Dodaj do ulubionych

W POLSCE MAMY 10 MLN. UZALEŻNIONYCH OD PAPIEROSÓW-NO ALE TO LEGALNE!

IP: 213.25.47.* 27.06.01, 22:07
SAM PALĘ PAPIEROSY I Z CHĘCIĄ ZAMIENIŁBYM TEN NAŁÓG NA
UZALEŻNIENIE OD MARIHUANY -TYLKO ŻE MARIA NIE UZALEŻNIA
Obserwuj wątek
    • Gość: Reakto Re: W POLSCE MAMY 10 MLN. UZALEŻNIONYCH OD PAPIEROSÓW-NO ALE TO LEGA IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.01, 22:50
      Właśnie mam brata, który pali, jak on to twierdzi bo
      lubi, a mi się coś wydaje, że już od paru lat tylko mu
      się tak wydaje, że "lubi". Jak zabraknie mu nagle
      fajek to zaraz szuka kiosku i marudzi, że ma ochotę
      sobie zajarać. Jak mu mówię, że jest uzależniony, to
      odpowiada że pare papierosków dziennie nie zaszkodzi.
      I tak to już jest.
    • Gość: gondola Re: 10 MLN. UZALEŻNIONYCH OD PAPIEROSÓW-NO ALE TO LEGALNE! IP: *.lomza.sdi.tpnet.pl 28.06.01, 11:34
      Właśnie. To jest legalne i państwo zdziera od tego podatki. Ale po zwykłym
      papierosku nikomu nie odbija szajba. A po maryszce zdarza się, oj zdarza.
      • Gość: ts Re: 10 MLN. UZALEŻNIONYCH OD PAPIEROSÓW-NO ALE TO LEGALNE! IP: *.spectrumhr.com 28.06.01, 22:16
        Jakies przyklady? Osobiscie nie spotkalem sie.

Gość portalu: gondola napisał(a):

> Właśnie. To jest legalne i państwo zdziera od tego podatki. Ale po zwykłym
        > papierosku nikomu nie odbija szajba. A po maryszce zdarza się, oj zdarza.

• Gość: kameleon Re: W POLSCE MAMY 10 MLN. UZALEŻNIONYCH OD PAPIEROSÓW-NO ALE TO LEGA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.06.01, 22:48
      trawa uzaleznia tak samo jak papierosy czy alkohol
      mialem kolege ktory jak sie poznalismy palil raz na dwa tygodnie raz na tydzien
      po roku palil kilka razy w tygodniu
      a po dwoch latach jaral trawe codziennie, ale nigdy nie powiedzial ze jest
      uzalezniony
      nagle pojawily sie dlugi u dilerow
      trawa doprowadzila do tego ze wyrzucili go ze szkoly
      ja osobiscie jestem za legalizacja w koncu kazdy ma prawo zyc jak mu sie podoba
      a z tymi co jaraja i twierdza ze nie sa uzaleznieni jest tak samo jak z
      alkoholikami ktorzy dadza sobie glowe obciac za to ze pija tylko sporadycznie

kameleon
      • Gość: Paszcza Re: W POLSCE MAMY 10 MLN. UZALEŻNIONYCH OD PAPIEROSÓW-NO ALE TO LEGA IP: *.kabatnet.waw.pl 10.08.01, 22:03
        To nie takie proste z tym uzależnieniem. Rzeczywiście uzależnia. Pierwszy
        artykuł w Polsce zdaje się w 1997 roku w Gazecie Lekarskiej. Ale aby się
        uzależnić trzeba się naprawdę napracować. O wiele łatwiej jest się uzależnić od
        alkoholu i papierosów. ...długi u dealerów... uzależnienia od alkoholu i
        papierosów też mają skutki społeczne i zdrowotne. I za leczenie ludzi którzy
        zepsuli sobie zdrowie paląc papierosy i pijąc alkohol płacimy monstrualne
        kwoty - o wiele większe od uzyskiwanych ze sprzedaży używek podatki.
        Z uzależnionym kolegą może być jeszcze tak, że gdyby nie trawa to być może
        miałby inny nałóg - bardzo możliwe, że gorszy.
      • Gość: Agusja Re: W POLSCE MAMY 10 MLN. UZALEŻNIONYCH OD PAPIEROSÓW-NO ALE TO LEGA IP: *.infinity.net.pl / *.infinity.net.pl 27.05.02, 18:41
        Gość portalu: kameleon napisał(a):

> trawa uzaleznia tak samo jak papierosy czy alkohol
        > mialem kolege ktory jak sie poznalismy palil raz na dwa tygodnie raz na tydzien
        > po roku palil kilka razy w tygodniu
        > a po dwoch latach jaral trawe codziennie, ale nigdy nie powiedzial ze jest
        > uzalezniony

ale dlaczego mowisz o uzaleznieniach jak o czyms zlym?

• olga77 Re: W POLSCE MAMY 10 MLN. UZALEŻNIONYCH OD PAPI 18.07.02, 16:23
        Bez przesady...po papierosach nie odbija...każdy inny nałóg ( alkohol,
        narkotyki itp.) to beznadziejna sprawa. Nie mam tutaj na myśli uzależnionego
        ale osoby postronne . To one niestety zbierają ,, plony ,, nałogowców.
    • Gość: PIOTR Re: W POLSCE MAMY 10 MLN. UZALEŻNIONYCH OD PAPIEROSÓW-NO ALE TO LEGA IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 17.07.01, 10:50
      Gość portalu: DUDEK napisał(a):

> SAM PALĘ PAPIEROSY I Z CHĘCIĄ ZAMIENIŁBYM TEN NAŁÓG NA
      > UZALEŻNIENIE OD MARIHUANY -TYLKO ŻE MARIA NIE UZALEŻNIA
      DUDKU KOCHANY ŻYCZĘ TOBIE I MNIE RZUCIĆ TO NIKO-ŚWIŃSTWO JAK NAJPRĘDZEJ. BĄDZMY
      PANAMI SWEGO LOSU. POWODZENIA

• Gość: Konwalia Re: W POLSCE MAMY 10 MLN. UZALEŻNIONYCH OD PAPIEROSÓW-NO ALE TO LEGA IP: 192.168.3.* / *.czajen.pl 29.08.01, 22:02
      Ja pale od ponad 2 lat a mam zaledwie 14 i jestem przeciwna temu ze marysak
      wcale nie wciaga uwazam wrecz przeciwnie i nigdy nie sprobuje tego swinstwa to
      jest gorsze niz fajki . Kiedys powiedzialam sobie -"papierosy i alkohol tak ale
      nic wiecej . I jestem tego siadoma ze palac w tym wieku beda tego skutki
      uboczne , ale wole to niz marycha !!!!!!!!
      • Gość: ts duke Re: W POLSCE MAMY 10 MLN. UZALEŻNIONYCH OD PAPIEROSÓW-NO ALE TO LEGA IP: *.spectrumhr.com 04.09.01, 16:13
        po pierwsze to jak masz 14 lat to nie powinnas ani palic, ani pic.
        a po drugie to nie masz pojecia o czym mowisz.
        • Gość: Emu Re: W POLSCE MAMY 10 MLN. UZALEŻNIONYCH OD PAPIEROSÓW-NO ALE TO LEGA IP: *.pl 17.09.01, 18:29
          Swoją drogą: tak praktycznie rzecz biorąc, alkohol jest narkotykiem! Ale
          wszyscy mówią: narkotyki - fu, co za okropność, a nie zastanowią się, że wielu
          z nich jest narkomanami (pijakami). Ja nie jestem jakoś bardzo za legalizacją,
          chociaż sukces modelu holenderskiego wydaje mi się przekonujący, ale zadziwia
          mnie obłuda w tym wszystkim. Podobnie z papierosami, choć alkohol jest jednak
          bardziej szkodliwy.
          I jesteśmy w kropce. Bo jeśli nie zliberalizować prawa dotyczącego narkotyków,
          to idąc za logiką popadamy w straszną represyjność, bo w imię logiki należałoby
          zakazać posiadania alkoholu.
    • magda1512 tak samo mowisz, jak wariat - jestem normalny 15.03.02, 22:55
      Masz takie samo podejscie do mary, jak wariat, ktory mowi, ze jest normalny.
      Oboje wierzycie w swoje urojenia. Nie mam zamiaru przekonywac cie, ze mary
      uzaleznia, bo nie mam zamiaru rzucac grochem o sciane. Skoro sam palisz i
      spotykasz sie z ludzmi, ktorzy pala, obojetnie jak dlugo, to nie zobaczysz
      roznicy. Ciekawe, czy widziales kogos, kto palil przez 15 lat? po przestaniu
      widac zaleknione, zdenerwowane dziecko (30letnie..). No coz, wybor jest twoj i
      zostaw go dla siebie. Nie przekonuj ludzi, ze marichuana nie wywoluje skutkow
      ubocznych, bo tak nie jest. Co do uzaleznienia, to uzaleznia subtelnie
      psychike, tak, ze tego nie czujesz. Nie plec wiec bzdur, tym bardziej
      publicznie, bo zrobisz komus krzywde.
      • janusz_b do magdy 16.03.02, 19:02
        magda1512 napisał(a):

> Masz takie samo podejscie do mary, jak wariat, ktory mowi, ze jest normalny.
        > Oboje wierzycie w swoje urojenia. Nie mam zamiaru przekonywac cie, ze mary
        > uzaleznia, bo nie mam zamiaru rzucac grochem o sciane. Skoro sam palisz i
        > spotykasz sie z ludzmi, ktorzy pala, obojetnie jak dlugo, to nie zobaczysz
        > roznicy. Ciekawe, czy widziales kogos, kto palil przez 15 lat? po przestaniu
        > widac zaleknione, zdenerwowane dziecko (30letnie..). No coz, wybor jest twoj i
        > zostaw go dla siebie. Nie przekonuj ludzi, ze marichuana nie wywoluje skutkow
        > ubocznych, bo tak nie jest. Co do uzaleznienia, to uzaleznia subtelnie
        > psychike, tak, ze tego nie czujesz. Nie plec wiec bzdur, tym bardziej
        > publicznie, bo zrobisz komus krzywde.

no prosze, znowu sie czegos nowego o sobie dowiedzialem..
        Zaczalem palic majac lat 15, palilem 25 lat, na koncu 40-60 stc./dziennie.
        Palenie sprawialo mi caly czas przyjemnosc..
        Rzucilem majac lat 40 (meskie klimakterium ?) od razu i bez problemow dla mnie
        i dla otoczenia. Nie zauwazylem abym byl zaleknionym i zdenerwowanym 40-letnim
        dzieckiem ..ciekawostka..
        Droga Magdo, palisz? palilas? Jestem bardzo ciekawy skad Twoje takie bardzo
        zdecydowane wypowiedzi..
        Ps. Jestem doroslym i dojrzalym mezczyzna, kilka lat temu zapalilem po raz
        pierwszy marihuane i wrazenie milem wcale przyjemne, szczegolnie jezeli chodzi
        o pozytywny wplyw na sex..
        Popalam trawke od czasu do czasu jak mam okazje i ochote i nie widze w tym nic
        zdroznego, ale odnosi sie to TYLKO DO OSOB DOROSLYCH jak rowniez papierosy czy
        alkohol

pozdrawiam
        • magda1512 Re: do janusza 17.03.02, 15:49
          Janusz, nie pisalam, ze po paleniu papierosow przez 15lat bedziesz sie czul
          niepewnie i zle, jak je odstawisz, tylko o marichuanie. Znam palace towarzystwo
          (mowie o marichuanie!), sa wsrod nich ludzie, ktorzy pala od lat, sama troche
          podpalalam i znam temat. Pisalam jednak o zmianie w zachowaniu kilkuletnich
          palaczy marichuany. Najczesciej slychac "Zapomnialem" "luz" "mialem to zrobic,
          ale.." -wiesz o czym mowie? O ogolnym "mnie to wali".
          Natomiast ludzie, ktorzy palili kilkanascie lat i przestali staja sie z reguly
          bardziej podatni na depresje, buduja zamki na piasku i robia plany, z ktorych
          nic nie wynika.. to sa moje spostrzezenia, na pewno sa wyjatki, ale w
          wiekszosci to, co napisalam, sie niestety potwierdza.
          Nic Ci sie nie stanie, jak sobie zapalisz od czasu do czasu, ewentualnie mozesz
          miac klopoty z pamiecia, ale nie mozna z tym przesadzac. Mlodziez, ktora
          sprobuje, chodzi zachwycona, czyta, ze to nic nie szkodzi, wrecz przeciwnie -
          nie zdajac sobie sprawy z niebezpieczenstw.
          pozdrawiam
          • janusz_b Re: do janusza- do magdy 17.03.02, 20:36
            no widzisz moja droga, nie zrozumialem Cie i przykro mi.. przepraszam za
            nieporozumienie..
            pozdrawiam
            janusz
    • Gość: Agusja Re: W POLSCE MAMY 10 MLN. UZALEŻNIONYCH OD PAPIEROSÓW-NO ALE TO LEGA IP: *.infinity.net.pl / *.infinity.net.pl 27.05.02, 18:39
      Gość portalu: DUDEK napisał(a):

to ciekawy temat ktory poruszyles.Od razu pomyslalam sobie o skutkach
      uzywek.Papierosy - wkutek ich palenia bardzo prawdopodobe jest ze umrzesz na raka
      i nie fakt smierci jest tu wada,lecz to ze umierasz w cierpieniu ,a jesli
      przezyjesz to musisz zyc z dziura w krtani albo 1 plucem.Oprocz tych
      makabrycznych skutkow sa jeszcze troszke mniejsze-masz zolte zeby po dlugoletnim
      paleniu , zolte rece , ogolnie jestes niezdrowy. Alkohol - kazdy wie jak wyglada
      alkoholik chyba i co sie dzieje w rodzinach alkoholickich ;przedawkowanie
      alkoholu moze doprowadzic do wylewu naprzyklad.Samo picie nie ma azdnych
      wspanialych wlasciwosci.Kto pil lub ostro sie upil wie o czym mowie.A Narkotyki -
      jedyna rzecz ktora mozna nazwac wada jest lekka skleroza.Najgorszy scenariusz
      (czy napewno..)-smierc ,szybka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka