chomika28 Re: Warszawa ***Leczenie uzależnień*** 05.06.08, 09:24 Gorąco polecam Ośrodek Terapii Uzależnień RK Terapia. Fachowa pomoc, indywidualne podejście, program terapii pozwalający dowiedzieć się dużo o sobie i swojej chorobie. Odpowiedz Link Zgłoś
tgrs76 Nowy Oddział Dzienny Warszawa 11.06.08, 15:34 Przy szpitalu brudnowskim na Kondratowicza niedawno otwarty został nowy Oddział Dzienny terapii uzależnienia od alkoholu. Przyjęcia poniedziałek-piątek w godzinach 9.00-14.00. Możliwość wejścia na ośmiotygodniową grupę terapeutyczna w dniu rejestracji. Oddział prowadzi zapisy na grupę dla osób z podwójną diagnozą - alkoholizm/schizofrenia. Popołudniami odbywają się bezpłatne warsztaty i treningi dla osób uzależnionych m.in. grupa kobieca, trening asertywnych zachowań abstynenckich, grupa nawrotów. Fachowy, przyjazny zespół, kameralna atmosfera(docelowo do 10 osób w grupie) Kierownik placówki - Katarzyna Dolińska tel.(022)3265940 Odpowiedz Link Zgłoś
makrofag Re: ***Leczenie uzależnień*** 11.06.08, 19:42 We Wrocławiu jest Centrum Psychoprofilaktyki i Psychoedukacji - jest tam Poradnia Leczenia Uzależnień i Oddział Leczenia Uzależnień. Sporo informacji na stronie www.cpp.info.pl Odpowiedz Link Zgłoś
7zahir Poczytaj też tu: 15.09.08, 17:43 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=176&w=83726447 Odpowiedz Link Zgłoś
redaneczka Re: ***Leczenie uzależnień*** 16.09.08, 23:34 www.maszpytanie.pl/specjalisci,kat,psychologia.html Odpowiedz Link Zgłoś
7zahir Psychoterapeuci 03.10.08, 17:41 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=176&w=85459278&a=85459278 Odpowiedz Link Zgłoś
boglop Re: współuzależnienie - Łódź!!! 03.11.08, 16:29 Leczenie naltreksonem www.detox24.pl Odpowiedz Link Zgłoś
anetkastef Lublin, czy ktoś wie gdzie? 08.11.08, 19:22 A czy ktoś zna jakiś dobry ośrodek w Lublinie, chodzi o terapię dla alkoholików. Odpowiedz Link Zgłoś
7zahir Poszukaj tu: 09.11.08, 06:53 www.psychologia.edu.pl/index.php?dz=strony&op=spis&id=167&lang=pl Odpowiedz Link Zgłoś
no.body Lublin 14.11.08, 15:12 A jakieś prywatne ośrodki z terapia stacjonarną, może być w Lublinie albo w okolicach? Bo ten lubelski WOTUW nie ma wolnych terminów do końca roku... Odpowiedz Link Zgłoś
halberek Warszawa Ursus 30.12.08, 19:13 Naprawdę polecam, kończę tam właśnie terapię. Co prawda na samym początku trafiłam na tragiczną terapeutkę, ale na szczęście szybko zaszła w ciążę i więcej jej już nie widziałam. To drugi NFZ-owski ośrodek który zaliczyłam, pierwszy na Elektoralnej mnie po prostu przestraszył Rodzinny Ośrodek Terapeutyczny dla osób z problemem alkoholowym * 02-495 Warszawa, Sosnkowskiego 18 * mazowieckie * Tel.: (022) 353 24 16 Odpowiedz Link Zgłoś
7zahir Oleśnica k Wrocławia 18.02.09, 17:31 Polecam nowo powstały ośrodek psychiatryczno-odwykowy. Robią odtrucia alkoholowe i narkotykowe, zajmują się także zaburzeniami psychicznymi. Pobyt w bardzo komfortowych warunkach z możliwością całodobową. Całodobowa opieka lekarza i pielegniarki. telefon kontaktowy: (071) 7894886 Oleśnica k/Wrocławia www.radumed.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
lady_goncik Re: Oleśnica k Wrocławia 28.02.09, 23:00 Polecam RADUMED w Oleśnicy, byłama tam na konsultacji psychiatrycznej i jestem pod olbrzymim wrażeniem. Pełen profesjonalizm, a jednocześnie bardzo miła atmosfera. Cieszę się, ze znalazlam w końcu "mojego" lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
dampcia Re: ***Leczenie uzależnień*** 18.02.09, 19:39 Polecam ośrodek Dromader w Piasecznie. Właśnie mija mi 5 tydzień pobytu na terapii stacjonarnej. Wychodzę z narkotyków, alkoholu i bulimii i nie wiem jak będzie jak stąd wyjdę, zrobię wszystko, by nie wrócić do swojego bagna, a jest to możliwe, bo dzięki Dromaderowi zupełnie inaczej spojrzałam na swoje czarne dotychczas życie. Jak na moje możliwości finansowe jest drogo ale warto poświęcić każdy grosz na zdrowe życie. Szczególnie, że oprócz wyjścia z nałogu, pokazują mi tu jak pracować nad swoją osobowością, a właściwie to jej zaburzeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
leczenie_uzaleznien Re: ***Leczenie uzależnień*** 28.02.09, 08:15 Trafna uwaga. Tym bardziej, że pomocy i ratunku szukają zwykle ludzie zdesperowani, pochłonięci emocjami, w kryzysie. Nie zagadując sprawy - poddaję pod uwagę Czytelników ofertę Kliniki VersusMed. Na mapie naszego lecznictwa prywatnego, lecznictwa z kręgu uzależnień, pojawiła się nowa jakość. Odpowiedz Link Zgłoś
jacaffka NZOZ Ośrodek Psychiatryczno-Odwykowy Raqdumed 14.03.09, 13:59 Dla wszystkich potrzebujących polecamy serdecznie: LECZENIE UZALEŻNIEŃ I ZABURZEŃ PSYCHICZNYCH KOMFORTOWY OŚRODEK POBYTU CAŁODOBOWEGO Z OPIEKĄ MEDYCZNĄ. Oleśnica k/Wrocławia ul.Wojska Polskiego 12 Kontakt Tel: +48 (71) 789 48 86 www.radumed.pl Ośrodek zajmujący się leczeniem zaburzeń psychicznych, uzależnień. dane kontaktowe: tel.: 071-7894886 e-mail: biuro@radumed.pl Odpowiedz Link Zgłoś
nienarzekam7 Wolmed 14.04.11, 16:51 Podaję linka do bloga psychiatry, który specjalizuje się w leczeniu uzależnień - swolniak.blogspot.com/ tu są wszystkie dane Odpowiedz Link Zgłoś
aimar74 Re: Wolmed 19.02.13, 16:30 Ja tez polecam wolmed w dubiu/koło szczercowa.Mają rewelacyjne wyniki.Sam jestem tego przykładem! Odpowiedz Link Zgłoś
sivaa Re: ***Leczenie uzależnień*** 14.05.09, 15:19 polecam ośrodek Dromader Warszawa/Piaseczno Detoks maja bardzo kameralny, tylko 6 osób, pielęgniarka cala dobę przynosząca herbatkę do łóżka. Bezboleśnie można odstawić alkohol. Na życzenie książki, gazetki, kino domowe....całkiem niezła wideoteka, naprawdę całkiem ok. Odpowiedz Link Zgłoś
kawika2 Re: współuzależnienie - Łódź!!! 15.05.09, 12:47 Witam, ja polecam Dorotę Kopias. Przyjmuje niestety teraz tylko prywatnie na przędzalnianej. Mnie bardzo pomogła i myślę, że jest dobrym specjalistą w psychoterapii uzależnień i nie tylko. Namiary są na stronie www.terapia-uzaleznien.pl Myślę, że naprawdę warto. Odpowiedz Link Zgłoś
daliarose12 Prywatne centrum leczenia uzależnień'Koninki' 19.05.09, 16:47 www.terapie.net.pl Odpowiedz Link Zgłoś
meg157 Re: ***Leczenie uzależnień*** 28.05.09, 18:54 Nie wiem czy ten osrodek został już uwzględniony,ale napisze jego namiary. Mianowicie naprawde wspaniałym osrodkiem, w którym z cała pewnością można powiedzieć, ze "dają w nim drugie życie" jest Ośrodek Terapii Uzależnienia od Alkoholu w Żukówku pod Bytowem.Polecam każdemu kto chce wytrzeźwieć. Odpowiedz Link Zgłoś
7zahir Narkomania 19.08.09, 17:45 Ośrodek DOREN - 087/427-60-39 osoby uzależnione od narkotyków, chętne podjać terapię w ośrodku stacjonarnym. Ponadto zapraszam na forum www.doren.fora.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
7zahir Warszawa 02.09.09, 21:33 forum.gazeta.pl/forum/w,176,99632069,99766954,Re_Nie_wiem_czy_jestem_ale_.html Odpowiedz Link Zgłoś
soberaa Kraków - Ośrodek Terapii "Wiosenna" 16.09.09, 10:57 Polecam Ośrodek Terapii "Wiosenna" w Krakowie. Kameralny, domowa atmosfera, opieka super, terapeuci i lekarze bardzo życzliwi i pomocni.Dzieki nim poradziłem sobie z alkoholem i lekami, których naduzywałem od wielu lat. www.osrodekterapii.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
tomoaa Re: Kraków - Ośrodek Terapii "Wiosenna" 29.09.10, 18:16 polecam ten ośrodek, profesjonalna terapia i miła atmosfera ale nie wolno go traktować jak ekskluzywną izbę wytrzeźwień tu się ciężko pracuje nad sobą Odpowiedz Link Zgłoś
7zahir Kraków -Przystanek Trzeźwość 27.12.11, 14:20 forum.gazeta.pl/forum/w,176,131708446,131708446,terapia_uzaleznien_Krakow_Przystanek_Trzezwosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
etanol2015 Re: Kraków - Ośrodek Terapii "Wiosenna" 19.09.15, 20:19 To było, ale już dawno tak nie jest.Jedna ściema hhahaWpisz swoją odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
etanol2015 Re: Kraków - Ośrodek Terapii "Wiosenna" 20.09.15, 20:40 To za mało powiedziane.Ten ośrodek ma nowego właściciela i jest już w innym miejscu w Ściejowicach k/Krakowa. To przerażające, ale nie ma wykwalifikowanej kadry i jego usługi powinny zostać poddane kontroli. Bazuje na nazwie, ale to nie jest to samo.Przestrzegam! Odpowiedz Link Zgłoś
art_47 Re: Kraków - Ośrodek Terapii "Wiosenna" 12.01.16, 16:00 Zapraszam do odwiedzenia Ośrodka, strony internetowej i sprawdzenia. Osoba ukrywająca się pod pseudonimem etanol2015 widocznie ma jakiś cel aby kłamać : hejt, konkurencja ? Nie wiem. Ośrodek funkcjonuje cały czas zgodnie z założeniami profesjonalnej psychoterapii uzależnień. Kadra godna polecenia i mało gdzie tak wykwalifikowaną i doświadczoną kadrę można znaleźć. Pozdrawiam Tomasz Medyński Odpowiedz Link Zgłoś
7zahir Re: ursynow 30.09.09, 13:43 poszukaj tu: forum.gazeta.pl/forum/w,176,99632069,99766954,Re_Nie_wiem_czy_jestem_ale_.html i tu: www.psychologia.edu.pl/index.php?dz=pomoc&mapa=mazowieckie Odpowiedz Link Zgłoś
a.w.j Re: Psycholog Warszawa 15.11.09, 16:51 Polecam Bożenę Doroszewską - pracuje z uzależnionymi i wspóuzależnionymi. Przez wiele lat w poradni odwykowej na Jagielońskiej. Bardzo pomogła mojej rodzinie (jestem dda). Aktualnie w gabinecie na ul.smolnej 34 - tel. 22 827 33 33 Odpowiedz Link Zgłoś
weebmariusz MOPiTU Łódź 09.12.09, 08:56 Młoda aczkolwiek doświadczona kadra terapeutów, wysoki standard, naprawde polecam, sam się tam leczę. Łódź niciarniana 41. NIE PIJĘ! Odpowiedz Link Zgłoś
romeks1961 Re: MOPiTU Łódź 07.02.14, 08:47 Wspaniały ośrodek,świetna profesjonalna kadra, jest tam wszystko, co potrzebne na starcie do trzeżwienia. Skończyłem tam dwa dni temu 8-tygodniową terapię. Wróciłem jak nowo narodzony i wierzę, że dzięki tym wspaniałym Ludziom już nigdy nie wrócę do alkoholu i hazardu. Polecam wszystkim uzależnionym ( alkohol, hazard ). Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Nie mow nigdy; "nigdy" (w uzaleznieniach) 07.02.14, 09:45 romeks1961 napisał(a): > Wspaniały ośrodek,świetna profesjonalna kadra, jest tam wszystko, co potrzebne > na starcie do trzeżwienia. Skończyłem tam dwa dni temu 8-tygodniową terapię. Wróciłem jak nowo narodzony i wierzę, że dzięki tym wspaniałym Ludziom już nigdy nie wrócę do alkoholu i hazardu. Polecam wszystkim uzależnionym ( alkohol, hazard ). _______________________________________________________. Wierze ci, ze jest to wspaniały ośrodek, świetna profesjonalna kadra, ale nie wierze ci ze jest tam wszystko, co potrzebne na starcie do trzeżwienia...! Skad niby moglbys ty to oszacowac...!? - Skad wiesz, ze nie wrocisz do nalogu...!? - Uwazaj na siebie, jak opadnie juz ta cala twoja wygorowana euforia i to cale "naj"... A co najwazniejsze (po takim Osrodku) co dalej...!? - Chyba nie masz zamiaru teraz usiasc na laurach i cieszyc sie swoim stanem uczuc, ktore wiadomo z czasem, sila rzeczy zanikna, bo i pamiec z czasem o tym Osrodku zaniknie i znowu zostaniesz potem sam ze soba i swoimi wspomnieniami o pieknie przezytych chwilach, ale one nie beda juz dotyczyc Osrodka lecz twojego uzaleznienia i (uwierz mi), uczucia te beda z uplywem czasu coraz to silniejsze...! A... Odpowiedz Link Zgłoś
romeks1961 Re: Nie mow nigdy; "nigdy" (w uzaleznieniach) 19.02.14, 16:09 aaugustw, nie napisałem,że nie wrócę do nałogu, tylko że wierzę, że nie wrócę! Tą wiarę daje mi Siła Wyższa i Wspólnota, bez Których nie wyobrażam sobie trzeżwienia. Nie spocząłem na laurach, zdaję sobie sprawę, że długa i ciężka droga przede mną, ale w tym Ośrodku otworzyli mi oczy i postawili na nogi.Byłem ruiną i wrakiem człowieka, zatraciłem całkowicie sens życia i nie miałem na życie sposobu.Tam pokazali mi narzędzia i nauczyli z nich korzystać, tam po wielu latach pojednałem się z Bogiem, tam też pierwszy raz w życiu poszedłem na miting, tam poznałem przeogromną " siłę" Wspólnoty, tam dostałem nowe życie i nie chcę go po raz drugi spiepszyć. Dzisiaj mam już Sponsora i zaczynam duchowy program 12 kroków. Powoli odzyskuję wewnętrzny spokój.Pogody ducha życzę. romeks1961 Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Prawdziwe zycie jest w realu ze sponsorem i Krokam 19.02.14, 16:37 romeks1961 napisała: > aaugustw, > nie napisałem,że nie wrócę do nałogu, tylko że wierzę, że nie wrócę! > Tą wiarę daje mi Siła Wyższa i Wspólnota, bez Których nie wyobrażam sobie trzeż > wienia. > ... poszedłem na miting, tam poznałem przeogromną " siłę" Wspólnoty, tam dostałem nowe życie... ... Dzisiaj mam już Sponsora i zaczynam duchowy program 12 kroków. > Powoli odzyskuję wewnętrzny spokój.Pogody ducha życzę. > romeks1961 ____________________________________. Twoja wiara Cie uratowala... - Tak trzymaj...! Pozdrawiam pogodnie: A... Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Pelnia zycia to praca w realu ze sponsorem i AA 19.02.14, 20:20 > romeks1961 napisał: > ... Dzisiaj mam już Sponsora i zaczynam duchowy program 12 kroków. > > Powoli odzyskuję wewnętrzny spokój... _________________________________________________________. Nie slyszalem jeszcze nigdy, aby zapil ten kto ma sponsora i przerabial Program AA, naturalnie przy systematycznym chodzeniu na MItyngi...! A... Odpowiedz Link Zgłoś
iskram Re: Pelnia zycia to praca w realu ze sponsorem i 19.02.14, 21:00 > > romeks1961 napisał: > > ... Dzisiaj mam już Sponsora i zaczynam duchowy program 12 kroków. > > > Powoli odzyskuję wewnętrzny spokój... >>iskram napisała; >> J trzymaj sie zawsze Tych co byli przed Tobą ( zwyciezców). ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Pokonani Zwyciezcy, kolejny paradoks tej choroby 20.02.14, 09:45 iskram napisała (do romeks1961): J trzymaj sie zawsze Tych co byli przed Tobą ( zwyciezców). ;-)) _________________________________________________. Tylko tacy sa wiarygodni... - To oni sa zywymi swiadectwami zyciowymi ludzi dotknietych choroba alkoholowa, ktorzy w swej wzajemnej pomocy, (Wspolnocie Anonimowych Alkoholikow - AA) potrafili skutecznie zatrzymac te chorobe a dzis sa wolnymi i szczesliwymi obywatelami skutecznie przywroconymi z powrotem do spolecznosci...! A... Odpowiedz Link Zgłoś
iskram Re: Pokonani Zwyciezcy, kolejny paradoks tej chor 20.02.14, 10:37 aaugustw napisał: > szczesliwymi obywatelami skutecznie przywroconymi z powrotem > do spolecznosci...! > A... >>iskram napisała; > Badz uważny , staraj sie być szcześliwy! Jesteśmy dziećmi wszechświata. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: Pokonani Zwyciezcy, kolejny paradoks tej chor 20.02.14, 11:30 iskram napisała (do A...): > > Badz uważny , staraj sie być szcześliwy! Jesteśmy dziećmi wszechświata. ________________. Te Sile daje mi AA...! A... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
iskram Re: Pokonani Zwyciezcy, kolejny paradoks tej chor 20.02.14, 11:57 > iskram napisała (do A...): > > > Badz uważny , staraj sie być szcześliwy! Jesteśmy dziećmi wszechświ > ata. > ________________. > Te Sile daje mi AA...! > A >>iskram napisała; > Wiara , AA, przyjaciele! Odpowiedz Link Zgłoś
mepsi Re: ***Leczenie uzależnień*** 18.12.09, 14:50 anetazkielc napisała: > Ośrodek Dromader w Piasecznie zasługuje na prokuratora nie na polecenie komukol > wiek święta racja, ja również odradzam kontakt,jakikolwiek z tym miejscem Odpowiedz Link Zgłoś
wicia75 Re: ***Leczenie uzależnień-Polecam*** 28.03.10, 16:16 witam Polecam bardzo ten ośrodek uzależnień. Na pewno osoba lecząca się w tym ośrodku będzie miała fachową pomoc oraz kontakt z innymi trzeżwiejącymi osobami.Wyjazdy po południu na mityngi aa kilka razy w tygodniu.Codziennie zajęcia i praca nad sobą.Po zakończeniu terapii otrzyma plan zdrowienia-co ma robic po wyjściu w swoim mieście, miejscowosci dalej ze sobą żeby nie pozostac samotnym i dalej pracowac nad sobą. Po więcej szczegółów piszcie na maila.... Odpowiedz Link Zgłoś
brzydal65 Re: ***Leczenie uzależnień*** 08.11.14, 02:43 WROCŁAW, DETOX z NFZ Ja bym tak pochopnie prywatnych detox'ów nie polecał... Czasem można stamtad wyjść gorzej zgiętym niż przyjść. Z NFZ jest we Wrocławiu na Korzeniowskiego (lub Kraszewskiego, po prostu nie pamiętam które wejście bo jedno jest do szpitala a drugie na poradnie, detox.). Byłem tam, warunki są ok (nie spodziewaj się wczasów jeśli jeszcze nie bylaś na detox'ie) personel miły (no przynajmniej mnie już zdążyli polubić). Polecam. Jeszcze jak ćpałem to był też strawny w Złotoryi ale jest gorszy. Mieli lepsze warunki ale czesto ktoś coś wnosil bardzo, wiec odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
annachalupka Re: ***Leczenie uzależnień*** 23.12.09, 02:39 Bardzo dobry psychoterapeuta był Robert Palusiński gorąco polecam, pracuje z uzależnieniami w konwencji analitycznej a ściśle Psychologi Zorientowanej na Proces Mindella. Tam docenia się proces stosjący za uzależnieniem a nie pomiata się chorym jak śmieciem. Niedawno przeniósł z Warszawy do Krakowa więc powinien mieć wolne terminy. Namiary to www psychoterapiakraków.org polecam an tynia3 napisała: > Zgodnie z sugestią adminów, niniejszy wątek założony zostaje w celach > informacyjnych, dla osób poszukujących fachowej pomocy. Można w nim wpisywać > namiary na instytucje bądź osoby pracujące z uzależnionymi. > Pozdrawiam - Marta. Odpowiedz Link Zgłoś