ed.ek 28.12.06, 16:49 Czy wie ktoś, czy istnieje uzależnienie od jednego gatunku alkoholu, np. od piwa? Proszę o jakieś informacje, ewentualnie linki. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
myszabrum Re: uzaleznienie a piwo 28.12.06, 16:54 Jest to raczej niemożliwe. Możesz bardziej LUBIĆ piwo, niż inne trunki, ale uzależniasz się od alkoholu. Odpowiedz Link Zgłoś
aaugustw Re: uzaleznienie a piwo 28.12.06, 17:06 myszabrum napisała: > Jest to raczej niemożliwe. Możesz bardziej LUBIĆ piwo, niż inne trunki, ale > uzależniasz się od alkoholu. ___________________________________________________________________________. O...! - Jest i Myszabrum...! ;-)) I od razu nie zgadzam sie z nia...! :-(( Jak bede musial codziennie obrywac z jednej butelki piwa naklejke, to juz jest uzaleznienie...! (przy tym wcale nie musze go wypic). A... Odpowiedz Link Zgłoś
finlandia07 Re: uzaleznienie a piwo 28.12.06, 23:46 O August,nie zgadzam sie. On nie pytał o uzależnienia w ogóle tylko o alkohol. Mysza ma rację. Odpowiedz Link Zgłoś
marzenabo Re: uzaleznienie a piwo 29.12.06, 09:55 Piwo to moje paliwo;) Jestem typowym piwożłopem:/ I nie jakies tam jedno piwko do obiadku, tylko raczej piwko zamiast obiadku;) Jak bylam zmuszona pic co innego to bylam nieszczesliwa:( Odpowiedz Link Zgłoś
ed.ek Re: uzaleznienie a piwo 30.12.06, 12:55 W sumie chodziło o to, czy można być uzależnionym tylko od piwa. Być alkoholikiem, ale pić tylko piwo. Odpowiedz Link Zgłoś
myszabrum Re: uzaleznienie a piwo 30.12.06, 12:59 Można być alkoholikiem i pić tylko piwo - bo akurat alkohol pod postacią piwa lubi się najbardziej. Ale gdy piwa zabraknie, taka osoba sięgnie po alkohol w innej postaci - nawet "wzmocniony koktajl owocowy" za 5 zł. - o ile jest alkoholikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
tenjaras Re: uzaleznienie a piwo 30.12.06, 22:43 myszabrum napisała: > o ile jest alkoholikiem. a co to znaczy być alkoholikiem? Odpowiedz Link Zgłoś
myszabrum Re: uzaleznienie a piwo 30.12.06, 22:44 Odpowiedź niewątpliwie znajdzie się na stronie Jarasa :) Odpowiedz Link Zgłoś
ziggy.s Re: uzaleznienie a piwo 31.12.06, 18:14 No mnie na przyklad z wodek najlepiej wchodzi Luxusowa a z piwek Zloty Bazant (Slowacja). Ale nie pogardze i innymi zacnymi trunkami. Wiec - chyba nie grozi ci uzaleznienie od jednej marki. W koncu trzeba byc otwartym na rozne nowosci. Pozdrowienia na Sylwestra ! Odpowiedz Link Zgłoś