Dodaj do ulubionych

Cała prawda o MDMA...

31.08.06, 19:27
Chciałabym żeby ktoś wreszcie napisał całą prawdę o pigułkach esctasy... Ja wiem, że jak każdy narkotyk są. Jednak to co czytam w Internecie ma się nijak do rzeczywistości. Ciekawi mnie czy rzeczywiście jedna pigułka może zabić? Chodzi mi o człowieka potencjalnie zdrowego. Co może spowodowac zejście? A może dobrym sposobem pomocy narkomanom, którzy nie dorosli jeszcze do leczenia jest przestrzeganie przed tym jak tego uniknąć? Proszę o poważne potraktowanie mojego wątku.

Pozdrawiam:-)
Obserwuj wątek
    • addicted1 Re: Cała prawda o MDMA... 31.08.06, 20:45
      zejscie moze nastapic na skutek bedacego nastepstwem zazycia gwaltownego
      odwodnienia i wycienczenia organizmu, nastepuje zapasc/ atak serca.
      czeste takie przypadki w UK na technoparty.
      jedna pigulka?
      sa rozne pigulki, roznej mocy.
      nie kazdy czlowiek ma ten sam organizm (mozna miec np. wrodzona wade serca i o
      tym nawet nie wiedzic)
      no i - to jest nielegal, moga istniec rozne miksy, mieszanki, slyszalem juz o
      takich "dodatkach" do narkotykow, ze glowa boli (nawet strychnina, szklo tarte itp)

jak ktos lyka ecstazy:
      nalezy pic duzo plynow,
      zazywac sole mineralne.

p.s. ten wpis moze sluzyc jako rada- nie obchodzi mnie to.
      ja pisze w intencji dobrej, jak kto to wykorzysta- jego rzecz.
      • gucio121 Re: Cała prawda o MDMA... 02.09.06, 16:39
        napiszę ci to na swoim przypadku, ja zazywalem glownie tabletki extasy (pigóły)
        na imprezach techno. Napisze ci teraz co mi sie stało i przeczytaj to uważnie i
        przemyśl zanim weźmiesz nastepna!
        z
        Wylądowałem w szpitalu z dziwną akcją serca (raz bardzo wolno raz szybko)
        prawie stan przedzapaściowy. Przez 2 miesiace nie wstawałem z łóżka,bo miałem
        kołatania serca, ciśnienie wysokie jak cholera, zawroty głowy nie mówiąc o
        innych objawach różnego typu. Oczywiście po odstawieniu tego gówna. Mineło
        półtora roku, a JA WCIĄŻ BIORĘ LEKI antydepresyjne i na mózg TEGRETOL bo sobie
        tym gównem go zniszczyłem. Lekarz mi mówi, że jeszcze długo będę czuł skutki
        brania tego gówna tylko okazyjnie na imprezkach typu techno. MAM 25 lat, od
        półtora roku nic nie biorę. Nie mam już lęków, ale samopoczucie nie jest już
        takie jakie było dawniej! Byle zmiana pogody i ja to odczuwam, bo mój mózg
        przekazuje do organizmu złe bodźce-nie bierz tego gówna. To wyniszcza w baredzo
        szybkim tepie
    • przedwojenny Re: Cała prawda o MDMA... 01.09.06, 21:23
      >W gazetach i internecie pisza same glupoty
      Tak , pewnie. Ty się lepiej znasz od naukowców, farmacutów i lekarzy i jako
      wyrocznia stwierdzasz, że MDMA jest bezpieczne.
      Dziękuje za taką wyrocznie-jakoś bardziej wierzę profesorom chemii z Oxfordu
      niż Tobie.
      >Kiedys w Science pisali o debacie nad czystym MDMA oraz jego
      > terapeutycznymi wlasciwosciami w leczeniu depersji i podobnych chorob o
      podlozu
      > nerwicowym.
      No i co z tego? Jak nad czymś prowadzi się debatę, to znaczy, że oznacza to, że
      jest to coś dobrego?
      Inna sprawa jakie są wnioski takiej debaty.
      >> Tyle, ze w Polsce nie dostaniesz czystego MDMA.
      Dostać nie dostaniesz, ale można kupić.
      Widziałem wielokrotnie MDMa w laboratorium do których trafiają przechwycone
      tabletki extazy.
      Także na terenie Polski często są obecne extazy tylko z MDMA.
      >A tak w ogóle to polecam, bo wprawia w bardzo pozytywny stan.
      Trudno żeby burza serotoniny była nieprzyjemna. Tyle, że nalezy popatrzeć na
      kosnekwencję, których nie będę tu wymieniał bo są ogólnie znane.

