Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Internetowy club koneserów wina

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 19:31
    Zapraszamy do rozmów o wine w klubie wino_club Codzieńnie po godzinie 20.00
    mamy ciekawych gości. Tu kupisz, sprzedaż, porozmawiasz o winie. Klub czynny
    przez 24 h/dobę
    Adres klubu.
    www.polchat.pl/chat/?room=wino_club
    Obserwuj wątek
      • winoman Re: Internetowy club koneserów wina 02.06.05, 19:39
        Gość portalu: wino_club napisał(a):
        > Zapraszamy do rozmów o wine w klubie wino_club Codzieńnie po godzinie 20.00
        > mamy ciekawych gości. Tu kupisz, sprzedaż, porozmawiasz o winie. Klub czynny
        > przez 24 h/dobę
        > Adres klubu.

www.polchat.pl/chat/?room=wino_club
        Oczywiście stali uczestnicy forum znają istniejący od kilku lat inny pokój na
        Polchacie,

www.polchat.pl/chat/?room=winomania
        To tak tytułem przypomnienia ...

Pozdrawiam!

• Gość: Andrzej. Mitoń Re: Internetowy club koneserów wina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 13:41
        Widać niestety jacy to eksperci tutaj na tym forum, Panie Benedykcie!

Nikt nie wchodzi do tego clubu, bo się boją bezpośredniej konfrontacji.
        • docg Re: Internetowy club coneserów wina 03.06.05, 23:05
          ja kilka razy wchodzilem, ale nigdy nikogo nie ma :-(
          • Gość: dino Re: Internetowy club coneserów wina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 00:25
            Owszem bywa, właśnie docg pogadalismy w parę osób i fajnie było.
            • bartek94 Re: Internetowy club coneserów wina 04.06.05, 10:31
              To szkoda ze ja tez nie trafilem w odpowiedni moment moze dzis.
              pozdr
              bart
              • Gość: docg i znowu nikogo nie ma... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 00:51
                czy ten klub w ogole dziala???
                pozdrawiam
          • Gość: mecenas Re: Internetowy club coneserów wina IP: *.a.pppool.de 03.08.05, 20:28
            mam nadzieje ze temat zostanie podjety,polecam wszystkim wina pochodzace
            terenow lago di garda tzn.veneto,soave,valpollicella.wysmienite wina ze
            slynnym BARDOLINO czekam na komentarz salve!
      • ducale Re: Internetowy club koneserów wina 05.06.05, 10:51
        w weekendy chyba nie działa,bylem pusto..
        • Gość: Santos Re: Internetowy club koneserów wina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 11:04
          Wczoraj wieczorem było troche ludzi, na moje oko przewinęło sie około 10 osób.
          Całkiem fajnie pogadaliśmy.Nawet rozmawiałem z Metu że może sie ten klub
          rozwinąć.Pewnie najlepiej jest po 19.Ja w tych godzinach byłem tam w sobote.
      • ducale Re: Internetowy club koneserów wina 08.06.05, 20:10
        no i co ? mial byc zawsze ktos o 20.00 !!
        • hania55 Re: Internetowy club koneserów wina 08.06.05, 21:06
          Ja byłam przez chwilę, ale tylko ktoś o nicku HenioJ życzył mi szczęść Boże i
          coś mnie wywaliło :-(
      • Gość: docg Re: Internetowy club koneserów wina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 18:32
        taki Club to swietny pomysl ale pod warunkiem ze banda frustratow nie bedzie
        przeszkadzac Nam, zwyczajnym milosnikom Wina swoimi wulgaryzmami i nasmiewaniem
        sie z IDV, a w szczegolnosci z propozycji zapraszania do Czatu takich gosci jak
        Prof. Religa, Ludwik Dorn czy Pan Andrzej Golota.
        Mysle ze dobrym rozwiazaniem zebysmy mogli spokojnie porozmawiac jest
        ograniczenie wstepu do Clubu tylko dla zarejestrowanych gosci ktorzy oplacili
        skladke czlonkowska, powiedzmy 50 zl rocznie na czlonka, tak zeby zartownisie i
        frustraci znalezli sobie inne obiekty do zartow a Nam dali spokoj.
        Pozdrawiam Serdecznie
        Czaban
        • Gość: Czaban Internetowy club koneserów wina znów otwarty! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 12:27
      • Gość: docg guzik IP: 212.160.147.* 01.08.05, 13:15
        do wczoraj miała trwać przebudowa strony internetowej IDV. Więc dzisiaj
        wchodzę, patrzę - a tu guzik, strona dalej w budowie. Tak nie postępuje
        szanująca Się firma. A tak liczyłem na te zdjęcia!
        pozdrawiam
        • paero123 Re: guzik 01.08.05, 13:44
          Pogubili się w korytarzach moldowskich winnic i nie zdażyli na czas :-)
        • isabelle.daniel.vins Re: guzik 01.08.05, 17:45
          Gość portalu: docg napisał(a):

> do wczoraj miała trwać przebudowa strony internetowej IDV. Więc dzisiaj
          > wchodzę, patrzę - a tu guzik, strona dalej w budowie. Tak nie postępuje
          > szanująca Się firma. A tak liczyłem na te zdjęcia!
          > pozdrawiam
          Witamy docg
          Prosimy o spokój,na wszystko przyjdzie czas. Szanująca sie firma przygotowuje
          teraz wielką impreze związaną z winami z całego świata dla winolubów.Rusza za
          dwa tygodnie.Oj będzie się działo. A co do strony? No cóż, była, ale zawiesiła
          sie z braku obsługi przez operatora, właśnie go zmienilismy i za parę dni ta
          Nasza wielka encyklopedia wina sie ukaże.
          Pozdrawiamy wszystkich winolubów. Jesli chodzi o klub, to na to pytanie sam
          sobie odpowiedziałeś. Czytamy Wasze posty, ale nie piszemy. Cóż dużo
          obowiązków, łącznie z przebudową piwnic z winami, a przede wszystkim prowadzone
          są teraz promocje naszych win, to też zabiera czas.
          IDV
          • Gość: docg dziekuje za Odpowiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 22:53
            Dziekuje za Odpowiedz. Ja zachowuje spokoj, ale nadal uwazam, ze slowa wypada
            dotrzymywac, wiec jak strona jest w przebudowie do 31 lipca, to 1 sierpnia
            powinna dzialac. Ot, taki niby drobiazg, a podwaza zaufanie do Firmy.
            Co dotyczy przebudowy piwnic? wyrazam zdziwienie, ze te perfekcyjne piwnice,
            wrecz arcydziela sztuki piwnicznej, mozna poddawac ryzykownemu zabiegowi
            przebudowy. Co w tym czasie dzieje sie z winem? A czy taka przebudowa nie
            pogorszy warunkow przechowywania?
            pozdrawiam
            • sstar Re: dziekuje za Odpowiedz 02.08.05, 00:00

> Dziekuje za Odpowiedz. Ja zachowuje spokoj, ale nadal uwazam, ze slowa wypada
              > dotrzymywac, wiec jak strona jest w przebudowie do 31 lipca, to 1 sierpnia
              > powinna dzialac. Ot, taki niby drobiazg, a podwaza zaufanie do Firmy.

Ja tam z checia poczekam - wole by lepiej dzialala, nawet jesli to ma potrwac.
              Nic nie jest w stanie podwazyc mojego zaufania do Firmy.

> Co dotyczy przebudowy piwnic? wyrazam zdziwienie, ze te perfekcyjne piwnice,
              > wrecz arcydziela sztuki piwnicznej, mozna poddawac ryzykownemu zabiegowi
              > przebudowy. Co w tym czasie dzieje sie z winem? A czy taka przebudowa nie
              > pogorszy warunkow przechowywania?

Oj docg, nic nie rozumiesz, ta przebudowa ma wlasnie polepszyc warunki
              przechowywania - wiem bo czasami sam wprowadzam jakies male udoskonalenia we
              wlasnej piwniczce: ostatnio np zerwalem jakiegos grzyba (chyba nawet
              jadalnego). Nie wiem tylko czy rownowaga biodynamiczna na tym nie ucierpiala
              - choc z drugiej strony pajaki nadal tkaja sieci.

Pozdrawiam
              star
              poki co jedynie aspirujacy do wine_clubu

> pozdrawiam
              • docg Re: dziekuje za Odpowiedz 02.08.05, 08:58
                Problem w tym, ze nie ma w Polsce w pełni profesjonalnej internetowej strony o
                Winach, z odpowiednią ilością cennych informacji, więc wiele osób czekało na
                otwarcie strony IDV. Tymczasem dzisiaj mamy już 2. sierpnia, i dalej nic.

Star - czy sugerujesz, że ta przebudowa piwnic ma na celu dostosowanie ich do
                jednoczesnego przechowywania wina i produkcji pieczarek?
                • Gość: Cru Re: dziekuje za Odpowiedz IP: *.vps.hosteurope.de 02.08.05, 12:07
                  docg napisał:

> Problem w tym, ze nie ma w Polsce w pełni profesjonalnej internetowej strony
                  o
                  > Winach, z odpowiednią ilością cennych informacji, więc wiele osób czekało na
                  > otwarcie strony IDV.

Chyba Pan sobie kpi, Panie szyderco i pseudoekspercie!

Od dawna prawdziwi profesjonaliści krajowi korzystają z jedynej w Polsce
                  kopalni wiedzy i jednej z najlepszych na świecie stron internetowych o winie,
                  którą przecież już dawno zachwalał jeden z poważniejszych dziennikarzy i
                  praktyków winiarskich w Polsce:

Tutaj cały wpis: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=18&w=920802&a=920802
              • isabelle.daniel.vins Re: dziekuje za Odpowiedz 02.08.05, 11:43

> Ja tam z checia poczekam - wole by lepiej dzialala, nawet jesli to ma potrwac.
                > Nic nie jest w stanie podwazyc mojego zaufania do Firmy.
                Miłe, na pewno opłaca się poczekać.

> Oj docg, nic nie rozumiesz, ta przebudowa ma wlasnie polepszyc warunki
                > przechowywania - wiem bo czasami sam wprowadzam jakies male udoskonalenia we
                > wlasnej piwniczce: ostatnio np zerwalem jakiegos grzyba (chyba nawet
                > jadalnego). Nie wiem tylko czy rownowaga biodynamiczna na tym nie ucierpiala
                > - choc z drugiej strony pajaki nadal tkaja sieci.

Pajączki wskazują właśnie, że jest ok. Nie wiemy, co posiadasz w swojej
                piwniczce, ale tu znajdziesz kilka urządzeń, które może kiedyś wykorzystasz. Do
                wyszukiwarki google wpisz –klimatyzatory do piwnic z winami-, lub słowo -fondis-
                lub ewntualnie www.fondis.com lub www.fondis.fr lub www.eurocave.com. Nie są
                to urządzenia tanie, ale kupując młode wino i trzymając je, te koszta Ci się
                zwrócą.

Pozdrawiamy winolubie
                IDV
                >
                > Pozdrawiam
                > star
                > poki co jedynie aspirujacy do wine_clubu
                będzie istniał,ale w innej formie.
                • sstar Re: dziekuje za Odpowiedz 04.08.05, 11:11
                  isabelle.daniel.vins napisała:

>
                  > > Ja tam z checia poczekam - wole by lepiej dzialala, nawet jesli to ma pot
                  > rwac.
                  > > Nic nie jest w stanie podwazyc mojego zaufania do Firmy.
                  > Miłe, na pewno opłaca się poczekać.
                  >
                  >
                  >
                  > > Oj docg, nic nie rozumiesz, ta przebudowa ma wlasnie polepszyc warunki
                  > > przechowywania - wiem bo czasami sam wprowadzam jakies male udoskonalenia
                  > we
                  > > wlasnej piwniczce: ostatnio np zerwalem jakiegos grzyba (chyba nawet
                  > > jadalnego). Nie wiem tylko czy rownowaga biodynamiczna na tym nie ucierpi
                  > ala
                  > > - choc z drugiej strony pajaki nadal tkaja sieci.
                  >
                  > Pajączki wskazują właśnie, że jest ok.

to mnie Pani/Pan uspokoil(a) - jak to milo spotkac eksperta

> Nie wiemy, co posiadasz w swojej
                  > piwniczce,

chyba wina :-) oczywiscie oprocz pajakow (bo grzybow juz nie ma - do wiadomosci
                  docg - nie byly to pieczarki, mysl o hodowli pieczarek dosc smiala ale IDV to
                  brawurowa firma wiec kto wie)

pzdr
                  star

• isabelle.daniel.vins Re: dziekuje za Odpowiedz 02.08.05, 10:41

> pozdrawiam

• isabelle.daniel.vins Re: dziekuje za Odpowiedz- dla docg 02.08.05, 11:29

> pozdrawiam
              Masz racje Docg, ale nam również nie dotrzymano słowa ze strony firmy
              obsługującej stronę. Mamy nadzieje, że home.pl proponująca nam pojemność
              serwera 10GB i roczny transfer 360GB, jak i nasz własny serwer, wydoli na, tyle
              aby mogła ona porządnie i w miarę szybko a także trwale wyświetlać się na
              ekranach Waszych komputerów
              Co dotyczy tych naszych perfekcyjnych piwnic? No cóż czasami tak trzeba, bo
              trzeba się rozwijać, a dostęp miało do nas nie wielu. Po prostu musieliśmy ja
              podzielić na cześć hurtową i detaliczną. Co za tym idzie ceny jakby u nas
              spadają, a jakość wina pozostaje ta sama. Nie absolutnie nie szkodzi to winom,
              ponieważ jest to robione w części wystawienniczej i hurtowej. Na pewno nie
              pogorszy ona warunków przechowywania, a na pewno obniży ceny win. Weź również
              pod uwagę to, że IDV to nie tylko detalista, a już we wrześniu hurtownik, ale
              również firma pomagająca różnym producentom i Naszym importerom wejść na rynek
              polski jak też firma organizująca specyficzne imprezy związane z winem. Cel
              tego jest jeden, promować wino w jak najlepszy i przejrzysty sposób i dać
              możliwość dostępu do nich wszystkim, którzy z tego żyją lub je tylko piją i
              chcą mieć dobre wina.
              Ponadto podczas naszej działalności, dostrzegliśmy kilka wad w działaniu takiej
              doskonałości. Znając kilka zasad fizyki trzeba wziąć po uwagę, że kupujący
              wina, a które leżą w temperaturze 12 stopni, po opuszczeniu tych warunków
              dostają tzw. kopa temperaturowego. Co się dzieje wiemy, na butelce zbiera się
              woda, i w kartonie czy skrzynce robi się maleńki basenik. Praktycznie może się
              tak dziać, że klient przewozi do siebie butelki z poniszczonymi i mokrymi
              etykietami. Nie mówiąc już o akcyzie. Przede wszystkim wino nie lubi nagłych i
              tak dużych zmian temperatury. Np.12 stopni na 35 tak jak teraz. Stąd budowa tak
              zwanej piwnicy przejściowej,(na ukończeniu na szczęście) gdzie wina spokojnie
              oczekują do odbioru przez nabywcę podnosząc spokojnie temperaturę do około 18-
              19 stopni, aby mogły spokojnie dotrzeć na miejsce. Oczywiście dotyczy to
              większej ilości win przynajmniej kartonu i tych, które dany kupiec nie spożyje
              w ciągu kilku dni. Stąd również wynika tworzenie specjalnych termoizolacyjnych
              pojemników to przewozu wina w mniejszych ilościach.

Pozdrawiamy winolubie
              IDV

• Gość: barolo Re: dziekuje za Odpowiedz- dla docg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 11:53
                Znając kilka zasad fizyki trzeba wziąć po uwagę, że kupujący
                > wina, a które leżą w temperaturze 12 stopni, po opuszczeniu tych warunków
                > dostają tzw. kopa temperaturowego. Co się dzieje wiemy, na butelce zbiera się
                > woda, i w kartonie czy skrzynce robi się maleńki basenik. Praktycznie może
                się
                > tak dziać, że klient przewozi do siebie butelki z poniszczonymi i mokrymi
                > etykietami. Nie mówiąc już o akcyzie

W końcu ktoś pomyślał o tym !! dzięki. strasznie mnie wkurza jak otwieram
                butelkę z której odkleiła się akcyza !!
          • ducale Re: guzik 02.08.05, 08:44

> Prosimy o spokój,na wszystko przyjdzie czas. Szanująca sie firma przygotowuje
            > teraz wielką impreze związaną z winami z całego świata dla winolubów.Rusza za
            > dwa tygodnie.Oj będzie się działo.

Jaka będzie formuła tej imprezy ,otwarta???Jezeli tak ,a mam nadzieje ,proszę
            rąbek szczegołow :czas,miejsce ,producenci etc. tak aby mozma sobie ewentualnie
            zarezerwować miejsce ( platne czy nie???)przeciez to juz za 2 tygodnie !
            pozdr
            ps. szkoda że element chuligański zniszczył formułe czatu wino_clubu
            • isabelle.daniel.vins odpowiedź dla ducale 02.08.05, 12:30
              ducale napisał:

> Jaka będzie formuła tej imprezy ,otwarta???Jezeli tak ,a mam nadzieje ,proszę
              > rąbek szczegołow :czas,miejsce ,producenci etc. tak aby mozma sobie
              ewentualnie
              >
              > zarezerwować miejsce ( platne czy nie???)przeciez to juz za 2 tygodnie !
              > pozdr
              > ps. szkoda że element chuligański zniszczył formułe czatu wino_clubu
              Oczywiście w wielkim skrócie
              Impreza będzie całkowicie otwarta dla wszystkich, nawet dla tych, którzy
              przyjadą z dziećmi nie będzie problemu, problem będzie tylko z tym, że dzieci
              nie będą chciały wyjechać, Przygotowany jest obiekt do zabaw, typu kręgle,
              basen, plac zabaw, jak tez wyspecjalizowana załoga do opieki nad nimi. Panie
              ponadto mogą skorzystać z jednego z najnowocześniejszych SPA w Europie. Także
              tatusiowie i mamusie mogą spokojnie raczyć się winem. Dla nich właśnie jest to
              stworzone, można będzie kupić wina po bardzo atrakcyjnych cenach ponad
              detalicznie jak tez hurtowo. 4000 win różnego rodzaju podzielonych na kraje lub
              kontynenty. w ciągu 10 wekendów WYBRANYCH WIN, PRODUCENTÓW, IMPORTERÓW
              OCZYWIŚCIE -DOBÓR TRWAŁ DWA LATA. NIKT POZA NIMI NIEMA DOSTĘPU DO TEJ IMPREZY.
              Jest to przy okazji sprawdzenie przyszłorocznej imprezy. Ale to już, kiedy
              indziej. Czas trwania od 13 sierpnia piatek–sobota-niedziela, przez kolejnych
              10 weekendów dla przykładu. Weekend grecki. Ameryki Południowej, włoski itd., a
              więc przegląd całego świata. Szczegóły na specjalnej stronie od piątku. Nie
              zdziwcie się, że nawet najlepsza rioja czy Jadot porównywalna będzie z cenami z
              zachodu. Ponadto ogromna ilość win do 50 złotych.
              Miejsce wiadome. Uzdrowiskowo Nałęczów, znane z na świecie z leczenia serca a
              więc jakby francuski paradoks , Ponadto specjalne imprezy, znani ludzie
              związani z winami i uuuuu albo jeszcze więcej. Ceny win normalne i bardzo
              dobre. Wszystko, co związane z winami. Nic nie trzeba rezerwować, chyba, że
              spanko dla siebie przez kolejnych 10 weekendów, bo zabawy winne do białego rana.
              Ponadto jeszcze zostało jedno miejsce tylko jedno, dla ewentualnych importerów
              piszących tu na tym forum. Niech tradycji stanie się zadość.
              Dziwi Nas tylko fakt,że takie sławy jak Parker, Johnson, odpisali natomiast
              Panowie B&B jak tu się ich nazywa nie są zainteresowani promocja i sprzedażą
              swojej książki. Mimo że pisaliśmy już dwukrotnie do ich wydawnictwa. Tysiące
              ludzie podczas każdego weekendu Panowie. Za stoiska nie płacicie, więc czyżby
              nie zależało...a tak wykorzystując ,ale to może gdzie indziej.
              To wszystko oczywiście w ogromnym skrócie.
              Pozdrawiamy winolubie
              IDV

• Gość: docg Re: odpowiedź dla ducale IP: 212.160.147.* 02.08.05, 12:46
                > ... Ponadto specjalne imprezy, znani ludzie
                > związani z winami (...)
                > ... takie sławy jak Parker, Johnson, odpisali ...

• isabelle.daniel.vins Re: odpowiedź dla ducale 02.08.05, 14:16

>
                  • Gość: docg kto jeszcze bedzie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 21:29
                    > weżmiemy Twoją propozycje po uwagę jak bardzo Ci na tej osobie (Pan Andrzej
                    Golota - przyp. moj) zależy
                    > Pozdrawiamy winolubie
                    > IDV

• Gość: paero1234 krótka lista VIPów pod rozwage IDV IP: *.compi.net.pl / *.crowley.pl 04.08.05, 11:48
                      Proponuję stworzyc liste osób publicznych znanych z upodobania do win. W koncu
                      chcemy aby impreza w ktorej zamierzamy wziac udzial (docg - rezerwacja hotelu
                      poszla na mejla) spełnila nasze oczekiwania.
                      Tak na poczatek:
                      - Adam Hanuszkiewicz
                      - Marek Kondrat
                      - Bogusław Kaczyński
                      - Andrzej Gołota
                      - Ludwik Dorn (dajmy mozliwosc rehabilitacji po wystepie w TVP)
                      - Tomasz Pukacki
                      - Zbigniew Religa
                      - Robert Mazurek
                      - Jacek Cygan
                      - Lech Wałęsa (tak, tak !)
                      - Konstanty Miodowicz (nie chcę komentować wstrętnych pomówień co do jego
                      zachowania podczas przesłuchania p.prezydentowej - On D E G U S T U J E wino i
                      wcale nie byl pijany o co posadzono go na forum Kraj)
                      To na razie tyle, jak sobie przypomne to jeszcze dopisze...
                      • ducale Re: krótka lista VIPów pod rozwage IDV 04.08.05, 12:02
                        a dlaczego Kaczyński akurat Boguslaw a nie Jarosław i Lech ?
                        skoro Pukacki to moze i Litza również?
                        no i obowiazkowo Siwiec -z pewnych zrodeł (MB)zna sie dobrze na winach
                        • Gość: fechu Lica jest abstynentem(n/txt) IP: *.forcom.com.pl / *.forcom.com.pl 04.08.05, 12:07
                        • Gość: paero1234 Re: krótka lista VIPów pod rozwage IDV IP: *.compi.net.pl / *.crowley.pl 04.08.05, 12:25
                          Nie wiedziałem, że pp Kaczyńscy także są winolubami. Hmm, moze jednak
                          ograniczmy liczbe odob kandydujacych na prezydenta na imprezie IDV bo zrobi sie
                          z tego jakas polityczna hucpa. I moze popsuc nam atmosferę na imprezie. Siwiec
                          to chodzi o Marka Siwca? Nie wiedziałem... Ale warti zaprosić jesli MB go poważa
                          Proponuje skupić się na osobach za swiata kultury, biznesu itp. Znajomi
                          wskazali mi tez Jana Borysewicza, podobno przesiaduje u Mielżyńskiego...
                          • ducale Re: krótka lista VIPów pod rozwage IDV 04.08.05, 16:27
                            tak chodzi o Marka Siwca
                            a propos Borysewicza -a jak dojdzie do tych slynnych obscenicznych gestów z
                            jego strony?za duze ryzyko.Lepiej chyba Piaska z Rynkowskim,wydają sie byc
                            bardziej ułozeni no i znaja sie z Cyganem :)
                            • paero123 Re: krótka lista VIPów pod rozwage IDV 04.08.05, 16:42
                              Jesli chodzi o JB to stara sprawa, poza tym JB był wtedy mlody, zmeczony trasa
                              koncertowa i w cale nie pijany jak trąbiły media i rzecznik MO a cały incydent
                              mial wymowę ideologiczną (i to nie J.Szczepkowska jest odpowiedzialna za
                              zakończenie komunizmu w Polsce); obecnie z racji wieku wino jest jednym
                              trunkiem jaki toleruje; zreszta IDV wspominali o degustacjach a nie piciu jako
                              takim a poza tym Titus zaofiarowal sie, ze gdyby Janek B. zostal zaproszony, to
                              on nie odstapi go na krok, gdyby jacys frustraci, ktorzy mieliby plany co do
                              sprowokowania JB i zaszkodzenia tym samym prestizowi imprezy IDV, probowali
                              jakichs podstepnych dzialan wobec gosci...
                • Gość: paero1234 Re: odpowiedź dla ducale IP: *.compi.net.pl / *.crowley.pl 02.08.05, 16:07
                  No właśnie, też nie rozumiem, dlaczego p.Gołotę pomija się jako znana osobe i
                  znawce wina zarazem? Czy to w kontekscie jego ostatnich porazek w boksie?
                  Szkoda byłoby aby impreza IDV odbyła się bez Jego udziału - popularyzacja idei
                  IDV weekendów, co ja mówie, zycia z winem nie powinna ograniczac się do znanych
                  i oczywistych postaci kultury i polityki, bezkompromisowy sportowiec
                  pokazujacy, ze wino a nie wodka czy whisky to takze element zycia prawdziwego
                  twardziela mogloby złamac stereotyp, że wino jest dla kobiet i... :-(. Do listy
                  zaproszonych dodałbym także Tomasza Pukackiego (popularny Titus z zespołu Acid
                  Drinkers), ktorego niesłusznie utożsamia się z emploi zwiazanego z nazwą grupy.
                  Obu WDVIP widziano ostatnio na imprezie firmy Wine Enthusiast Special Providers
                  Ltd, na ktorej zapewne mieli przyjemnosc znalezc sie niektorzy z forumowiczow i
                  zapewne przedstawiciele IDV (liczący się branżowcy tam byli, z tego co wiem
                  zaproszenia otrzymali wszyscy przedsiębiorcy-pasjonaci). W razie czego kontakt
                  z w/w pp jest dostępny przez oficjalne strony www.golota.pl (AG) i
                  www.aciddrinkers.art.pl/?ad=info (TP)
                  • Gość: fechu Zapomniales o Popcornie IP: *.forcom.com.pl / *.forcom.com.pl 03.08.05, 09:51
                    On tez byl z Titusem na tej imprezie.W przyszlym roku ma byc Roman z
                    Nergalem.Pozdrawiam
              • Gość: Lord Vader Re: odpowiedź dla ducale IP: 213.25.164.* 02.08.05, 14:34
                ale jak to? z jednej strony impreza "otwarta dla wszystkich", a z drugiej "NIKT
                POZA NIMI [producentami, importerami] NIE MA DOSTĘPU DO TEJ IMPREZY". To mogę
                przyjechać, czy nie mogę? Bo chciałbym...
                • isabelle.daniel.vins odpowiedź dla Lorda Vadera 02.08.05, 14:58
                  Jesli chodzi o prezentujacych wina temat zamknięty,tylko jedno miejsce trzymane
                  dla najciekawszego importera tego forum.wyjątek.jedyny wyjatek. jesli o
                  zainteresowanych winami do zakupu,wszyscy
                  dosłownie.wszyscy.Detaliści,hurtownicy,restauratorzy,hotelarze,lubiacy
                  wina,pijący wina,chcący kupic wina dobre ,bardzo dobre,poznać kulture i wina
                  danego kraju,dobrze spedzic czas,spróbowac dobrego wina,kupic dobre
                  ksiązki,pisma,pogadac o winie,napic sie tylko wina,poznac ludzi zwiazanych z
                  winem.
                  • Gość: fechu a kregle? (n/txt) IP: *.forcom.com.pl / *.forcom.com.pl 02.08.05, 15:06
                    • Gość: docg kręgle tylko dla dzieci... IP: 212.160.147.* 02.08.05, 15:10
                      a SPA tylko dla pań, przecież było wyraźnie napisane. Szkoda, bo sam bym
                      skorzystał ze SPA.
                      pozdrawiam
                      • Gość: fechu Re: kręgle tylko dla dzieci... IP: *.forcom.com.pl / *.forcom.com.pl 02.08.05, 15:12
                        Takie dziecko moze nie uniesc kuli.przeciez to cholerstwo wazy.Moze dla
                        dzieci jakas strzelnica;)
                        • Gość: paero123 Re: kręgle tylko dla dzieci... IP: *.compi.net.pl / *.crowley.pl 02.08.05, 17:17
                          Przeciez wyraznie bylo napisane, ze to obiekt do zabaw dla dzieci, wiec kregle
                          beda tez w wersji 'mini' i basen rowniez "nieolimpijski'!
                          Do docg: przeciez sama nazwa sugeruje, ze SPA przeznaczone jest dla kobiet!
                          Przez anal-ogię tez bym chcial nosic sandalki na wys.obcasie (mam 175 cm tylko)
                          ale rozumiem, ze moga chodzic w nich tylko kobiety i sie nie pcham!

Dżizas! Czytaja skomplikowane etykiety w obcych jezykach a prostej informacji
                          IDV po polsku nie sa w stanie zrozumiec.

Pozdrawiam
              • Gość: ewas Re: odpowiedź dla ducale IP: 62.102.33.* 03.08.05, 11:19
                Ja już cieszę się na możliwość odwiedzenia Nałęczowa - z powodu wina :) - ale
                czy ja mogłabym poprosić o więcej informacji o imprezie, kiedy się zaczyna, czy
                jest jakiś program, jakiś temat przewodni - mam na myśli choćby najbliższą -
                czyli tą 13.08 - gdzie można na ten teamt poczytać?

pozdrawiam,
                ewa
                • isabelle.daniel.vins Odpowiedx 03.08.05, 14:06
                • isabelle.daniel.vins Odpowiedź 03.08.05, 14:08
                  Wszystkie wiadomości na ten temat znajda sie na na stronie www tego
                  festiwalu,najpóźniej rano w piatek.to samo dotyczy podziału na poszczególne
                  weekendy
                  Pozdrawiamy winoluby
                  IDV
                  • Gość: ewas Re: Odpowiedź IP: 62.102.33.* 04.08.05, 10:58
                    Poprosze o adres strony tego festiwalu - ewas
                    • lsabelle.daniel.vins Re: Odpowiedź 04.08.05, 11:03
                      Zapraszam wszystkich do ponownie otwartego Wino_Club na Polchat. Tam udzielamy
                      informacji wyselekcjonowanym uczestnikom Klubu.
                      • isabelle.daniel.vins Bardzo ważne od IDV 04.08.05, 11:16
                        lsabelle.daniel.vins napisała:

> Zapraszam wszystkich do ponownie otwartego Wino_Club na Polchat. Tam
                        udzielamy
                        > informacji wyselekcjonowanym uczestnikom Klubu.
                        Posłuchaj gó..arzu bo juz Tak Ci powiem,to że zmieniłes pierwsza literę z
                        malego i na l nie upowaznia Cię do pisania w Naszym imieniu.Szanowni Państwo
                        nie mamy nic wspolnego juz tym clubem wszelkie wiadomości zawarte na tym forum
                        lub na Chacie wino_club pisane inaczej niz dokładnie isabelle.daniel.vins nie
                        maja znami nic wspólnego

IDV
                        • lsabelle.daniel.vins Nazwy firm jak wiadomo pisze się z "dużej litery"! 04.08.05, 11:19
                          • Gość: zielony baleron Re: Nazwy firm jak wiadomo pisze się z "dużej lit IP: *.idea.pl 04.08.05, 22:37
                            przepraszam Państwa, czy jeśli nie jestem koneserem, a tylko jednostkową cześcią
                            grupy tzw. aspirujących, to czy też mogę zapisać się na ten czat? jak powinienem
                            się ubrać? czy może być krawat i dwurzędowa marynarka, czy też minimum jest
                            muszka i smoking?
                            ZŁO shliviec
              • Gość: IDV Pragnę poinformować, że Club znowu działa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 13:29
                Kochane Winoluby!

Nasz Club ponownie działa! Usuneliśmy elementy nieprzychylne krzewieniu kultury
                wina w Polsce i wracamy z nową, jeszcze lepszą ofertą!

Dla Was właśnie jest to stworzone, można kupić wina po bardzo atrakcyjnych
                cenach ponad detalicznie jak tez hurtowo. Teraz już 9000 win różnego rodzaju
                podzielonych na kraje lub kontynenty od WYBRANYCH PRODUCENTÓW, IMPORTERÓW
                OCZYWIŚCIE -DOBÓR TRWAŁ CZTERY LATA...

Wszytko to na naszej fantastycznej stronie internetowej:
                isabelledaniel.com/
                Prosimy o spokój,na wszystko przyjdzie czas. Szanująca sie firma przygotowuje
                teraz wielką impreze związaną z winami z całego świata dla winolubów. Oj będzie
                się działo. Właśnie zmienilismy operatora strony i za parę dni ta Nasza wielka
                encyklopedia wina sie ukaże! Bądźcie czujni!

Pozdrawiamy wszystkich winolubów. Jesli chodzi o klub, to czytamy Wasze posty,
                ale nie piszemy. Cóż dużo obowiązków, łącznie z przebudową piwnic z winami, a
                przede wszystkim prowadzone są teraz promocje naszych win, to też zabiera czas.
                • Gość: marek Re: Pragnę poinformować, że Club znowu działa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 14:30
                  Powiedz i po co kretynku znowu wprowadzasz zamęt, dezinformację i bruździsz. Od
                  ponad roku na ich stronie tzn prawdziwej Isabelle... wpisana jest informacja.
                  wejdź sobie, kliknij na enter i poczytaj. Z drugiej strony wszystkim polecam ta
                  firmę bo jest co i kogo.
      • Gość: IDV Re: Internetowy club koneserów wina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 13:58
        niewiem ale ktos ciagle sie pod nas podszywa... to stalo sie meczace,
        porozmawiajmy na wino_club o tym.
        serdecznie zapraszamy
        isabelle.daniel.vins
        • Gość: Obraza Re: Internetowy club koneserów wina IP: *.chello.pl 30.12.05, 09:27
          No to rzucamy g...m w wentylator. Zaraz bedzie obraza znawcó przez
          przedstawicieli pozostałych 99,9 % społeczeństwa:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=57&w=34040780&v=2&s=0
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka