOCHANY ŻYCZĘ TOBIE I MNIE RZUCIĆ TO NIKO-ŚWIŃSTWO JAK NAJPRĘDZEJ. BĄDZMY PANAMI SWEGO LOSU. POWODZENIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konwalia Re: W POLSCE MAMY 10 MLN. UZALEŻNIONYCH OD PAPIEROSÓW-NO ALE TO LEGA IP: 192.168.3.* / *.czajen.pl 29.08.01, 22:02 Ja pale od ponad 2 lat a mam zaledwie 14 i jestem przeciwna temu ze marysak wcale nie wciaga uwazam wrecz przeciwnie i nigdy nie sprobuje tego swinstwa to jest gorsze niz fajki . Kiedys powiedzialam sobie -"papierosy i alkohol tak ale nic wiecej . I jestem tego siadoma ze palac w tym wieku beda tego skutki uboczne , ale wole to niz marycha !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ts duke Re: W POLSCE MAMY 10 MLN. UZALEŻNIONYCH OD PAPIEROSÓW-NO ALE TO LEGA IP: *.spectrumhr.com 04.09.01, 16:13 po pierwsze to jak masz 14 lat to nie powinnas ani palic, ani pic. a po drugie to nie masz pojecia o czym mowisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emu Re: W POLSCE MAMY 10 MLN. UZALEŻNIONYCH OD PAPIEROSÓW-NO ALE TO LEGA IP: *.pl 17.09.01, 18:29 Swoją drogą: tak praktycznie rzecz biorąc, alkohol jest narkotykiem! Ale wszyscy mówią: narkotyki - fu, co za okropność, a nie zastanowią się, że wielu z nich jest narkomanami (pijakami). Ja nie jestem jakoś bardzo za legalizacją, chociaż sukces modelu holenderskiego wydaje mi się przekonujący, ale zadziwia mnie obłuda w tym wszystkim. Podobnie z papierosami, choć alkohol jest jednak bardziej szkodliwy. I jesteśmy w kropce. Bo jeśli nie zliberalizować prawa dotyczącego narkotyków, to idąc za logiką popadamy w straszną represyjność, bo w imię logiki należałoby zakazać posiadania alkoholu. Odpowiedz Link Zgłoś
magda1512 tak samo mowisz, jak wariat - jestem normalny 15.03.02, 22:55 Masz takie samo podejscie do mary, jak wariat, ktory mowi, ze jest normalny. Oboje wierzycie w swoje urojenia. Nie mam zamiaru przekonywac cie, ze mary uzaleznia, bo nie mam zamiaru rzucac grochem o sciane. Skoro sam palisz i spotykasz sie z ludzmi, ktorzy pala, obojetnie jak dlugo, to nie zobaczysz roznicy. Ciekawe, czy widziales kogos, kto palil przez 15 lat? po przestaniu widac zaleknione, zdenerwowane dziecko (30letnie..). No coz, wybor jest twoj i zostaw go dla siebie. Nie przekonuj ludzi, ze marichuana nie wywoluje skutkow ubocznych, bo tak nie jest. Co do uzaleznienia, to uzaleznia subtelnie psychike, tak, ze tego nie czujesz. Nie plec wiec bzdur, tym bardziej publicznie, bo zrobisz komus krzywde. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz_b do magdy 16.03.02, 19:02 magda1512 napisał(a): > Masz takie samo podejscie do mary, jak wariat, ktory mowi, ze jest normalny. > Oboje wierzycie w swoje urojenia. Nie mam zamiaru przekonywac cie, ze mary > uzaleznia, bo nie mam zamiaru rzucac grochem o sciane. Skoro sam palisz i > spotykasz sie z ludzmi, ktorzy pala, obojetnie jak dlugo, to nie zobaczysz > roznicy. Ciekawe, czy widziales kogos, kto palil przez 15 lat? po przestaniu > widac zaleknione, zdenerwowane dziecko (30letnie..). No coz, wybor jest twoj i > zostaw go dla siebie. Nie przekonuj ludzi, ze marichuana nie wywoluje skutkow > ubocznych, bo tak nie jest. Co do uzaleznienia, to uzaleznia subtelnie > psychike, tak, ze tego nie czujesz. Nie plec wiec bzdur, tym bardziej > publicznie, bo zrobisz komus krzywde. ********************************************* no prosze, znowu sie czegos nowego o sobie dowiedzialem.. Zaczalem palic majac lat 15, palilem 25 lat, na koncu 40-60 stc./dziennie. Palenie sprawialo mi caly czas przyjemnosc.. Rzucilem majac lat 40 (meskie klimakterium ?) od razu i bez problemow dla mnie i dla otoczenia. Nie zauwazylem abym byl zaleknionym i zdenerwowanym 40-letnim dzieckiem ..ciekawostka.. Droga Magdo, palisz? palilas? Jestem bardzo ciekawy skad Twoje takie bardzo zdecydowane wypowiedzi.. Ps. Jestem doroslym i dojrzalym mezczyzna, kilka lat temu zapalilem po raz pierwszy marihuane i wrazenie milem wcale przyjemne, szczegolnie jezeli chodzi o pozytywny wplyw na sex.. Popalam trawke od czasu do czasu jak mam okazje i ochote i nie widze w tym nic zdroznego, ale odnosi sie to TYLKO DO OSOB DOROSLYCH jak rowniez papierosy czy alkohol pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magda1512 Re: do janusza 17.03.02, 15:49 Janusz, nie pisalam, ze po paleniu papierosow przez 15lat bedziesz sie czul niepewnie i zle, jak je odstawisz, tylko o marichuanie. Znam palace towarzystwo (mowie o marichuanie!), sa wsrod nich ludzie, ktorzy pala od lat, sama troche podpalalam i znam temat. Pisalam jednak o zmianie w zachowaniu kilkuletnich palaczy marichuany. Najczesciej slychac "Zapomnialem" "luz" "mialem to zrobic, ale.." -wiesz o czym mowie? O ogolnym "mnie to wali". Natomiast ludzie, ktorzy palili kilkanascie lat i przestali staja sie z reguly bardziej podatni na depresje, buduja zamki na piasku i robia plany, z ktorych nic nie wynika.. to sa moje spostrzezenia, na pewno sa wyjatki, ale w wiekszosci to, co napisalam, sie niestety potwierdza. Nic Ci sie nie stanie, jak sobie zapalisz od czasu do czasu, ewentualnie mozesz miac klopoty z pamiecia, ale nie mozna z tym przesadzac. Mlodziez, ktora sprobuje, chodzi zachwycona, czyta, ze to nic nie szkodzi, wrecz przeciwnie - nie zdajac sobie sprawy z niebezpieczenstw. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
janusz_b Re: do janusza- do magdy 17.03.02, 20:36 no widzisz moja droga, nie zrozumialem Cie i przykro mi.. przepraszam za nieporozumienie.. pozdrawiam janusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agusja Re: W POLSCE MAMY 10 MLN. UZALEŻNIONYCH OD PAPIEROSÓW-NO ALE TO LEGA IP: *.infinity.net.pl / *.infinity.net.pl 27.05.02, 18:39 Gość portalu: DUDEK napisał(a): to ciekawy temat ktory poruszyles.Od razu pomyslalam sobie o skutkach uzywek.Papierosy - wkutek ich palenia bardzo prawdopodobe jest ze umrzesz na raka i nie fakt smierci jest tu wada,lecz to ze umierasz w cierpieniu ,a jesli przezyjesz to musisz zyc z dziura w krtani albo 1 plucem.Oprocz tych makabrycznych skutkow sa jeszcze troszke mniejsze-masz zolte zeby po dlugoletnim paleniu , zolte rece , ogolnie jestes niezdrowy. Alkohol - kazdy wie jak wyglada alkoholik chyba i co sie dzieje w rodzinach alkoholickich ;przedawkowanie alkoholu moze doprowadzic do wylewu naprzyklad.Samo picie nie ma azdnych wspanialych wlasciwosci.Kto pil lub ostro sie upil wie o czym mowie.A Narkotyki - jedyna rzecz ktora mozna nazwac wada jest lekka skleroza.Najgorszy scenariusz (czy napewno..)-smierc ,szybka. Odpowiedz Link Zgłoś