Ogólnie ekstazy tak jak amfetamina doprowadza do degeneracji neuronów i o ile
      zażycie raz, czy dwa razy nie spowoduje większych szkud, o tyle zażywanie Mdma
      regularnie prowadzi do tego samego co amfetamina-psychozy ( ktoś Cię śledzi,
      wszędzie mikrofony) w sferze fizycznej i wyniszczenia w sferze fizycznej.

Nie wiem skąd w Polsce bierze się jakże powszechny pogląd, że amfetamina jest
      be, a ekstazy jest fajne, bezpieczniejsze -skoro to praktycznie te same związki
      i tak samo szkodliwe.

• przedwojenny Re: Cała prawda o MDMA... 01.09.06, 21:26
        Szkód -przepraszam za błąd.
      • megash Re: Cała prawda o MDMA... 02.09.06, 02:15
        Tabletka ecstasy (nie extazy, czy jak to tam napisałeś) NIE jest czystym MDMA.
        Nigdzie w Polsce nie kupisz na czarnym rynku czystego MDMA. No chyba, że ci ktos
        w laboratorium to zsynetzuje. To po pierwsze.

A po drugie budowa MDMA jest podobna do amfetaminy, aczkolwiek jej działanie
        jest zupełnie inne, tak jak i skutki ich używania. Więc zanim coś napiszesz,
        upewnij się, że twoje informacje są w 100 procentach prawdziwe.

Na koniec dwa zdania od siebie:
        1) MDMA i amfetamina są szkodliwe, wrecz bardzo szkodliwe.
        2) Wszystkie narkotyki powinny być legalne, włącznie z heroiną.

To moje zdanie.

Dziękuje za uwagę ;)
    • addicted1 Re: Cała prawda o MDMA... 01.09.06, 21:32
      W gazetach i internecie pisza same glupoty. Po jednej tabletce ecstasy nic Ci
      > sie nie stanie. Kiedys w Science pisali o debacie nad czystym MDMA oraz jego
      > terapeutycznymi wlasciwosciami w leczeniu depersji i podobnych chorob o
      podlozu
      > nerwicowym.
      >
      > Tyle, ze w Polsce nie dostaniesz czystego MDMA.
      >
      > A tak w ogóle to polecam, bo wprawia w bardzo pozytywny stan

taaa, bardzo pozytywny, polecam grej na maxa, szczerze, wal ostro, wciagaj
      wszystkimi dziurami, nawet dupa, na siedzaco i stojaco.

Tyle, ze w Polsce nie dostaniesz czystego MDMA.

to dobrze czy zle?

• sarkoid ale jazda 02.09.06, 13:52
        ..ma właściwosci terapeutyczne...buhahahaha!
        właściwości te powstana jak ta osoba uda sie do poradni o
        pomoc..terapeutyczna!!!
        ...
        a moze zamiast drogich leków na różne choroby, w szpitalach powinno się dawac
        alko i dragi? czlowiek ma inna świadomośc to np z nowotworu dla odmiany się
        pośmieje ..ciekawie by wygladała sytuacja gdzie cały oddział jest naćpany a
        salowa z flaszką gania!!
        buhahaha
        • pipopapo Re: ale jazda 03.12.13, 21:40
          "ma właściwosci terapeutyczne...buhahahaha!" - śmiejesz się chyba z własnej głupoty. MDMA ma potężne właściwości terapeutyczne. Już w tej chwili armia USA używa MDMA do leczenia szoku pourazowego u żołnierzy wracających z Iraku. Efekty są rewelacyjne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka